liviuoff Postat Septembrie 10, 2012 Partajează Postat Septembrie 10, 2012 (editat) salutare ce trebui facut pentru a omologa un troliu ? pt ca astazi mi-a loat talonu pentru troliu neomologat si roti . majoritatea o sa imi spuna de ce i-ai dat talonu :ha::ha: da conversatia a fost in felul urmator io,nu am talonu gaboru, ok iti luom numerele io, sunt nituite ha ha ha gaboru, ha ha ha mariu adu bormasina cu acumulator , io , bine ia talonu :al:al:al ce este de facut cum obtii aceasta omologare ??? imi cer scuze Astral daca nu am postat unde trebui. multumesc Editat Septembrie 10, 2012 de liviuoff KAMIKAZE Off Road Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Septembrie 10, 2012 Partajează Postat Septembrie 10, 2012 (editat) Re: omologare troliu Nu poti omologa legal la RAR nici troliu, nici bara fata sau spate de fier si nici rotile de offroad... pe o masina de strada! Cand ti-am spus sa iti faci masina decent nu sorcova sa nu sara in ochi ... mai ti minte ...ai ras de mine ...:uameni Pe de alta parte cand iei contact nu organu', mai ales cu mustele bazaind pe caciula ta ...aroganta e ultima chestie la care ar trebui sa recurgi ... Legal ...ai de facut asta: -roti de strada (alea trecute in talon) -troliul jos -bari standard fata-spate -mers la RAR si luat dovada "remedierii" problemelor -plata amenzii pe care banuiesc ca ti-ai luato -mers la militie si ridicat talon ... Dupa aia, coafarea decenta a masinii (trebuie sa renunti la culorile stridente care fac ca masina ta sa intre usor in vizorul caraliilor),vigilenta in trafic si nu in ultimul rand o schimbare de atitudine! LE - nu te risca sa mai mergi cu masina pe drumuri publice daca ti-a fost retras acest drept ...ptr ca exista riscul sa te alegi si cu un dosar penal total gratuit! Editat Septembrie 10, 2012 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
liviuoff Postat Septembrie 10, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2012 Re: omologare troliu da nu sunt de vina culorile stridente ! iera singura masina care circula la ora actuala pe strada si normal ca m-au oprit. si nu am fost arogant cu iei ca altfel imi loau si placute si imi dadea si amenda mai mare ,intelegi KAMIKAZE Off Road Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Septembrie 19, 2012 Partajează Postat Septembrie 19, 2012 Re: omologare troliu Salutare sa nu mai deschid alte discutii intreb:Daca masina nu mai are bara spate sau fata dar are toate luminile ,farurile, stopurile ok se poate lega politia de acest aspect? @liviuoff talonul tau pe ce nume este?Fratimiu a ramas fara talon masina este pe numele meu si a trebuit eu personal cu buletinul sa ridic talonul :(.Bafta. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Septembrie 19, 2012 Partajează Postat Septembrie 19, 2012 Re: omologare troliu Salutare sa nu mai deschid alte discutii intreb:Daca masina nu mai are bara spate sau fata dar are toate luminile ,farurile, stopurile ok se poate lega politia de acest aspect? ...... Da, barile alea pe langa faptul ca trebuie sa fie conform legislatiei in vigoare, trebuie sa fie si prezente pe masina. Sunt considerate elemente de protectie a pietonilor si sunt obligatorii. REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Septembrie 19, 2012 Partajează Postat Septembrie 19, 2012 Re: omologare troliu pe fata am bara ARB confectionata special pentru modelul meu de masina inteleg ca nu e omologata de austalienti in RO, dar intreb si eu... puteam sa iau masina cu aceasta bara... la identificare si la verificari am fost cu bara pe masina (la RAR) nu este artizanala si nu este modificata in bara am montat troliu, bara a fost construita special pentru troliu de ce sa imi ia talonul, modiicarile nu au fost facute artizanal despre roti, discutam despre alte aspecte, unele sunt indreptatite, anvelope de teren cu eficienta redusa pe asfalt si cu dimensiuni mai mari decat cele prevazute in talon/civ SI DE FABRICANT acolo nu insist, pentru ca e normal sa fie discutii dar la bara si troliu.... cred ca exista multe de discutat forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AdrianZUZ Postat Septembrie 19, 2012 Partajează Postat Septembrie 19, 2012 Re: omologare troliu 1. Exista modele care vin cu trolii montate OEM 2. Exista suporti de troliu in bara originala cu certificat CE 3. Exista producatori de bare AM (gen AFN) care au omologare CE pentru anumite modele 4. Exista masini inmatriculate in De, It, Dk.... cu toate modificarile omologate (anvelope, jante, bare troliu, autoutilitare) Concluzia este ca daca vrei sa circuli cu un troliu in bot, perfect legal, poti! FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Septembrie 19, 2012 Partajează Postat Septembrie 19, 2012 (editat) Re: omologare troliu Poti incepe demersurile pt omologarea sportiva a masinii. Pt chestia asta trebuie sa obtii un pasaport sportiv al masinii, eliberat de FRAS, in care e descrisa/incadrata/omologata masina pt utilizare in competitii sportive. Musai trebue sa aibe: - troliu - anvelope MT (33'' open, 35'' extrem) - scaune scoica + centuri omologate FIA - rollcage Cu pasaportul sportiv te prezinti la RAR unde se verif: - frane - lumini - oglinzi - acte (nu importa noxe) Ei, cam asa ar trebui sa petreaca lucrurile. Din nefericire CNOR + FRAS nu a reusit sa desemneze si sa prezinte la RAR caietul de sarcini pt negocierea/recunoasterea pasapoartelor sportive. Eu am toate documentele pregatite in acest sens + vizitele de rigoare la RAR (audiente, scheme tehnice etc) pt documentare .....dar de 2 ani nimeni din conducerea "sportului" asta nu pare sensibil la aceasta problema. Nu reusesc sa "ma deleg" in problema asta, iar RAR-ul nu mai vrea sa stea de vorba decat cu acte oficiale pe aceasta tema ( normal dealtfel) Pana se vor urni lucrurile si in acest sens........la orice colt de strada ne paste un dosar penal, deh, suntem infractori, nu??? Editat Septembrie 19, 2012 de nissan4x4 ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Musiu Postat Septembrie 19, 2012 Partajează Postat Septembrie 19, 2012 Re: omologare troliu salutare ce trebui facut pentru a omologa un troliu ? pt ca astazi mi-a loat talonu pentru troliu neomologat si roti . majoritatea o sa imi spuna de ce i-ai dat talonu :ha::ha: da conversatia a fost in felul urmator io,nu am talonu gaboru, ok iti luom numerele io, sunt nituite ha ha ha gaboru, ha ha ha mariu adu bormasina cu acumulator , io , bine ia talonu :al:al:al ce este de facut cum obtii aceasta omologare ??? imi cer scuze Astral daca nu am postat unde trebui. multumesc Ma intreb daca s-ar fi dedat la distrugerea niturilor cu bormasina... Intr-un caz similar au incercat sa determine proprietarul sa le dea numerele; nu au avut chiar tupeul sa distruga cumva-ceva. father of three. ex HZJ 80 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Septembrie 19, 2012 Partajează Postat Septembrie 19, 2012 Re: omologare troliu Nea Luigi, Ar mai fi o mica problema ...chiar si cu pasaportul tehnic al masinii ...aprobat de RAR nu ai dreptul sa circuli pe drumurile publice decat daca acestea fac parte din "spatiul declarat de competitie" ... :wink: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Septembrie 19, 2012 Partajează Postat Septembrie 19, 2012 Re: omologare troliu @yonutz: GRESIT. e ca si cum ai spune ca masinile de epoca (omologate ca atare) au voie sa circule numai la evenimentele dedicate "batranelelor" Traseul de concurs ( in ipoteza ca acesta are toate autorizatiile necesare) e scos din circuitul public chiar daca usual el e un drum public. Pe acolo ai putea circula si fara numere de circulatie daca regulamentul FRAS/CNOR nu ar prevetdea faptul ca acaretu trebuie sa fie inmatriculat. Mai mult , organizatorul poate "inmatricula" acaretele, pe perioada/traseul competitiei cu propriile sale numere de circulatie, avand obligatia de a tine un registru explicit cu numerele eliberate, pt a le putea pune la o adica la dispozitia autoritatilor. Aceasta solutie nu te scuteste de necazuri daca te "ratacesti" de la traseu sau abandonezi si iesi din traseu. Pasaportul reprezinta CARTEA DE IDENTITATE offroad , in baza caruia RAR-ul incadreaza verificarile automobilului la o anumita clasa distincta, fara a fi necesara respectarea conditiilor omologarii de tip initiale a fabricantului ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Septembrie 19, 2012 Partajează Postat Septembrie 19, 2012 Re: omologare troliu Nea Luigi, mie ceva imi da cu virgula....sau mai multe...... Primo : ai enumerat mai sus prezenta roll-cage-ului.......dar daca masina "concureaza" DOAR la Standard ? de ce sa mi ceara pentru pasaportul asta si roll-cage ?? Secundo : daca ar fi asa, ca in baza acestui pasaport sportiv sa poata circula pe drumurile publice, asta ar insemna ca putem sa ne scoatem toti astfel de pasapoarte si sa fim ok cu dotarile de pe masini (roti mai mari decat in talon, bull-bar, kit inaltare, etc...) atat la ITP cat si fata de militieni ? Sunt simple intrebari, nicidecum retorice sau tendentioase.......:h5 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
liviuoff Postat Septembrie 20, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2012 Re: omologare troliu am fost ieri la RAR si problema sata in felul urmator ,,am bagat masina pe rampa pentru poze si constatare ca am bara fata si nu mai am troliu ,si am roti de strada ,acolo au inceput :cr:cr caroserie schimbata a fost cu volam pe dreapta ,acte de proveninenta de la caroserie ,act de la un service autorizat mitsubishi ,sa ii pun inapoi scaunele normale si bancheta spate sa dau jos body- liftul sa dau jos bara spate sa ii pun normala ,si imi da drumu sa circul cu ia :uameni incerc sa ii iau talonul si directia bulgariaaaa KAMIKAZE Off Road Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
evgheny Postat Septembrie 20, 2012 Partajează Postat Septembrie 20, 2012 Re: omologare troliu Salut Am citit toate comentariile voastre si revin si eu cu o intrebare oarecum idioata...Oare cum arata un certificat de omologare pentru o bara de Logan sau orice alta masina sau unde scrie ca bara trebuie sa arate intr-un anumit fel? Bine, bine...sunt constient ca bara(teava) lui Liviu nu avea nici o treaba cu o bara normala sau putin modificata sau modificata in asa fel incat sa nu sara in ochi dar totusi mi se pare ciudat pentru ca de trei ani de zile de cand merg cu toyotele pe strada nu m-a oprit nimeni sa ma intrebe de omologari, (cel mult m-a intrebat ce masina e sau cine a facut-o:ha:) Club 4x4 Bucuresti http://www.club4x4bucuresti.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Septembrie 20, 2012 Partajează Postat Septembrie 20, 2012 Re: omologare troliu Nea Luigi, mie ceva imi da cu virgula....sau mai multe...... Primo : ai enumerat mai sus prezenta roll-cage-ului.......dar daca masina "concureaza" DOAR la Standard ? de ce sa mi ceara pentru pasaportul asta si roll-cage ?? Secundo : daca ar fi asa, ca in baza acestui pasaport sportiv sa poata circula pe drumurile publice, asta ar insemna ca putem sa ne scoatem toti astfel de pasapoarte si sa fim ok cu dotarile de pe masini (roti mai mari decat in talon, bull-bar, kit inaltare, etc...) atat la ITP cat si fata de militieni ? Sunt simple intrebari, nicidecum retorice sau tendentioase.......:h5 1.Daca masina concureaza doar la standard , atunci inseamna ca este STANDARD. La ce ar mai trebui omologare sportiva? E o masina street legal ....... 2.Da, e corect, vom putea circula legal, cu conditia sa fii sportiv ...membru in club4x4 si posesor de licenta. 3.ITP-ul la masinile cu omologare sportiva se face numai la RAR, si prevede verificarea dotarilor masinii conf cu pasaportul sportiv , lumini, frane, jocuri directie. Nu imi este clar intervalul de verificare, cred ca s-ar face anual in aceasta situatie Revin cu precizari. Ceea ce discutasm acum e strict ipotetic, cumva prin similitudinea cu alte vehicule din clase speciale ( masini de epoca, autoturisme VTM etc). Daca cineva stie mai multe, sau doreste sa ma corecteze, il invit sa o faca ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
liviuoff Postat Septembrie 20, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2012 (editat) Re: omologare troliu din cate stiu eu cu pasaportu masini ,,,,,am un bun prieten la VTM, cu o zi inainte de etapa a iesit cu masina sa faca antrenament, se intampla la ranca la oprit politia si i-a data pasaportul tehnic politistul se uita si ii spune ca pasaporu tehnic este valabil doar in zilele de concurs ,si i-a facut dosar penal ,masina avand numere de inmatiriculare asigurare si itp ...nustiu ce sa mai cred. Editat Septembrie 20, 2012 de liviuoff KAMIKAZE Off Road Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Septembrie 20, 2012 Partajează Postat Septembrie 20, 2012 Re: omologare troliu 1.Daca masina concureaza doar la standard , atunci inseamna ca este STANDARD. La ce ar mai trebui omologare sportiva? E o masina street legal ....... 2.Da, e corect, vom putea circula legal, cu conditia sa fii sportiv ...membru in club4x4 si posesor de licenta. 3.ITP-ul la masinile cu omologare sportiva se face numai la RAR, si prevede verificarea dotarilor masinii conf cu pasaportul sportiv , lumini, frane, jocuri directie. Nu imi este clar intervalul de verificare, cred ca s-ar face anual in aceasta situatie Revin cu precizari. Ceea ce discutasm acum e strict ipotetic, cumva prin similitudinea cu alte vehicule din clase speciale ( masini de epoca, autoturisme VTM etc). Daca cineva stie mai multe, sau doreste sa ma corecteze, il invit sa o faca Hai bre nea Luigi, da-l naiba de Standard ca stii bine ce dotari sunt necesare pentru a concura in CN la clasa Standard ! Ma refer la dotarile reale ale unei masini, nu la ce scrie pe hartie...... Uite, in fisa tehnica de AICI, pentru clasa Standard, scrie negru pe alb ca "Automobilul trebuie sa aiba toate dotarile standard pentru circulatia pe drumurile publice conforme codului rutier", ori unde naiba scrie in Codul Rutier ca ai voie cu bara custom HD, cu kit de inaltare, etc, etc ??? Dar probabil ca deja intram in alta discutie care se refera la traseele clasei Standard care nu pot fi parcurse altfel decat cu dotari care nu sunt street-legal..... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Schultz Postat Septembrie 20, 2012 Partajează Postat Septembrie 20, 2012 Re: omologare troliu daca avea numere de inmatriculare, itp si asigurare atunci pe ce motiv i-a facut dosar penal? KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Septembrie 20, 2012 Partajează Postat Septembrie 20, 2012 Re: omologare troliu din cate stiu io cu pasaportu masini ,,,,,am un bun prieten la VTM cu o zi inainte de etapa a iesit cu masina sa se dea umpic de antrenament se intampla la ramca la oprit politia si i-a data pasaportul tehnic politista se uita si ii spune lu ala ca pasaporu tehnic este valabil doar in zilele de concurs ,si i-a facut dosar penal ,masina avand numere de inmatiriculare asigurare si itp ...nustiu ce sa mai cred Politia nu are treaba cu pasaportul tehnic, actul asta face numai link intre club si RAR. La cum suna treaba, as zice mai degraba ca omul avea masina inmatriculata + pasaport tehnic dar .........neomologata la RAR ca vehicul sportiv. In consecinta, "organu" constata circulatia pe drumul public a unui automobil neconform, cu modificari constructve, ceea ce conduce la neplacerile sus enuntate. ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
liviuoff Postat Septembrie 20, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2012 Re: omologare troliu daca avea numere de inmatriculare, itp si asigurare atunci pe ce motiv i-a facut dosar penal? pai masina facuta de VTM,o dacie din 76 cu motor de clio 1.8 16v cred ca 136 cp pe spate avea punte cu discuri etc etc..... KAMIKAZE Off Road Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate