PavelFlorescu Postat Septembrie 10, 2012 Partajează Postat Septembrie 10, 2012 Am incercat cautare pe acest forum si nu am gasit nimic: "Sorry - no matches. Please try some different terms". Poate daca intreb aici aflu raspunsul. Freelander are voie sa tracteze platforma auto ? Daca da, care motorizari ? Multumesc anticipat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Septembrie 10, 2012 Partajează Postat Septembrie 10, 2012 (editat) Re: Freelander poate tracta platfotma auto ? Da, citeste aici: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?66427-Unicul-topic-cu-sfaturi-atotcuprinzatoare-privind-achizitia-unui-Freelander&p=760824&viewfull=1#post760824. Dar pentru remorcari auto ti-as recomanda altceva, nu Freelander 1. Editat Septembrie 10, 2012 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PavelFlorescu Postat Septembrie 11, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2012 Re: Freelander poate tracta platfotma auto ? Ma gandeam daca are cineva inmatriculat in RO un Freelander de 1,8 benzina sau 2000 diesel, sa-mi spuna si mie cat are scris in certificatul de inmatriculare sau in cartea de identitate ca poate tracta. Din cate stiu masa ansamblului de vehicule nu trebuie sa depaseasca 3500 kg., iar masa maxima a platformei nu are voie sa depaseasca masa proprie a vehiculului tragator. Insa aceasta e teorie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Septembrie 11, 2012 Partajează Postat Septembrie 11, 2012 Re: Freelander poate tracta platfotma auto ? Ai aici datele din cartea tehnica NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Septembrie 11, 2012 Partajează Postat Septembrie 11, 2012 Re: Freelander poate tracta platfotma auto ? Ma gandeam daca are cineva inmatriculat in RO un Freelander de 1,8 benzina sau 2000 diesel, sa-mi spuna si mie cat are scris in certificatul de inmatriculare sau in cartea de identitate ca poate tracta. Din cate stiu masa ansamblului de vehicule nu trebuie sa depaseasca 3500 kg., iar masa maxima a platformei nu are voie sa depaseasca masa proprie a vehiculului tragator. Insa aceasta e teorie. In talonul de la al meu (2.0 Td4) scrie asa "Masa max. tehn. adm. a ans. de vehicule 4080 kg". Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Septembrie 11, 2012 Partajează Postat Septembrie 11, 2012 (editat) Re: Freelander poate tracta platfotma auto ? Eu prefer sa cred ce scrie in RAVE decat ce zic incompetentii aia de la RAR(si aia-s la fel de incompetenti in orice tara)... si mie mi-au trecut in CIV niste dimensiuni de gume care nu apar in carte... si nici nu se prea potrivesc...si cei de la "RAR"-ul din Ungaria de unde am luat masina l-au facut Discovery 2.5D in loc de Td5(nici macar Td sai Tdi sa zic ca l-au confundat cu altu) Daca te uiti in tabelele alea vei vedea ca "meseriasii" de fapt au adunat "Max gross vehicle weight" cu "Max. Trailer weight" sil e-a dat 4080 ...eu zic ca nu-i bine, de aia exista acel Gross train weight Editat Septembrie 11, 2012 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Septembrie 11, 2012 Partajează Postat Septembrie 11, 2012 (editat) Re: Freelander poate tracta platfotma auto ? Din proprie experienta eu nu as pune mai mult de 1500 kg (platforma + vehicul remorcat) si as scoate din ecuatie 1.8 petrol. Asta s-ar traduce prin platforma usoara (450 kg) cu o singura axa si transportat doar turisme pina in 1000 kg. in plus, daca se trage de masina la limita maxima de tractare nu garantez ca ambreiajul si IRD-ul vor avea o viata prea lunga. Editat Septembrie 11, 2012 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ady LRF Postat Ianuarie 17, 2013 Partajează Postat Ianuarie 17, 2013 platforma Buna seara tuturor! care este greutatea maxima a unei platforme sau remorci incarcate, tractata de un FREELANDER 2.0 Td4, 112cp din 2003....de exemplu vreau sa aduc un alt freelander pe platforma sau o alta masina cu greutatea cuprinsa intre 1500-2200kg si nu stiu daca imi trage masina sau daca am voie aceste greutati. am pus aceasta intrebare deoarece in actele masinii imi scrie doar greutatea masinii goala de 1620kg. Va multumesc!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Ianuarie 18, 2013 Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 (editat) Re: platforma Salut! Capacitatea maxima pentru platforma este de 2000kg. Intreg ansamblul depasind 3,5 T este nevoie de min. B+E. Numai bine, Alin Editat Ianuarie 18, 2013 de DKW (Am unit thread-urile.) .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ady LRF Postat Ianuarie 18, 2013 Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 Re: Freelander poate tracta platfotma auto ? multumesc alin. eu am si cat B-E dar nu am atestatele facute. se poate tracta chiar daca depaseste 3500kg? multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Ianuarie 18, 2013 Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 Re: platforma sau o alta masina cu greutatea cuprinsa intre 1500-2200kg si nu stiu daca imi trage masina Ti-as recomanda sa te orientezi spre alta masina daca sarcina sare de 1500 kg. Mai sus ai si tabelul cu sarcina de remorcare pt Freelander. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gedaci_2005 Postat Ianuarie 18, 2013 Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 Re: Freelander poate tracta platfotma auto ? Eu prefer sa cred ce scrie in RAVE decat ce zic incompetentii aia de la RAR(si aia-s la fel de incompetenti in orice tara)... si mie mi-au trecut in CIV niste dimensiuni de gume care nu apar in carte... si nici nu se prea potrivesc...si cei de la "RAR"-ul din Ungaria de unde am luat masina l-au facut Discovery 2.5D in loc de Td5(nici macar Td sai Tdi sa zic ca l-au confundat cu altu) Daca te uiti in tabelele alea vei vedea ca "meseriasii" de fapt au adunat "Max gross vehicle weight" cu "Max. Trailer weight" sil e-a dat 4080 ...eu zic ca nu-i bine, de aia exista acel Gross train weight Nu toata lumea are acces la Rave draci laci. Problema este foarte simpla: Orice vehicul are montata o placuta ( lipita, prinsa in nituri etc ). Pe aceasta placuta este trecut fabricantul, numarul de omologare al vehiculului, masa maxima autorizata, masa in ansamblu( asta inseamna suma masei maxime autorizate a vehicului plus masa maxima autorizata a remorcii tractate), masa maxima admisibila pe axa 1, masa maxima admisibila pe axa doi. Pentru a intelege despre ce vb am atasat placuta unui freelander din care rezulta ca 4080kg-2080kg=2000kg asta este masa maxima totala pe care o poate tracta freelanderul de fata. Masa maxima autorizata a remorcii pe care doresti sa o tractezi o vei gasi pe placuta ei sau in civ, breif, targa etc. Masele de pe placuta sunt date de constructor si nu de "meseriasi". EX-NISSAN :tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Ianuarie 18, 2013 Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 Re: Freelander poate tracta platfotma auto ? Din punctul meu de vedere lucrurile sunt clare: max 2000kg; acest aspect rezultand si din calculele colegului gedaci_2005 Referitor la eu am si cat B-E dar nu am atestatele facute. se poate tracta chiar daca depaseste 3500kg? nu stiu despre ce atestate este vb. Da si eu am BE, dar nu stiu nimic de "atestate". Acum stiu persoane, care pe riscul lor plimba rulote/platforme prin tara fara nici o durere de cap (doar cu B-ul)! Dar sa faci tb. asta prin Europa este cam :twisted:. Referitor la perfomantele unu freelandar in tractare, vb. doar din auzite/vazute, deoarece cu a mea nu am tras nimic, dar stiu prieteni care au tras cu ele platforma cu cate o masina (din Anglia), fara sa aiba dureri de IRD/VCU/Grup spate. Numai bine, Alin .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Ianuarie 18, 2013 Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 Re: Freelander poate tracta platfotma auto ? Nu toata lumea are acces la Rave draci laci. Ca sa te citez: "problema este foarte simpla"! Toata lumea are acces la RAVE daca se preocupa un pic sa il descarce si sa-l instaleze. Si nici nu trebuie sa scotocesti prea mult, link-urile de unde poti descarca ce-ti trebuie pentru LR-ul pe care il detii (indiferent de model) se gasesc chiar aici:http://forum.club4x4.ro/showthread.php?56810-In-atentia-proaspetilor-posesori-de-land-rover totul e sa ai rabdare sa citesti si sa cauti ce-ti trebuie:wink: Bafta! It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Ianuarie 18, 2013 Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 (editat) Re: Freelander poate tracta platfotma auto ? Referitor la perfomantele unu freelandar in tractare' date=' vb. doar din auzite/vazute, deoarece cu a mea nu am tras nimic, dar stiu prieteni care au tras cu ele platforma cu cate o masina (din Anglia), fara sa aiba dureri de IRD/VCU/Grup spate.[/quote'] ...tractata de un FREELANDER 2.0 Td4' date=' 112cp din 2003....de exemplu vreau sa aduc un alt freelander pe platforma... [/quote'] Un calcul simplu, 560 kg (platforma) + 1635 kg (Freelander Td4) = 2195 kg. Am luat in calcul cea mai usoara platforma cu 2 axe..:wink: L.E.: plus nota asta pe care nu o citeste nimeni, de regula... Editat Ianuarie 18, 2013 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Re: Freelander poate tracta platfotma auto ? Un calcul simplu, 560 kg (platforma) + 1635 kg (Freelander Td4) = 2195 kg. Am luat in calcul cea mai usoara platforma cu 2 axe..:wink: L.E.: plus nota asta pe care nu o citeste nimeni, de regula... 1635 kg e cu plinul facut ..nimeni nu ia in calcul asa ceva ..daca e sa te opreasca cantareste remorca...asa ca scuze ..poti sa scoti combustibilul si roata de rezerva si ce mai vrei tu pe acolo in asa fel incat sa te incadrezi in masa totala tractata .Simplu ..evident Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Re: Freelander poate tracta platfotma auto ? aveti totusi grija: poliția impreună cu RAR și sau ISCTR (Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier) au inceput să desfășoare acțiuni de control, și nu opresc doar mașinile mari ;) sigur că nu stă nimeni să cântărească remorca, oamenii au legea de partea lor de atestatele de la rar ai nevoie doar dacă esti angajat la o firmă, dacă faci transportul ca persoana fizica, e suficient să ai categoria necesara la ansamblul de autovehicole pe care il conduci http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dom Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Re: Freelander poate tracta platfotma auto ? Daca te opresc si ungurii si ai nostri se ujta la sarcina maxim autorizata daca adunat dau peste 3,5 tone ai puso:old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gedaci_2005 Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Re: Freelander poate tracta platfotma auto ? Daca te opresc si ungurii si ai nostri se ujta la sarcina maxim autorizata daca adunat dau peste 3,5 tone ai puso:old Vb de masa maxima a ansamblului? Iti cer tahograf? EX-NISSAN :tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Re: Freelander poate tracta platfotma auto ? Vb de masa maxima a ansamblului? Iti cer tahograf? Deja discutia a deviat in doua directii distincte: Masa maxima acceptata la remorca de catre Freelander 1 - aici raspunsul corect l-a dat @DKW, conform cu ce scrie in manualul masinii. Aspectele legale ale conducerii unui asemenea ansamblu de vehicule - iar la asta gasiti raspunsurile in topicul: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?76527-Categorie-BE O seara buna. It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RuffRider Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Re: Freelander poate tracta platfotma auto ? Salut De pe situl http://www.green-oval.com de unde mi-am luat si eu acus 4 ani rave-ul nu mai se mai poate da jos rave. si din ce scriu englezii pe formuri , cam din 2011 sta treaba asa. daca stie cineva ceva noutate sa posteze. Cat de tractat cu freelander 1 , un logan si un golf 4 am tras cu el . duce el si alte greutati desi nu pare. si nu se strica VCU sau IRD, alea se duc VCU cam la 100000 km, cam atat tin ele la orice freelander 1 , si dupa ce se duce VCU si nu observi ( senzatie de franare a masini la liber ) se duce apoi si IRD . cand se monteaza carlig la freelander1 se recomanda schimbare flash-ului din panou de siguranta .ala negru. platforma nu am tras inca. drumuri bune fara evenimente. p.s. daca isi doreste cineva un cd cu rave-ul si are mare nevoie , am putea face o donatie cu un cd. :) :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Re: Freelander poate tracta platfotma auto ? RAVE se mai poate descarca si din alte parti, link-urile sunt postate toate in topicul http://forum.club4x4.ro/showthread.php?56810-In-atentia-proaspetilor-posesori-de-land-rover Cine chiar are nevoie, sa aiba rabdare si sa citeasca acel topic, sunt destul de multe chestii utile pe acolo. It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rover 200 Postat Iulie 8, 2013 Partajează Postat Iulie 8, 2013 Re: Freelander poate tracta platfotma auto ? Apropo de capacitatea de tractare a freelander-ului pot sa va spun ca am reusit performanta acum cateva zile de aproximativ 2400kg ,platforma de aprox 600kg+mercedes clasa e 320 4matic 1700-1800 kg plus 3 persoane in masina mea si portbagajul plin fara a avea nici macar cea mai mica problema....(freelander 1 diesel 97cp carlig de fabrica+ca imi merge doar tractiunea pe fata) distanta aprox 100 km cu un consum aproximat de 11-12 si o viteza de 80 km/h mentionez ca a fost ceva intamplator m-a rugat o cunostinta care avea platforma si i s-a stricat sprinterul cu care tragea sa-l ajut apoi m-a pus si pe mine pe ganduri sa-mi cumpar o platforma auto(cica s-ar face bani cu treaba asta) asadar sunt in cautare de platforma auto cu 2 punti m.m.a pana in 2500 kg pt a o tracta cu freelanderul sau cu galaxy-ul diesel 90 cp Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Iulie 8, 2013 Partajează Postat Iulie 8, 2013 Re: Freelander poate tracta platfotma auto ? Apropo de capacitatea de tractare a freelander-ului pot sa va spun ca am reusit performanta acum cateva zile de aproximativ 2400kg ,platforma de aprox 600kg+mercedes clasa e 320 4matic 1700-1800 kg plus 3 persoane in masina mea si portbagajul plin fara a avea nici macar cea mai mica problema....(freelander 1 diesel 97cp carlig de fabrica+ca imi merge doar tractiunea pe fata) distanta aprox 100 km cu un consum aproximat de 11-12 si o viteza de 80 km/h mentionez ca a fost ceva intamplator m-a rugat o cunostinta care avea platforma si i s-a stricat sprinterul cu care tragea sa-l ajut apoi m-a pus si pe mine pe ganduri sa-mi cumpar o platforma auto(cica s-ar face bani cu treaba asta) asadar sunt in cautare de platforma auto cu 2 punti m.m.a pana in 2500 kg pt a o tracta cu freelanderul sau cu galaxy-ul diesel 90 cp Asa cum s-a mai spus pe aici, nu-ti recomand sa tractezi in mod curent mai mult de 2000kg cu Freelander, poate deveni un sport costisitor:wink: In plus, pentru tractare, se recomanda motorizarea KV6 (2.5 benzina), restul nu sunt indicate pentru activitatea asta. It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Iulie 8, 2013 Partajează Postat Iulie 8, 2013 Re: Freelander poate tracta platfotma auto ? Salut! Td4 este o gluma pentru tractare la peste 2k kg. Pe drum drept face fata acceptabil, dar pe panta.......... Eu numai ce am dus un disc tractand o platforma de 2k cu 36 stupi + cadrul aferent stupilor (cost 110₤). Numai bine, Alin .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate