Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Masina mea : Nissan Patrol GR II Y61 3.0, 2000, LWB

qumatru

Postări Recomandate

Re: Masina mea : Nissan Patrol GR II Y61 3.0, 2000, LWB

Nu am poza, sub intercooler in pozitia cea mai de sus, acolo unde teava cu jegul vine in contact cu galeria de admisie, acolo am blocat.

Pana cand nu o rezolvi cu turbina, nu-i da in gura ca o sa ramai cu gura cascata :)

PS. Astept berea...:)

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 244
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

mi-a dat totusi un limp in seara asta insa probabil nu e relevant pana nu rezolv turbina. sper sa ma pot revansa cu berea la vreo iesire

Editat de qumatru
Nissan Patrol GR Y61 3.0 turbo diesel intercooler 2000
Link spre comentariu

Limp ala e frectie, pana cand turbina nu e in mintile ei...nu prea ai ce sa faci.

PS. Qumetre, bag de seama ca matale esti datornic. Eu cu Patriciu trebuie sa ne recuperam datoria.

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Link spre comentariu

Pune-ti masina pe roti cum trebuie si ne vedem la Nissan Adventure Days de la anul.

NADS Fitted

Link spre comentariu

Si astfel va creste istoric cota de moldoveni la NAD la anul ...ca pana acum oltenii fusera fruncea ... :grin: :h5

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Si astfel va creste istoric cota de moldoveni la NAD la anul ...ca pana acum oltenii fusera fruncea ... :grin: :h5

No ase :)

NADS Fitted

Link spre comentariu

fac si eu o propunere ca e mos nicolae... in loc de bere as putea sa depun o donatie in numele vostru pentru cauza lui Daniel. Sunteti de acord?

Link spre comentariu

eu stiam ca fruncea se arunca... cica nu-i de baut

Link spre comentariu

fac si eu o propunere ca e mos nicolae... in loc de bere as putea sa depun o donatie in numele vostru pentru cauza lui Daniel. Sunteti de acord?

Doneaza in numele tau.

NADS Fitted

Link spre comentariu

Am donat in numele ajutorului primit de la membrii forumului. Si am sa dau si o bere cu prima ocazie. Sa fie intr-un ceas bun azi de Mos Nicolae si insanatosire grabnica lui Dani. Am citit si eu despre boala din mai multe surse si am vazut ca putem spera la o recuperare completa si la o viata normala.

Link spre comentariu

Am rezolvat turbina. Avea intr-adevar geometria blocata. Acum merge si valva dawes. Propriuzis acum merge masina foarte bine, e putin suparata pe dealuri si nu le urca chiar cu asa mare pofta insa consumul la drum lung a fost 9,6 ceea ce este imbucurator pentru mine si in acelasi timp prima data in viata ei cand consuma asa putin :) e super!

Acum ma duc sa rezolv problemele de rugina pe care le am. Si am nevoie de ceva piese din dezmembrari pentru inlocuit. Daca stiti pe cineva care dezmembreaza y61 va rog sa-mi spuneti.

P.S. Patesc ceva in 4x4 care e complet nou pentru mine: in 4h la fiecare cateva sute de metri se aude un clonc de parca am calcat cu roata pe o sticla de plastic si e si o fractiune de secunda de infranare a rotii(mie mi se pare ca provine din spate dreapta dar e posibil sa ma insel) dupa care ruleaza normal si se repeta la un timp. nu are legatura cu inclinatia sau denivelari se intampla si pe asfalt perfect drept.

P.P.S. Am aflat de curand ca trebuie sa am husa pe proiectoare cand ies pe strada. Am gasit intr-un singur loc si acolo sunt lipsa stoc sau nu se mai fac. Stie cineva de unde pot lua sau e mai bine sa caut sa fac la comanda pe undeva?

Editat de qumatru
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Va rog sa-mi spuneti daca stiti, la masina mea baia de ulei ar trebui sa aiba o garnitura sau silicon la prindere pe motor?

Cand mi-au refacut motorul acum recent mi-au pus un kilogram de silicon negru pe langa care mi se prelinge agale uleiul din baie cate putin. Le-am zis sa-mi caute garnitura si zic ca in programul de piese nu este garnitura ca cica e doar un silicon special...

Multumesc.

Link spre comentariu

Din ce stiu eu, gasket special rezistent la ulei. Daca e pus bine, nu ar trebui sa fie probleme. La mine se vede niscai rosu, nu stiu cu ce ocazie s-a umblat pe acolo, dar nu am probleme de etansare.

NADS Fitted

Link spre comentariu

Exista un program de piese cu care as putea lucra sa-mi identific singur reperele pentru ca mereu ma lovesc de retardism la service. Am deschis manualul si am gasit ca nu e una ci sunt 2 garnituri la baia de ulei, mai mult se schimba obligatoriu si un oring de la pompa de ulei cand umbli acolo. Si e foarte interesant ca exista o ordine exacta in care se dau jos cele 30 de suruburi si o cu totul alta ordine in care se pun inapoi.

Link spre comentariu

Acum ca te-ai convins singur, la desfacut, verifica sorbul de la pompa de ulei sa nu fie obturat cu masticul minune,ca iar prajesti motorul.

Spor

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

Cumetre....

http://japancars.ru/index.php?route=catalog/nissan

Acelasi lucru cu programul de piese, e facut la fel - parca la misto (grafica nasparlie rau), dar te descurci.

NADS Fitted

Link spre comentariu

la mine e o buba cu piesele de la motor, in 2001 mi-au schimbat badsi motorul ca a fost rechemat in service pentru problema bubuielii de pistoane. mi-au pus alta serie de motor, usor diferit in anumite aspecte ale sale. deci problem de fiecare data cand comand ceva pentru motor imi iau maxim.

Link spre comentariu

M-am uitat pe link, am pus vin si i-am dat. Nu apare nici o garnitura acolo in programul de piese, doar baia si niste suruburi

Link spre comentariu

am elucidat, nu am pus vin-ul cand m-am uitat in manual si probabil mi-a aratat pentru alt motor. informatiile sunt dupa cum urmeaza:

INSTALLATION [OIL PAN (LOWER)]

1. Install oil pan (Lower).

a. Use a scraper to remove all traces of liquid gasket from

mating surfaces.

+ Also remove traces of liquid gasket from mating surface of oil

pan (Upper).

+ Remove old liquid gasket from the bolt hole and thread.

b. Apply a continuous bead of liquid gasket to mating surface

of oil pan (Lower).

+ Use Genuine Liquid Gasket or equivalent.

+ Apply liquid gasket to the groove on the mating surface.

+ Allow 7 mm (0.28 in) clearance around bolt holes.

c. Apply liquid gasket to inner sealing surface as shown in figure.

+ Be sure liquid gasket is 3.5 to 4.5 mm (0.138 to 0.177 in).

+ Attaching should be done within 5 minutes after coating.

2. Tighten the installation bolts in the order shown in the figure.

3. Install in the reverse order of removal.

Deci au zis bine aia de la service ca e numai cu silicon nu?

Link spre comentariu

da varule , e numai silicon , mastic , sau cum vrei sa ii zici :)

daca curge pe la "baia mica" hai sa zic ca o poti rezolva tu.....

dar daca e la "baia mare " aia intermediara , lasa pe altii sa dea cu "maclavais" pe acolo :)

in alta ordine de idei , desi masina a avut motor schimbat , nu ai de ce sa ai probleme la piese , daca se foloseste un program original , si ala cu atentie :)

in rest , pe bune sfatul meu e sa citesti mai putin manualul si sa faci pe altii sa-si fac treaba , ca altfel iarasi ajungi pe unde nu trebuie :wink:

Link spre comentariu

curge la baia de jos, unde au pus siliconul gresit si probabil ca l-au pus si prost de curge pe la un colt. problema e cand se cauta dupa seria de sasiu pentru ca motorul este diferit putin(am patit cand am comandat tampon de motor: ala normal era relativ ieftin dar nu se potrivea si ala care se potrivea n-avea nici o legatura cu primul si costa vreo mie de lei).

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare