MihaiCX Postat Septembrie 16, 2012 Partajează Postat Septembrie 16, 2012 Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu niste informatii despre modelul meu de freelander? Ma refer la faptul ca nu stiu ce ulei este recomandat pentru motorul de 1951 cmc de provenienta BMW pentru ca masina am cumparato fara "Owners manual" iar pe net am gasit doar manuale pentru versiunea V6 TD....ceea ce de altfel m-a si uimit...adica englezii scot manuale separate pentru fiecare versiune de motor?:) Adica la modelul 2004 fiecare masina care a iesit pe poarta fabricii avea manual de utilizare specific motorului de pe masina....pentru ca altfel nu-mi dau seama... :) Va multumesc anticipat! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Septembrie 16, 2012 Partajează Postat Septembrie 16, 2012 (editat) Re: Ulei recomandat pentru Freelander 2004? Descarca de aici RAVE (disc 1) :http://www.myrangerover.co.uk/MyRangeRover/RAVE.html, in el gasesti si Owners Manual pt Td4. Manualul a fost scos in 2 variante: - pentru 1.8 petrol / 2.0 diesel (Rover engine) / 2.0 diesel Td4 (BMW engine) / KV6 (Rover engine) - supliment pentru KV6 NAS & Non-NAS (North American Specification) Editat Septembrie 16, 2012 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiCX Postat Septembrie 19, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2012 Re: Ulei recomandat pentru Freelander 2004? Multumesc pentru indrumare! Am studiat putin cartile astea tehnice si vad ca este indicat un ulei 10w40 A3/B3, dar vad ca recomanda si ca uleiul sa fie adaptat conditiilor de temperatura specifice zonei in care este exploatata masina. Prin urmare, cum la noi iernile sunt grele si temperatura scade si sub -20 de grade, nu ar fi indicat sa folosesc un ulei 5w40? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi S Postat Septembrie 20, 2012 Partajează Postat Septembrie 20, 2012 Re: Ulei recomandat pentru Freelander 2004? Salut! Tipul uleiului este notat de obicei pe fata capacului de la baia de ulei. Suna la un service, arata-te interesat de o revizie si atunci cand iti vor da oferta de preturi iti vor comunica si tipul de uleiului folosit. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Septembrie 20, 2012 Partajează Postat Septembrie 20, 2012 (editat) Re: Ulei recomandat pentru Freelander 2004? Multumesc pentru indrumare! Am studiat putin cartile astea tehnice si vad ca este indicat un ulei 10w40 A3/B3, dar vad ca recomanda si ca uleiul sa fie adaptat conditiilor de temperatura specifice zonei in care este exploatata masina. Prin urmare, cum la noi iernile sunt grele si temperatura scade si sub -20 de grade, nu ar fi indicat sa folosesc un ulei 5w40? 5W40 merita doar daca masina nu are nici un fel de echipare pt clima rece (Webasto sau electric). http://www.castrol.com/castrol/genericarticle.do?categoryId=9034259&contentId=7063235 Editat Septembrie 20, 2012 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiCX Postat Septembrie 20, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2012 Re: Ulei recomandat pentru Freelander 2004? Din pacate masina nu are webasto si de asta ma gandesc sa pun un ulei mai subtire la temperaturi scazute. Uleiul 10w40 merge pana la -20 de grade si cum la noi mai scade cateodata si sub -20....mai bine sunt precaut... :) Va multumesc foarte mult pentru ajutor! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiCX Postat Septembrie 24, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2012 Re: Ulei recomandat pentru Freelander 2004? Sper sa nu devin enervant cu intrebarile dar sunt la inceput si desi am stat in ultimile zile cu nasul in google mi-am dat seama ca Land Rover-ul este o masina destul de....complicata si pretentioasa... :) Deci, revin cu o intrebare: am mers sa-mi cumpar ulei....6,8 litri (nu e mult! bagam in Volvo cu motor de 1.8 aproape 6 litri de ulei deci e ok), dar din ce am citit in Rave, uleiul trebuie sa fie 10w40 si sa respecte Acea A3/B3.Booon.... Ajung in magazin, ma uit dupa ulei si observ ca singurele uleiuri Castrol (sunt fan) cu respectiva norma sunt uleiurile folosite in general la benzina, neavand scris DIESEL pe nici unul.... Ceea ce am gasit si de altfel am si cumparat este Castrol Magnatec 5w40 DPF cu urmatoarele norme: "Specificatii si certificari Castrol Magnatec 5W40 Diesel DPF:API SM/CF ACEA C3 ; MB-Freigabe 229.31; BMW Longlife-04; erfullt Ford WSS-M2C917-A; erfullt Fiat 9.55535-S2; VW 502 00/505 00/505 01" Uleiul respecta Acea C3 si este pentru masinile dotate cu filtru anti-particule, deci am pus un ulei bun in ea sau am cam dato in bara si am facut o mare prostie?:) ......cam asta ma macina de la pranz de cand am schimbat uleiul... :) Va multumesc pentru rabdare si sper sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mandibula Postat Martie 12, 2014 Partajează Postat Martie 12, 2014 Re: Ulei recomandat pentru Freelander 2004? ma gandesc la un MOTUL full sintetic 5w-40 8100 X-cess 5W40 Application: Engine lubricants Engine Type: 4-Stroke Quality: 100% Synthetic Product Range: Car Viscosity: 5W40 ACEA Standards: ACEA A3/B4 API Standards: API SN/CF OEM Approvals : BMW LL-01; FIAT 9.55535 - H2/M2/N2; GM-OPEL LL-B025; MB-Approval 229.5/226.5; PORSCHE A40; RENAULT RN0710/RN0700; VW 502 00, 505 00 http://forum.club4x4.ro/showthread.php?37712-Topic-de-prezentare-a-membrilor&p=916626#post916626 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Martie 12, 2014 Partajează Postat Martie 12, 2014 Re: Ulei recomandat pentru Freelander 2004? @mandibula: Pune ce recomanda producatorul. :wink: Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Martie 13, 2014 Partajează Postat Martie 13, 2014 Re: Ulei recomandat pentru Freelander 2004? Sper sa nu devin enervant cu intrebarile dar sunt la inceput si desi am stat in ultimile zile cu nasul in google mi-am dat seama ca Land Rover-ul este o masina destul de....complicata si pretentioasa... :) Deci, revin cu o intrebare: am mers sa-mi cumpar ulei....6,8 litri (nu e mult! bagam in Volvo cu motor de 1.8 aproape 6 litri de ulei deci e ok), dar din ce am citit in Rave, uleiul trebuie sa fie 10w40 si sa respecte Acea A3/B3.Booon.... Ajung in magazin, ma uit dupa ulei si observ ca singurele uleiuri Castrol (sunt fan) cu respectiva norma sunt uleiurile folosite in general la benzina, neavand scris DIESEL pe nici unul.... Ceea ce am gasit si de altfel am si cumparat este Castrol Magnatec 5w40 DPF cu urmatoarele norme: "Specificatii si certificari Castrol Magnatec 5W40 Diesel DPF:API SM/CF ACEA C3 ; MB-Freigabe 229.31; BMW Longlife-04; erfullt Ford WSS-M2C917-A; erfullt Fiat 9.55535-S2; VW 502 00/505 00/505 01" Uleiul respecta Acea C3 si este pentru masinile dotate cu filtru anti-particule, deci am pus un ulei bun in ea sau am cam dato in bara si am facut o mare prostie?:) ......cam asta ma macina de la pranz de cand am schimbat uleiul... :) Va multumesc pentru rabdare si sper sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. stai linistit, esti in perfecta regula, e o greseala/usoara contradictie in RAVE ca daca te uiti la trabelul de deasupra textului " Use a 10W/40 or 15W/40 oil meeting both ACEA A3 and ACEA B3 specifications, and having a viscosity band recommended for the temperature range of your locality", tu te incadrezi perfect la punctul "b) 0W-40, 50, 60; 5W-40, 50, 60 – all engine types" , iar ca specificatii C3 inlocuieste mai nou A3/B3 sau A3/B4, te incadrezi perfect vezi si aici http://www.tehnopetroleum.ro/lubrifianti/castrol/magnatec/ , e chiar una din cele mai bune alegeri pe care le puteai face. NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mandibula Postat Martie 13, 2014 Partajează Postat Martie 13, 2014 Re: Ulei recomandat pentru Freelander 2004? care producator ? LR sau BMW ? http://forum.club4x4.ro/showthread.php?37712-Topic-de-prezentare-a-membrilor&p=916626#post916626 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Bordi Postat Martie 14, 2014 Partajează Postat Martie 14, 2014 Re: Ulei recomandat pentru Freelander 2004? Si eu tot Motul 8100 Xcess pun si nu am avut probleme! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Martie 15, 2014 Partajează Postat Martie 15, 2014 Re: Ulei recomandat pentru Freelander 2004? la chestia asta cu uleiurile de motor nu e ideea ca vor fi probleme de la un schimb la altul ci in cateva zeci de mii de km, caz in care daca nu a fost folosit uleiul bun s-ar putea sa cedeze unele chestii.... nu e cazul aici NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Martie 24, 2014 Partajează Postat Martie 24, 2014 Re: Ulei recomandat pentru Freelander 2004? Urmeaza sa fac si eu schimbul de ulei&filtre. M-am gandit sa pun Castrol 10w40,pt ca masina a sarit de 150k. E de bine, sau nu?:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Martie 24, 2014 Partajează Postat Martie 24, 2014 Re: Ulei recomandat pentru Freelander 2004? ce legatura are kilometrajul?? ... depinde de plaja de temperaturi a zonei...daca stii tu ca-l vei schimba inainte de iarna urmatoare pune 10W40, daca nu atunci 5W40... eu am 230.000km si tot 5w40 pun tot timpul NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Martie 24, 2014 Partajează Postat Martie 24, 2014 Re: Ulei recomandat pentru Freelander 2004? Din auzite,de pe colo-colo,e treaba cu kilometrajul. De schimbat nu-l schimb pana in iarna,ca nu fac nr de km. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Martie 24, 2014 Partajează Postat Martie 24, 2014 (editat) Re: Ulei recomandat pentru Freelander 2004? eu iti spun ca nu are nimic cu kilometrajul mai ales iarna nu ai ce cauta cu 10W la noi... eventual poate dupa vreo 250.000 si nu la diesel ci la benzinar... tu crezi pe cine vrei... as vrea sa aud de la "experti" si o explicatie argumentata stiintific pentru asta ca de ce sa pui ulei mai gros decat cel recomandat la un motor DIESEL cu 150.000 km in el:ang3 Editat Martie 24, 2014 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Martie 24, 2014 Partajează Postat Martie 24, 2014 Re: Ulei recomandat pentru Freelander 2004? O sa iau 5w40,:tk pt sfat! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
corax Postat Iunie 9, 2014 Partajează Postat Iunie 9, 2014 Re: Ulei recomandat pentru Freelander 2004? Buna ziua. O sa postez si eu aici o intrebare ptr a nu mai deschide un nou topic(sper ca nu gresesc). Am intrat de curand in posesia unui Land Rover Freelander TD4, an 2002, 221.000km si as vrea sa stiu urmatoarele lucruri: 1. ce tip si marca de ulei este indicat sa folosesc la motor? 2. ce tip si marca de ulei este indicat sa folosec la vascocuplaj? 3. ce fitre si de ce marca mai necesita sa le schimb? Va multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mate Andrei Vlad M.D. Postat Iunie 9, 2014 Partajează Postat Iunie 9, 2014 Re: Ulei recomandat pentru Freelander 2004? Buna ziua. O sa postez si eu aici o intrebare ptr a nu mai deschide un nou topic(sper ca nu gresesc). Am intrat de curand in posesia unui Land Rover Freelander TD4, an 2002, 221.000km si as vrea sa stiu urmatoarele lucruri: 1. ce tip si marca de ulei este indicat sa folosesc la motor? 2. ce tip si marca de ulei este indicat sa folosec la vascocuplaj? 3. ce fitre si de ce marca mai necesita sa le schimb? Va multumesc. 1. in topic scrie ce trebuie sa folosesti Firma Castrol ,Aral etc dupa preferinte! 2. Vascocuplajul nu are ulei de schimb 3. Filtre are de motorina , ulei ,aer,epurator capac motor si polen ! Si aici tine de preferinte eu pentru motorina ,aer ,ulei folosesc mahle ! filtru epurator capac motor cred ca e ceva OEM de la bearmach, iar cel de polen corteco! 4. In cutiile de viteza doar ulei special Land Rover! P.S rasfoieste putin forumul ca vei gasi informatii utile! :fh Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Valentynvali Postat Decembrie 1, 2015 Partajează Postat Decembrie 1, 2015 Re: Ulei recomandat pentru Freelander 2004? Salutare dragi colegi. De curind am intrat in posesia unui freelander facelift td4 2004. Masina are 323000km. Ce ulei si marca imi recomandati???Astept pareri mulțumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Decembrie 1, 2015 Partajează Postat Decembrie 1, 2015 Re: Ulei recomandat pentru Freelander 2004? Salut, citeste aici, http://forum.club4x4.ro/showthread.php?56810-In-atentia-proaspetilor-posesori-de-land-rover , descarca o carte tehnica si vezi acolo, in nici un caz sa nu te iei dupa cei care vand uleiuri daca nu-i cunosti NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Valentynvali Postat Decembrie 1, 2015 Partajează Postat Decembrie 1, 2015 Re: Ulei recomandat pentru Freelander 2004? Am descarcat dar nu spune nimic de freelander1 td4 2004 facelift. Ce parere aveți de liqi moly 10w40? Voi ce ulei folosiți la maşinile voastre Aspept pareri. Va mulțumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Decembrie 1, 2015 Partajează Postat Decembrie 1, 2015 Re: Ulei recomandat pentru Freelander 2004? Daca ai descarcat ce trebuie acopera toate freelanderele din 2001 pana in 2006 dar sa nu te chinui iti spun eu sa pui ceva ulei full sintetic 5W40 dedicat pt motoare turbo diesel, de exemplu Castrol Edge Titanium Turbo diesel 5w40, sau ceva similar, in nici un caz nu pune semi sintetic ca se arde repede in turbina si ca sa fie OK trebuie schimbat mai des deci nu faci nici o economie. Bafta NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Bordi Postat Decembrie 1, 2015 Partajează Postat Decembrie 1, 2015 Re: Ulei recomandat pentru Freelander 2004? Motul 5w40 xcess Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate