kmkm Postat Februarie 1, 2010 Partajează Postat Februarie 1, 2010 Va rog sa imi dati un sfat in privinta achizitionarii unei Frontere.....,am nevoie de un $X$ de familie,pt oras,pentru plimbari soft prin padurile patriei si pentru a tracta o remorca pe dealurile si campiile noastre unde sa imi plimb albinele.... Am primit o oferta de Frontera,an 1998,full option,motor 2,2 benzina,175.000 km i9n stare buna dupa spusele propietarului care accepta orice verificare.......ce imi puteti spune despre acest model(in 5 usi),consum,fiabilitate,probleme....la ce ar trebui sa fiu atent?:hl:hl:hl DUMNEZEU A CREEAT BINELE SI FRUMOSUL SI PE NOI PENTRU A-I CONTINUA OPERA! -DACIA 1307 DOUBLE CAB 1,9 D 4X4 :dr1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kmkm Postat Septembrie 25, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2012 Sfat achizitie Opel frontera Imi place cum arata Frontera dar nu stiu prea multe despre aceasta masina,serias A,B, motor de .....cm,benzina,motorina,GPL,2 usi,4 usi,fiabilitate,intretinere,consum,taxe si impozite,probleme,......... In familie se doreste un 4x4 cu care sa poti merge si in concediu,sa poti merge si la padure ,sa fie masina de familie,de zi cu zi ,sa faca fata la ceva zapada mai mare,la ceva noroi..........poate ma ajutati sa ma destept si eu putin in privinta Fronterei si spre ce model recomandati sa imi indrept atentia! Multumesc anticipat ! DUMNEZEU A CREEAT BINELE SI FRUMOSUL SI PE NOI PENTRU A-I CONTINUA OPERA! -DACIA 1307 DOUBLE CAB 1,9 D 4X4 :dr1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cryyss33 Postat Septembrie 25, 2012 Partajează Postat Septembrie 25, 2012 Re: Opel frontera ??? Si mie imi place aceasta masina si mai ales modelul B (care am inteles e mai nou) in doua usi . As vrea sa aflu si eu mai multe detalii despre aceasta masina de la cunoscatori . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Andrei_vl Postat Septembrie 25, 2012 Partajează Postat Septembrie 25, 2012 (editat) Re: Opel frontera ??? Haideti ca incerc eu sa va lamuresc... 1. Cel mai important e sa cumparati o Frontera in stare " aproape" perfecta ( motor+ transmisie in special) [ fara fum, scurgeri, jocuri etc.] 2. Trebuie sa verificati daca proprietaru a stiut cum si cand sa o intretina ( in caz contrar, riscati... sa schimbati chiar o punte pe spate) 3. Evitati modelu cu foi de arc pe spate... chiar daca e mai confortabil... ( da! mai confortabil! ) 4. Evitati motorizarile pe benzina la Fronterele lungi... ( consuma mult, toate) 5. Orientati-va spre un 2.3 in stare foarte buna ( cam greu) daca vreti masina puturoasa dar cu consum de bun simt; 2.5 daca vreti motor " de baieti" cum imi place mie sa zic, dar consumul e pe masura... si chiulasele sunt 4!!!; 2.8 daca vreti putere mare+ consum mic dar nu va tremura mana cand dati impozitu... 6. Daca vreti masina in 2 usi recomand motoru pe benzina la modelu A si cel diesel la modelu B... 7. Frontera B e mai pipaita decat Frontera A, dar are si mai multe electronica... poate nimeriti o masina buna si nu veti avea probleme sau poate nimeriti una prost utilizata si veti cheltui foarte mult sa o puneti la punct... 8. Daca scapa MRLurile cand ii faceti drive-test s-ar putea sa indice viitoare probleme la mai multe capitole... ( adica masina a fost utilizata, pentru ce e ea facuta...) 9. Vreti confort, Frontera lunga, vreti ca pe unde merg eu cu a3-a voi sa mergeti cu a2-a si totusi sa ma injurati, alegeti Frontera scurta :grin: 10. Sa nu uitam de AC, la o asa masina, e obligatoriu :grin: ( alea lungi daca sunt inchise la culoare, te coci in ele iar alea scurte au hard-topu care se incinge si coace pasagerii din spate :grin: ) 11. E fiabila daca e intretinuta riguros, daca nu, nu se poate numara printre masinile fiabile... 12. Orientati-va la Frontera A dupa 1996 ( discuri de frana pe spate), ca sa aveti FRANE... Bucsi, pivoti, bielete, capte de bara, toate in jur de 100ron; placute, saboti in jur de 150ron; ulei in grupuri in jur de 50ron/ L si in motor in jur de 30ron/ L. Cand trebe schimbate, cautati si voi pe forum, sigur am scris pe undeva... Editat Septembrie 25, 2012 de Andrei_vl ex: ARO 244 3.1D & Opel Frontera 2.3TDI :cort Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Septembrie 25, 2012 Partajează Postat Septembrie 25, 2012 Re: Sfat achizitie Opel frontera Daca ai fi avut putina rabdare sa rasfoiesti putin prin sectiunea OPEL sau daca ai fi citit si folosit tutorialul de mai jos http://forum.club4x4.ro/showthread.php?56883-Tutorial-functii-forum&p=626953&viewfull=1#post626953 ti-ai fi gasit propriul topic deschis pe aceeasi tema, in febr2010, si pe care acum ti l-am unit cu cel actual si se poate vedea ca prima postare...... Iti recomand sa citesti topicurile de mai jos : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?69193-Sfat-achizitie-Frontera-sport-2-2-diesel-1999-2001 http://forum.club4x4.ro/showthread.php?68671-Sfat-achizitie-frontera-2-2-dti-2-2-dci-edition-2002-2005 http://forum.club4x4.ro/showthread.php?56381-Sfat-achizitie-Opel-Frontera-3-2 http://forum.club4x4.ro/showthread.php?54779-Sfat-achizitie-frontera-sport-93-95 http://forum.club4x4.ro/showthread.php?65699-Frontera-2-5-tds-an-97-vreau-pareri-si-sfaturi REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Septembrie 25, 2012 Partajează Postat Septembrie 25, 2012 Re: Sfat achizitie Opel frontera Interesant Din 2010 nu a reușit nici o Frontera sa te convingă ? ALIN:h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Andrei_vl Postat Septembrie 26, 2012 Partajează Postat Septembrie 26, 2012 (editat) Re: Sfat achizitie Opel frontera Am uitat ceva... 1.Motoru de 2.2 il are Stelea care sigur va poate da mai multe detalii decat aveti nvoie... 2.Pentru zapda iti trebe anvelope dedicate+ lanturi iar pentru noroi anvelope dedicate + lanturi, si in conditiile astea sigur masina va fi capabila! Daca mergi cu anvelope mixte oricand, oriunde, nu te astepta la mari surprize, placute... Nici o masina neechipata corespunzator nu va face treaba... :h5 Editat Septembrie 26, 2012 de Astral ex: ARO 244 3.1D & Opel Frontera 2.3TDI :cort Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JURJUT OVIDIU Postat Octombrie 28, 2012 Partajează Postat Octombrie 28, 2012 Sfat achizitie Opel frontera Salutare, sunt nou pe aici, frumoase masini, poate ma ajutati si pe mine cu ceva sugestii, eu cautam un samurai, dar am gasit o frontera care imi face cu ochiul, ceva sugestii din partea posesorilor de frontera, este un 4x4? Astept sugestiii, multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marian123 Postat Octombrie 28, 2012 Partajează Postat Octombrie 28, 2012 Re: poze cu masinile noastre. Cumpara o FRONTERA. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Andrei_vl Postat Octombrie 28, 2012 Partajează Postat Octombrie 28, 2012 (editat) Re: Sfat achizitie Opel frontera Eu dupa ce am fost WE asta in teren, cu ATuri, dupa ploaie, am ramas placut surprins de capacitatile masinii! A fost o situatie in care am trecut doar eu si o Toyota HJ60 echipata cu 33uri :h5 Editat Octombrie 28, 2012 de Andrei_vl ex: ARO 244 3.1D & Opel Frontera 2.3TDI :cort Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JURJUT OVIDIU Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Re: Sfat achizitie Opel frontera Multumesc pt informatii. Frontera e din 96 2.0 benzina, e cea de pe forum, frontera sport 67000 km. stie cineva mai multe informatii? astept>.. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Andrei_vl Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Re: Sfat achizitie Opel frontera Multumesc pt informatii. Frontera e din 96 2.0 benzina, e cea de pe forum, frontera sport 67000 km. stie cineva mai multe informatii? astept>.. Masina lui Styuk! Il cunosc pe Styuk, cunosc si masina ca idee. Am povestit mult cu el despre masina mea si a lui iar din cate spunea ( cand nu se gandea macar sa o vanda...) e o masina ingrijita pe care o are de ceva timp si de care a fost multumit. Acum fiind si colegi, nu cred ca ar minti pe nimeni... deci ai putea sa o vezi! ex: ARO 244 3.1D & Opel Frontera 2.3TDI :cort Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JURJUT OVIDIU Postat Noiembrie 4, 2012 Partajează Postat Noiembrie 4, 2012 Re: Sfat achizitie Opel frontera styuk mi-a promis ceva poze noi, abia astept, poate ma laeg si eu cu o frontera frumoasa Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Giuseppe Postat Februarie 1, 2015 Partajează Postat Februarie 1, 2015 Re: Sfat achizitie Opel frontera Am vazut ca nu sa mai scris de ceva timp aici. Mii de scuze daca am gresit cu ceva postand aici... Am gasit un Opel Frontera 2.0 benzina din 1999 cu instalatie GPL, modelul mare in 5 usi. Nu prea stiu cu ce se mananca aceasta masina. Am tot citit pe aici cam la ce ar trebui sa ma uit daca vreau sa cumpar asa ceva si m-am cam speriat. "2. Trebuie sa verificati daca proprietaru a stiut cum si cand sa o intretina (in caz contrar, riscati... sa schimbati chiar o punte pe spate)" asta spunea colegu @Andrei_vl printre multe altele... si eu acum zic...daca omu care vinde e corect si spune ca nu a stiut cum sa mearga cu ea in conditii optime dar daca nu spune... In situatia mea omu sustine sus si tare ca vinde o super masina si ca e "tata de mata".... Singura problema care mi-a mentionat-o la tel. a fost la partea de incalzire, ca el nu a fost multumit de cum dadea caldura si ca a facut un fel de aeroterma care este pusa intre scaune in fata, inventia lui ar da randament in habitaclu 100%. Eu acum ma gandesc la ce am citit pe aici si nu stiu ce sa cred... Daca e problema cu incalzirea cum zice el, imi este frica in primul rand sa nu fie pompa de apa dusa sau pe duca (si eu nu stiu cum sa verific asta) sau ceva cu termostatu ori caloriferu infundat (asta ar fi una din problemele cele mai simple) sau poate ceva la aeroterma, etc. Am mai vazut ca deobicei mai sunt probleme la MLR-uri si daca nu este condusa corespunzator exista riscu ca acestea sa creeze neplaceri. Eu ma intalnesc Luni cu tipu in Sighisoara si nu stiu unde si cum as putea testa buna functionare a MLR-urilor (sunt automate). Si acum vin cu o ultima intrebare... Eu acest Opel vreau sa il iau la schimb, ii dau un Mitsubishi Pajero 3.0i V6 varianta mare cu 5 usi si 7 locuri care are printre altele si AVM-uri dar si unele lipsuri. Omu mai vrea si 200euro diferenta. Merita tranzactia? Pe mine ma incanta ca este consumul mult mai mic la Opel si mai ales ca are si instalatie GPL dar faptul ca masina poate avea destule defecte ascunse daca propietaru nu a stiut sa mearga cu ea ma cam da inapoi... Va rog ajutati-ma cu un sfat cu o idee sa nu iau teapa... Atasez si cateva poze cu masina care vreau sa o iau si poate cineva stie ceva despre ea sau despre propietar. Din pacate numerele de imatriculare nu apar. Tipu este din Busteni jud. Prahova si am inteles ca sta undeva pe langa statia de la telecabina. In anunt se specifica in felul uramtor: "Opel Frontera inmatriculat Romania , detin toate actele. Masina se afla in stare buna, fara defecte! Merge foarte bine si pe benzina si pe GPL. Are 4 geamuri electrice, trapa, inchidere centralizata,etc... Cauciucuri bune de iarna, 4x4 greu si usor, etc..." https://www.facebook.com/groups/1705041606388172/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BoZo Postat Februarie 1, 2015 Partajează Postat Februarie 1, 2015 Re: Sfat achizitie Opel frontera In mod sigur nu are motor de 2.0, pentru ca s-a pus numai pe frontera sport (2 usi). Problema cu incalzirea nu e greu de rezolvat si nici costisitoare, iar mrl-urile le testezi prin noroi, sa nu faca zgomote cand fortezi si cel mai sigur le desfaci. Frontera A Sport 2.0 freelander 2001 td4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Giuseppe Postat Februarie 1, 2015 Partajează Postat Februarie 1, 2015 (editat) Re: Sfat achizitie Opel frontera In mod sigur nu are motor de 2.0, pentru ca s-a pus numai pe frontera sport (2 usi). Sa inteleg ca ori omu nu stie ce are pe masina...ori a schimbat motorul... Daca motoru este schimbat inseamna ca trebui sa verific seriile. Imi poti spune unde este seria de motor? Oricum am sa il mai sun azi sa il intreb ce scrie in talon sa fiu sigur 100%. In anunt asa este mentionat 2000cc.... Si inca ceva... Eu m-am uitat pe net iar caroseriile din 1999 sunt altfel la usa spate... Asta nu pare a fi din 1999... Editat Februarie 1, 2015 de Giuseppe https://www.facebook.com/groups/1705041606388172/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cosmin.ardelean Postat Februarie 1, 2015 Partajează Postat Februarie 1, 2015 Re: Sfat achizitie Opel frontera E gresit anuntul. Nu exista Frontera lunga cu 2.0 benzina. Sau special l-a gresit ca sa atraga clientii. Nissan Navara Double Cab D40 2009 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Giuseppe Postat Februarie 1, 2015 Partajează Postat Februarie 1, 2015 Re: Sfat achizitie Opel frontera Da... Am vorbit cu el la tel. acum si a zis ca este gresit anuntul... Masina este din 1998 si are motor de 2.2 benzina! L-am intrebat daca MLR-urile fac zgomot sau daca este ceva sunet ciudat in momentul in care trece pe 4x4...a zis ca nu si ca masina merge impecabil... Maine ma intalnesc cu el in Sighisoara si o sa vad ce si cum... Sper sa nu ma tepuiesc si sa iau cine stie ce cazan in cara sa bag o caruta de bani.... https://www.facebook.com/groups/1705041606388172/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BoZo Postat Februarie 1, 2015 Partajează Postat Februarie 1, 2015 Re: Sfat achizitie Opel frontera nici masina noua nu e... Frontera A Sport 2.0 freelander 2001 td4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Giuseppe Postat Februarie 1, 2015 Partajează Postat Februarie 1, 2015 Re: Sfat achizitie Opel frontera nici masina noua nu e... De asta sunt constient... Problema este ca stau prost financiar si daca cumva cade ceva la ea o trag pe dreapta ca bani de reparatii...zero... Sa vedem ce o sa iasa maine... Partea proasta e ca nu are nici asigurare...o sa fie cam dubios sa ajung cu ea acasa... https://www.facebook.com/groups/1705041606388172/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Februarie 1, 2015 Partajează Postat Februarie 1, 2015 Re: Sfat achizitie Opel frontera Trbuia sa pui link-ul cu anuntul de vanzare ... poate mai observam ceva .... Daca sta pe langa telecabina si dupa cum arata bara spate, masina a vazut cate ceva ... Jentile au fost schimbate ... si nu imi e clar butucul de pe fata (daca e automat sau a fost schimbat cu unul manual). Ce numere are? Ca daca nu sunt de PH ... posibile probleme cu fiscalul ... Iar daca a intretinut-o asa de bine, rezolva si problema cu incalzitul si nu recurgea la o carpeala. Intreaba-l ce ulei a bagat in motor, in cutia de viteza, in cutia de transfer, in puntea fata si puntea spate. Daca nu stie, e clar ... (in motor, cutia de viteza si cutia de transfer se baga acelasi tip de ulei, adica ulei de motor in toate; in grupul fata se pune 80W-90, iar in grupul spate 80W-90(LS)) Nu stiu ... am senzatia ca ceva nu e O.K., dar am si prea putine informatii. Eu unul, n-as da Pajero pe care il stiu ca e O.K. la schimb cu o masina despre care nu stiu nimic. 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Giuseppe Postat Februarie 1, 2015 Partajează Postat Februarie 1, 2015 Re: Sfat achizitie Opel frontera Trbuia sa pui link-ul cu anuntul de vanzare ... poate mai observam ceva .... Daca sta pe langa telecabina si dupa cum arata bara spate, masina a vazut cate ceva ... Jentile au fost schimbate ... si nu imi e clar butucul de pe fata (daca e automat sau a fost schimbat cu unul manual). Ce numere are? Ca daca nu sunt de PH ... posibile probleme cu fiscalul ... Iar daca a intretinut-o asa de bine, rezolva si problema cu incalzitul si nu recurgea la o carpeala. Intreaba-l ce ulei a bagat in motor, in cutia de viteza, in cutia de transfer, in puntea fata si puntea spate. Daca nu stie, e clar ... (in motor, cutia de viteza si cutia de transfer se baga acelasi tip de ulei, adica ulei de motor in toate; in grupul fata se pune 80W-90, iar in grupul spate 80W-90(LS)) Nu stiu ... am senzatia ca ceva nu e O.K., dar am si prea putine informatii. Eu unul, n-as da Pajero pe care il stiu ca e O.K. la schimb cu o masina despre care nu stiu nimic. Aici este anuntul: http://olx.ro/oferta/opel-frontera-ID2WQVp.html Nu am pus linku sa nu se supere cineva... In legatura cu caldura a zis ca problema erea aeroterma si ca nu dadea suficienta caldura pe gaurile de ventilatie la parbriz si in bord si a fost nevoit sa o schimbe cu altceva (nu prea am inteles eu bine cu ce). Daca ai timp, chef si posibilitate sa il suni si sa il iei la puricat cu cateva intrebari cheie dupa care sa dai un verdict...eu as fi profund recunoscator si dator de cinste! Jentile nu le da...imi da altele de tabla ca aia de la rezerva... :uameni MLR-urile sunt automate, l-am intrebat azi. Numerele de imatriculare nu le stiu... https://www.facebook.com/groups/1705041606388172/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Februarie 1, 2015 Partajează Postat Februarie 1, 2015 Re: Sfat achizitie Opel frontera Da, foarte sumar anuntul ... De sunat ... poate maine, dar nu e prea tarziu? Nu te grabi sa nu regreti mai tarziu :old , ca nu e bataie pe ele ... 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Giuseppe Postat Februarie 1, 2015 Partajează Postat Februarie 1, 2015 (editat) Re: Sfat achizitie Opel frontera Da, foarte sumar anuntul ... De sunat ... poate maine, dar nu e prea tarziu? Nu te grabi sa nu regreti mai tarziu :old , ca nu e bataie pe ele ... Teoretic eu ma intalnesc cu el dupa ora 13.00 maine. Poate reusesti sa il suni pana atunci si sa imi zici daca merita. Nr. mele sunt 0769289123 sau 0755871740. Nici masina mea nu este super ok...are si ea cateva bube plus ca am descoperit de curand niste sunete ciudate la ambreaj dar toate astea eu le-am spus si a fost deacord dar vrea o diferenta de 200 euro + ca ii mai dau un set de scari din aluminiu pentru pajero. Aici poti sa vezi cum se prezinta si masina mea din toate punctele de vedere: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?87922-Se-vinde-Mitsubishi-Pajero-3-0i-V6-5-usi Asta ca sa poti face comparatia in mod echitabil. Editat Februarie 1, 2015 de Giuseppe https://www.facebook.com/groups/1705041606388172/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Februarie 1, 2015 Partajează Postat Februarie 1, 2015 Re: Sfat achizitie Opel frontera O sa incerc sa-l sun ... Seria de la motor e aproape imposibil de vazut ... si aia la RAR se chinuie cu camera ... parca e undeva sub galeria de admisie (sau evacuare, nu mai tin minte exact ...) 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate