Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie Opel frontera

kmkm

Postări Recomandate

Re: Sfat achizitie Opel frontera

E bine asa cum e,pt 97-98.Parca era un baiat din busteni,prieten cu Cip,avea un KIA,el ar putea s-o vada,ca orasul e mic.

Anul l-a pus si el +1,fara sa-si dea seama ca `99 e deja Frontera B.

0722.246.245-YMS/e-mail-stoica.mdragos@yahoo.com
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

E bine asa cum e,pt 97-98.Parca era un baiat din busteni,prieten cu Cip,avea un KIA,el ar putea s-o vada,ca orasul e mic.

Anul l-a pus si el +1,fara sa-si dea seama ca `99 e deja Frontera B.

Multumesc mult dar am renuntat la ideea de a face schimb cu el....

Prea multe semne de intrebare si mai ales ca omu este pe dinafara cu istoria masinii pe care o vinde...GPL-u nu este omologat si asa mai departe...

Caut altceva... Poate stie cineva ceva cu motorizare mica care vrea un animal de 3000 ca al meu la schimb...

Va multumesc pentru ajutorul oferit mai ales colegului @stelea care a si vb cu tipul si m-a lamurit.

Toate cele bune tuturor.

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Salut ...vin cu cateva intrebari dupa ce am tot rasfoit topicuri si inca nu sunt lamurit...

1.opel frontera 2.2 dti este permanent 4x4 sau nu?

2.ce inseamna MLR.?..

.mutumesc anticipat

Link spre comentariu

Salut ...vin cu cateva intrebari dupa ce am tot rasfoit topicuri si inca nu sunt lamurit...

1.opel frontera 2.2 dti este permanent 4x4 sau nu?

2.ce inseamna MLR.?..

.mutumesc anticipat

Salut,

Nici un Opel Frontera (indiferent de motorizare) nu este 4x4 permanent din fabrica, doar daca cineva a facut modificari alfel nu. Este 4x2 si 4x4 cu actionare msnuala prin cel de al doi-lea schimbator in care ai trei optiuni 2H (4x2), 4H (4x4 usor) si 4L (4x4 greu).

Atentie: Nu se foloseste 4H si 4L decat pe suprafete neaderente (iarba umeda, noroi, nisip, zapada, etc.), se interzice cu desavarsire folosirea 4x4 pe suprafete aderente (asfalt uscat).

MLR-urile (in traducere "Mecanism Roata Libera") sunt cuplajele de la rotile din fata care actioneaza cuplarea / decuplarea planetarelor si in majoritatea cazurilor la Frontera sunt AUTOMATE (adica cupleaza si declupeaza singure) dar se pot folosii si cele MANUALE la care trebuie sa te dai jos si sa le cuplezi pe fiecare in parte. Fara acest mecanism “roata libera” rotile din fata ar fi cuplate cu planetarele, iar planetarele ar roti diferentialul de fata si arborele de motor. Mecanismul “roata libera” va face posibil ca rotile din fata sa se roteasca independent.

Sper ca au fost de ajutor explicatiile mele.

Am atasat si poze ca sa poti face diferenta intre ele (cel singur AVM este manual si celalalt este automat)

AVMHubsHP__77027_zoom.gif.c340a30a896033c7e3e381124c2e1cca.gif

IMG_0038.thumb.JPG.94124171cccd7f8664ab76b654668578.JPG

Si daca vrei sa vezi cum se schimba si cum arata te poti uita la clipul urmator:

Link spre comentariu

O mica observatie la mesajul lui Giuseppe ... la Frontera B (2,2 DTI) cuplarea 4x4 se face vacumatic, la butonul de pe bord, nu din a 2-a maneta, aceasta se foloseste doar pentru 4x4high si 4x4low (cu butonul actionat) ...

Editat de Flavicx
Opel Frontera B, 2.2 Diesel, 4 usi
Link spre comentariu

Multumesc mult ptr raspunsuri...acum sunt lamurit...inca sunt nou prin domeniul auto off road si nu sunt familiarizat cu prescurtatrile ce tin strict de fenomen...ma incanta opel frontera cel putin la raprtul calitate ,pret,intretinere si calitatile off road...eu doresc o masina ptr soft off road...oricum am plecat de la un renault kangoo 4x4 si am inceput sa cer etez mai mult si am ajuns aici...sper ca ,cat de curand sa ma prezint si eu cu un exemplar desi bugetul este limitat...succes

Link spre comentariu

Frontera A, cele fabricate 1992 - 1998

Frontera B, cele fabricate 1999 - 2004

Incepand cu 1995, s-au pus pe spate arcuri elicoidale (1992 - 1995 au avut pe spate arcuri cu foi).

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

Multumesc de recomandare...la bugetul meu ma incadrez la un model B de prin 2000,2001,2002...modelul in 4 usi...am observat ca cel in 2 este mai scump...oricum la ce vreau eu sa folosesc masina creca face fata cu brio...

Link spre comentariu

Eu am modelul B, 4 usi 2.2 DTI, sunt foarte multumit de el (in off road face mai mult decat am crezut ca poate ... oricum nu am facut nimic extrem)

La modelul B incepand cu 2002 exista un mic facelift (farurile si grila sunt putin diferite)

Motorul 2.2 DTI are 2 variante: de 116 CP si de 120 CP (cel de 120 are mai multa electronica pe el ... in rest la fel)

De urmarit daca masina are LSD pe puntea spate (diferential cu alunecare limitate ... se poate verifica daca pe placuta din compartimentul motor, de langa borcanul cu lichid de frana apare codul G80).

Cam toate B-urile au probleme cu functionarea ceasurilor de bord (vitezometrul nu indica sau turometrul nu indica sau indica doar daca aprinzi farurile ...) ... se poate repara relativ usor in marea majoritare a cazurilor.

Cele mai dotate la interior pot sa aiba: pilot automat (rar la 2.2 DTI), computer se bord si scaune incalzite (in special cele cu scaune de piele) ... dar nimic mai mult (clima este manuala la toate).

Ca sfat: e de preferat sa cumperi una cu taxa platita si nerecuperata (3.500-4.500 de euro ... parerea mea ... preturi din Romania, pentru a o conduce in Romania ... pentru Germania, locatia ta ... e alta poveste).

Editat de Flavicx
Opel Frontera B, 2.2 Diesel, 4 usi
Link spre comentariu

Multumesc inca o data...am notat :)))...imi sunt de ajutor toate info urile care le am primit aici...

La dotari in interior chiar nu sunt pretentios ...cum s'o nimeri...caldura iarna sa bage :))))...si da masina o sa o cumpar din germania si o voi folosi aici dar si in vacanta in ro...in jur la 2500euro +\- sunt modele ok zic eu...bafta

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare