Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

solutie antena casetofon

qumatru

Postări Recomandate

buna ziua,

n-am avut niciodata o antena la nissan sa tina mai mult de cateva luni. o stricam in prima creanga uitand sa mut de pe radio. am mers in diverse locuri sa caut o solutie si nu am gasit-o. am sperat ca e ceva banal, dar aparent nu e. ce vreau eu este sa montez o antena fixa de otel cum este si la wrangler insa nu gasesc una sa se potriveasca pe acelasi loc pe aripa unde se afla cea originala.

ma poate cineva ajuta cu un sfat? v-ati mai lovit de problema asta?

Nissan Patrol GR Y61 3.0 turbo diesel intercooler 2000
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: solutie antena casetofon

Ia o antena interna care se lipeste pe parbriz si are si amplificare de semnal in ea. Costa ceva de genul 20lei, o pui sus sub parasolar si tragi firele pe conturul parbrizului pana sub bord. Eu am avut succes deplin cu solutia asta.

Link spre comentariu

cunosc solutia asta, o pot pune si pe luneta in aceeasi idee problema este ca eu vreau sa gasesc o solutie sa folosesc locul de pe aripa care este deja decupat. nu vad sensul sa am 2 antene pe masina si 1 nefunctionala.

Link spre comentariu

si cu gaura ce fac? lipesc o guma?

In gaura ai potrivesti un dop (plastic, cauciuc... orice). Pe care, daca tii cu tot dinadinsul, il vopsesti in culoarea masinii... sau il acoperi cu un sticker decorativ (se poarta alea cu pete de noroi...sau gauri de glont:ha::ha::ha:)

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Doua chestiuni:

Casetofonul merge si fara antena ...

La ce iti trebuie antena ptr radio in padure? Sa asculti ce? Daca intri adanc cu masina in padure nu prea ai semnal (mai ales intre versanti).

Si a treia (solutia) daca vrei sa ai totusi o antena radio:

Ia o antena radio cu talpa magnetica si cand intri in padure o bagi in masina!

Ca sa dai ajungi la antena existenta...trebuie sa dai intai aparatorile jos din aripa. Asta daca e vorba de antena originala a masinii. Antena originale are un mecanism de ridicare-coborare care este "ascuns" in aripa.

Gaura se poate acoperi cu autocolant, se poate suda si revopsi aripa, se poate pune un dop samd ...

Mai ierti ca trebuie sa fiu iar rautacios cu tine... dar detalii de genul "ce culoare sa-mi pun husele pe scaune la masina sa se asorteze cu jantele" chiar nu sunt importante la o masina de teren!

Totul devine absolut banal, cand gandesti simplificat!

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Pentru mine e important sa pun antena la locul ei, am sperat doar sa nu fie asa complicat. Iar pana ajung la padure de cele mai multe ori am mult tare de mers pe asfalt :) asa ca vreau antena si nu mi se pare asa un moft sa vreau sa fie la locul ei.

Link spre comentariu

buna ziua,

n-am avut niciodata o antena la nissan sa tina mai mult de cateva luni. o stricam in prima creanga uitand sa mut de pe radio. am mers in diverse locuri sa caut o solutie si nu am gasit-o. am sperat ca e ceva banal, dar aparent nu e. ce vreau eu este sa montez o antena fixa de otel cum este si la wrangler insa nu gasesc una sa se potriveasca pe acelasi loc pe aripa unde se afla cea originala.

ma poate cineva ajuta cu un sfat? v-ati mai lovit de problema asta?

Salut.

Si eu sînt mare fan radio, care merge la mine mai tot timpul. Am rupt si eu antene, dar problema la mine a aparut la montarea snorkel-ului, cînd a trebuit sa renunt cu totul la antena (la Y60, antena e pe stîlpul A). Prima data m-am gîndit la Sirius Satelit Radio (procurasem chiar sonda magnetica si recieverul) dar functiona doar cu un anumit radio (care costa 800,-€), trebuia activat în USA si nu eram sigur daca posturile mele prferate emiteau prin satelit.

Ideea finala mi-a venit la montarea snorkel-ului, cînd am vazut ca acesta are în el (la cot) o scobiura care lasa loc pt. montarea pe aripa a unei antene. Acolo am montat eu o antena flexibila de genul care sînt întîlnite pe acoperis la VW-uri, Opel-uri & co., cu spicul din otel.

Asa ceva:

http://www.caraudio-store.de/TVAEBITV,Externe,TVDVB-T,und,Radio,AMFM,Antenne,mit,Verstaerk,MaXXline::::17643::::ae7ab504.html

maxxline_TVAEBITV.jpg.4fc1902faadedc49b0dd2b63e9f51611.jpg

Si de atunci e "liniste" :wink:

Editat de Patrolator

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

e nevoie de o articulatie intre baza si corpul antenei in acest caz altfel antena va fi orientata gresit

Negativ! :no1

Pur si simplu rotesti soclul antenei pîna "atingi" unghiul dorit.

L.E.: Asta bineînteles daca vorbim despre o antena pe aripa la un Y61.

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

Haidi bre cumetre... arunca alea de sub aripa , circumcizeaza doar ce se leaga de aripa , pune o juma de antena de R1070 ( scurtata si mutat doar arcul la baza ) ... si poti s-o faci fundita cum vrei inclusiv cu securea , ca tot o sa revina si sta sculata . Aspectul e cel putin neobisnuit , pentru ca provine de la R1070 , dar se incadreaza in linia generala a masinii .Am zis ca e unbreakable ?...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

prea tehnic pentru mine... detalii, de unde iau, ce fac :))

practic nu fac eu ci nenea la care o duc

e vorba de antena care se folosea la statiile militare portabile romanesti aia cat un rucsac in spate si cu acumulatorul jos.

e o idee buna COS antena dar mai greu cu montatul ei :)

iar de gasit gasesti pe la targurile de vechituri sau la simozioanele radioscamatorilor :) ci costa 30-50 lei maxim sau chiar mai putin daca nimeresti.

tehnic parca se numea antena Kurliakov sau Kurlikov ceva de genul.

Link spre comentariu

n-am gasit ca am alte prioritati acum, dar daca gasesc promit ca spun. pana acum cea mai buna solutie mi se pare introducerea unei antene fixe in socul celei actuale si conectarea pe acolo facut o adaptare ceva, insa as vrea o antena de buna calitate. am cumparat ceva pana in 20 lei, poate se gaseste un amplificator de semnal ceva la ea sau poate am la antena originala asa ceva.

Link spre comentariu

Antena asta manuala am montat-o eu pe Y61, perfecta pentru locatia de pe aripa,se foloseste doar baza celei originale care se mufeaza perfect. Usor de instalat,mai greu a fost accesul pana la cea originala. Nu stiu insa de unde se mai poate procura acum .!?

http://pieseautoradacini.ro/electrice/4703-Antena-manuala-Cielo.html

RAV 4 Model Luxury 2018.
Link spre comentariu

aici au si variante flexibile, si mai scurte si mai lungi, vezi ce se poate potrivi ;)

http://www.germanelectronics.ro/conrad.php?name=Products&cid=304030&gclid=CPLzi_rxhLMCFUpb3god-XAAHA

asta are si unghiul reglabil ca sa potriveasca acolo, pare-se

http://www.germanelectronics.ro/conrad.php?name=Products&pid=310999

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Salut Adrian,

Arata de parca ar fi de-acolo! De unde a luat-o si cat a costat? Poti sa ne spui daca au mai trebuit facute ceva modificari pentru alimentare sau prindere?

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Link spre comentariu

Antena a costat 150 ron. Sefulik a cumparat-o din Buftea.

Mai avea doua, dar probabil ca mai pot aduce. Am montat-o la o cunostinta de-a mea unde tin eu masina.

Daca vrei iti dau nr lui pe PM si te intelegi cu el.

PATROL Y61 SWB 3L
Link spre comentariu

Pretul e ok. Intreabarea e daca s-a potrivit exact la montaj sau au trebuit facute ceva adaptari. Nu stiu daca antenele astea urmeaza un standard sau nu. Poate mai trebuie facuta vreo adaptare pentru prinderea pe suportul din spatele aripii, etc.

:tk

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare