Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Suspensie pentru Tarantula ?

mihai ionescu

Postări Recomandate

am postat si la sectiunea modificari ,dar ma gandesc ca aici se uita mai multa lume am nevoie de sfaturi ca sa gasesc cea mai buna varianta pentru inlocuirea suspensiei la Tarantula

[ATTACH=CONFIG]152985[/ATTACH]

Nu imi axplic de ce bucsile de cauciuc care leaga tendonul de punte cat si cele care leaga puntea de sasiu montate noi au tinut doar vreo 4 iesiri pe deal.

Ma gandesc sa schimb suspensia care in prezent e cea originala cu inaltime standard, cu una de la Terrafirma+1 sau +2 inch si sa schimb tendoanele spate cu unele cu unghi de corectie si bila X-joints & X arms www. X-Eng.co.uk.

Am vazut la Terrafirma diferite variante de arcuri si telescoape

M am gandit la 2 variante :

arcuri fata-spate + 2 inch light load cu amortizoare +2inch fata - spate sau

arcuri fata-spate + 2 inch light load cu amortizoare +2inch fata ,iar pe spate amortizoare +5 inch, asta din cauza ca vreau axa spate sa lucreze mai mult ; daca e posibil asi pune si pe fata amortizoare + 5 inch

fiind mai usoara cu mult decat un Range ma tem ca arcurile + 2 inch sa nu o tina prea sus.

banuiesc ca la greutate 1550 kg ar fi cam ca Defenter 90,vrau sa stiu daca a mai facut cineva combinatii de genu , daca arcurile +2inch light load o salta 2inch sau mai mult , si amortizoare de cati inch maxim cat sa nu sparg amortizorul la comprimare maxima.

in prezent suspensia standard nu lasa puntea sa flexeze cat ar trebui din cauza amortizoarelor care limiteaza cursa la decomprimare , ma ganesc sa nu se intample acelasi lucru daca iau atat arcurile cat si amortizoarele +2inch.

dupa capu meu asi putea procede in felul urmator:

sa cumpar intai arcurile +2inch sa le pun pe masina fara amortizoare sa flexez si sa masor distanta dintre prinderi minim si maxim pentru ca mai apoi sa i rog pe englezoi sa mi spuna cat masoara un amortizor +3;+4 si +5inch comprimat si intins la maxim, dar sper ca a mai facut cineva ingineri de felul asta si ma va ajuta cu un sfat.

AJUTOR !!!!! Multumesc anticipat

Ca sa fiu inteles vreau sa inalt cat mai putin posibil masina , dar vreau ca flexarile sa fie maxim cat permit noile articulatii cu bila. O sa folosesc si conuri de relocare

Nu tin neaparat la Terrafirma astept si alte sugesti intre 400 si 800 euro

27042012952.thumb.jpg.212bc37dffe6bf18d82a2b134c91ce2c.jpg

Editat de Astral
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Suspensie pentru Tarantula ?

Este suficienta O SINGURA postare pentru O SINGURA tema/problema, mai ales ca este vorba de acelasi proiect, deci acest topic se inchide si discutia poate continua pe topicul original al masinii, adica aici :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?53220-La-Deva-se-naste-un-monstru-BALAUROVER&p=826927#post826927

Intitial acest proiect vad ca s-a numit "BALAUROVER", iar acum tu il numesti "TARANTULA".......daca vrei, putem adauga in titlul acestui si noua denumire.......da-mi pe pm, daca vrei completarea titlului.....

[ATTACH=CONFIG]152987[/ATTACH]

thread_closed3.gif.dfbe55c6bd19955c1b3b55ef8fbf18dc.gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare