halfi Postat Octombrie 6, 2012 Partajează Postat Octombrie 6, 2012 M-ar interesa achizitia unei Grand Vitara an 2002, diesel, cutie automata. Stie cineva despre fiabilitatea motorului/cutiei de pe modelul asta? Masina are vreo 160.000 km. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Teodor4x4 Postat Octombrie 6, 2012 Partajează Postat Octombrie 6, 2012 (editat) Re: Grand Vitara diesel transmisie automata Buna ziua ! In primul rand spuneti ce motor are mai exact masina, cel de 90 cp, 110 cp (8 valve cod motor RHZ) sau cel de 110 cp 16 valve (cod motor RHW) ? - Despre motorul de 90 cp: poate sa fie de Mazda (cod motor RF) sau de Peugeot (cod motor 1Z). Este un motor fiabil care s-a folosit pe taxiuri (Peugeot 406) si duce si peste 300.000 km daca este ingrijit (revizie la timpul ei, etc). - Despre motorul de 110 cp: cum v-am spus si mai sus poate sa fie de 8 valve (cod motor RHZ) sau de 16 valve (cod motor RHW). Ca si fiabilitate eu as avea mai multa incredere in cel de 8 valve. Si acesta s-a pus pe taxiuri si duce multi km, ca cel de 90 cp. Cel de 16 valve s-a pus pe Citroen C8, Peugeot 407, 807, etc. Ce-i drept este ca am vazut si C8 folosit ca taxi. In concluzie, toate cele 3 motoare sint destul de fiabile daca au fost tratate cum trebuie. Despre cutia automata nu prea pot sa ma pronunt deoarece nu prea am vazut. Incercati sa faceti o proba cu masina si sa ascultati daca se aude vreun zgomot ciudat cand schimba vitezele... Bafta :h5 . Cu respect, Teodor. Editat Octombrie 6, 2012 de Teodor4x4 1 4x4, Way of Life ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
halfi Postat Octombrie 7, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 7, 2012 Re: Grand Vitara diesel transmisie automata Multumesc pentru promptitudine. Pe masina este motorul de 80kw/109 CP.Cred ca este motorul este Mazda, dar o sa mai iau date pentru a fi sigur. Nu prea am vazut multe pareri despre cutia automata pe Grand Vitara si asta erste singura mea neliniste. Multumesc inca o data pentru ajutor. Respect Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Teodor4x4 Postat Octombrie 7, 2012 Partajează Postat Octombrie 7, 2012 (editat) Re: Grand Vitara diesel transmisie automata Cred ca este motorul este Mazda Primul motor diesel de pe Grand Vitara a fost cel de Mazda si este doar de 87 cp (90). Vorbim de prin 1998,1999,2000, maxim 2001. Dupa, s-a pus motorul de 2.0 HDI, 110 cp, 8 valve din Grupul PSA Peugeot / Citroen. Dupa nu prea mult timp au pus tot un 2.0 HDI, 110 cp, tot din Grupul PSA Peugeot / Citroen dar cu 16 valve care in loc de 250 Nm ofera 270 Nm. Deci daca spuneti ca motorul este cel de 110 cp, mai mult ca sigur vorbim despre 2.000-ul HDI, 8 valve din Grupul PSA Peugeot / Citroen. Cu respect, Teodor. Editat Octombrie 7, 2012 de Teodor4x4 4x4, Way of Life ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Octombrie 7, 2012 Partajează Postat Octombrie 7, 2012 Re: Grand Vitara diesel transmisie automata Am avut un GV din 2003 timp de 3 ani si am fost foarte multumit de masina. Consum decent, un pic mai mic decat al Freelanderului din 2001 tot automat, probabil din cauza ca Freelanderul este 4x4 permanent.... diferenta era de 1l. Cutia ok, schimba bine si nu smuceste - masina a fost folosita doar onroad. Un singur lucru nu mi-a placut la GV: zgomotul motorului la rece amplificat si de fanta de pe capota, dar fiind frantuzesc... Motorul asta stiu ca s-a folosit cu succes si pe Xsara. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Teodor4x4 Postat Octombrie 7, 2012 Partajează Postat Octombrie 7, 2012 (editat) Re: Grand Vitara diesel transmisie automata Cati km avea la bord cand l-ati dat ? Cu respect, Teodor. Editat Octombrie 7, 2012 de Astral 4x4, Way of Life ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
halfi Postat Octombrie 9, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 9, 2012 Re: Grand Vitara diesel transmisie automata Multumesc de sfaturi.Sper sa fie ok, masina are carnet service si km par reali. Sper ca nici cutia sa nu faca probleme. Cu multumiri Cu respect, Teodor. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
halfi Postat Octombrie 10, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2012 Re: Grand Vitara diesel transmisie automata Se pare ca masina are ceva hibe la cutia de transfer. Mai exact, in 4H si 4L becul de 4W de la bord clipeste si nu sta aprins. Sper sa nu fie probeleme prea mari. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Teodor4x4 Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Re: Grand Vitara diesel transmisie automata Se pare ca masina are ceva hibe la cutia de transfer. Mai exact, in 4H si 4L becul de 4W de la bord clipeste si nu sta aprins. Sper sa nu fie probeleme prea mari. Masina cupleaza / trage cum trebuie in 4H si 4L ? Cu respect, Teodor. 4x4, Way of Life ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Re: Grand Vitara diesel transmisie automata Cati km avea la bord cand l-ati dat ? Cu respect, Teodor. Cam 85.000 km aproximativ. L-am vandut in 2010. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
halfi Postat Octombrie 11, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Re: Grand Vitara diesel transmisie automata Masina cupleaza si in 4h si in 4l.Cel putin as mi se pare.Maine o sa o duc la service la o diagnoza Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
halfi Postat Octombrie 11, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Re: Grand Vitara diesel transmisie automata Docotoru , m-ar interesa ce consumabile ai inlocuit la masina- ulei cutie, etc.-- si ce altceva ai mai schimbat la masina? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Teodor4x4 Postat Octombrie 12, 2012 Partajează Postat Octombrie 12, 2012 Re: Grand Vitara diesel transmisie automata Va dau si eu un raspuns referitor la consumabile si altele: - Schimbat toate filtrele si uleiurile. - Curele. - Revizuit placute frana, discuri, curatat tamburi deoarece am inteles ca se strange mult ''praf'' pe acolo. - Lichide (antigel, de frana...) - Bujii. - Facut directia. - Cauciucuri. - Verificat instalatie A/C. - Verificat lumini. - Orice problema detectata (de exemplu problema cu cutia de transfer...) Am pus ce mi-a trecut prin cap... @Doctoru' sigur o sa va dea un raspuns mai concret deorece a avut Grand Vitara. Sper ca cele spuse de mine sa va fie de ajutor... Bafta :h5 ! PS: puneti si ceva poze cu achizitia :grin: . Cu respect, Teodor. 4x4, Way of Life ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Octombrie 13, 2012 Partajează Postat Octombrie 13, 2012 Re: Grand Vitara diesel transmisie automata Ma tem ca raspunsul meu concret este foarte simplu: NIMIC :grin: Am mers cu masina de la 50k pana pe la 85.000km timp de 2-3 ani, dupa care am vandut-o. La km astia ce probleme pot sa apara... Daca mai tin bine minte distributia e pe lant si in afara de consumabile la fiecare 10.000 si o pereche de amortizoare spate KYB nu am schimbat nimic. TEORETIC PRACTIC: cand m-a lovit un idiot cu asigurare falsa strict in roata dreapta fata (fara afectarea caroseriei) stricaciunile m-au costat cam 25 milioane: rulment, pivoti, brat inf/sup, disc frana si ce mai e pe acolo ca nu ma pricep... Cand am luat-o avea manerul de la haion rupt.... m-a costat vreo 3 mil pt ca e "orijnal suzuki" Repet: o masina de care am fost foarte multumit trimit o poza pt incantare: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Teodor4x4 Postat Octombrie 13, 2012 Partajează Postat Octombrie 13, 2012 Re: Grand Vitara diesel transmisie automata Referitor la distributie, se recomanda sa schimbati kitul complet: curea, pompa de apa, role... Eu as schimba consumabile la fiecare 5.000 km deorece masina are deja 160.000 km. De suspensie uitasem... Mai vroiam sa va intreb ceva: in afara de martorul din bord, se aude vreun zgomot ciudat in cutia de transfer ? :h5 Cu respect, Teodor. 4x4, Way of Life ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
halfi Postat Octombrie 13, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2012 Re: Grand Vitara diesel transmisie automata Referitor la distributie, se recomanda sa schimbati kitul complet: curea, pompa de apa, role... Rezolvat problema prin inlocuirea unei pompe de vacum de la culpaje. Becul sta aprins si 4H si 4L functioneaza bine. Multumesc de ajutor inca o data. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danut Postat Octombrie 16, 2012 Partajează Postat Octombrie 16, 2012 Re: Grand Vitara diesel transmisie automata Salut, eu am o vitara lwb 2.0 diesel automata 1998 si nu prea am ce sa-i reprosez. Cutia schimba insesizabil, motorul trage si cuplul de diesel este incomparabil la urcarea in panta abrupta. Daca au pastrat fiabilitatea si la GV, nu ar trebui sa ai mari probleme cu ea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
macfero Postat Octombrie 16, 2012 Partajează Postat Octombrie 16, 2012 Re: Grand Vitara diesel transmisie automata Salut, eu am o vitara lwb 2.0 diesel automata 1998 si nu prea am ce sa-i reprosez. Cutia schimba insesizabil, motorul trage si cuplul de diesel este incomparabil la urcarea in panta abrupta. Daca au pastrat fiabilitatea si la GV, nu ar trebui sa ai mari probleme cu ea. Ai uitat sa zici ca scoate fum ca la autobuz.:ha: Mai bine intrebi pe aici poate te ajuta cineva cu un sfat referitor la aceasta problema.:h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Teodor4x4 Postat Octombrie 16, 2012 Partajează Postat Octombrie 16, 2012 (editat) Re: Grand Vitara diesel transmisie automata Este 2.0 de 90 cp, nu ? Centralita Bosch sau Siemens ? Cu respect, Teodor. Editat Octombrie 16, 2012 de Teodor4x4 4x4, Way of Life ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danut Postat Octombrie 16, 2012 Partajează Postat Octombrie 16, 2012 Re: Grand Vitara diesel transmisie automata Cum ai vazut tu fumul, daca ai stat numai pe sub masina ta sa o repari duminica in padure? Nu a mai scos fum duminica, deci era o problema de motorina. Ia-ti si tu o masina ca m-am saturat sa stau cate doua ore la fiecare iesire sa-ti repari prin padure trocariciul. . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
macfero Postat Octombrie 16, 2012 Partajează Postat Octombrie 16, 2012 (editat) Re: Grand Vitara diesel transmisie automata Cum ai vazut tu fumul, daca ai stat numai pe sub masina ta sa o repari duminica in padure? Nu a mai scos fum duminica, deci era o problema de motorina. Ia-ti si tu o masina ca m-am saturat sa stau cate doua ore la fiecare iesire sa-ti repari prin padure trocariciul. . Cand masina ta va sta impreuna cu celelalte masini in teren poate ar avea cine stie ce probleme, ca pe asfalt nu cred ca ses strica. Si alta data cand pleci de langa noi macar zi si buna ziua, ca nu e prima oara cand faci asa. Scuze de off topic. Editat Octombrie 16, 2012 de macfero Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danut Postat Octombrie 16, 2012 Partajează Postat Octombrie 16, 2012 Re: Grand Vitara diesel transmisie automata Cand masina ta va sta impreuna cu celelalte masini in teren poate ar avea cine stie ce probleme, ca pe asfalt nu cred ca ses strica. Si alta data cand pleci de langa noi macar zi si buna ziua, ca nu e prima oara cand faci asa. Scuze de off topic. off - Noi vorbim aici de vitare automate, hop si tu cu completari la lectie cu buna ziua si cu stat in teren. Daca aveai statia deschisa auzeai cand am plecat (sau erai tot pe sub masina ori cautai fumul in teava de esapament). Daca ai alte probleme da-mi-le pe privat. on ,masina merge foarte bine si pe drum si in teren accidentat. Automata face diferenta pe urcarile cu aderenta scazuta, nu se opreste motorul in panta, cand ti-e lumea mai draga. Am masina asta de mai bine de 2 ani jumatate si nu m-a lasat niciodata in drum. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danut Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 Re: Grand Vitara diesel transmisie automata Este 2.0 de 90 cp, nu ? Centralita Bosch sau Siemens ? Cu respect, Teodor.[/QUOT ce-i centralita? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Teodor4x4 Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 Re: Grand Vitara diesel transmisie automata ce-i centralita? :h5 Cu respect, Teodor. 4x4, Way of Life ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 (editat) Re: Grand Vitara diesel transmisie automata @ Teodor; Ai stat prea mult prin Spania. Acolo merge spus Centralita. @danut; Este vorba de computerul masinii sau mai pe romaneste calculatorul masinii, unitatea centrala, modul de comanda, etc....sau ECU. Editat Octombrie 17, 2012 de mac01 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate