warhead Postat Octombrie 10, 2012 Partajează Postat Octombrie 10, 2012 (editat) Salut, Mai mult ca sigur majoritatea de aici nu mai avem pe masina aceleasi dimensiuni cum sunt cele in talon. Cum putem obtine o hartie oficiala de la Reprezentanta ca dimensiunea cauciucurilor de pe masina noastra este in limitele pentru care a fost proiectata masina? Ma gandesc la asta in situatia in care domnii de la Politie cu cei de la RAR aflati la panda in trafic, au chef sa se lege de cauciucurile tale mai late. Din cate stiu de pe alte forumuri auto se pot calma usor si fara sa mai deschizi buzunarul, daca ai o astfel de hartie la mana. Editat Octombrie 10, 2012 de warhead Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Acelasi Postat Octombrie 10, 2012 Partajează Postat Octombrie 10, 2012 Re: Cum obtinem hartia oficiala de la Reprezentanta cu privire la dimensiunea cauciucurior? Trebuie in primul rand sa primesti o hartie de la producatorul masinii ca acele dimensiuni sunt acceptate de ei, adica nu afecteaza in nici un fel siguranta (franare , directie.....) si cu aceasta hartie mergi la RAR si ei vor trece si aceste dimensiuni in talon. Sau daca nu ai aceasta hartie trebuie sa le omologhezi la RAR, adica sa treci prin teste de siguranta in trafic, la fel daca este sau nu influentata distanta de franare si toate celelalte elemente de siguranta, dupa care vor fi trecute in talon. La reprezentanta trebuie doar sa ceri hartia cu anvelopele care le poti pune pe masina dar nu te scuteste de probleme daca nu sunt trecute dimensiunile si in talon. " Detinerea puterii corupe inevitabil ratiunea " Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Octombrie 10, 2012 Partajează Postat Octombrie 10, 2012 Re: Cum obtinem hartia oficiala de la Reprezentanta cu privire la dimensiunea cauciucurior? Azi am fost la ITP. Anvelopele originale 255/75/17 le-am inlocuit cu 265/70/17 de la inceput, schimband si janntele cu un ET-u mergand spre zero, dand impresia rotilor ca sunt mai mari, iesind din caroserie. Noua echipare nefiind mentionata in CI .Este al doilea ITP pe care il efectuez. La primul nu am avut nici cel mai mic apropos despre roti, azi , sunt intrebat despre roti, care , teoretic par suspecte. Ii spun ca sunt noile dimensiuni care echipeaza noul Wrangler, nu i-a venit sa creada ca sunt mai mici, si totul a fost ok. Deci, se poate si civilizat. Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SilenceDJ Postat Octombrie 10, 2012 Partajează Postat Octombrie 10, 2012 Re: Cum obtinem hartia oficiala de la Reprezentanta cu privire la dimensiunea cauciucurior? Eu am mers la reprezentanta auto si am cerut hartia , initial nu au vrut sa mi-o dea si eu neuitand ca sunt in romania am facut gura , fiindca ei sunt cam obligati sa puna la dispozitie aceasta hartie. CU hartia stampilata, semnata si cu dimensiunile anvelopelor care le accepta producatorul m-am dus la RAR si ei nemaifacand nici o gura le-au trecut in talon., Daca militia te prrinde cu alte cauciucuri , desi tu ai hartia la indemana dar nu e trecut in talon (talonul vechi) o musti. Never stop exploring Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
symy139 Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Re: Cum obtinem hartia oficiala de la Reprezentanta cu privire la dimensiunea cauciucurior? Eu am mers la reprezentanta auto si am cerut hartia , initial nu au vrut sa mi-o dea si eu neuitand ca sunt in romania am facut gura , fiindca ei sunt cam obligati sa puna la dispozitie aceasta hartie. CU hartia stampilata, semnata si cu dimensiunile anvelopelor care le accepta producatorul m-am dus la RAR si ei nemaifacand nici o gura le-au trecut in talon., Daca militia te prrinde cu alte cauciucuri , desi tu ai hartia la indemana dar nu e trecut in talon (talonul vechi) o musti. Bine punctat, pentru ca, acum reinviem o discutie mai veche legata de ce e scris in talonul vechi si talonul nou. De exemplu (vorbesc din experienta proprie), in talonul model nou pentru Suzuki, nu e precizat nimic de dimensiunile agreate pe masina, doar in cartea de identitate. In talonul model nou la Ford, cand am cumparato, specifica cele 2 dimensiuni agreate pe masina (talonul eliberat de politia din Bucuresti, nu stiu care). Cand l-am preschimbat pe numele meu, iar nu au mai scris dimensiunile in talon. Intrebare intrebatoare: Politia, atata timp cat nu ai scrisa dimensiunile in talon, si in urmarea unei discutii civilizate cu organul nu ar trebui sa se intample nimic, fara retineri de taloane etc? Daca in schimb, cei care fac interventia sunt de la RAR si au acces la baza de date a lor unde este trecut si dimensiunile cauciucurilor pentru fiecare masina, se poate retine talonul? Tin sa precizez ca aici se discuta doar de dimensiuni diferite a cauciucurilor, nu cauciucuri uzate sau necorespunzatoare sezonului sau murdare (am auzit cazuri in care retin certificatul si pentru simplu fapt ca ii faci mizerie pe asfalt :ha2 WTF???) Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 . symy139@yahoo.com 0766718187 - Service 4x4 Iasi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SilenceDJ Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Re: Cum obtinem hartia oficiala de la Reprezentanta cu privire la dimensiunea cauciucurior? Si organul....dupa ce te-a oprit si ti-o luat amalgamul de acte se duce in masina , nu ii apare datele complete de la talon in calculici? Never stop exploring Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Re: Cum obtinem hartia oficiala de la Reprezentanta cu privire la dimensiunea cauciucurior? In cazul meu nici macar nu s-au complicat sa cereceteze in acte , altceva decit VIN. I-au transmis tot ce e si in carte - motor , serie motor , etc . Nimeni nu s-a complicat ca rotile mele erau 31 , echivalente cu cele legale . De calculat echivalente si alte alea ... nu mai sperati in van . Nu mi-au trecut in acte nici macar cu cauciucurile in fata , pe care scrie din fabrica trei echivalente ...si nu voiam trecut decit echivalentele , nu alte dimensini mai mari . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate