Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Chiulasa Apaz Madrid ? pentru motorul VM 2.5 TD

bogdanbt

Postări Recomandate

• Răspunsuri 73
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Chiulasa Apaz Madrid ?

E vorba de chiulase noi, care au un circuit de racire special care elimina problema supraincalzirii VM-urilor. In Spania se practica des inlocuirea chiulaselor la cheroke-uri. Daca stie careva o sursa, sint interesat de 4 bucati.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da este vb de chiuloase noi pt motoarele vm,sunt ranforsate si modificate in asa fel incat sunt practic indistructibile,si normal la o exploatare in parametrii motorului.

Eu am aflat de ele de pe forumul Cherokee din italia acum cca 2 ani,am afacut cateva sapaturi si cand am aflat preturile mi-a trecut instant,din cate imi aduc aminte trecea de 1000euro o bucata.

Daca chiar te intereseaza iau legatura cu amici din Italia si iti cred ca se rezolva.

Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP
Link spre comentariu

Are cineva facuti km cu ele ? Exista undeva explicatii mai tehnice, desene chiar, nu doar "avem un circuit special de racire" ?

Povestile producatorului sunt una, km facuti sunt alta :)

Eu sunt sceptic de cele mai multe ori, dar daca afirmatiile producatorului sunt sustinute cumva, atunci e foarte bine.

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

Buna ziua !

Am gasit o pagina web in spaniola unde un posesor de Jeep 2.5 TD VM cu chiulasa Apaz Madrid a descris schimbarile dupa montarea ei. Zice asa: cand am terminat de montat chiulasa era luna august. Dupa 100 km mai suavi i-am dat bice. Pe autopista la 160 km/h timp de 20 km cu A/C-ul pus, acul nici nu se miscase. Am urcat pe unde mi-se stricase masina cu vechea chiulasa: 20 km de urcare tot cu A/C-ul pus. Acul a urcat la 92º si s-a stabilizat acolo pana la sfarsitul urcarii. Cand am ajuns pe loc drept din nou, a scazut la 90º.

Am gasit pagina lor web oficiala. Directia care apare este Buenos Aires, Argentina. Scrie ca au sediu in alte tari printe care: Slovacia, Slovenia, Spania, Statele Unite, Estonia, Etiopia...

Poti sa te pui in contact cu ei via e-mail. Acolo iti da optiunea sa selectionezi tara si orasul unde te afli.

Pagina o puteti vizualiza si in engleza. http://www.apazmadridsa.com.ar/.

Despre preturi nu am gasit nimic concret, doar ca este unul foarte rezonabil... Mai caut...

Cu respect,

Teodor.

Editat de Teodor4x4
4x4, Way of Life !
Link spre comentariu

Ori n-ai memorat bine, ori n-ai tastat corect zerourile... in Spania auzisem de preturi in jur la 250 euro...

Salut

Nici eu n-as crede ca o chiulasa NOUA si mai ales atat de ,,speciala"sa coste doar 250 euro.

Din auzite este pretul ,poate din auzite este si calitatea acestora

Eu cred ca nu doar chiulasele sunt problema VM-urilor

ALIN:h5

Link spre comentariu

Buna ziua !

Am gasit o pagina web in spaniola unde un posesor de Jeep 2.5 TD VM cu chiulasa Apaz Madrid a descris schimbarile dupa montarea ei. Zice asa: cand am terminat de montat chiulasa era luna august. Dupa 100 km mai suavi i-am dat bice. Pe autopista la 160 km/h timp de 20 km cu A/C-ul pus, acul nici nu se miscase. Am urcat pe unde mi-se stricase masina cu vechea chiulasa: 20 km de urcare tot cu A/C-ul pus. Acul a urcat la 92º si s-a stabilizat acolo pana la sfarsitul urcarii. Cand am ajuns pe loc drept din nou, a scazut la 90º.

Am gasit pagina lor web oficiala. Directia care apare este in Buenos Aires, Argentina. Scrie ca au sediu in alte tari printe care: Slovacia, Slovenia, Spania, Statele Unite, Estonia, Etiopia...

Poti sa te pui in contact cu ei via e-mail. Acolo iti da optiunea sa selectionezi tara si orasul unde te afli.

Pagina o puteti vizualiza si in engleza. http://www.apazmadridsa.com.ar/.

Despre preturi nu am gasit nimic concret, doar ca este unul foarte rezonabil... Mai caut...

Cu respect,

Teodor.

Buna

Irelevant ce spune acel posesor de VM.In mod sigur dupa ce ai facut o reparatie la motor corecta cu chiulasele vechi dar bune o sa fie acelasi rezultat.Mai degraba as reformula ce sustine @ssrli :timpul indelungat de utilizare ar putea da un verdict pro sau contra acelor piese pe care de altfel inca nu le-a vazut nimeni pe la noi.

...in alta ordine de idei :poti sa investesti oricat in chiulase ,daca nu rezolvi si problema tachetilor si al tijelor toata investitia este egala cu 0 cel mult ...

ALIN :h5

Link spre comentariu

Exista undeva explicatii mai tehnice, desene chiar, nu doar "avem un circuit special de racire" ?

Buna seara !

Am gasit ceva pe un forum (numai pentru Cherokee), unde un membru explica in ce s-au bazat schimburile chiulaselor Apaz Madrid fata de cele care vin pe VM-uri. Zice asa: Problema vine de la un design, in principiu pentru motoare marine. Ceea ce au facut cei de la Tandil (Argentina) a fost reforma circuitului de racire intern al chiulaselor, in special in zone mai calde. Au marit si inbunatatit pasajele interne de apa pentru a ajunge in zone complicate la care inainte nu se ajungea. De asemenea, zona unde este pusa antecamera, este intarita pentru a preveni fisurele chiulasei. Asa, au transformat chiulasele care erau pentru uz maritim, pentru uz vehicular.

Acestea le-am gasit aici: http://sandu4x4.forogratis.es/solucion-sobre-calentamiento-culatas-motor-vm-2-5-td-t2770.html (primul post. Am tradus din spaniola in romana). Tot pe aceasta pagina am gasit un pret: 600 ARS (pesos argentinieni) + TVA, adica un total de 125,31€ cu TVA cu tot.

Cu respect,

Teodor.

Editat de Teodor4x4
4x4, Way of Life !
Link spre comentariu

Buna seara !

Am eu dubiile mele ca 600 de dolari + TVA echivaleaza cu 224.29 Euro cu TVA-ul inclus...

Dragos

Este vorba de ''pesos argentinos''. TVA-ul in Argentina este de 21 %. Puteti face transformarea din euro in pesos argentinos si invers aici: http://themoneyconverter.com/ES/EUR/ARS.aspx.

Cu respect,

Teodor.

4x4, Way of Life !
Link spre comentariu

Moneda argentiniana este Peso (ARS), dar simbolul acesteia este tot $.

Daca e vorba de 600 ARS, atunci echivalenta este in jur de 100 Euro

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

Moneda argentiniana este Peso (ARS), dar simbolul acesteia este tot $.

Daca e vorba de 600 ARS, atunci echivalenta este in jur de 100 Euro

Exact. Am modificat postarea de dinainte ca sa nu mai fie niciun fel de confuzie :h5.

Cu respect,

Teodor.

Editat de Teodor4x4
4x4, Way of Life !
Link spre comentariu

Buna seara !

Daca 600 ARS sunt cam 100 Euro, atunci 600 ARS + 21% in nici un caz nu va echivala cu 224.29 Euro. Ce naiba, am luat-o eu razna sau s-a schimbat in ultimul timp aritmetica asta ?

Refa calculele, Teodor, ca nu iese bine nici acum...

Dragos

Link spre comentariu

Buna seara !

Daca 600 ARS sunt cam 100 Euro, atunci 600 ARS + 21% in nici un caz nu va echivala cu 224.29 Euro. Ce naiba, am luat-o eu razna sau s-a schimbat in ultimul timp aritmetica asta ?

Refa calculele, Teodor, ca nu iese bine nici acum...

Dragos

Aveti dreptate, nu mi-a iesit bine calculul. Este vorba de 125,31 € cu TVA inclus. Sper ca nu m-am inselat nici acum...

Cu respect,

Teodor.

4x4, Way of Life !
Link spre comentariu

Buna seara !

Aha, vezi ca se poate ? Interesant pretul, o chiulasa buna pentru bani foarte putini, se pare. Personal, nu-mi plac motoarele VM de nici un fel, ca italienii nu au traditie deosebita la mecanica.

Totusi, daca argentinienii au reusit sa stabilizeze termic acest motor, poate rezolva cineva si celelalte probleme, ca in vara am avut de manipulat la acelasi motor cu tijele sarite de la locul lor, dar montat pe un Chrysler Voyager. E vorba de tijele alea la care s-a facut referire anterior. Una din tije a trebuit refacuta complet, noroc ca am unde sa fac operatiuni de-astea...

Dragos

Link spre comentariu

Ori n-ai memorat bine, ori n-ai tastat corect zerourile... in Spania auzisem de preturi in jur la 250 euro...

daca te vei uita de jur imprejur nu stiu daca gasesti la banii astia una stoc noua,se vand cele sh la 100-150euro bucata.

eu chiar mi-as dori sa ai tu dreptate si sa fi fost eu baut cand am vazut pretul.

Editat de Astral
Link spre comentariu

Am luat legatura cu Apaz Madrid, mi-au comunicat pretul in USD. Costa 140USD/bucata si 240USD DHL-ul pana acasa. Total 800 USD. Ieri le-am trimis banii, mi-au confirmat primirea lor, acum astept sa vad ce primesc si daca primesc ceva. M-am riscat pt. ca-mi place cherokee-ul prea mult si vreau sa scap de problema asta. Asa ca, daca n-ai baut prea mult atunci, poate bem impreuna dupa ce montez chiulasele. Va tin la curent.

Link spre comentariu

Am luat legatura cu Apaz Madrid, mi-au comunicat pretul in USD. Costa 140USD/bucata si 240USD DHL-ul pana acasa. Total 800 USD. Ieri le-am trimis banii, mi-au confirmat primirea lor, acum astept sa vad ce primesc si daca primesc ceva. M-am riscat pt. ca-mi place cherokee-ul prea mult si vreau sa scap de problema asta. Asa ca, daca n-ai baut prea mult atunci, poate bem impreuna dupa ce montez chiulasele. Va tin la curent.

Exact acelasi mesaj l-am primit si eu aseara, insa mi-au spus ca vor fi disponibile in 20 de zile deabia.

Daca tu le-ai comandat deja, te voi ruga sa ne tii la curent.

Cu siguranta mai sunt cativa interesati aici pe forum.

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

Sigur ca va tin la curent, le astept ca un copil mic caruia i-a promis tac-su masinuta cu telecomanda, mai ales c-am adus un cherokee nou din Germanica si vreau sa-l lansez in real life cu sanse maxime.

Link spre comentariu

An ramas placut surprins sa vad aceste preturi,dupa parerea mea sunt mai mult decat decente.

Nu o luati in nume de rau dar eu doar am relatat ce am citit si eu pe alte forumuri si mai exact pe duriepuri.com,si imi cer scuze pt datele eronate.

si eu sunt interesat de un set de chiulase,asa ca poate ne strngem ceva mai multi poate economisim ceva la transport si poate cine stie si ceva discount.

Editat de Astral
Link spre comentariu

Colegii, daca dati comanda de chiulase, sa fiti atenti la anul fabricatiei masinii. La VM-urile pana-n '98, bujiile erau orizontale, la cele dupa '98, bujii verticale. Chiulasele standard au degajari filetate si pe orizontala si pe verticala pentru bujii, nu cred c-ar fi probleme. Insa Apaz Madrid a eliminat gaura-n plus si a dirijat racirea probabil, pe-acolo. Asa ca trebuie sa-i comunicati si pozitia bujiei la comanda. Eu nu i-am comunicat-o si acuma am palpitatii. Mie-mi trebuie cu bujie verticala, sper sa primesc corect. Daca nu, sa incerc sa montez bujia orizontal. Chiar va rog sa va dati cu parerea la problema montarii bujiei pe orizontala.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare