bogdanbt Postat Ianuarie 16, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 16, 2013 Re: Chiulasa Apaz Madrid ? pentru motorul VM 2.5 TD Scuze pentru intarziere, chiulasele merita toti banii, masina am turat-o la greu in zapada (ati auzit ce-a fost prin BT), acul temperaturii nu s-a miscat din locul lui (putin sub linia de mijloc de pe ceas), nici o bula in vasul de expansiune, remorcari, am scos pe altii din troiene, etc, etc. Nici o problema...Acuma sa vad la vara, pe caldura, dar nu cred sa fie probleme... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Ianuarie 16, 2013 Partajează Postat Ianuarie 16, 2013 Re: Chiulasa Apaz Madrid ? pentru motorul VM 2.5 TD Abia astept sa le primesc si eu :banana '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
galambfalvi Postat Februarie 6, 2013 Partajează Postat Februarie 6, 2013 (editat) Re: Chiulasa Apaz Madrid ? pentru motorul VM 2.5 TD da,se pare ca sa gasit solutia la chiuloase(fericitule) dar pune te rog o poza cu temperatura de pe ceas la care ajunge ,asa stie fiecare cam cum sta acul eventual un mic filmulet Editat Februarie 6, 2013 de galambfalvi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
galambfalvi Postat Februarie 6, 2013 Partajează Postat Februarie 6, 2013 Re: Chiulasa Apaz Madrid ? pentru motorul VM 2.5 TD Cum ai o asemenea presiune la ulei avand in vedere motorul cald la relanti ?! Eu am 2.3-2.5atm, tu ai maxim posibil. arata gresit .asa merge decand am luat o probabil sonda de ulei Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gaby_andronescu Postat Iunie 3, 2013 Partajează Postat Iunie 3, 2013 (editat) Scuze pentru intarziere, chiulasele merita toti banii, masina am turat-o la greu in zapada (ati auzit ce-a fost prin BT), acul temperaturii nu s-a miscat din locul lui (putin sub linia de mijloc de pe ceas), nici o bula in vasul de expansiune, remorcari, am scos pe altii din troiene, etc, etc. Nici o problema...Acuma sa vad la vara, pe caldura, dar nu cred sa fie probleme... Salutare, a venit ... caldura si cu ploi, ceva vesti despre noile chiuloase, cum se manifesta ... Abia astept sa le primesc si eu :banana Tot nu le-ai primit ? Ceva vesti ? Pareri , informatii ... Editat Iunie 3, 2013 de atar Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Iunie 4, 2013 Partajează Postat Iunie 4, 2013 (editat) Re: Chiulasa Apaz Madrid ? pentru motorul VM 2.5 TD Le-am primit si impresiile sunt urmatoarele: Am investit cam 8 ore de munca in curatarea traseelor de admisie si evacuare cu un biax micut, a fost nevoie neaparat de asa ceva din cauza unor muchii aiurea ramase de la prelucrarile lor si a micilor defecte in turnare. Oricum, traseele de admisie si evacuare par foarte ok, poate o idee mai bune decat standard. Dupa alea 8 ore inca vreo 4 pentru curatarea zgurei din canalele de racire si tot a mai ramas ceva. Am doar 1500 km facuti cu ele deci mai am de testat inca :) Editat Iunie 4, 2013 de ssrli '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
galambfalvi Postat Iulie 17, 2013 Partajează Postat Iulie 17, 2013 Re: Chiulasa Apaz Madrid ? pentru motorul VM 2.5 TD Le-am primit si impresiile sunt urmatoarele: Am investit cam 8 ore de munca in curatarea traseelor de admisie si evacuare cu un biax micut, a fost nevoie neaparat de asa ceva din cauza unor muchii aiurea ramase de la prelucrarile lor si a micilor defecte in turnare. Oricum, traseele de admisie si evacuare par foarte ok, poate o idee mai bune decat standard. Dupa alea 8 ore inca vreo 4 pentru curatarea zgurei din canalele de racire si tot a mai ramas ceva. Am doar 1500 km facuti cu ele deci mai am de testat inca :) pai si in 1500 km facuti nu poti spune parerea ? de exemplu unde sta acul acuma ? asteptam vesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Iulie 17, 2013 Partajează Postat Iulie 17, 2013 (editat) Re: Chiulasa Apaz Madrid ? pentru motorul VM 2.5 TD In mod normal acul sta o idee peste linia dintre 40 si 100*C, o fi semnul de 70-80*C, pe o urcare lunga in treapta a 5-a, EGT (temperatura gazelor de evacuare) maxim cat poate sustinut mai mult de 1 minut, deci impins motorul cat se poate, acul a urcat la jumatate intre 70-80*C si 100*C. Cam asa se comporta si cu chiulasele vechi. Am fugarit-o foarte serios si pe serpentine, dar la viteze mici si turatii mari, EGT nu atingea maximul decat la iesirile din curbe, apa nu a crescut deloc. Ulterior am marit debitul si pot face EGT mai mare, in consecinta temperatura apei urca mai repede. Spre exemplu la o tura 0-130km/h, cu pedala jos in toate treptele, acul a urcat exact ca si in situatia de mai sus. Pe pante lungi nu am vazut temperatura apei mai mare ca de obicei. Pana acum totul ok, urmeaza mai multe modificari :grin: Editat Iulie 17, 2013 de ssrli '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tekno Postat Iulie 27, 2013 Partajează Postat Iulie 27, 2013 (editat) Re: Chiulasa Apaz Madrid ? pentru motorul VM 2.5 TD hmm, nu cred ca ii asa rece chiar intre 70 si 80, termostatul la mine deschide undeva pe la 84. oricum dupa ce se incalzeste, la mers frumos sta putin sub linia de 90, urcari lungi tot asa, in mers bara la bara pe turzii in sus la 32*c tot asa. blana pe urcari urca acul pe 90*C, mai sus nu am reusit sa-l ridic si ma bucur :))) turbina cam suiera la boost maxim, astept sa crepe sa investesc intr-un VNT :))). ma cam supara ca trage destul de slab sub 2000 pana face ceva presiune turbina... :) Editat Iulie 27, 2013 de tekno XJ/NB Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
galambfalvi Postat Noiembrie 13, 2013 Partajează Postat Noiembrie 13, 2013 Re: Chiulasa Apaz Madrid ? pentru motorul VM 2.5 TD In mod normal acul sta o idee peste linia dintre 40 si 100*C, o fi semnul de 70-80*C, pe o urcare lunga in treapta a 5-a, EGT (temperatura gazelor de evacuare) maxim cat poate sustinut mai mult de 1 minut, deci impins motorul cat se poate, acul a urcat la jumatate intre 70-80*C si 100*C. Cam asa se comporta si cu chiulasele vechi. Am fugarit-o foarte serios si pe serpentine, dar la viteze mici si turatii mari, EGT nu atingea maximul decat la iesirile din curbe, apa nu a crescut deloc. Ulterior am marit debitul si pot face EGT mai mare, in consecinta temperatura apei urca mai repede. Spre exemplu la o tura 0-130km/h, cu pedala jos in toate treptele, acul a urcat exact ca si in situatia de mai sus. Pe pante lungi nu am vazut temperatura apei mai mare ca de obicei. Pana acum totul ok, urmeaza mai multe modificari :grin: Lamureste-ma si pe mine ; EGT nu este cumva EGR-ul de langa turbina ? si daca sunt doua chestii diferite cum maresti debitul? ai ceva inbunatatiri? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Noiembrie 13, 2013 Partajează Postat Noiembrie 13, 2013 Re: Chiulasa Apaz Madrid ? pentru motorul VM 2.5 TD Lamureste-ma si pe mine ; EGT nu este cumva EGR-ul de langa turbina ? si daca sunt doua chestii diferite cum maresti debitul? ai ceva inbunatatiri? EGR= dispozitiv de recuperare a gazelor arse EGT= temperatura gazelor de evacuare, masurata, (de obicei), inainte de turbina Clar sunt doua chestii diferite:wink: It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Noiembrie 14, 2013 Partajează Postat Noiembrie 14, 2013 (editat) Re: Chiulasa Apaz Madrid ? pentru motorul VM 2.5 TD Corect, mersi Teddy :D Motorul meu are pompa mecanica si am marit debitul rotind conul care compenseaza debitul in functie de presiune. Se simte o imbunatatire usoara la depasiri si la urcari (aceleasi urcari le fac cu 10km/h mai repede dupa ce am marit debitul). Dar tot e de rahat turbina si peste 3000 rpm sufoca motorul. Sa zicem 1800-3000 se misca bine, peste 3000 nu mai urca la fel de bine in ture. Editat Noiembrie 14, 2013 de ssrli '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SUPERDRAGOS Postat Noiembrie 17, 2013 Partajează Postat Noiembrie 17, 2013 Re: Chiulasa Apaz Madrid ? pentru motorul VM 2.5 TD Dar tot e de rahat turbina si peste 3000 rpm sufoca motorul. Sa zicem 1800-3000 se misca bine, peste 3000 nu mai urca la fel de bine in ture. Motorul nu e facut sa lucreze peste 3000..E motor de barca la origine,si la 2600-2800 are cuplu maxim (pleaca de la 1800).Peste e deja risipa..Plus ca-scoti sufletul si isi va da obstescul sfarsit mai repede decat te astepti. 0722.246.245-YMS/e-mail-stoica.mdragos@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Noiembrie 18, 2013 Partajează Postat Noiembrie 18, 2013 Re: Chiulasa Apaz Madrid ? pentru motorul VM 2.5 TD Cuplu maxim e la aproximativ 2000 rpm. Asta nu inseamna ca nu pot sa-l invart mai sus. O data ce uleiul e cald, totul e ok, suportii de cuzineti sunt din aluminiu (e un design interesant, solid in acelasi timp), o data ce motorul e cald, tot ansamblul e foarte robust, dar la rece risti sa invarti un cuzinet. E facut sa se invarta cat il lasa pompa de injectie, nu retin acum, dar ma uit. Problema e gatuirea pe evacuare. Peste 3000 rpm ai debit mare de gaze si cu o turbina facuta sa faca presiune repede (parte calda mica) ai restrictie mare la turatie mare. Asta e motivul pentru care nu merita sa il turezi mult cu turbina standard. Tot asa stiu motoare diesel limitate la 2200 rpm, facute pentru utilaje dar care merg foarte bine pana la 4000 rpm cu limitatoarele din pompa de injectie modificate. '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Decembrie 26, 2014 Partajează Postat Decembrie 26, 2014 Re: Chiulasa Apaz Madrid ? pentru motorul VM 2.5 TD Haideti cu actualizarea .A trecut ceva timp si cred ca ati putut sa va faceti o parere despre aceasta investitie :old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Decembrie 26, 2014 Partajează Postat Decembrie 26, 2014 Re: Chiulasa Apaz Madrid ? pentru motorul VM 2.5 TD Da, eu vin cu actualizarea...nu se incing, dar nici pistoanele nu scapa intregi. Rezumat: antecamera cazuta, piston busit, chiulasa terminata. Noroc ca am ajuns acasa din concediu...voi reveni cu poze... De evitat Apaz Madrid. Conform unui norvegian, acum cam 2 luni Alejandro nu raspundea la emailuri. '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
galambfalvi Postat August 4, 2016 Partajează Postat August 4, 2016 Re: Chiulasa Apaz Madrid ? pentru motorul VM 2.5 TD Noutăți ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat August 4, 2016 Partajează Postat August 4, 2016 Re: Chiulasa Apaz Madrid ? pentru motorul VM 2.5 TD Nici o noutate, imi pastrez parerea. Turnate prost, pline de zgura de la turnare (care cred ca mi-a ciufulit termoflotul, prea mare coincindenta imediat dupa ce le-am pus s-a dus termoflotul, desi le-am spalat pana mi s-a acrit), camere de precombustie presate anapoda, material MOALE (suruburile de chiulasa stranse corect au facut urma in chiulasa). '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat August 4, 2016 Partajează Postat August 4, 2016 Re: Chiulasa Apaz Madrid ? pentru motorul VM 2.5 TD Daca mai conteaza ... pe prezoanele de chiulasa pune saibe de 3 mm , grosime , clasa 10.9 ... ca protectie ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat August 5, 2016 Partajează Postat August 5, 2016 Re: Chiulasa Apaz Madrid ? pentru motorul VM 2.5 TD Cele OEM nu aveau saiba de protectie, au fost stranse cu aceeasi cheie dinamometrica si nu aveau urme pe ele. '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat August 5, 2016 Partajează Postat August 5, 2016 Re: Chiulasa Apaz Madrid ? pentru motorul VM 2.5 TD No ... clar asa , se subintelegea ... e magneziul scump ... doar ziceam ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat August 5, 2016 Partajează Postat August 5, 2016 Re: Chiulasa Apaz Madrid ? pentru motorul VM 2.5 TD In opinia mea, daca se mai pot cumpara OEM noi, ai vreo 100.000 km fara probleme cu ele sau mai mult in functie de utilizare si sistemul de racire. '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
galambfalvi Postat August 18, 2016 Partajează Postat August 18, 2016 (editat) Re: Chiulasa Apaz Madrid ? pentru motorul VM 2.5 TD Numai o opinie? Ceilalți care au comandat nu ziceți nimica? Va rog. Mi sau dus si mie chiuloasele si chiar sunt derutat rau de tot cu Apazul M dupa parerea lui SSRLI .Astea de la Apaz vin cu prezoane si chiuloasele echipate complet sau trebuie sa le iau de pe ale vechi(supape ,etc) Si chiar vin necurățate chiuloasele sau este o greșeală de a lor accidentala? Am vazut pe net chiulasa la aprox 1200 lei ( producator AMC ) sa fie de la acelasi producator Apaz ? Rog pe cei care au de la Apaz sa vina cu păreri pro si contra ca sa pot lua o decizie buna. Editat August 18, 2016 de galambfalvi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat August 18, 2016 Partajează Postat August 18, 2016 Re: Chiulasa Apaz Madrid ? pentru motorul VM 2.5 TD Am folosit AMC , n-am reclamatii pana acum , prelucrarea mecanica la AMC e buna . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat August 18, 2016 Partajează Postat August 18, 2016 (editat) Re: Chiulasa Apaz Madrid ? pentru motorul VM 2.5 TD Vin chele. Trebuie sa-ti cumperi tu singur suruburile de chiulasa, simeringuri de supape, sa muti supape si arcuri de pe cele vechi. Cand am trimis pozele, pareau surprinsi. Ca si cum nu ar fi trecut printr-o verificare inainte sa le trimita. OEM si gata. AMC 4 bucati, 760 euro: http://www.ebay.de/itm/4x-AMC-Zylinderkopf-908188-ALFA-155-CHRYSLER-FORD-DODGE-JEEP-CHEROKEE-2-5-DIESEL-/311526169147?hash=item4888681a3b:g:DTgAAOSwa-dWl6VF Astea par sa fie OEM (dupa culoare si codul de pe ele), dar si pretul pe masura, 1500e http://www.ebay.de/itm/Jeep-Cherokee-XJ-Zylinderkopfsatz-Zylinderkopf-Zylinderkopfe-2-5L-TD-97-01-/361353356245?hash=item542256a3d5:g:hmEAAOSwLVZVuyGc OEM, dar pretul e ridicol: http://www.ebay.de/itm/ZYLINDERKOPF-2-5L-TURBODIESEL-JEEP-CHEROKEE-94-95-CHRYSLER-VOYAGER-92-95-/400729192063?hash=item5d4d52367f:g:~GIAAOSw~CRTovGN Pare sa fie OEM, pret excelent la 95 de lire, dar are doar 2 si sunt cu un surub la culbutori si bujia orizontala: http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-GENUINE-JEEP-CHEROKEE-2-5-T-TD-D-i4-CYLINDER-HEAD-05011763AB-RL011763AB-/262476812253?hash=item3d1cd64fdd:g:1-8AAOSwOVpXWXcG Editat August 18, 2016 de ssrli '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate