Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

4x4 cu suspensie independenta spate

csmin

Postări Recomandate

Salut tuturor,

Daca nu am deschis corect topicul o sa rog un moderator sa ma indrume :D

Vreau sa stiu ce masini 4x4 folosesc pe spate suspensie independenta.

Deocamdata stiu de urmatoarele modele :

Duster, Suzuki Grand Vitara, Land Rover Frelander, Fiat Campagnola, Lada Niva.

Nu vreau modele noi vreau sa ma incadrez in masini pana in 2000 ce au acest sistem de suspensie.

Nu stiu daca Pajero sau Terrano a facut ceva modele , ori JEEP, inafara de Grand Cherokee.

Multumesc celor care vor veni cu info.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: 4x4 cu suspensie independenta spate

Buna ziua !

Grand-urile de pana-n acest an n-au avut niciodata suspensie tip independent pe spate. Doar incepand cu actualul model, care are multilink fata si spate, iar modelul lansat in 2005 are suspensie independenta doar pe fata.

La capitolul independente, poti baga si Hummer H1, cu portale pe brate la toate cele patru colturile. Restul sunt SUV-uri. si alea n-au nici o valoare la noroi, mai ales ca unele nici pe iarba uda nu-s in stare sa se miste.

Dragos

Editat de Heavy D.
Link spre comentariu

Buna ziua !

@zep:

M-am dat cu un Pinzi d-ala 4x4 acum vreo doisprezece ani, pe dealurile din jurul Cugirului, din pacate cu gume slabe de tot. Si ca sa iasa de pe iarba uda intr-o rampa lejera, a facut multe eforturi...

Avea blocante peste tot, dar nu l-a ajutat prea mult, din motive de gume, clar. Motor benzinar mic si slab, incrucisari de punti slabute, masina grea, nu multumesc. Apoi m-am intors cu el pe sosea pana la Cluj, a fost o aventura cu 70km/h,,,

Dragos

Editat de Heavy D.
Link spre comentariu

multumesc tuturor care ati raspuns, si da am gresit anul de fabricatie si imi doresc ceva care sa combine utilul cu placutul.

cum ziceau si colegii cred ca am nevoie de o recomandare de suf care sa nu se faca de ris la o iarba uda sau la un deal de 40 de grade :p

daca aveti recomandari le astept cu mare drag.

deci un mk3 minim 2001 cu motor de 2.5 in 3 usi chiar este o prima optiune.

ceva info pret pe o revizie la acest model?

multumesc

Editat de csmin
Link spre comentariu

multumesc tuturor care ati raspuns, si da am gresit anul de fabricatie si imi doresc ceva care sa combine utilul cu placutul.

cum ziceau si colegii cred ca am nevoie de o recomandare de suf care sa nu se faca de ris la o iarba uda sau la un deal de 40 de grade :p

daca aveti recomandari le astept cu mare drag.

deci un mk3 minim 2001 cu motor de 2.5 in 3 usi chiar este o prima optiune.

ceva info pret pe o revizie la acest model?

multumesc

Recomand Pajero MK3 3.2 3usi utilitara :banana

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

Poti sa ai si mama lui 8x4 , daca ai anvelope de sosea te face pe iarba uda si un Matiz incaltat corespunzator. Toate masinile 4x4 sunt cam la fel. Ai cate o roata tractoare pe fiecare punte , optional doua pe puntea spate. In modul ideal , mai mult de patru roti care sa traga nu poti avea. Diferenta o fac anvelopele. Daca le adaptezi la traseul ales , faci treaba (cateodata) si cu o singura roata motrice. Daca nu , poate sa traga si roata de rezerva ca nici nu te misti de pe loc.

Adevarul este ca fiecare posesor sau doritor de 4x4 isi inchipuie initial tot felul de bazaconii despre capacitatile acestor masini. Dupa ce se face de cacao ( de obicei in fata unei multimi care il fluiera si il apostrofeaza cu apelative de genul : beizadea de politician, fraier de oras , etc ) ...daca nu il apuca dracii si vinde instant masina ( ca e proasta , zice el ) , incepe sa priceapa ca fara anvelope care sa transmita puterea si tractiunea in traseu , degeaba a dat atatia bani .

• Like 1
Link spre comentariu

Poti sa ai si mama lui 8x4 , daca ai anvelope de sosea te face pe iarba uda si un Matiz incaltat corespunzator. Toate masinile 4x4 sunt cam la fel. Ai cate o roata tractoare pe fiecare punte , optional doua pe puntea spate. In modul ideal , mai mult de patru roti care sa traga nu poti avea. Diferenta o fac anvelopele. Daca le adaptezi la traseul ales , faci treaba (cateodata) si cu o singura roata motrice. Daca nu , poate sa traga si roata de rezerva ca nici nu te misti de pe loc.

Adevarul este ca fiecare posesor sau doritor de 4x4 isi inchipuie initial tot felul de bazaconii despre capacitatile acestor masini. Dupa ce se face de cacao ( de obicei in fata unei multimi care il fluiera si il apostrofeaza cu apelative de genul : beizadea de politician, fraier de oras , etc ) ...daca nu il apuca dracii si vinde instant masina ( ca e proasta , zice el ) , incepe sa priceapa ca fara anvelope care sa transmita puterea si tractiunea in traseu , degeaba a dat atatia bani .

O sa ramai surprins ce poate sa faca controlul tractiunii pe iarba uda ... cu anvelope de vara urci mai bine decat un 4X4 clasic cu mt-uri.

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

Salutam! o masina interesanta este vw iltis sau mai vechea munga, dar daca ai in vedere ceva proiecte eu iti recomand iltis. Masina de fabrica are difuri blocabile si o mecanica foarte simpla pe un sasiu foarte rezistent. In prezent masina se fabrica de catre bombardier canada pentru armata. Poti cumpara o astfel de masina in germania cu 2000-3000E . Pentru cei care au mai mers pe la TAT erau doi belgieni cu astfel de masini dar aveau caroseri de fibra pe ele.Poate fi un dezavantaj lipsa reductorului dar treapta 1 este foarte redusa(ceva de ordinul 6,9/1),deasemenea motorul de 1.6td sau 1.6 benzina,(desigur motoarele pot fi schimbate de exemplu cu un 1.9tdi) din cite imi aduc aminte belgieni aveau roti de 33 si se descurcau super bine.

Editat de a DY 1
Reality is for those who cannot face Science Fiction!
Link spre comentariu

sunt constient si stiu ca fara gume corecte nu urc nici macar pe un deal de golf, cu iarba.

ce ma intereseaza este aceasta suspensie individuala inclusiv pe spate.

nu reusesc sa gasesc ceva informatii legate de mk3 sa vad o schema a suspensiei sau ceva detalii technice

m-am lamurit si cu suzuki grand vitara si samurai , si grand vitara are acest sistem insa nu toate au blocantul de o calitate medie spre inalta.

daca mai aveti info legate de ceva marisor si cu suspensii independente pe spate ?

multumesc baietilor de mai sus care au scos in evidenta anumite detalii legate de gume iar vw cu pricina este prea spartan pentru gustul meu.

caut pe pagini din afara info despre revizii intretinere mk3 , si poate gasesc si ceva desene ...

Link spre comentariu

@marse , mersi mult am citit tot si am vazut pozele si este foarte interesant.

@u2 sunt kitit pe acest gen de suspensie deoarece ma intereseaza si confortul pe sosea nu vreau nebunii dinastea cu namol pana la parbriz, vreau sa fie practica in padure dar sa nu ma fac de ras pe sosea la vreo depasire.

acest gen de suspensie sta bine pe sosea si nu deamageste in teren atunci cand are gume adecvate.

acest mk3 v60deocamdata se muleaza pe cerintele mele.

- spatiu

- stabilitate pe sosea

- viteza de croaziera, maxim 150

- masina in 3usi

voi pune distantiere un troliu si ii fac cadou 2 seturi de jenti cu gume

daca apar si alte exemple, modificarile le voi face indiferent de model.

suspensie independeta pentru ca este o incapatanare propie, exemplele colegilor cu modelul vw de armata si fiat cmpagniola iti va explica incapatanarea acestui sistem pe care eu il vreau.

daca mai stiti alte exemplare le astept cu mare drag.

multumesc

Editat de csmin
Link spre comentariu

[quote=csmin;829928.

@u2 sunt kitit pe acest gen de suspensie deoarece ma intereseaza si confortul pe sosea nu vreau nebunii dinastea cu namol pana la parbriz, vreau sa fie practica in padure dar sa nu ma fac de ras pe sosea la vreo depasire.

acest gen de suspensie sta bine pe sosea si nu deamageste in teren atunci cand are gume adecvate.

/QUOTE]

Pune troliu si simex-urile si apoi sa ne spui despre suspensie si mai ales despre confort, mai ales pe sosea, unde presupun ca va fi folosita.

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Cum zice si pitonul....pune niste gume MT si vezi cum va sta pe strada la 160km in depaseri!

Chiar sunt curios daca este asa mare diferenta la drum daca ai punte rigida sau suspensie independenta pe spate.

Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog*

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Link spre comentariu

@pitonu, sa stii ca vad zilnic duster si multe alte masini cu troliu micut incadrat in bara originala a masinii, chiar in aceasta dimineata am fost la o tura cu masina unui coleg de munca , nisan xtrail ce are troliu incadrat in bara originala si nu se simnte nimic in aerodinamica masinii, iar in legatura cu gumele el stie cand se duce undeva unde va fi drum forestier si isi ia in portbagaj rotile sau pleaca cu ele pe masina.

@4l sa stii ca sunt diferente la viteze de 80-90 in curbe mai largi sau chiar mai stranse.

pe mine ma innebunit fiatul campagniola ce are acest gen de suspensie iar robustetea cu care a fost facut , si elementele pe care armata le-a folosit pe aceasta caroserie ma uimit.

sistemul de la pajero pare a fi asemanator cu ceva diferente la bratele ce se prind in sasiu.

acel fiat vechi de peste 30 de ani face fata cu brio pe serpentinele din paraul rece sau intorsatura buzaului unde eu cu o masina mica cu punte rigida si jenti late cu talon mic pentru ca imi place sa ma dau si dealatul, acel fiat a facut fata cu brio in curbele mai sus mentionate chiar si la 110 desi maxim in bord are 140, iar in padure si offroad cu gume dedicate am urcat unde alti colegi cu alte masini cu greu au facut fata ...

deci masini mari cu blocant si suspensie independenta mai stiti ?

multumesc

Link spre comentariu

Eu stiu una . Mare cat China , destul de vechiuta si 100 % are suspensie independenta pe spate. Ma si mir ca nu a indicat-o nimeni :

:bananaHummer H 1 :banana

...daca nici asta nu te satisface , nu cred sa te poata ajuta cineva cu vreo sugestie serioasa.

Link spre comentariu

La capitolul independente, poti baga si Hummer H1, cu portale pe brate la toate cele patru colturile.

Dragos

Cam asta zicea Dragos mai sus...

Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin:

Prahova 4x4

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare