Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Intrebare boost solenoid Freelander TD4 2004

MihaiCX

Postări Recomandate

Buna ziua,

As avea si eu o intrebare si imi cer scuze ca pana acum numai cu intrebari am venit pe forumul asta dar sunt la inceput si pe viitor sper sa vin si eu cu ceva informatii utile in ajutorul comunitatii... :)

Problema este ca am schimbat boost solenoid-ul degeaba pentru ca era de fapt un fir rupt la mufa si a trebuit sa schimb si mufa si nu stiu sigur daca am prins firele cum trebuie pe noua mufa montata.

Am cautat pe net, am cautat si in Rave dar nu gasesc (ori sunt eu orb), cablajul exact al mufei...adica firele pe culori unde vin prinse pe mufa...pe pinul 1 sau 2... Ma poate ajuta cineva cu o poza de la mufa lui de la solenoid?

Check engine-ul nu se mai aprinde dar sincer sa va zic din putina mea experienta cu alte masini personale mi se pare ca ECU-ul de la Freelander este cam...prost.... Adica 3000 de km imi taia alimentarea dupa 3000 de ture si cand m-am intors tot 3000 de km nu se mai aprindea si numai taia nimic ca si cum s-ar fi reparat singura de la sine....este chiar comic.... :) Mentionez ca firul era intrerupt de tot deci nu se pune problema de contact imperfect...

Va multumesc anticipat!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Intrebare boost solenoid Freelander TD4 2004

La ce te referi cand spui "boost solenoid"? Este cumva vorba de Boost Presure sensor? Cel aflat pe intake manifold?

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Un mic update: Am scos astazi mufa de la MAF si de la MAP (Manifold Absolute Pressure) si am condus cativa kilometri sa vad daca apare vreo diferenta si ceea ce m-a uimit din nou este faptul ca nu s-a aprins check-engine-ul in bord. Cum naiba sunt gandite masinile astea totusi?:) La ce bun au mai pus senzorii astia daca ECU-ul functioneaza f bine si fara ele fara a semnala vreo eroare...

Ma poate ajuta cineva cu o parere?:(

Deci este actuatorul care actioneaza geometria variabila a turbinei.... Are 2 sau 3 furtune de vacuum.... Cel original are 2 furtune, al meu are 3 furtune, unul dintre ele duce spre un filtru mic de aer care seamana cu cel de benzina de la batranele Dacii.... :)

Editat de DKW
Link spre comentariu

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?56810-In-atentia-proaspetilor-posesori-de-land-rover&p=782198&viewfull=1#post782198 gasesti aici un link, o sa gasesti inclusiv schemele electrice pt Freelander.

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Stie cineva care ar fi presiunea normala a turbinei la un TD4?

Am facut o diagnoza si in idle presiunea este de 100 kpa iar in sarcina ajunge pana la 220 kpa. Din ce am citit pe net presiunea este cam mare dar nu am gasit valorile normale nicaieri....

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare