shreck Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 Salutare tuturor, as fi interesat si eu de dimensiunile dropbox-urilor pentru un Y60, in special cotele bucsilor aferente acestuia. Multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulian_popescu Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 (editat) Re: Dimensiuni Drop-Box Y60 Gasesti pe GUGLE ,daca dai cautare imagini Totusi (este parere personala antrucat am avut si Drop Box -uri,pe care le am anlocuit cu Caster Plate )bratele ce tin punte fata ,vor cobora destul de mult si nu prea cred ca o sa-ti convina an teren .(Mi -am exprimat parerea personala .)Daca ai vreo dilema ma poti suna 0723617110 Editat Octombrie 17, 2012 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 Re: Dimensiuni Drop-Box Y60 Din cate stiu masina lui Cristacke are drop-box-uri si se afla parcata langa a ta.....nu poti sa te bagi sub ea sa iei cotele ? REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 Re: Dimensiuni Drop-Box Y60 90-60-90? (daca se poate cu curul putin mai bombat):grin: Ce face lenea din om ... :beat consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Octombrie 18, 2012 Partajează Postat Octombrie 18, 2012 Re: Dimensiuni Drop-Box Y60 Si eu te sfatuiesc sa nu pui drop-box-uri, dar daca tu asta îti doresti, poate te ajuta un pic linkurile astea: http://www.superiorengineering.com.au/index.php?pag_id=118 http://www.alibaba.com/product-free/109902753/Patrol_GQ_GU_drop_box_s/showimage.html?newId=109902753&pn=1&pt=10&t=2&cids= http://www.4wdsystems.com.au/index.php?id=60 http://www.roadrunneroffroad.com.au/Drop-Boxes-Nissan-GQ-GU-Patrol-3---5-Maverick.html Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
oviK5 Postat Octombrie 18, 2012 Partajează Postat Octombrie 18, 2012 Re: Dimensiuni Drop-Box Y60 Si eu te sfatuiesc sa nu pui drop-box-uri, dar daca tu asta îti doresti, poate te ajuta un pic linkurile astea: Desi nu-l sfatuiesti sa puna drop box uite ce zice SE -din primul tau link : " caster correction such as caster plates tend to allow a percentage of the impact encountered when driving to transfer up the radius arm and into the chassis, this means the shocks and coils do not work as much." si mai departe: "When a drop box is fitted ,the radius arm is dropped down at the rear so it is now supported in a more horizontal line behind the front diff, this than enables the shock and coil to do their job properly , this reduces the harsh ride and will create a soft ride." Deci in final e si o chestie de optiune proprie ...dar oricum daca ridici din arcuri 6" nu cobori bratele prin dropboxuri tot 6" ci doar 4-5 (tot cei de la SE zic) Stima, Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shreck Postat Octombrie 18, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2012 Re: Dimensiuni Drop-Box Y60 Din cate stiu masina lui Cristacke are drop-box-uri si se afla parcata langa a ta.....nu poti sa te bagi sub ea sa iei cotele ? daca Cristacke este de acord sa ii demontez un tendon sa masor diametrul bucsilor... execut chiar azi treaba asta... in principiu am scris si mai sus, diametrul bucsilor ma intereseaza in mod special... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 18, 2012 Partajează Postat Octombrie 18, 2012 Re: Dimensiuni Drop-Box Y60 Stricaciosule ...lasa masina omului ... are 37 la gaura pentru bucsa de tendon (tare iti mai plac gaurile ) . Care gauri mai vrei sa stii ... Atentie , diavolul e in detalii . Studiaza cu atentie , nu recomand sa te apuci de treaba fara sa fii sigur pe tine ( ca sa nu te apuci de cap cu ambele maini ... dupa aia .... ) . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Octombrie 18, 2012 Partajează Postat Octombrie 18, 2012 Re: Dimensiuni Drop-Box Y60 Si eu te sfatuiesc sa nu pui drop-box-uri, dar daca tu asta îti doresti, poate te ajuta un pic linkurile astea: Desi nu-l sfatuiesti sa puna drop box uite ce zice SE -din primul tau link : " caster correction such as caster plates tend to allow a percentage of the impact encountered when driving to transfer up the radius arm and into the chassis, this means the shocks and coils do not work as much." si mai departe: "When a drop box is fitted ,the radius arm is dropped down at the rear so it is now supported in a more horizontal line behind the front diff, this than enables the shock and coil to do their job properly , this reduces the harsh ride and will create a soft ride." Deci in final e si o chestie de optiune proprie ...dar oricum daca ridici din arcuri 6" nu cobori bratele prin dropboxuri tot 6" ci doar 4-5 (tot cei de la SE zic) Stima, De aceea am si spus ca nu îl sfatuiesc, dar daca colegul are anumite motive (cîteodata tre`sa alegi între doua rele si nu între o buna si o rea, si atunci normal ca alegi pe cea mai putin rea) pt. ca sa recurga la ele, i-am dat linkurile în speranta ca îl pot ajuta. Stiu ca exista producatori si vînzatori de dropbox-uri si de asemenea si oameni care din anumite motive si pt. anumite aplicatii si au nevoie de asa ceva. Cum îsi lauda vînzatorul marfa, îmi e clar; se amintesc doar aspectele pozitive. Ca doar n-o sa zica ca dropboxurile pe care le vinde el sînt naspa si au doar dezavantaje.:wink: E vorba de logica..., si asta raportat la ideea ca masina se foloseste în teren accidentat si nu pt. show sau apa adînca. De ce pui la o masina chit de înaltare, roti mari, etc.? Nu ca sa o ridici? Si dupa ce ai ridicat-o, eu zic ca nu-i logic sa îti pui pt. 300€ + manopera un set de "coborîtoare"... .:ha: Logic, pt. mine, e sa corectezi unghiul caster din bucse (resp. flanse) si/sau coborîre cutie. Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 18, 2012 Partajează Postat Octombrie 18, 2012 Re: Dimensiuni Drop-Box Y60 Corectezi unghiul caster din bucse , flanse anexe - se corecteaza doar unghiul caster , dar datorita faptului ca tendoanele fata stau ridicate de spate socurile frontale pe care le primeste puntea fata sint preluate partial de suspensia fata - nerecomandat . Dropboxurile nu prea au legatura cu coborarea cutiei , nu vad legatura ( depinzind de solutia aleasa dropboxul poate sa nu afecteze deloc pozitia cutiei - de fapt a traversei cutiei de viteze ). Coboratul cutiei il percepo ca pe un dezavantaj major - solutie ieftina , dar penalizatoare in teren ( stiu aata din experiente amare - oricind e posibil a se folosi cardane duble , cu tot ce implica asta . E cea mai recompensatoare investitie - concluzie desprinsa tot din gindirea mea limitata ..) . Logica investirii celor 300 euro ( cost exagerat - parerea mea , n-am verificat si nici nu ma intereseaza costul ) este sa lasi masina ridicata cu pastrarea caracteristicilor de manevrabilitate si fiabilitate , fara sa folosesti alte tendoane fata care ar fi sensibil mai scumpe , indiferent daca sunt achizitionate sau confectionate in regie proprie . Tendoanele model snake aduc acelasi dezavantaj cu tendoanele stock inclinate prea mult , doar ca ele corecteaza unghiul caster si nu mai ai dropboxuri ( care fiind coborate de la sasiu mai ating sa mai rama in teren - implica o pilotare constienta cu un 1% adaugat la vechiul procentaj ) . Hai sa mai gasim unele argumentepro/contra . Consider ca e util pentru toata lumea . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dr.CristacKe Postat Octombrie 18, 2012 Partajează Postat Octombrie 18, 2012 (editat) Re: Dimensiuni Drop-Box Y60 Ce sa mai zic colegul Shreck asa este el mai tipicar si nu crede pana nu verifica de inspemiideori... pot spune ca mie in general gaurile imi plac ceva mai strimte si nu toate specific asta...pentru gaura de la bucsa tendonului se ia frumuel o bucsa de tendon fata(am eu) se masoara diametrul exterior si apoi se purcede la strapungerea dropboxului la cota rspectiva...dar mare atentie aceste gauri de sustinere ale tendoanelor fata se dau excentric adica nu pe mijloc.....oricum bah ai cotele pe hartie de la mine sau le-ai pierdut cumva..?? aa gataa gaura are cam 69:top auzi sa-mi demonteze mie un tendon !!! pai cred ca iti ceva timp dar e bine da-l jos pe ala de pe dreapta si schimba-mi si mie bucsele mari din fata cele rotunde pentru ca sunt cam uzate :ha: Editat Octombrie 18, 2012 de Dr.CristacKe Y60 am zis! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dr.CristacKe Postat Octombrie 18, 2012 Partajează Postat Octombrie 18, 2012 Re: Dimensiuni Drop-Box Y60 De aceea am si spus ca nu îl sfatuiesc, dar daca colegul are anumite motive (cîteodata tre`sa alegi între doua rele si nu între o buna si o rea, si atunci normal ca alegi pe cea mai putin rea) pt. ca sa recurga la ele, i-am dat linkurile în speranta ca îl pot ajuta. Stiu ca exista producatori si vînzatori de dropbox-uri si de asemenea si oameni care din anumite motive si pt. anumite aplicatii si au nevoie de asa ceva. Cum îsi lauda vînzatorul marfa, îmi e clar; se amintesc doar aspectele pozitive. Ca doar n-o sa zica ca dropboxurile pe care le vinde el sînt naspa si au doar dezavantaje.:wink: E vorba de logica..., si asta raportat la ideea ca masina se foloseste în teren accidentat si nu pt. show sau apa adînca. De ce pui la o masina chit de înaltare, roti mari, etc.? Nu ca sa o ridici? Si dupa ce ai ridicat-o, eu zic ca nu-i logic sa îti pui pt. 300€ + manopera un set de "coborîtoare"... .:ha: Logic, pt. mine, e sa corectezi unghiul caster din bucse (resp. flanse) si/sau coborîre cutie. MAN bucsele alea de corectie sau flansele etc.. sunt un mare fas abia daca corecteaza cum trebuie o suspensie +5 ce sa mai zic +10... Y60 am zis! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Octombrie 18, 2012 Partajează Postat Octombrie 18, 2012 Re: Dimensiuni Drop-Box Y60 MAN bucsele alea de corectie sau flansele etc.. sunt un mare fas abia daca corecteaza cum trebuie o suspensie +5 ce sa mai zic +10... Exact asta e punctul :h5 ; Nu s-a spus nici unde cu cît se vrea ridicata si cu ce scop. Cum ziceam si mai sus, pt. anumite aplicatii dropbox-urile sînt binevenite, dar nefiind nimic precizat, fiecare îsi da cu parerea, din punctul lui de vedere...; unul gîndindu-se la "ture", altul la Mud race, altul la Rock climbing, s.a.m.d. Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dr.CristacKe Postat Octombrie 18, 2012 Partajează Postat Octombrie 18, 2012 Re: Dimensiuni Drop-Box Y60 Sa revenim colegul Shreck doreste sa-si manufactureze niste dropboxuri acum haideti sa aflam de la dansul ceva mai multe informatii de pilda cat are suspensia? chiar necesita aceste dropbox-uri zii ma cat o ai de ridicata? sta tot timpul ridicata? vobleaza cand mergi pe asfalt? balanseaza? merge cumva in pisatul boului?da mai multe informatii sa argumentam pro si contra sa vedem si niste poze cu cardanul fata? promit ca iti trimit pe e-mail inca odata cotele dar numai daca vom trage aici concluzia ca ai nevoie de corectie caster.. ciocoflendere:h5 Y60 am zis! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Octombrie 19, 2012 Partajează Postat Octombrie 19, 2012 (editat) Re: Dimensiuni Drop-Box Y60 @cristacke N-ai inteles ... nu are incredere la fel cum nu are nici nevoie! :ha: @Sreck Si ia zi ma, ti se mai ridica la varsta asta? Sau mergi cu cardanul tarash? :ha: Daca nu ti se mai ridica aplica tehnica fluierului ... Shandorilor ... :ha: PS - shandor = o vorba de alint Editat Octombrie 19, 2012 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Octombrie 19, 2012 Partajează Postat Octombrie 19, 2012 Re: Dimensiuni Drop-Box Y60 Exact asta e punctul :h5 ; Nu s-a spus nici unde cu cît se vrea ridicata si cu ce scop. Cum ziceam si mai sus, pt. anumite aplicatii dropbox-urile sînt binevenite, dar nefiind nimic precizat, fiecare îsi da cu parerea, din punctul lui de vedere...; unul gîndindu-se la "ture", altul la Mud race, altul la Rock climbing, s.a.m.d. Tare-s curios la ce s-a gandit sa faca cu masina Shreck de-i trebuie lui drop-box.....:ha: REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shreck Postat Octombrie 19, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2012 Re: Dimensiuni Drop-Box Y60 Tare-s curios la ce s-a gandit sa faca cu masina Shreck de-i trebuie lui drop-box.....:ha: Ma gandeam sa o vand... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Octombrie 19, 2012 Partajează Postat Octombrie 19, 2012 Re: Dimensiuni Drop-Box Y60 Pot sa-ti dau un UP ca la vanzari? :ha: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Octombrie 19, 2012 Partajează Postat Octombrie 19, 2012 Re: Dimensiuni Drop-Box Y60 Ma gandeam sa o vand... Pai n-ai nimerit-o, ca si Cristacke i-a pus drop-box, a bagat o poala de bani in masina lui, a iesit super-masina, si uite ca nu se gaseste cumparatorul care sa i-o aprecieze....... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shreck Postat Octombrie 20, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2012 Re: Dimensiuni Drop-Box Y60 Pai n-ai nimerit-o, ca si Cristacke i-a pus drop-box, a bagat o poala de bani in masina lui, a iesit super-masina, si uite ca nu se gaseste cumparatorul care sa i-o aprecieze....... Sincer... cred ca toata lumea o apreciaza... dar daca nu ar fi asa mare dorinta de imbogatire.... poate ca ar apreciao "mai de aproape" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Octombrie 20, 2012 Partajează Postat Octombrie 20, 2012 Re: Dimensiuni Drop-Box Y60 Eu m-am referit la cele doua planete care trebuie sa se alinieze : Aprecierea+Cumpararea......citeste mai atent, fi-ti-ar drop-boxu`..... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dr.CristacKe Postat Octombrie 20, 2012 Partajează Postat Octombrie 20, 2012 Re: Dimensiuni Drop-Box Y60 Bai Shreck inchide palavrageala m-am hotarat iti fac eu dropbox-uri, stai aproape ca o sa am nevoie de materiale, totusi inca odata te intreb chiar ai nevoie de ele ?sa-mi spui iesi cu masina ca sa stiu cat de urgenta este treaba.... Y60 am zis! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Octombrie 20, 2012 Partajează Postat Octombrie 20, 2012 (editat) Re: Dimensiuni Drop-Box Y60 Promit ca pun si eu osu la dropboxuri daca Shreku ne face pe canal un "stop pe piept" la cutie d-ala a la Hagi ... Campion, campion da' fara ambreiaj sa orbesc ...daca ajunge la linia de start ... :ha: Mai e o vorba ...Ungaria tara tururor posibilitatilor! Ungurilor ... :ha: Editat Octombrie 20, 2012 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
VIO TURCU Postat Octombrie 20, 2012 Partajează Postat Octombrie 20, 2012 Re: Dimensiuni Drop-Box Y60 Promit ca pun si eu osu la dropboxuri daca Shreku ne face pe canal un "stop pe piept" la cutie d-ala a la Hagi ... Campion, campion da' fara ambreiaj sa orbesc ...daca ajunge la linia de start ... :ha: Mai e o vorba ...Ungaria tara tururor posibilitatilor! Ungurilor ... :ha: bine spus ..da stiu eu doi romanasi care lea traso intr-o noapte pe autostrada......:ha::ha::ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
VIO TURCU Postat Octombrie 20, 2012 Partajează Postat Octombrie 20, 2012 Re: Dimensiuni Drop-Box Y60 Bai Shreck inchide palavrageala m-am hotarat iti fac eu dropbox-uri, stai aproape ca o sa am nevoie de materiale, totusi inca odata te intreb chiar ai nevoie de ele ?sa-mi spui iesi cu masina ca sa stiu cat de urgenta este treaba.... asa cristacke ia masuri ,pai .... ne organizam si noi ...:ha::ha::ha::ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate