Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie 4x4 pentru deszapezire !

Costas

Postări Recomandate

Buna ziua colegi forumisti. Doresc sa achizitionez un 4x4 pentru al folosi la deszapezire. Operatiunea presupune montarea unui lame de deszapezire pe sasiu. Ceva sfaturi va rog daca se poate. Ce sa aleg , pana acum am auzit doar de suzuki samurai ca ar fi excelent dar cred ca motorul este cam mic si masina cam mica. As dori ceva mai heavy duty. Astept cu nerabdare opiniile voastre
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Sfat achizitie 4x4 pentru deszapezire !

Samuraiul e cam mic, sa nu se piarda prin nameti......

Pentru inspiratie :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?66988-Pluguri-de-zapada-din-aluminiu-SnowSport

Multumesc , mai astept si alte idei.

Link spre comentariu

si totusi in germania ,elvetia, austria administratia foloseste pt dezapezire suzuki samurai nu am vazut la ei deloc patrol sau toyota pt treaba asta ,ori camioane si tractoare ori samuraie .

Link spre comentariu

si totusi in germania ,elvetia, austria administratia foloseste pt dezapezire suzuki samurai nu am vazut la ei deloc patrol sau toyota pt treaba asta ,ori camioane si tractoare ori samuraie .

Samurai-ul se poate tuna la motor? cel de 1.3 benzina? sa aiba minim 100 cai?

Link spre comentariu

Probabil ca e in stransa legatura si cu caracteristicile drumului pe care se utilizeaza: pe stradute cum sunt si in multe din orasele noastre de munte Sami e excelent datorita dimensiunilor... ma indoiesc insa ca ar face fata pe bulevarde sau DN-uri.

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

banuiesc ca nimeni nu isi cumpara un 4x4 sa dezapezeasca autostrazi , pt asta sunt utilaje mai mari

Se va folosi la dezapezirea unor parcări.

Link spre comentariu

anul trecut si prin feleac era un patrol , modelul mai vechi cel cu arcuri cu foi , care se ocupa de dezapezire . acum am vazut ca este parcat undeva la coborare spre turda pe partea dreapta.

in parcare la real cluj era la dezapezire ceva land rover cred ca dicovery , cred ca este a cuiva care este si pe forum, masina era plina de stikere..

deci se poate si cu masini mai mari.

nu bate ceva prea tare pe masina , e data muzica prea incet
Link spre comentariu

Se poate cu orice masina .Exista lame de zapada pt orice model de la ATV la locomotiva ,nu am spus ca nu ar fi

Ziceam de samurai pt ca Astral il excludea din cauza marimii.

Link spre comentariu

http://forum.club4x4.ro/attachment.php?attachmentid=131731&d=1329732467

La aceasta adresa a fost de vanzare un Daihatsu pregatit pentru deszapezire.Cere ceva sfaturi la fostul propietar!

Incearca sa pui link-ul catre postarea care contine poza pentru ca ai pus link-ul care duce doar la poza si nu se poate identifica si topicul care contine poza.

Link spre comentariu

Buna ziua colegi forumisti. Doresc sa achizitionez un 4x4 pentru al folosi la deszapezire. Operatiunea presupune montarea unui lame de deszapezire pe sasiu. Ceva sfaturi va rog daca se poate. Ce sa aleg , pana acum am auzit doar de suzuki samurai ca ar fi excelent dar cred ca motorul este cam mic si masina cam mica. As dori ceva mai heavy duty. Astept cu nerabdare opiniile voastre

Daca tot doresti sa achizitionezi ceva profesional, de ce nu optezi ptr. un tractor ? In majoritatea parcarilor numai asemenea utilaje am observat.

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Exact la asta cu tractorul dedicat ma gândeam și eu. Cât te costă mașina + instalația completă, te poate costa cât un tractor.

Fără să mai zic că mașinile alea 4x4 pe care le-ai putea cumpăra nu au fost concepute pentru așa ceva și pe lângă faptul că te vei chinui mai mult cu deszăpezitul, nici nu vei face treaba ca lumea și le vei strica mult mai repede. Nici nu știu despre legalitate, că îți dai seama cum ar fi să vină un milițian în parcare și să îți ia talonul.

În funcție de configurația locului dar mai ales a mărmii, te poți gândi la un

.

Dacă ai de gând să faci vreun contract cu statul ca urmare a iernii de anul trecut fă și tu măcar

.:banana

După peripețiile de anul trecut statul român ar fi trebuit să cumpere măcar 4 snow blowere de mare capacitate, fiecare pereche distribuită în zona lui A1 și A2. Câte una pe sens. Având în vedere că se poate ajunge chiar și la 60 KM/h s-ar fi făcut treabă ca lumea.

Și sunt sigur că suma necesară celor 4 este mult mai mică decât țigănia de anul trecut cu zeci de tractorașe și „lame” jalnice închiriate de aici de colo.:fk2

Link spre comentariu

Incearca sa pui link-ul catre postarea care contine poza pentru ca ai pus link-ul care duce doar la poza si nu se poate identifica si topicul care contine poza.

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?69846-Vand-Daihatsu-Roky-2-8-TD

Sper ca acum sa fie bine.

Link spre comentariu

Exact la asta cu tractorul dedicat ma gândeam și eu. Cât te costă mașina + instalația completă, te poate costa cât un tractor.

Fără să mai zic că mașinile alea 4x4 pe care le-ai putea cumpăra nu au fost concepute pentru așa ceva și pe lângă faptul că te vei chinui mai mult cu deszăpezitul, nici nu vei face treaba ca lumea și le vei strica mult mai repede. Nici nu știu despre legalitate, că îți dai seama cum ar fi să vină un milițian în parcare și să îți ia talonul.

În funcție de configurația locului dar mai ales a mărmii, te poți gândi la un

.

Dacă ai de gând să faci vreun contract cu statul ca urmare a iernii de anul trecut fă și tu măcar

.:banana

După peripețiile de anul trecut statul român ar fi trebuit să cumpere măcar 4 snow blowere de mare capacitate, fiecare pereche distribuită în zona lui A1 și A2. Câte una pe sens. Având în vedere că se poate ajunge chiar și la 60 KM/h s-ar fi făcut treabă ca lumea.

Și sunt sigur că suma necesară celor 4 este mult mai mică decât țigănia de anul trecut cu zeci de tractorașe și „lame” jalnice închiriate de aici de colo.:fk2

Ideea tractorului nu este rea , dar jeep ul mai poate fi folosit si in afara celor 2 - 3 saptamani care ninge. De exemplu la offroad :D sau inchiriat pe cand tractorul este usseless pentru mine in afara iernii.

În funcție de configurația locului dar mai ales a mărmii, te poți gândi la un snow blower.

Am deja cumparate 4 snowblower dual stage ( cele mai mari din link-ul trimis ) , o autoutilitara cu Sararitza ( aparat de imprastiat nisip si sare ) mai am nevoie doar de lama

Editat de Astral
Link spre comentariu

Finaliste :

Hilux 2006-2007

Ford ranger 2007-2009

Mitsubishi L200 2007-2008

Patrol GR ~1995-2000

Suzuky Samurai

as prefera una din cele 3 pick-up uri ...

greu greu greu !!!!!!

Link spre comentariu

Erau de vanzare Land Rover serie III cu pluguri hidrulice ....si nu costau multi bani mai sapa,,,si au si costuri de intretinere mici., Benzina sau diesel nu are importanta, e cam spartana inauntru dar isi face treaba cu brio fata de masinile din secolul asta care au perioada de garantie limitata.Piesele daca ai nevoie de ceva le aduci din UK la preturi de cacao....ii mai pui niste flanse la roti sa le scoti un pic inafara si gata .Sa numai zic ca are si incalzire auxiliara .Cauta pe Mobile sau chiar in Uk ca doar nu te dezavantajeaza volan pe drapta ....e ca la gunoieri vezi mai bine rigola..hahah glumesc .

BAfta.

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

Erau de vanzare Land Rover serie III cu pluguri hidrulice ....si nu costau multi bani mai sapa,,,si au si costuri de intretinere mici., Benzina sau diesel nu are importanta, e cam spartana inauntru dar isi face treaba cu brio fata de masinile din secolul asta care au perioada de garantie limitata.Piesele daca ai nevoie de ceva le aduci din UK la preturi de cacao....ii mai pui niste flanse la roti sa le scoti un pic inafara si gata .Sa numai zic ca are si incalzire auxiliara .Cauta pe Mobile sau chiar in Uk ca doar nu te dezavantajeaza volan pe drapta ....e ca la gunoieri vezi mai bine rigola..hahah glumesc .

BAfta.

Am cautat dar n-am gasit. Am gasit ceva masini pregatite in canada. Dar cred ca ma costa FOARTE MULT sa le aduc aici.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare