Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Intrerupator general

cretu

Postări Recomandate

Am si eu o intrebare: am montat pe rusoaica statia, troliu, etc. Vreau sa-i pun un intrerupator general. Unii il laga la plus, altii, la minus (nu cred ca exprimarea mea e cea mai fericita). Care ati pus un intrerupator general la Niva, si se solutie ati ales. Si, mai ales, unde l-ati plasat.

Multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Intrerupator general

Am si eu o intrebare: am montat pe rusoaica statia, troliu, etc. Vreau sa-i pun un intrerupator general. Unii il laga la plus, altii, la minus (nu cred ca exprimarea mea e cea mai fericita). Care ati pus un intrerupator general la Niva, si se solutie ati ales. Si, mai ales, unde l-ati plasat.

Multumesc

recomand montarea lui pe plus, parerea mea desigur :)

iar ca amplasament il poti fixa pe peretele despartitor intre cutia de documente si baterie sa spun asa sau parca peretele de foc se numeste el.

la altii am vazut fixat in tabla aia dintre parbriz si capota...la altii am vazut pe capota...cred ca depimde de preferinte...

Link spre comentariu

Daca ramane si troliul montat permanent in combinatie e cam problematic , pentru ca minusul de la troliu va ramane conectat , si iti da minus la masa prin corpul lui ( si ai minus permanent prin cablul de la troliu , indiferent de contactul general ) .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

eu am montat si dus cablul pana langa baterie ... dar nu am facut inca legaturile , 2021794539_contact20general-500x500.jpg.a06f65a7d6c8d97d1bcfeaa40bc05642.jpgguest_switch-500x500-500x500.jpg.ae4cebe23371ddf6540222bf3a65109d.jpg3299814_selector20cu20cheie-500x500.jpg.72bcdd715512a37dc6c350f4d6555950.jpg

l am montat in dreapta volanului in locul placutei dreptunghiulare ce astupa gaura pentru modelul cu bujie incandescenta ,dar mi e cam frica sa nu dau peste el in mers sa sara siiiii:old ,asa ca s ar putea sa l schimb cu unul din celelalte modele cu cheie metalica sau cumutator!

Editat de teo pes
VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu
Link spre comentariu

Daca vreti sa puneti intrerupatorul general pe plus, va sfatuiesc sa-l montati la cativa centimetri de borna + a acumulatorului. In felul acesta riscul unui scurcircuit pe un cablu cu sectiune mare, neprotejat, este redus la minim. Mare dezavantaj ca nu e la indemana.

Daca il puneti pe minus, nu exista un asemenea risc, iar efectul este acelasi, cu conditia ca toti consumatorii sa fie conectati cu minusul la o masa comuna, respectiv caroseria. Regula este valabila chiar si pentru troliu. Intrerupatorul se poate monta oriunde, fara riscul unui scurtcircuit

Daca aveti pe masina 2 baterii separate galvanic, un singur intrerupator general se poate pune doar pe minus.

Trebuie avut grija ca locul unde se leaga consumatorul la caroserie sa fie foarte bine curatat.

Daca vreti sa fiti foarte rigurosi, puteti alami pe caroserie o bucata de tabla de cupru acolo unde prindeti minusul de la troliu si unde legati intrerupatorul general.

Un intrerupator de curent continu, bun pentru curenti mari, este greu de gasit. Un troliu de 12 V poate sa consume in sarcina peste 400 A !

In general, cele care se gasesc prin magazinele cu piese pentru camioane, tin cam 100 A permanent, indiferent cat le lauda vanzatorul. Daca doriti sa intrerupeti doar consumatorii obisnuiti, atunci sunt ok.

5.jpg.d3741b8942d647dfe5c1485e57154047.jpg 6.thumb.jpg.6530cdcf2624c80b63df4265cd48e8f9.jpg

Intrerupatoarele serioase sunt cele folosite pe ambarcatiuni.

3.png.0abee97251805b9926cb4b2d1344f7c2.png 4.png.351999b166bb08755fadf9b7c2d426a5.png

Cel rosu tine permanent la 350 A, iar cel negru la 600 A

73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi

ORCA - Off Road Club Arad

Link spre comentariu

Intrerupatorul general vreau sa-l pun pt toti consumatorii (e cat posibil). E achizitonat odata cu troliul de la calinvas, coleg pe forum. Din discutiile cu mecanicul, el spunea ca in general o mooontat intrerupatorul pe minus nu pe plus, dar, uneori si invers pt ca parerile sunt impartite si is ca juma-juma.

Link spre comentariu

Multumesc pt sfaturi. S-a montat pe minus cu cheia in interior in fata copilotului. Toata chestia e sa nu se faca cum ii cuiu si sa-mi taie curentu si sa fuga cu cheia rosie.

Link spre comentariu

Daca-i ala cu cheie rosie ... io zic sa nu-l pui si pe troliu ... Parerea mea .

Am citeva in batatura , imi par mici ( dar e numai parerea mea ... practica ) .

Nu le-am montat . Daca vrei sa vezi unul demontat iti pot pune foto .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

salut! yo mi-am montat un intrerupator la samurai langa scrumiera, pe minus, functioneaza bine, il folosesc dupa ce parchez masina si dorm linistit, dar nu sunt multumit ca nu functioneaza si in timpul mersului, din cauza alternatorului curentul si motorul nu se opresc decat din cheie! ma gandesc sa intrerup si iesirea de la alternator !!!

off-road nucsoara

on-road vama veche

Link spre comentariu

si? daca dai peste el?:pr1 ,si mai esti si n vreo panta sau depasire?:old la mine asta a fost cauza pentru care nu l am montat dar m ai linistit acum ca ai dreptate ramane pe alternator ,asta cand montezi pe minus!

VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare