Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Schimbare anvelope/jante

sandokhan

Postări Recomandate

Salutare dragi forumisti. Am si eu nevoie de un ajutor. Vreau sa schimb anvelopele insa m-am lovit de o dilema - am aflat ca pe jantele originale (cele de 16, 5j) nu se pot pune cauciucuri fara camera. De pe net am aflat ca ar fi adevarat. A pus cineva anvelope fara camera pe jantele originale? Nu as mai dori sa merg pe varianta Voltyre chiar daca e foarte ieftina, deoarece nu imi inspira incredere pe sosea un cauciuc cu camera.

Daca intr-adevar nu se pot pune fara camera, ce tip de janta de 15 mi-ar trebui (ma refer la et) si ce dimensiune maxima as putea pune (ceva de genul 195/80/r15)?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Schimbare anvelope/jante

Depinde despre ce masina vorbim. Ma gandesc ca daca ai pus anuntul aici, ma gandesc ca e vorba despre o lada niva. Daca te intereseaza sa schimbi jantele tale, tin sa mentionez ca se potrivesc cele de suzuki vitara, jimny samurai, precum si de aro ims si posibil alte cateva masini care nu mi le amintesc acum (adica 5x139,7 ). De exemplu, in cazul meu, am ambele seturi de cauciucuri, si cele de off-road si cele de strada, pe jante pe 15 et+10 +25, 5j ambele fara camera. Mai mult ca sigur, si pe jantele tale merg cauciucuri tubeless, sau cel putin asa ar trebui. Deci, dupa mine cred ca ai avea nevoie doar de cauciucuri marimea care te intereseaza, tubeless. (posibil la moldoveni/rusi inca sa mai fie cauciucuri care sunt prevazute cu camera, nu stiu sigur). Daca te intereseaza un set de jante aditionale, poti sa cauti la rubrica deschisa special pentru anvelope/jante (PS: chiar si eu am un set de aliaj la vanzare).

Spor si numai bine!

Editat de symy139

Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 .

symy139@yahoo.com

0766718187 - Service 4x4 Iasi

Link spre comentariu

Da, este vorba de Niva, desigur. M-ar interesa mai mult sa pastrez jantele originale (din considerente materiale desigur), doar ca am si vorbit la o firma de distributie anvelope si mi-au confirmat si ei ca nu merg puse anvelope tubeless pe jantele originale.

Ma intereseaza in principal daca e cineva aici care a facut astfel de modificare. In cazul in care merge voi pune anvelope resapate Trakker de 175/80/r16.

Link spre comentariu

stimate Sandokan sper ca am scris corect,

cine a spus asta ori e paralel ori e prost informat si documentat

imi permit sa afirm asta pentru ca eu sunt unul dintre cei care am si setul de iarna si cel de noroi cu care ma dau in competitii pe jante originale fara camera adica Tubeles toate.

raspunsul este ca se poate pune cauciuc tubeles pe jante de tabla originale de niva pe 16.

chiar acum 1 luna am schimbat eu doua jante ca erau strambe si am pus cauciucul de noroi resapat BP Pneus :) fara camera pe jantele cumparate de la baietii de la Cluj.

concluzia este ca se poate linistit iar daca cineva iti mai spune asta spune-i sa se plimbe ca nu prea e in tema.

aaa daca vine cu textul ca in teren e mai bine sa ai cauciuc cu camera ca daca e sa indoi janta sau altceva sa nu dejantezi...da are dreptate aici e alta treaba,

dar de la asta pana la a spune ca nu se pot pune tubeles asta e o prostie

Link spre comentariu

@KAROLOKW - multumesc mult de raspuns. M-am mai linistit. Chiar era de rau daca trebuia sa iau jante pe 15 ca m-ar fi costat dublu, desigur. La ce pret ai luat cauciucurile de noroi pentru ca si pe mine ma intereseaza pentru aceeasi aplicatie?

Ca recomandare in off-road - care ar fi dimensiunea mai potrivita - 185/75/16 sau 175/80/16?

Multumesc tuturora de ajutor.

Link spre comentariu

pana si la jantele de dacie mergeau cauciucurile fara camera...

Daca tot cumperi cauciucuri de noroi,deci masina o sa intre si prin balarii,iti recomand sa cumperi si valve metalice sa nu pui pe cele clasice de cauciuc(avea parca cineva aici pe forum la vanzare,dar nu imi aduc aminte cine..poate vre-un coleg stie ceva).Jante de suzi pe 15 gasesti la toate dezmembrarile si la pret bun,parerea mea ca pe niva merg fara probleme 195/80 r15,eu am asa ceva de 2 ani si sunt foarte multumit.Patru jante(de tabla) le gasesti la pret de jumatate dintr-un cauciuc,deci investitia nu este asa de mare..aaa...daca vrei din aliaj atunci suma ajunge undeva mai sus,cu et negativ daca cumperi ceva de genul celor intoarse,cu siguranta o sa-ti trebuiasca un flex si un disc foarte mare,,,:wink:

sper sa nu fie considerata reclama ...in caz de, rog un moderator sa stearga:h5

884380538_cheiasijanteauto039.jpg.60f373aba25e7823fcf990e4c0d03634.jpg

907830707_cheiasijanteauto043.jpg.f7c4f329b60b35f0e4ca856081ef9ae7.jpg

1286688265_pozeladameainreconstructiesik160001.jpg.39865f7a0696d6397c9289e851791e8b.jpg

469197076_pozeserbanumanitaraaccidentcheia191.jpg.1071f6fb51df56f876801f6829d04912.jpg

PICT0402.jpg.7ba58cb635ab70f6f180ab7c61e9cc90.jpg

PICT0081.jpg.1be88ed5851c9d386a123c5319f95a4c.jpg

Editat de Land Niva Luci

Land Niva Luci

WWOC-VALCEA

X-TREME OLANESTI

Link spre comentariu

Va multumesc tuturora de raspunsuri.

In final m-am hotarat - o sa raman pe jantele originale de 16 la care o sa adaug anvelope resapate ori de la Malatesta ori de la TZ Gomme profil de noroi, model Trac sau Kobra(sau Trakker), pe 175/80. Mai dureaza putin pana le comand, dar voi posta poze dupa montaj.

Link spre comentariu

Am avut cativa ani pe Niva reesapate de 195/80/15 pe jante de Suzuki.

Acum pe jantele originale de Niva am pus incaltari MT de la Kumho (sper sa fi scris bine) la 205/80/16, si, nu am renuntat la cemere. la ultima distractie am indoit 3 din 4 jante, dar, cauciucu o stat pe janta. Daca eram fara camere, ma distram la culme. Drept urmare, pe jantele de 16, pastrez camerele chiar daca cauciucul merge fara asa ceva. Daca vrei sa mergi cu jantele originale fara camera, va trebuii sa pui niste valve metalice (asa cum o mentionat si un coleg anterior) - pe asfalt nu vei avea probleme, dar, parerea mea, in padure, bolovani, etc, poti avea surprize. Jentile de niva is ca subtirele in carne fata de cele de Suziki pe 15, incat, oricand le poti indoi buza si la revedere aieru din guma. Depinde ce vrei sa faci cu masina.

Eu tin camerele pt ca a mea rusoaica nu prea vede asfaltul deat foarte rar.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Merg anvelope fara camera pe jantele de 16. Eu am pe Niva asa ceva si pot spune ca am pus si Pneus resapate si Falken si Goodyear allseason asa ca nu-ti mai face probleme.

"Tie popor ingrat, nu o sa-ti ramana nici cenusa mea!" - Maresalul Ion Antonescu
Link spre comentariu

ursii nu livreaza masina cu camere de noua chipurile din delasare , ,,cretu" are dreptate jentile sunt foarte subtiri ,si eu indoisem una intr un prund,s a rezolvat cu ciocanul ! buna niva la asa treburi !

Editat de teo pes
VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu
Link spre comentariu

eu nu am julit nici o janta in buza sa ma exprim asa dar in schimb am indoit vreo 3 din "oala"

parerea mea e ca tabla e destul de groasa dar calitatea materialului sau tratamentul nu e suficient.

normal .. materialul pentru ca altul necesita alta tehnologie si inca 1000 de euroi la pret ! ca deasta i niva efteneaua !!!:ha:

VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu
Link spre comentariu

Lol. Valabil si invers. Tot ziceam eu ca nu erai activ pe aici...:grin:

buna alegerea o sa vezi ca o sa iti placa tare cum se comporta profilul :)

poate ne adunam cu totii la o mocirleala :) ca oricum imi cam troncane planetarele :)

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...
  • 1 an mai târziu...

Eu am acuma jenti pe 15 de vitara 205/75/15 MT freca putin in anumite viraje dar am mai inaltat-o cu vreo 4 cm si acum e ok, inainte am avut jenti pe 15 de ARO 195/70/15. Sincer recomand oricui cu jante pe 15, pt ca e mai compatibila cu multe alte tipuri de roti

Link spre comentariu

• 5 ani mai târziu...

Lol. Valabil si invers. Tot ziceam eu ca nu erai activ pe aici...:grin:

Salut.Desi este cam vechi topicul,vreau sa te intreb daca ating anvelopele de aripi?Masina are suspensia originala, neinaltata?

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare