garett Postat Noiembrie 1, 2012 Partajează Postat Noiembrie 1, 2012 Salut, Dupa ce m-am tot gandit si razgandit, m-am mai "foit" pe aici si la aria Jimny pana la urma am mai scazut din pretentiile de off-road si le-am mai crescut pe cele de sosea, am cumparat un GV din 2007. Stiu ca nu chiar off-roader autentic dar dpmdv mi se pare cel mai bun compromis pentru necesitatile mele. Problema cea mai stringenta pana da iarna ar fi sa-i pun scuturi, pentru ca are doar niste protectii de plastic destul de flimsy. Ce am gasit pe la noi sunt doar pentru carter si diferentialul central, m-ar interesa o "blindare" integrala cu dural, stie cineva vreun atelier care se ocupa cu asa ceva? Preferabil in zona sau sa poata fi trimis prin curier si sa ma descurc cumva cu montajul pe aici. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
quicksand Postat Noiembrie 1, 2012 Partajează Postat Noiembrie 1, 2012 Re: Skid plates/scuturi Grand Vitara 2007 Salut, am acelasi model in 3 usi,diesel, sunt multe lucruri pe care le poti face sa-i imbunatatesti caracteristicile de off road, cel mai mult lipseste garda la sol, eu deja am pus un lift kit de 2",snorkel, roof rack cu proiectoare, etc, despre scuturi, recomand pe cele de otel, cele de aluminiu tind sa fie "lipicioase" la noroi, murdarie. Pe piata aftermarket un kit complet de protectie este minim 600-700 de eur, si nu sunt fantastice, daca ai un tinichigiu bun fa-i o vizita si discuta posibiltatea de le croi pe masina, categoric te va ajunge mai putin, si probabil isi vor servi mai bine scopul. Pentru referinta pe net ai sa gasesti pentru GV dew la ASFIR, RASTA si alti cativa producatori. pt. mai multe detalii despre modificarile pe care le poti face, PM. Succes. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexei Postat Noiembrie 1, 2012 Partajează Postat Noiembrie 1, 2012 Re: Skid plates/scuturi Grand Vitara 2007 Salut,m-ar interesa o "blindare" integrala cu dural Salut, eu vad cam asa treburile: var A - cumperi scuturi gata facute, de la un producator de accesorii, care nu sunt deloc ieftine, si ai si posibilitatea sa nu se potriveasca fix pe gaurile existente la masina - de unde rezulta posibile adaptari, munca, nervi, etc. var B - vorbesti cu cineva priceput care mai face asta, sau te apuci singur de treaba. In ceea ce priveste blindarea integrala, de care spui, nu stiu cat e de buna ideea. Gandeste-te ca sunt oameni care se dau tare si care nu au masinile blindate asa integral cum spui tu. In principal iti trebuie un scut in fata, care sa protejeze directia, si un scut la baia de ulei a motorului (depinde cat e de vulnerabila). Daca ai cutie de viteze automata, eu i-as pune si ei un scut. Si cam atat. Daca vrei sa faci treaba si mai buna, mai poti pune un scut si la rezervor. Blindarea integrala iti va ingreuna masina. va conduce la acumularea de noroi care iar ingreuneaza, va mentine posibila umezeala pe acolo, si e posibil sa impiedice si o racire corespunzatoare. Caldura de la esapament, de pilda, nu va mai fi didpata in mediu, ci va ramane sub masina, si iti va incinge si mai tare podeaua. Acuma iarna poate sa iti para o idee buna, dar la vara.... Am vazut o singura masina facuta asa cu un scut mare, de era ca barca pe dedesupt, insa a fost greu de elaborat si de executat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
macfero Postat Noiembrie 1, 2012 Partajează Postat Noiembrie 1, 2012 Re: Skid plates/scuturi Grand Vitara 2007 Daca esti interesat am eu la vanzare : 1. Scut motor = 170 euro 2. Scut transmisie = 125 euro 3. Scut cutie transfer = 170 euro Preturile includ TVA. Daca esti interesat lasa-mi un nr de tel in PM. Stima Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
garett Postat Noiembrie 1, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2012 (editat) Re: Skid plates/scuturi Grand Vitara 2007 @alexei: M-am exprimat gresit, ma refeream la un scut si pentru spate, rezervor si diferential intr-adevar, nu si in laterale. Adica nu placata integral. Cam asa ceva, si-a facut un tip in India dar din ce se pare i-a coborat garda cam mult. @macfero: din ce sunt scuturile, din otel? Editat Noiembrie 1, 2012 de garett Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Noiembrie 1, 2012 Partajează Postat Noiembrie 1, 2012 Re: Skid plates/scuturi Grand Vitara 2007 Nu prea se aplica scuturi integrale pentru ca nu prea e cerere . Utilitatea lor e evidenta , dar totusi necesitatea lor e restransa la foarte putini utilizatori de masina , si peste asta se adauga foarte putine situatii in care e cu adevarat nevoie . Orice scut ve cobora garda la sol , chiar si unul perfect profilat va avea citeva bose - urmarea este coborarea garzii la sol ( aproape intodeauna in zone critice pentru capacitatea de trecere , pe mijlocul apatamentului ). Daca mai adaudam si necesitatea de a fi concepute inteligent ( adeq oarecum scumpe .... din toate cauzele = eficace , usoare , ventilate , si poate si cu posibilati de curatare a acumularilor care pot aduce necazuri ...cu autocuratare, daca e posibil la soferu' roman ) ... pentru multitudinea de masini din zilele noastre ... cam da cu minus , deci fabricantii trateaza problema englezeste - o ignora si dispare singura ... Scuturile oferite de piata aftermarket sunt doar de doua genuri - fara compromisuri , sau fara importanta practica . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
garett Postat Noiembrie 1, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2012 Re: Skid plates/scuturi Grand Vitara 2007 Marele meu semn de intrebare e momentan legat de rezistenta aparatorilor alora de plastic la un eventual impact cu gheata. Cu toate ca masina fiind din 2007 cred ca a trecut cu bine prin ceva ierni, n-am vazut sa fie rupte sau crapate chestiile alea. Cred ca in cel mai rau caz aman problema pentru primavara, mai sap, poate ma apuc de masuratori pe sub masina si dau si de cineva care sa se priceapa la ciocanit tabla. La proiectat m-as baga, la executie nu prea, sunt afon total. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
quicksand Postat Noiembrie 1, 2012 Partajează Postat Noiembrie 1, 2012 (editat) Re: Skid plates/scuturi Grand Vitara 2007 Protectiile alea din plastic sunt foarte flexibile si pot incasa fara probleme zapada,crengi nu pietre, am verificat :wink:, iar ala de sub baia de ulei are lipit un fel de "always cu aripioare" pe fata dinspre motor, menit sa colecteze eventualele pierderi de ulei si alte fluide, e numai bun sa acumuleze o clisa de praf si ulei si sa o tina acolo mult si bine. In cel mai bun caz ajuta un pic aerodinamica de sub masina, micsorand din turbulentele zgomotoase ce apar la viteze mari. Din garda la sol nu se pierde daca pui scuturi la modelul asta, cel mai jos punct e bara transversala pe care se sprijina cutia de viteze, care e solida si de buza careia poate fi prins cu usurinta scutul catre cutie si motor. Rezervorul de combustibil e postat destul de inalt, in opinia mea nu necesita protectie aditionala, la fel si toba finala, care vine standard cu o protectie din inox pe partea inferioara (si bara unui carlig de remorca ar elimina complet orice risc pt toba). Un scut destept pentru GV, in opinia mea, ar trebui sa protejeze partea din fata incepand cu marginea inferioara a spoilerului si sa incheie cu cutia de transfer. Editat Noiembrie 1, 2012 de quicksand Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexei Postat Noiembrie 2, 2012 Partajează Postat Noiembrie 2, 2012 Re: Skid plates/scuturi Grand Vitara 2007 Un scut bine facut nu trebuie sa iti reduca garda la sol. Daca este facut profi ar trebui sa fie prins cu suruburi cu cap ingropat, genul asta (desigur alte dimensiuni :p ) http://www.autorc.ro/suruburi-ingropate/2824-surub-titan-m3x10mm-10-buc.html Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Noiembrie 2, 2012 Partajează Postat Noiembrie 2, 2012 Re: Skid plates/scuturi Grand Vitara 2007 Pe astea nu le mai desfaci a doua oara ... Eu as prefera suruburile normale ( n-au facut probleme niciodata ) sau cu cap patrat ( hexagonul se mai buleste , rugineste ...) Daca ai cumva banuieli ca incomodeaza capurile suruburilor pe fata scuturilor ... nu e cazul . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexei Postat Noiembrie 2, 2012 Partajează Postat Noiembrie 2, 2012 Re: Skid plates/scuturi Grand Vitara 2007 @ cos : nu e vb ca incomodeaza, dar daca ai cazut / alunecat pe scut - ai bulit si capul surubului, si atunci s-a dus hexagonul... si bagi flex, taieri, dureri, etc... Astea cu cap ingropat care se strnag / desfac cu inbus nu se agata / deformeaza, pentru ca sunt la nivel cu suprafata scutului - asta este motivul pentru care sunt de parere ca sunt mai bune ;) (desigur NU dimensiunea la care am pus eu linkul, ala a fost doar pentru exemplificare cu poza) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Noiembrie 2, 2012 Partajează Postat Noiembrie 2, 2012 Re: Skid plates/scuturi Grand Vitara 2007 Ca sa retezi capul hexagonal al surubului trebuie sa te freci cu masina pe muchii nete si mai dure ca metalul . In natura aceste situatii sunt chiar extrem de rare - bolovanii nu au muchii ghilotinante , pamantul nu foarfeca , gheata idem ... O bordura cu muchii nu va reteza un surub , si doar il tatueaza mai mult sau mai putin . Dupa asta o tubulara il mai poate desface . Ideea e mareata si perfectionista , dar un surub cu cap inecat iti poate da probleme la desfacere . Locasul se decalibreaza repede si de la coroziune , iar imbusul la M10 este de 8mm (care se degradeaza repede si in conditii ideale ) si de mica adancime ( care ajuta la crearea problemei ) . Daca l-ai mai harait pe pietre si s-a strambat putin surubelul ( odata cu scutul ) nu-i chiar bine sa nu ai de ce invarti . Pentru o masina care are treaba cu natura nu e tocmai o alegere inspirata . Metode de scos sunt destule , dar de ce sa muncesti inutil ? ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexei Postat Noiembrie 2, 2012 Partajează Postat Noiembrie 2, 2012 Re: Skid plates/scuturi Grand Vitara 2007 Pana la urma e o chestiune de optiuni / alegeri personale treaba asta cu suruburile pt scut (ca si multe altele, clar) Fiecare din solutiile despre care am vb are si avantaje, dar si dezavantaje, totul este ca fiecare sa le cantareasca si sa aleaga in functie de necesitatile si posibilitatile proprii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
garett Postat Noiembrie 2, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2012 (editat) Re: Skid plates/scuturi Grand Vitara 2007 Ca sa folosesti suruburi cu cap ingropat trebuie sa faci sanfren, ca sa faci sanfren trebuie sa ai suficienta grosime. Un M10 cu cap ingropat are tesitura capului de vreo 5-6 mm. Mai degraba as merge pe cap bombat, daca e vorba de redus protuberantele. @alexei: N-ai facut bine ca mi-ai dat site-ul ala, acum ma uit la elicoptere! :D Editat Noiembrie 2, 2012 de garett Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexei Postat Noiembrie 6, 2012 Partajează Postat Noiembrie 6, 2012 Re: Skid plates/scuturi Grand Vitara 2007 la un scut de dural gros de 6mm sau de 8mm ai loc sa faci sanfren la un scut de otel cu grosimea de 3-4 mm intr-adevar nu se potriveste solutia Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate