Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Consideratii generale despre fiabilitatea statiilor CB

JurasikMan

Postări Recomandate

Cu cat este mai mica ca si dimensiuni cu atat posibilitatile producatorului de crea ceva fiabil scad. Cum secretul fiabilitati este supradimensionarea componentelor care duc greul ( la orice ...de la avione pana la frigidere ) , nu as putea sa consider o portabila fiabila comparativ cu o mobila generoasa ca si dimensiuni.

Ca si mentiune pur personala ( desi poate parea hilar pentru unii ) , unul dintre motivele pentru care vreau sa imi cumpar un pick-up mare este si acela de a avea loc sa pun o statie barosana. Nu de putere , ca mi-e frica de controale , dar de calitate. Si ...mare ! Si de bani multi , ca scump si prost am mai vazut dar ieftin si bun niciodata .

E fortata afirmatia ta. Nu are legatura fiabilitatea cu dimensiunile.

Fiabilitatea produselor este generata de calitatea elementelor dintr-un sistem si de imbinarea corecta a acestora.

Poate in alt context poate fi fortata afirmatia , dar in acesta nu este. Vorbim de piata statiilor CB din Romania , care este populata in proportie de 99,99 % cu statii produse intr-o tara prietena care nu are legislatie antipiraterie si contrafacere ( si nici nu va avea curand ca pe asta se bazeaza cresterea ei economica ). Cred ca este clar pentru toata lumea ca vorbim de China ca si producator si de Romania ca si cumparator final.

Presupun ca suntem cu totii de acord ca romanul este un cetatean cu un nivel de trai super-ultra-ridicat si cauta doar lucruri scumpe , japoneze , facute cu migala. Varfurile inutile ale componentelor sunt retezate cu o Katana de 150.000 euro si fiecare statie este verificata de insusi imparatul japoniei sau de un membru al familiei imperiale.

Ce florile dalbe povestim aici ? Este vorba de niste plastice care imbraca o placa pe care apar tot mai rar componente individuale si care intr-o proportie covarsitoare sunt compuse dintr-un cip acoperit cu rasina care in cazul unei defectiuni se arunca la gunoi ca nu mai sta nimeni sa repare asa ceva.

Cu cat este mai mare statia cu atat creste probabilitatea ca interiorul ei sa contina piese individuale. Cu cat are mai multe astfel componente cu atat este mai reparabila , in consecinta mai fiabila in timp.

Am schimbat o multime de statii pana acum. singura care mi-a ramas la suflet a fost un Zeus LAfayette dupa care suspin inca. Era facuta in Koreea si , minune , continea piese si pentru dimensiunile ei era grea ,frate! Da grea ! . Calitatea era excelenta , functiile super , ergonomica pana la Dumnezeu ( avea butonu ASQ pe microfon ..asta este o importanta gaselnita ) . Tot ce am avut pe mana dupa aia , parca erau facute de acelasi chinez constipat . Calitatea uniforma. Nici nasoale , nici grozave , indiferent cum se numeau ..President , Storm , Maas , Stabo, etc. .

In prezent am pe masina un President cu antena President si cu Prelungitor de cablu de antena tot President. M-a costat peste 1200 Ron toata afacerea si am regresat ca si calitate a emisiei-receptiei fata de coreana. Afacere de afacere. Totul este facut in China , statie , cabluri , antene.

Editat de atar
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Consideratii generale despre fiabilitatea statiilor CB

Evident este o afacere proasta ...dar totusi e ceva mai rasarita decat Cobra :banana. Antena ta este insa o afacere mai buna decat antena mea. Jumatate de pret , dar aceeasi calitate .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare