Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Inca un Jimny!

octav_man

Postări Recomandate

• Răspunsuri 95
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Inca un Jimny!

Volanul se va roti putin mai greu, probabil aproape insesizabil, pentru ca la viraj trebuie sa comprimi/decomprimi si amortizorul, lucru pe care, cum spunea si colegul UNDE, il face pompa de servo directie, dar efectul principal este ca nu o mai ia masina pe unde vor rotile, de exemplu pe sleaurile facute de camioane in asfalt, iar in off-road atenueaza socurile pe care le iei in roti de la bolovani, santuri etc.

Da... mare atentie, ca la inceput nu mai revenea volanul singur. Stiu ca asta se va intimpla permanent daca montati un amortizor HD.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu as vrea sa-mi pun unul de Mercedes cobra, de care am vazut ca si-a pus multa lume si am inteles ca e ok. Si la pret, ca una e 120 ron si alta e 120 eur. Nu?

All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

Te ajuta si la viteze mari, in ideea ca se opune bruscarii directiei, dar nu conta pe asta si nici nu te apuca sa testezi.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

Mie la viteza imi merge masina cam ca pipi boului. Sincer trebuie sa ma duc sa-i fac si un reglaj de directie, dar nu cred ca o sa fie mare diferenta. Mai tare de 70 km/h nu merg decat foarte rar, daca e asfaltul ca in palma, in rest, pe unde sunt denivelari sau sleauri imi pleaca stanga-dreapta cum vrea ea. O pot tine dar cu greu si mi-e frica sa merg mai tare. Dupa ce fac directia, o sa-mi iau/montez un amortizor de directie sa vad in ce masura ma va ajuta. Nu vreau sa merg tare, dar macar pana in 100 km/h sa pot merge in siguranta.

Numai bine,

Link spre comentariu

Mie la viteza imi merge masina cam ca pipi boului. Sincer trebuie sa ma duc sa-i fac si un reglaj de directie, dar nu cred ca o sa fie mare diferenta. Mai tare de 70 km/h nu merg decat foarte rar, daca e asfaltul ca in palma, in rest, pe unde sunt denivelari sau sleauri imi pleaca stanga-dreapta cum vrea ea. O pot tine dar cu greu si mi-e frica sa merg mai tare. Dupa ce fac directia, o sa-mi iau/montez un amortizor de directie sa vad in ce masura ma va ajuta. Nu vreau sa merg tare, dar macar pana in 100 km/h sa pot merge in siguranta.

Numai bine,

Exact la fel imi facea si mie!

Rezolvare:

1. echilibrare roti! sunt putini care sa le faca bine! e nevoie de ceva mai mult plumb decat la turisme (cca 120-200g / roata)

2. directia pusa la punct pe stand de catre un meserias, ca nu e ca la turismele comune reglajul! (Se merita sa schimbi atunci si bieletele de directie si bucsele de la bara de directie, max 150 lei toate)

3. pt confort si siguranta amortizor directie!

Dupa primii doi pasi descrisi mai sus mergeam fara probleme cu 130 km/h! Inainte ... la 70 facea masina ca la Poltergeist!

Bafta! Asteptam feed-back de la tine!

Don't drink and drive!
Link spre comentariu

Un Jimny cu directia facuta ( bucsi, capete de bara, rulmenti kingpin sau ce o mai fi pe acolo, noi sau in stare buna, unghiuri roti reglate si rotile echilibrate ) merge foarte bine la vitezele care le prinde el ( Jimny )

Din auzite, amortizorul de directie este mai mult pentru confort, am cumparat si eu un kit de amortizor TrailMASTER dar inca nu l-am montat pe agregat, o sa revin cu impresii dupa montaj.

Numai bine,

Link spre comentariu

• 5 luni mai târziu...

Nu am mai avut timp de prezentat evolutia lui asta micu, insa azi voi incarca poze ce a primit in plus, ce va primi si cum va fi!

Deocamdata, ma laud cu el ca s-a prezentat exemplar la Cupa Dacii Liberi, a prins o zi buna la trial si a iesit primul, Jimny asa mic si rau!

Si a facut toate zilele de concurs cu catalizatorul infundat si tot scuipand pe esapament calti si ate din catalizator, de ziceai ca toarce lana vreo bunicuta sub capota! Si de tras...parca mergeam cu gaz lampant!

Zilele aste ma ocup si de el, sa vad cum ii dau de cap sa scap de catalizator si sa imi traha si mie toti calutii de sub capota!

Si mai am si homocinetica de schimbat, ca plangere tare de tot pe stanga, am sa caut pe aici sa gasesc ceva DIY sa ma ajute ca imi cam prind urechile! Am deja chitul in garaj, asteapta!

Si tot in garaj asteapta si snorkel-ul si cele 4 proiectoare LED .... sper sa imi fac timp!

Revin cu poze!

Aaa..la un link catre ce e postat la clasa standard! Ala negru si cu flori e Jimny al meu!

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?78517-CUPA-DACII-LIBERI-PIATRA-NEAMT-30-mai-2-iunie-2013&p=892326#post892326

Don't drink and drive!
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Inainte si dupa revizia Homocineticii

S-a impus sa intervin! Erau ... scurgeri prea mari!

Asa ca va arat cam ce monstri erau prin homocinetica si cum arata dupa!

Timp de lucru: cca 4 ore si vreo 4 beri.

Echipaj necesar: subsemnatul si vecinul mecanic (80% el).

Unelte: ce are omul prin garaj!

Cost: 190 euro kit-ul de homocinetica luat de la Roly si ceva vaselina, ulei pt grup fata.

Satisfactie: PRICELESS!!!

OK...:( sunt fisierele prea mari...le modific mai tarziu si upload-ez si pozele....

Don't drink and drive!
Link spre comentariu

• 8 luni mai târziu...

Eheee...de cand nu am mai scris pe aici ce am facut la al meu Jimny....

Montat GPL: cca 600 euro in Bacau la Adi GPL- consum mediu cca 10% (la 3,20 lei litrul merita!!!)

Si am inceput mari modificari pe la caroserie!

Adica:

Confectionat bara fata, bara spate si roll-cage exterior!

Am facut schitele si calculele si a reiesit o incarcare totala de max 120 kg! Cam mult, dar daca mai scadem si greutatea a ce se da jos de pe masina raman vreo 100 kg in plus!

Cam mult, mai ales ca nu e o masina prea sprintena, dar trebuie sa atac si punctul asta ca nu prea mergea cu barele stoc si roll-cage-ul exterior protejeaza destul de bine in teren!

Va tin la curent cu poze si etape ale lucrarii!

Mai urmeaza Terratrip (sper sa gasesc ceva second, daca nu ...sap dupa vreo 250 euro cat e unul nou) si ceva imbunatatiri la motor!

Tare ma tenteaza un motor de 1,6 de pe Swift Sport! Am vazut la cineva montat aproape plug&play pe un Jimny! Foarte mici adaptari de facut, vreo 2 furtune si o schimbare de ECU sau remapare!

Ce bine ar prinde vreo cativa ponei in plus! mai ales un castig de cuplu...vreo 50Nm in plus, macar!

Studiem problema si analizam finantele!

Aaaa...si ma uitam pe la Jimnybirts...ce bine ar merge un kit suspension lift 3inchi...cu amortizoare, arcuri, furtune, bara panhard, castere...etc.... La mine e cam totul din bucati montat...e ok...dar se poate si mai bine! asta de aici ar fi :

http://www.jimnybits.co.uk/shop/jimny/suspension/jimny-3-/-75mm-full-suspension-lift-kit/prod_1009.html

Eeee...vise, taica!

Sper sa mai pun cate ceva la punct pana la etapa de la Piatra Neamt! Va astept pe 2 mai!!!!

Don't drink and drive!
Link spre comentariu

Sa fie intr-un ceas bun cu instalaria GPL. N-ar strica o descriere completa a montajului si a instalatiei folosita (pe componente) in topicu dedicat.

Spor la modificari :h5

Link spre comentariu

Pozele fac cat 1000 de cuvinte, posteaza neste poze sa vada si ochiul nostru ...

Eheee...de cand nu am mai scris pe aici ce am facut la al meu Jimny....

Montat GPL: cca 600 euro in Bacau la Adi GPL- consum mediu cca 10% (la 3,20 lei litrul merita!!!)

Si am inceput mari modificari pe la caroserie!

Adica:

Confectionat bara fata, bara spate si roll-cage exterior!

Am facut schitele si calculele si a reiesit o incarcare totala de max 120 kg! Cam mult, dar daca mai scadem si greutatea a ce se da jos de pe masina raman vreo 100 kg in plus!

Cam mult, mai ales ca nu e o masina prea sprintena, dar trebuie sa atac si punctul asta ca nu prea mergea cu barele stoc si roll-cage-ul exterior protejeaza destul de bine in teren!

Va tin la curent cu poze si etape ale lucrarii!

Mai urmeaza Terratrip (sper sa gasesc ceva second, daca nu ...sap dupa vreo 250 euro cat e unul nou) si ceva imbunatatiri la motor!

Tare ma tenteaza un motor de 1,6 de pe Swift Sport! Am vazut la cineva montat aproape plug&play pe un Jimny! Foarte mici adaptari de facut, vreo 2 furtune si o schimbare de ECU sau remapare!

Ce bine ar prinde vreo cativa ponei in plus! mai ales un castig de cuplu...vreo 50Nm in plus, macar!

Studiem problema si analizam finantele!

Aaaa...si ma uitam pe la Jimnybirts...ce bine ar merge un kit suspension lift 3inchi...cu amortizoare, arcuri, furtune, bara panhard, castere...etc.... La mine e cam totul din bucati montat...e ok...dar se poate si mai bine! asta de aici ar fi :

http://www.jimnybits.co.uk/shop/jimny/suspension/jimny-3-/-75mm-full-suspension-lift-kit/prod_1009.html

Eeee...vise, taica!

Sper sa mai pun cate ceva la punct pana la etapa de la Piatra Neamt! Va astept pe 2 mai!!!!

Link spre comentariu

Daca te tenteaza sa-ti pui 1.6 de SSS' date=' vorbim. Eu am asa ceva pe masina! :wink:[/quote']

Please! Do tell!!!!

Detalii!

Sa afle si poporul sau te caut pe privat!!!!!!

Don't drink and drive!
Link spre comentariu

Gata!

Atat cat m-am priceput si cat s-a priceput si nenea de m-a ajutat!

Primele impresii: nu am!

Adica nu prea am avut pe unde si cand sa ies ca lumea, doar putin noroi prin spatele casei!

La prima vedere pare plug de zapada, insa am incercat sa fiu cat mai aproape de capetele sasiului si cat mai sus, atat am reusit si eu sa fac!

Oricum, unghiul de atac este mult mai bun decat cu bara stock!

Pragurile laterale sunt putin sub nivelul pragului masinii, putin mai inafara, insa deasupra celui mai de jos punct al lateralei, adica sasiului cu locul in care se insereaza bucsa bratului. Aici se si insereaza bratul, am schimbat surubul din bucsa sa fie mai lung si am prins acolo pragurile.

Pe spate nu am lucrat la bara, lipsa de inspiratie! serios, asa de complicata este forma caroseriei acolo ca m-am lasat pagubas pt moment, va fi pe mai tarziu!

Oricum, astept sa vina si kitul de suspensie de plus 80mm ToughDog, cred ca pe vineri ajunge, asa ca dupa Paste o montez.

Aaa..si trebuie sa pun numarul pe fata, deasupra troliului.

Mentionez ca am facut astea pt iesiri medii, standard, nu la open sau extrem, cel mai mult m-a interesat sa nu mai bag bara fata prin pietroaie si sa pot pune roata de rezerva sus, sa nu mai indoi balamalele de la usa spate prin toate hartoapele!

Don't drink and drive!
Link spre comentariu

Mai baga niste taieturi in bara fata, ca in felul asta mai cistigi ceva flux de aer si la greutate :wink:

Suzuki Jimny 1.3i 2004

Link spre comentariu

Salut,

@octav, sper să nu te superi, ultimele 2 păreri mi se par foarte ok. Adică exact așa gândisem și eu după ce am văzut imaginile. Înțeleg că scopul nu este unul estetic neapărat, ci e importantă funcționalitatea. Și spui că unghiul de atac e mai bun acum, se putea face mult mai bun ... bara aia e masivă și cântărește mai mult decât dacă se făcea de exemplu așa:

IMAG0231.thumb.jpg.de952e283ba32b60af5c8e0cc76664a1.jpg

IMAG0234.thumb.jpg.749f542a78bc2a79237864d30ffa4d75.jpg

E doar o sugestie, nu te supăra.

Acum, spui că o să participi cu mașina la niște competiții, atunci siguranța trebuie pusă pe primul loc. Rollcage-ul ăla e o glumă, țevile ălea se strâmbă și cu mâna ... gândește-te că mașina are totuși 1350 kg, iar la o rostogolire cu rollcage-ul ăla o strâmbi mai rău decât dacă nu-l aveai, plus că riști să intre țevile peste tine în mașină. Nu e rea voință sper să nu te superi ... e doar părerea mea.

Uite aici niște exemple de rollcage mai sănătoase și mai bine executate:

jimny2.jpg.c187e3ea835b447dda5e6b4e7353ac5b.jpg

4-3.thumb.jpg.3e0b4e9310bb4d84a21bf4f73fd125de.jpg

PICT0024.thumb.jpg.c5105c7a9e0daa4288653d7bbc84c711.jpg

Toate cele bune! :h5

Editat de mita31
Link spre comentariu

Acum, dupa ce e gata lucrarea si o vad si la treaba imi dau seama ca este in multe locuri perfectibila. Dar din greseli invatam. Cat mai pot sa remediez si sa imbunatatesc, voi face

Si ce nu ... voi schimba. Marea dilema a stat in a face un compromis intre greutate si utilitate.

Simt ca prea putini magari trag de sub capota si nu am vrut sa incarc.

La capitolul bara fata voi modifica cate ceva sa ridic partea inferioara facand alt decupaj langa capetele sasiului. La partea de roll cage e greu sa incarc cu o teava mai groasa. Voi face cateva jonglerii cu intarituri si coturi.

Marele meu dezavantaj e ca nu am eu sculele si priceperea necesare iar la mine in zona nu am gasit pe cineva care sa mai fi facut ceva similar.

A trebuit sa trag eu de meserias sa isi faca treaba si sa masor si sa tai tot eu, daca era dupa el nu iesea mai nimic.

Mor cand se merge pe ideea "las-o ma ca merge asa"!

Promit sa pun totul la punct.

Accept ajutor! Calificat! Ca incepator sunt eu!

Sper măcar suspensia sa imi iasa ca lumea!

Deja ma oftic de mor ca nu s-a conturat la final asa cum aveam schițele si imaginile.

Rezolvam pana la urma...

Soluția finala...dat jos si facut altul!

Ehhhh....

Don't drink and drive!
Link spre comentariu

Galatiul e la 250 km de mine, dar problema este timpul.

Mai spre vara, sa gasesc ceva timp.

Acum ma descurc asa.

Merci de recomandari.

Oricum, dupa Paste intra la curatat si antifonat.

In garaj, cu cracii pe o parte.

Am luat deja 3 litri de Kelfos, perii de sarma, grund si teroson.

Mai am si de surubarit pe la catalizator, se cere scos si pacalita apoi sonda lambda.

Suspensia completa, barele Panhard, bucsele corectoare, alte bucse si bielete, ulei motor si filtre...e de treaba, asa ca va sta prin garaj vreo saptamana si eu voi fi busy!

Sper sa fie in parametri pana la etapa de la Piatra Neamt de pe 2 mai.

Cine se plictiseste poate veni sa ma ajute!

Berea si gustarile sunt din partea casei!

Aaa, si friptura de miel!

Don't drink and drive!
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare