Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Marime anvelope MT fara a necesita inaltarea ?

snicolaescu
 Share

Recommended Posts

Salut tuturor ,va intreb si eu aici cum ma sfatuiti:

La jepul meu XJ rotile originale sunt 225/75/15,eu am pus anul trecut 31 X 10.50 R 15 Mud Terrain T/A KM2 BF Goodrich si fara sa fac modificari la suspensii am observat ca sunt prea inalte si prea late.

Acum m-am horatat sa le vand.

Dupa vanzare, ce dimensiuni imi recomandati tot Mud Terrain si tot KM 2 de la BFG dar care sa nu necesite modificari la suspensii?????

Va multumesc!

Edited by Astral

Re: Marime anvelope MT fara a necesita inaltarea ?

Deci practic tu vrei o marime maxima ca sa intre pe masina stoc.....foloseste un calculator de pe link-ul de mai jos :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?54160-Calculator-comparator-pentru-anvelope-si-jante

Toate calculatoarele iti arata si in procente diferenta si daca diferenta asta este mai mare de 3-4-5 %, sa fii sigur ca nu-ti vor intra.....

Poti sa bagi in calculator sa vezi ce diferenta mare este intre 225/75/15 si 31/10.5/15..........

LE :

Sau cauti nitel si gasesti ce-au mai zis si colegii care au avut aceeasi dilema :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?42272-Anvelope-XJ&highlight=anvelope

Edited by Astral

eu am pe masina 215/75/15 si nu atinge nicaieri,masina este stoc si lasata pe deasupra.

Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP

Salut,

De curiozitate, de ce nu vrei sa o inalti putin si sa pastrezi cauciucurile de 31?

Operatiunea de inaltare cu 3-5 cm e destul de simpla si ieftina...

Bafta,

mihai

Nu as dori sa o inalt deoarece eu ma ocup cu remorci si rulote,daca as mai inalta suspensiile ar fi si mai inalta si ma dezavantajeaza la rulotele mari care si asa ajung cu spatele la pamant cand sunt agatate si trase .Mentionez ca toata treaba se face in teren si acum cand vine iarna MT-urile imi sunt foarte utile.Poate o sa pun 235/75/15 dar ma mai gandesc..Merci!

235/75 r15 e maxim cat intra pe suspensia stock. In functie de cauciuc va putea freca in tendoanele inferioare cand virezi la maxim.

In loc sa iti tot faci griji, caut pe net un calculator de dimensiuni de cauciucuri si vezi diametru exterior al variantelor ce le ai la dispozitie. Asa poti sa compari cu 235/75 r15

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Vezi tu la o oarecare varsta unii isi fac griji,mai ales ca au fost patiti,pe cand la altii grijile nu prea conteaza, iar referitor la calculator am tot incercat dar nici un rezultat concret si m-am gandit pe alta parte ca daca tot se discuta pe aici de ce sa nu intreb fac rau cu asta?tu ce ai pune in locul meu 235 sau 215 MT-uri,avand in vedere cavine iarna noroiul este de 1/2 m si masina este de serviciu???

Edited by snicolaescu

eu am pe masina 215/75/15 si nu atinge nicaieri,masina este stoc si lasata pe deasupra.

unii zic ca arata urat cu 215/75 /15 asa sa fie,ai ceva poze??

multumesc!

Pe XJ stock am avut si eu 235/75 R15 si nu atingeau pe nicaieri... Nici macar atunci cand ii facusem bara fata de fier.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Vezi tu la o oarecare varsta unii isi fac griji,mai ales ca au fost patiti,pe cand la altii grijile nu prea conteaza, iar referitor la calculator am tot incercat dar nici un rezultat concret si m-am gandit pe alta parte ca daca tot se discuta pe aici de ce sa nu intreb fac rau cu asta?tu ce ai pune in locul meu 235 sau 215 MT-uri,avand in vedere cavine iarna noroiul este de 1/2 m si masina este de serviciu???

Eu AM 235 pe suspensie stock (spatele lasat 40mm) si daca ma gandesc bine, dintr-un buget de student (ala era pe vremea cand am cumparat cauciucuri) imi faceam mai multe griji decat cineva care are un venit sigur...

Solutia cu calculatorul de dimensiune e simpla pentru ca afli ce incape si ce nu, daca stii maximul care incape.

De ce nu ti-ai facut griji inainte sa cumperi 31" ?

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

1250973875_BocsaVartoapeCulmeaMosului_047.jpg.55e66931abf4c96f7cb611387adbe29e.jpg1077579790_BocsaVartoapeCulmeaMosului_052.jpg.91e5b661c78bcdb8b9b6c84814dd32a2.jpg

Eu AM 235 pe suspensie stock (spatele lasat 40mm) si daca ma gandesc bine, dintr-un buget de student (ala era pe vremea cand am cumparat cauciucuri) imi faceam mai multe griji decat cineva care are un venit sigur...

Solutia cu calculatorul de dimensiune e simpla pentru ca afli ce incape si ce nu, daca stii maximul care incape.

De ce nu ti-ai facut griji inainte sa cumperi 31" ?

a si la mine spatele este lasat,imi trebuie la tractiunea rulotelor,sti de ce, doarece le-am cumparat la pret bun si pe de alta parte m-am folosit cu brio de ele pe teren drept iar acum am alte pretentii si de aste le schimb plus ca experianta isi spune cuvantul la capitolul 4x4 iarna,ca vara merg pe alte randuri de cauciucuri..dar vara nu-i ca iarna, mai ales in noroi unde am eu treaba.

Edited by snicolaescu

Pai daca e masina de munca, ce te intereseaza cum arata? :D

Alin face offroad mai serios cu masina, de aia ii plac rotile mai mari.

Eu am avut 225/75 si arata ok masina. Mai ales ca la tine e mai lasata, rotile standard (215 si 225) sunt foarte ok. La o masina inaltata aceste dimensiuni arata caraghios, la una stoc este ce trebuie.

Si ar fi bine sa mergi pe 215, din acelasi motiv: masina incarcata lasata; cele de 235 ar putea sa atinga in unele conditii. In plus, cu cat rotile sunt mai mici, cu atat ai cuplu mai bun, ceea ce iti trebuie si tie pentru tractat.

Iar ca sa nu atinga rulotele mai lungi poti sa faci un sistem cu mai multe pozitii la carlig sa il poti cobori cand ai nevoie.

Daca vrei aspect, inalta masina, fa-ti carlig reglabil pe inaltime si pastreaza rotile pe 31 :D

Bafta,

mihai.

da merci de raspuns,am deja client la roti nu mai dau inapoi,sa se bucure altii de ele am pus poze cu masina sa vedeti si voi cum este,va multumesc oricum..salutari din Resita de la Munte!!

Daca ai fi folosit un calculator de cauciucuri ai fi putut afla singur urmatoarele:

• 225/75 R15 are diametrul de 28,3 inchi
  • 235/75 R15 are diametrul de 28,9 inchi si 10 mm in plus la latime
  • 31x10.5 R15 este echivalent (aproximativ) 245/80 R15

Intre dimensiunea standard si gumele de 31 ai diferenta clara de aproape 3 inchi pe diametru (la MT s-ar putea sa fie chiar mai mare diferenta datorita adancimii profilului - diametrul este masurat de producator la baza profilului)

In plus, daca zici ca ai folosit gumele astea vara si, pe "drum drept" (inteleg sosea), nu-ti atinge sau freaca la viraje, inseamna ca probleme poti avea doar la flexari.

Mai spui ca, datorita gumelor de 31", rulotele stau prea aplecate de spate si risca sa atinga de pamant: aici, cea mai simpla rezolvare este coborarea carligului cu 4-5 cm sau inlocuirea lui cu un alt carlig ceva mai jos (sunt mai multe modele).

Parerea mea: fara sa inalti masina, (daca nu e totusi prea lasata suspensia) poti pune linistit 235/75 R15 MT, problema inclinarii rulotei pe spate oricum nu o vei rezolva din gume.

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

• 8 years later...
 Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use