Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

zgomot transmisie samurai

DNL
 Share

Recommended Posts

Am constatat la samuraiul meu, ca in momentul in care masina este incarcata pe partea din spate (am carat niste gresie) nu mai am zgomot la transmisie asa cum am cand este gol. Cand masina este goala are un huruit. Mentionez ca suspensia este standard doar arcurile sunt springuite.

Cum se explica ? zgomot din culisanta / cardan sau ce altceva ?

multumesc

Re: zgomot transmisie samurai

Posibil din crucile cardanului spate.Cu cit ai mai mai multa greutate pe masina si aceasta se lasa, unghiul dintre cutia de transfer si grupul spate este mai mic iar cardanul lucreaza aproape "la orizontala".

am schimbat ambele cruci ale cardanului din spate de curand pe motiv de trepidatii, acum au disparut trepidatiile dar am acest huruit (il aveam si inainte de inlocuirea curcilor)

cu ocazia incarcarii masinii pe puntea spate am observat ca s-a diminiuat foarte mult acest huruit, practic aproape a disparut

Posibil din crucile cardanului spate.Cu cit ai mai mai multa greutate pe masina si aceasta se lasa, unghiul dintre cutia de transfer si grupul spate este mai mic iar cardanul lucreaza aproape "la orizontala".

multumesc pentru recomandare, deja m-am edificat in problema reductorului cu ajutorul colegului omoroca

ramane sa vedem cum se comporta dupa revizurirea cutiei de transfer

verifica rulmentii si countershaft din reductor.

• 3 weeks later...
  • 4 years later...

Salutare.. O problema la samurica. Poate ma lamureste cineva..

In ultima vreme aud un huruit puternic, undeva pe puntea fata. Se aude doar cand sunt cuplat 4x4. Initial se auzea doar la viteze mai mari. (40 -60 km/h). Acum se aude si la 10-20 km/h. Masinuta lucreaza corect in teren, dar as vrea sa remediez problema..

Multumesc..

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use