DNL Posted November 5, 2012 Share Posted November 5, 2012 Am constatat la samuraiul meu, ca in momentul in care masina este incarcata pe partea din spate (am carat niste gresie) nu mai am zgomot la transmisie asa cum am cand este gol. Cand masina este goala are un huruit. Mentionez ca suspensia este standard doar arcurile sunt springuite. Cum se explica ? zgomot din culisanta / cardan sau ce altceva ? multumesc Link to comment Share on other sites More sharing options...
PYZ Posted November 5, 2012 Share Posted November 5, 2012 Re: zgomot transmisie samurai Posibil din crucile cardanului spate.Cu cit ai mai mai multa greutate pe masina si aceasta se lasa, unghiul dintre cutia de transfer si grupul spate este mai mic iar cardanul lucreaza aproape "la orizontala". Link to comment Share on other sites More sharing options...
DNL Posted November 6, 2012 Author Share Posted November 6, 2012 Re: zgomot transmisie samurai am schimbat ambele cruci ale cardanului din spate de curand pe motiv de trepidatii, acum au disparut trepidatiile dar am acest huruit (il aveam si inainte de inlocuirea curcilor) cu ocazia incarcarii masinii pe puntea spate am observat ca s-a diminiuat foarte mult acest huruit, practic aproape a disparut Posibil din crucile cardanului spate.Cu cit ai mai mai multa greutate pe masina si aceasta se lasa, unghiul dintre cutia de transfer si grupul spate este mai mic iar cardanul lucreaza aproape "la orizontala". Link to comment Share on other sites More sharing options...
minitehnicusro Posted November 6, 2012 Share Posted November 6, 2012 Re: zgomot transmisie samurai verifica rulmentii si countershaft din reductor. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DNL Posted November 6, 2012 Author Share Posted November 6, 2012 Re: zgomot transmisie samurai multumesc pentru recomandare, deja m-am edificat in problema reductorului cu ajutorul colegului omoroca ramane sa vedem cum se comporta dupa revizurirea cutiei de transfer verifica rulmentii si countershaft din reductor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
allroad Posted November 22, 2012 Share Posted November 22, 2012 Re: zgomot transmisie samurai Pana la urma care a fost(sau este) problema? L 200 BMW F650 GS Dakar Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefani Posted December 4, 2016 Share Posted December 4, 2016 Re: zgomot transmisie samurai Salutare.. O problema la samurica. Poate ma lamureste cineva.. In ultima vreme aud un huruit puternic, undeva pe puntea fata. Se aude doar cand sunt cuplat 4x4. Initial se auzea doar la viteze mai mari. (40 -60 km/h). Acum se aude si la 10-20 km/h. Masinuta lucreaza corect in teren, dar as vrea sa remediez problema.. Multumesc.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts