cristeaandm Postat Noiembrie 8, 2012 Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 Astazi, am ajuns la vulcanizare cu jantele de metal de aici si cu BFG-urile MT ca sa incalt Range-ul pentru Buzau. Cand colo surpriza, meseriasul de la service nu mai vazuse o asa gaura pentru valva cum aveam eu, adica mai mare decat cele obisnuite. din telefoane si intrebari am aflat ca ar trebui o valva ce se folosea la ARO-uri, adica mai mare, asta fiind singurul lor termen de comparatie la jeep-uri. Ca idee ce se foloseste la turisme am inteles ca aste valva 413 , iar pentru al meu range ar tebui ca valva sa fie mai groasa deci model 415 Acu ca tot m-am scarpinat, ma gandeam sa montez unele mecanice si metalice , care nu ar putea creea probeme de rupere sau agatare. Interesant este ca am dat si de unele carora li se spune tubles. Voi ce stiti despre toate astea? S-auzim de bine :cl 4x4 fun for all :h5 RR Classic 1986 - 200Tdi www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Noiembrie 8, 2012 Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 Re: Valve, 413, 415, mecanice tubles si altele Mai exista si modelul de valva ascunsa pe care mi se pare imposibil sa o rupi. Astea metalice nu sunt chiar indestructibile, daca gasesti o craca bine pozitionata e posibil sa le indoi/rupi. Partea proasta la cele ascunse este ca au un shtutz (cheita, sau cu i-o mai zice) pe care trebuie sa o infiletezi de fiecare data cand umfli roata si daca o pierzi...ai pus-o. "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ghostface Postat Noiembrie 21, 2012 Partajează Postat Noiembrie 21, 2012 Re: Valve, 413, 415, mecanice tubles si altele de unde se pot achizitiona asemenea valve ascunse? "don't get scared, be prepared for the worst" frontera pregatita de razboi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radu ovidiu Postat Noiembrie 21, 2012 Partajează Postat Noiembrie 21, 2012 Re: Valve, 413, 415, mecanice tubles si altele http://materiale-vulcanizare.ro/magazin/catalog/product_info.php?cPath=30&products_id=182&osCsid=7b63abde251da45322edf429f29d890e cum le stie google pe toate :h5 nu bate ceva prea tare pe masina , e data muzica prea incet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Noiembrie 22, 2012 Partajează Postat Noiembrie 22, 2012 Re: Valve, 413, 415, mecanice tubles si altele Mergeti cu 4x4 la vulcanizari serioase nu la oferta 60 ron toate 4 rotile in coltul strazi:). Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristeaandm Postat Noiembrie 24, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2012 Re: Valve, 413, 415, mecanice tubles si altele Mergeti cu 4x4 la vulcanizari serioase nu la oferta 60 ron toate 4 rotile in coltul strazi:). De ce? Eu am dat 40 lei pentru montaj per roata, fara echilibrat. Ce e rau in asta, de ce as da mai mult? Pana la urma am pus valva normala 415, dar daca se iveste altceva nu e mare lucru sa le schimb. S-auzim de bine :cl 4x4 fun for all :h5 RR Classic 1986 - 200Tdi www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Noiembrie 25, 2012 Partajează Postat Noiembrie 25, 2012 (editat) Re: Valve, 413, 415, mecanice tubles si altele Mergeti cu 4x4 la vulcanizari serioase nu la oferta 60 ron toate 4 rotile in coltul strazi:). Ce au in plus vulcanizarile serioase? Pretul cumva? Banuiesc ca utilajele sunt la fel iar cei care lucreaza pe ele n-or fi ingineri. Eu zic ca merge si la 60 lei in "in coltul strazii" daca cel care lucreaza la utilaje cunoaste meserie. Editat Noiembrie 25, 2012 de mac01 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Noiembrie 25, 2012 Partajează Postat Noiembrie 25, 2012 Re: Valve, 413, 415, mecanice tubles si altele Mergeti cu 4x4 la vulcanizari serioase nu la oferta 60 ron toate 4 rotile in coltul strazii:). eu le-am schimbat /echilibrat pe toate 4 cu 60 de lei si la dihanie si la masinila de strada... ce-o fi rau in asta ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Noiembrie 25, 2012 Partajează Postat Noiembrie 25, 2012 Re: Valve, 413, 415, mecanice tubles si altele Ce au in plus vulcanizarile serioase? Pretul cumva? Banuiesc ca utilajele sunt la fel iar cei care lucreaza pe ele n-or fi ingineri. Eu zic ca merge si la 60 lei in "in coltul strazii" daca cel care lucreaza la utilaje cunoaste meserie. De obicei, "vulcanizarile serioase", in afara de o scolire minima a personalului (de multe ori efectuata la atelierele "de la coltul blocului"), mai beneficiaza si de o gama mai extinsa de consumabile (si as adauga, de o calitate mai buna a acestora) si, de ce nu, de niste utilaje adecvate dimensiunilor pe care le utilizam noi in mod obisnuit. Fiecare este liber sa apeleze la serviciile cui vrea, cu atat mai mult cu cat, in ultima vreme, au aparut ateliere de profil ca ciupercile dupa ploaie (de exemplu, in jurul blocului meu am nu mai putin de 6 vulcanizari pe o raza de 300 m). Dar, daca vezi ca "meseriasul" nu e in stare nici macar sa-ti dea guma jos de pe janta (nepricepere, utilaj neadecvat, proasta organizare a atelierului, etc.), parca nu mai este atat de "roz" peisajul. Ca sa nu mai spun ca, nu cu multi ani in urma (vreo 6 mai exact), umblam mereu cu o camera in portbagaj la Solenza: mi s-a intamplat ca, la multe vulcanizari din tara, sa nu se poata face o pana la un tubeless. (Personal, prefer atelierele care au in oferta si reparatiile la anvelope de camioane, chiar daca nu sunt pe toate drumurile si sunt un pic mai scumpe decat media :grin:) It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Noiembrie 25, 2012 Partajează Postat Noiembrie 25, 2012 Re: Valve, 413, 415, mecanice tubles si altele D-ale vulcanizarilor (sfaturi utile) Referitor la strangere / desfacere roti: 1.Nu acceptati sa va slabeasca/stranga rotile cu pistolul pneumatic. Intai se desfac piulitetele manual si dupa aia se pune pistolul pe ele. Intai se infileteaza manual piulitele si dupa aia se pune pistolul pe ele. 2.Insistati sa va verifice strangerea cu cheie dinamometrica (la cuplu) 3.Daca tamburul butucul, prezoanele prezinta rugina insistati sa vi le curete cu o perie de sarma Referitor la echilibrare / montaj : 1.Orice guma MT nu se echilibreaza din prima. Se ruleaza circa 100-200 km (sa se toceasca perisorii) si dupa aia se revine la echilibrat. 2.Insistati pe langa operatorul de vulcanizare sa va suceasca anvelopa pe janta in pozitia optima in asa fel incat sa va intre cat mai putin plumb 3.Insistati pe langa operatorul de vulcanizare sa va dea guma cu unsoare inainte sa o bage pe janta 4.Atentie la echilibrare ca operatorul sa aleaga corect latimea jantei pe masina de echilibrat Referitor la presiune : 1.Nu mergeti cu presiune mica in anvelope pe strada. Aceasta va poate afecta talonul anvelopei si va poate pune viata in pericol mai ales daca rulati cu viteza mare pe asfalt Referitor la valve 1.Ptr 4x4 se recomanda valvele metalice mecanice. Sunt foarte rezistenta si nu necesita schimb in fiecare an ca in cazul valvelor clasice de cauciuc peste care se observa procesul de imbatranire (crapa) odata cu trecerea timpului. Nu alegeti ptr 4x4 la intamplare o vulcanizare, asigurati-va mai intai ca oamenii stiu cu ce se mananca montajul si echilibrarea gumelor cu profil special ptr 4x4. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate