Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Problema ABS+TC+martor luminos frana de mana

machine

Postări Recomandate

Salutare, de cand am cumparat masina, un P38 2,5 DSE-1998, am observat ca martorii luminosi de la ABS, TC si de la frana de mana stau tot timpul aprinsi, rog cei care au mai avut problema asta sau se pricep stiti cumva care ar fi cauza si un service de incredere in Bucuresti, mentionez ca am schimbat bateria cand am cumparat-o pt ca cea veche nu mai era buna de nimic-o fi vre-o explicatie cum am mai citit pe forumuri? totodata cand virez strans miscarea masinii in viraj este sacadata-o avea legatura cu martorul TC aprins? multumesc frumos
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 2 săptămâni mai târziu...

Re: Problema ABS+TC+martor luminos frana de mana-rog ajutor

cel mai bine e sa citesti codurile de eroare pe ABS, cele mai comune chestii pe care le-am vazut pe forumuri e ECU defect sau chestia asta http://www.rangerovers.net/repairdetails/braketc/accumulator.html

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Esti sigur ca e pompa de vina si nu acumulatorul? http://www.rangerovers.net/repairdetails/braketc/accumulator.html

Land Rover Discovery 2 TD5 '99

Land Rover Discovery 2 V8 2002 - In curs de dezmembrare

Range Rover p38 2,5 - 1995 - Nume de cod: Game Over

Link spre comentariu

Esti sigur ca e pompa de vina si nu acumulatorul? http://www.rangerovers.net/repairdetails/braketc/accumulator.html

cred ca ti-a scapat postarea de mai sus cu nr. #3:wink:

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Deci- pompa functioneaza in sensul ca scoate acel zgomot caracteristic insa nu se opreste dupa 1 minut cum ar trebui, asa ca pe toate forumurile spuneau ca acumulatorul de ABS ar fi in general problema cel mai des intalnita. Am cumparat acumulatorul nou-nout wabco, l-am montat in locul celui vechi dar problema nu s-a rezolvat, cei de la service mi-au spus ca ar fi pompa de vina pt ca desi functioneaza probabil ca nu baga suficient lichid de franare ca sa ajunga presiunea in acumulator la 80 de atmosfere, asa ca acum caut pompa dar care nu se gaseste nicaieri la dezmembrari in tara, nici in Bulgaria nu am gasit-o, cred ca o sa o aduc din Anglia cu acumulator cu tot. Multumesc frumos pt link-uri.

Link spre comentariu

treaba asta ti s-a intamplat brusc si dintr-o data?

te intreb deoarece de cand a venit frigul eu nu am frane pana nu isi creeaza presiune instalatia (appx. 10 min) dupa vreo 10 min dupa ce se stinge martorul de frana de mana, stiu ca pot pleca si cand plec se stinge si cel de abs (la 7 km/h).

Land Rover Discovery 2 TD5 '99

Land Rover Discovery 2 V8 2002 - In curs de dezmembrare

Range Rover p38 2,5 - 1995 - Nume de cod: Game Over

Link spre comentariu

Asa am cumparat-o cu martorul aprins, iar pedala de frana e tare, frane am, am zis ca e o chestie din cauza ca -i tot schimbasera bateria bulgarii de la care am luat-o, ideea este ca nu e bine sa-ti mearga asa mult pompa deoarece nu e facuta sa mearga continuu, la un moment dat se va arde, probabil acumulatorul de abs are o mica pierdere si de aceea pompa lucreaza mai mult ca sa faca presiune in instalatie. Daca vrei eu vand acumulatorul de abs pt ca l-am schimbat degeaba si poti incerca cu el si poate se rezolva problema.

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

In primul rand trebuie sa ii faci o diagnoza la sistemul de ABS. Te as putea ajuta daca ajungi prin Craiova, am tester pentru Range P38, model Hawkeye cu care am reusit pana la urma sa rezolv abs. La mine a fost o valva ceva de genul pressure control release valve PCRV care nu lucra cum trebuie si am scimbat-o si apoi s-a stins becul dupa ce in prealabil am schimbat acumulatorul.

In poza este nr 5

pcrv.thumb.jpg.14d53045a30db6e2a829d96386b8c6eb.jpg

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare