Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Samurai de zapada

Misi

Postări Recomandate

Am un Suzuki SJ50 Samurai 1.3 52KW cu instalatie de deszapezire(lama + dispozitiv de aruncat sare), inca neinmatriculat.

Vreau sa il inmatriculez ca autoutilitar pentru ca taxa de poulare este mai mica(~570 Euro).

Acte: http://dl.transfer.ro/acte-transfer_ro-12nov-677176.rar

Probleme ce mai am la el:

-bani de taxa :p

-cauciucuri de iarna + lanturi speciale

-vopsea pentru dispozitivul de aruncat sare(a fost refacut din tabla si trebuie vopsit cu o vopsea rezistenta la rugina, frig si zgarietrui (bucati tari de sare) ) merita galvanizat ?

-cablu pentru frana de mana(sistemul de franare s-ar putea sa fie de pe alt Samurai)

suz.jpg.08bad70dd0b225103b054488f278517d.jpg

Editat de Misi
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Samurai de zapada

Niste poze cu el sa ne delectam si noi ochii?

Eu zic ca nu are rost sa dai banii pe vopsea scumpa ca si aia se duce la la sare+apa+ger+zgarieturi.

Samurai 1.6 8V injectie, YJ spring swap spate, RUF fata, reductii 4.16, difflock spartan, troliu 6000, simex.
Link spre comentariu

Am o mica filmare :

si cateva poze http://dl.transfer.ro/poze_suz-transfer_ro-13nov-356898.rar (cateva de cand am adus-o)

Laurentiu.C

Il inmatriculez ca si Autoutilitar nu ca si Autovehicul si atunci e taxa mai mica(e EURO1). Am inteles ca mai era varianta cu inmatriculat pe sat dar nu ai voie sa iesi numai putini km din perimetrul comunei. Stii si alta varianta ?

Johnny_r0

De vopsea nici nu ma tare intereseaza culoarea, doar sa nu rugineasca sub si sa nu se zgarie usor.

Acuma cel mai important pentru mine e sa merg la inmatriculat si sa-mi gasesc lant si cauciucuri

Link spre comentariu

Eu zic ca daca le vopsesti electrostatic o sa tina ceva dar nu bag mana in foc. Incearca o zincare a lamei ca asa sigur nu mai rugineste.

Oricum e tare rau de tot sistemul daca as sta in sectorul 5 cred ca ma imbogatesc de pe urma lamei :id

Editat de Johnny_r0
Samurai 1.6 8V injectie, YJ spring swap spate, RUF fata, reductii 4.16, difflock spartan, troliu 6000, simex.
Link spre comentariu

Eu zic ca daca le vopsesti electrostatic o sa tina ceva dar nu bag mana in foc. Incearca o zincare a lamei ca asa sigur nu mai rugineste.

Oricum e tare rau de tot sistemul daca as sta in sectorul 5 cred ca ma imbogatesc de pe urma lamei :id

Am gasit la mine in oras(Baia Mare) cineva care galvanizeaza cu zinc numai nu stiu cat rezista la zgarieturi mai dure.

Pe bratele hidraulice s-a depus un strat usor de rugina, cu ce se poate indeparta ?

De lanturi nu stie nimeni nimic ?

Link spre comentariu

Pentru rugina, vezi mai jos :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?38985-Vactan-sau-Kelfos-Inhibitori-de-Rugina&highlight=kelfos

Pentru lanturi, vezi sus, sectiunea PROMO, unde sunt anunturile Partenerilor forumului si stiu sigur ca vei gasi si lanturi.....

PS - Poti folosi cu multa incredere functia "Cautare avansata" :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?56883-Tutorial-functii-forum&p=790963&viewfull=1#post790963

Link spre comentariu

Salut, se gasesc lanturi ieftine in hipermarketuri. Daca ai vreunul prin apropiere, fa-i o vizita. Eu am luat saptamana trecuta lanturi tip romb care se potrivesc la 205/70-15 cu 70 de lei. Cele tip scarita erau si mai ieftine - in jur de 50 de lei/pereche.

De vopsit cred ca merge si la pensula/bidinea/trafalet. La un vehicul utilitar nu prea conteaza aspectul. Cand se ia grundul mai dai o mana...

Pe rugina poti sa aplici direct si Protecta 3 in 1 de la Policolor. Se gaseste prin magazine, sunt disponibile mai multe culori, chiar si texturi si este mai ieftin decat Hammerite.

Kelfos e negru. Daca vrei alta culoare trebuie sa aplici vopsea peste el.

Poti sa ceri in instanta inmatricularea fara taxa auto. Sau sa o platesti si sa o recuperezi ulterior daca te grabesti. Eu tocmai am castigat in instanta rambursarea taxei pe poluare, de la primul termen. Poate sa dureze mult dupa ce depui actiunea la instanta si pana te cheama la judecata daca sunt multe dosare pe rol. Nu stiu cat o sa mai dureze pana o sa vad banii inapoi, insa penalitatile curg, asa ca pot sa consider ca am un depozit la Administratia Finantelor Publice.

Link spre comentariu

lama aia du-o la zincat. la bucuresti zincarea termica (in baie de zinc topit) costa 50 ron/mp. atelierul respectiv zincheaza balustrade pentru statii de tranvai, stalpi ratb, catargele de la site-urile gsm, etc.

cu putina bunavointa poti sa zinchezi si un sasiu de samurai. lama ta incape cu totul in baie.

la banii astia nu are rost sa te complici cu vopseaua.

Editat de Astral

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Lanturi ieftine nu recomand, dai banii degeaba, recomand RUD. Masina va trebui sa fie incarcata sa poti face treaba cu ea, si lanturile de la Real sau Auchan sunt de forma.

Legat de lama, sablat + vopsit electro, in Baia Mare gasesti oameni.

Fa o revizie la instalatia hodraulica, va dispare rugina dupa ce il folosesti.

Bafta !

Bogdan,

Facebook: Suzuki Restore

Link spre comentariu

Fa o revizie la instalatia hodraulica, va dispare rugina dupa ce il folosesti.

Imi poti da mai multe detalii la ce inseamna revizie la instalatia hidraulica ?

Daca am un strat usor de rugina pe bratele hidraulice cu ce l-as putea indeparta ?

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

cum se comporta "utilajul" la o zapada de a doua zi , o indeparteaza ca am vazut in filmare ca se cam ridica de fata la o solicitare mai intensa, te intreb in cel mai serios mod pt ca vreau sa iau si eu una ceva de genul pt o mica afacere si sa stiu daca merita investitia. ai avea posibilitatea sa dai o info cu pretul cu care ai luat-o.instalatia de imprastiat antiderapant merge ? sarbatori fericite !!!!! HOHOHOOO

Link spre comentariu

Da mai jos magauaia aia de fier de pe saraca masina si hai la o padure ;) Lasa statu sa dezapezeasca mancaiar mama lor de fomisti !!

Suzuki Samurai SJ413 JX

Suzuki Jimny Automatic

Link spre comentariu

Conform regulamentului cererile de produse nu se fac aici. In plus, daca te intereseaza in mod real si nu vanezi doar postari pana vinzi ceva, la sectiunea vanzatori autorizati chiar exista unul care produce asa ceva.

Samurai incepator
Link spre comentariu

cum se comporta "utilajul" la o zapada de a doua zi , o indeparteaza ca am vazut in filmare ca se cam ridica de fata la o solicitare mai intensa, te intreb in cel mai serios mod pt ca vreau sa iau si eu una ceva de genul pt o mica afacere si sa stiu daca merita investitia. ai avea posibilitatea sa dai o info cu pretul cu care ai luat-o.instalatia de imprastiat antiderapant merge ? sarbatori fericite !!!!! HOHOHOOO

Am fost pe 12 si 22 decembrie la deszapezit(

) in jurul cabanei mele, din Cavnic, MM pe la aproximativ 900 m altitudine.

Am observat urmatoarele :

- se comporta foarte bine in zapada normala si putin uda nu foarte inalta

- imi trebuie lanturi

- la zapada impinsa de utilajele mari inghetata si grea am avut mici probleme

- este o masina usoara (am intrat cu partea stanga intr-un mic sant si 3 persoane m-au impins afara fara probleme)

Link spre comentariu

unde gasesc oare lama si instalatie de ridicat ? nu trebe neaparat hidraulica ca ma gandesc ca e mai ieftina mecanica.

Eu am vazut in posturile facute de RazvanGTC echipamente de deszapezire Sno-Way, dar unul electro-hidraulic se apropie la pret de costul achizitionarii masinii mele.

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Fara sa sune a reclama, Taubenreuther sunt importatorii in Europa de astfel de jucarii, si exista si in Romania, restul sunt distribuitori care trebuie si ei sa traiasca.

Sunt si solutii home made, dar eu unul nu as merge pe asa ceva.

In west sunt f multe Suzuki-uri astfel dotate care isi fac treaba f bine. Gasesti greuun astfel de utilaj intreg la preturi bune, pentru ca sarea il cam omoara.

Bogdan,

Facebook: Suzuki Restore

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare