Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Franare inegala

fane-isuzu

Postări Recomandate

Va cer ajutorul intr-o problema spinoasa,pe care nu am reusit sa o rezolv cu mecanicii mei. Poate v-ati lovit voi de asa ceva

Comportamentul la franare a masinii este inegal in sensul ca ma trage usor oblic intr-o parte. Am schimbat placutele de frana,discurile nu par ovalizate (oricum franeaza fara smucituri) si culmea la o statie itp am verificat eficienta franarii care este in parametrii pe fiecare roata in parte. Ce palaria mea poate fi. Practic la franare imi fuge spatele intr-o parte. Orice sfat e binevenit. Multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Franare inegala

Va cer ajutorul intr-o problema spinoasa,pe care nu am reusit sa o rezolv cu mecanicii mei. Poate v-ati lovit voi de asa ceva

Comportamentul la franare a masinii este inegal in sensul ca ma trage usor oblic intr-o parte. Am schimbat placutele de frana,discurile nu par ovalizate (oricum franeaza fara smucituri) si culmea la o statie itp am verificat eficienta franarii care este in parametrii pe fiecare roata in parte. Ce palaria mea poate fi. Practic la franare imi fuge spatele intr-o parte. Orice sfat e binevenit. Multumesc

vezi dac anu cumva repartitorul ala de forta de franare nu e cumva defect...e chestia aia care are o tija care se leaga de caroserie si regleaza franarea in functie de greutatea din masina.

in rest ar mai putea fi reglajul la saboti sa nu fie uniform sau sa fie saboti cu ferodouri diferite ca material,am intalnit asta odata la dacia familiei. :):):)

Link spre comentariu

Cred ca o roata din spate nu franeaza, daca pleaca de spate.

Poate nu tine un semering de la o planetara spate si a curs ulei pe saboti si de la un moment dat, aluneca.

Rampa itp nu prea sesizeaza la rotile din spate.

Masina trage intr-o parte cand roata opusa e spre blocare. (nu vreau sa aduc vreo vorba despre abs, ma scuzati).

Link spre comentariu

Comportamentul la franare a masinii este inegal in sensul ca ma trage usor oblic intr-o parte.

Aeriseste CORECT* circuitul pe LA TOATE** aerisitoarele.

Asigura-te ca lichidul este CEL POTRIVIT (DOT) si nu foarte vechi (peste un an)***, sau, daca ai posibilitatea, verifica-l cu aparatul special.

Asigura-te ca furtunele de frîna din cauciuc nu sînt poroase.

* cel mai lung traseu întîi, cel mai scurt la urma

**Nu numai la roti, ci si la bifurcatii, repartitor sau pe unde o mai fi avînd aerisitoare masina ta

***aici nu ma refer la data umplerii instalatiei, ci la data la care s-a "dezvirginat" bidonul

Editat de Patrolator

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

Se pare ca multe rusoaice au probleme cu franarea. Aceeasi problema am avut-o si eu la Niva. Cand franam, masina se punea lateral pe drum. Un cilindru de la roata spate nu functiona la parametri normali.

Link spre comentariu

pai eu nu mai inteleg :) adica omul zice ca luate separat toate merg in parametri dar luate in ansamblu merge masina din gard in gard :)

pai atunci nu ii mai ramane decat sa schimbe tot ce tine de frana pe spate ca am inteles ca pe fata a facut deja asta si atunci elimina problema :)

Link spre comentariu

pai eu nu mai inteleg :) adica omul zice ca luate separat toate merg in parametri dar luate in ansamblu merge masina din gard in gard :)

Am patit-o eu la K160. Am desfacut etrieri, tamburi, etc., dar nu am verificat chestiile simple. De vina a fost lichidul de frîna si furtune de cauciuc vechi. Dupa ce am schimbat lichidul, furtunele si am aerisit CORECT!!! nu am mai avut probleme.

Link spre comentariu

pai daca vorbim de Niva la o simpla aerisire de frane sigur schimba tot lichidul ca iesea tot afara :) eu am folosit aproape un litru la o aerisire a masinii facuta in sistem clasic cu pedale si dat drumul la aerisitoare :)

asa am patit si eu o chestie mai faina totul era nou schimbat reglat in parametri dar la mers nu mai decupla spatele si ramanea aproape blocat :)

problema am avut-o la furtunul de cauciuc care face legatura intre caroserie si punte care datorita materialului prost sa exfoliat in interior si a format ceva ca o supapa unisens adica frana foarte bine dar doar odata ca a doua oara nu mai era nevoie ca nu mai plecai de pe loc:):):) si asa am schimbat eu tot de la pistonase la saboti /lichid si toate cele pana in final am descoperit problema :):):)

Link spre comentariu

Inainte de a aerisi instalatia si a umbla pe la pistoane, mai bine dai jos tamburii si speli bine totul cu acetona (saboti, arcuri, tamburi, tot ce e pe-acolo), sa lucreze tot mecanismul liber si sa fie sigur ca nu aluneca sabotii pe tamburi. Se mai si smirgheluiesc sabotii putin, fara sa fie demontati. Pe urma faci o proba pe asfalt si vezi cum franeaza. Eu pun mai putin ulei decat trebuie in grupul spate. Cind pun cat scrie manualul, sunt probleme.

Link spre comentariu

in cazul in care e mai mult ..chipurile poate prin greutatea lui ar exercita o presiune mai mare pe semeringuri,eu din 80 mii 40mii am remorcat barca si tot nu am probleme sa mi arunce ulei

cred ca ori aerisitoare neverificate si cand face presiune forteaza , ori mers cu niva in regim ,,film dactarii" fara punte ramforsata si s a strambat

VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu
Link spre comentariu

Acuma intreb si eu ca prostu' - ce legatura are cu cantitatea de ulei din grup?

Multumesc tuturor ptr raspunsurile voastre

Pai e logic..., mai mult ulei înseamna mai multa masa, iar mai multa masa e mai greu de oprit :ha::ha::ha:

Link spre comentariu

Ce chipuri, nu e clar ca daca sta uleiul ochi la semeringuri tot timpul, trece prin ele ?

nu, nu trebuie niciodata , daca nu exista o presiune mai mare decat cea calculata de fabricantul semeringului nu are voie sa iasa nici cand e ochi , exemplu: in reductorul motorului de barca axul are turatii si de 5mii si daca ar iesi ...pa , sau chiar si la unele motoare de masinii , semeringurile de la distributii si prize daca scapa stii ce fac , si acolo e si fierbinte uleiul , uzurile si neaxietatea planetarei face sa scape uleiul , in cazul nostru si uzura rulmentilor poate fi un motiv ,toate astea excluzand ca montam niste semeringuri noi noute ......dar facaturi cu etichete de nu etansaza de la prima invarteala a axului!

Link spre comentariu

SAU SIMERINGURI BUNE MONTATE PROST :)

sau meseriasul care le impinge mai in spate cand le monteaza ca la grupuri sau planetara acolo unde freaca simeringul are mizerie ciupituri uzuri mari...etc sau nu se respecta sensul simeringului daca e de stanga sau de dreapta ca la grupuri...etc :) pot fi multe cauze eu am vazut simering care scapa pe langa carcasa nu pe la cauciucul ala cu siguranta, defect de fabricatie cred cand au vulcanizat cauciucul pe tabla de baza.

Link spre comentariu

Pai e logic..., mai mult ulei înseamna mai multa masa, iar mai multa masa e mai greu de oprit :ha::ha::ha:

Stimabile, mi se pare mie, sau ma iei in balon ? Atat ai de zis despre subiect ? Ca nu ne-ai ajutat prea mult, doar am aflat ca te amuzi usor.

Despre semeringuri:

La grupul spate scrie in carte ca se pune 1,30 l ulei, ceea ce e aprox pana la nivelul busonului de umplere. Care e peste nivelul planetarelor, deci al semeringurilor. Stie aproape oricine are niva ca o parte din asta se pierde imediat, mai ales daca e pus 75w90. Uleiul asta se duce in tamburi. Ajunge la semeringuri si restul ramas, cand masina merge in panta laterala, dar pentru putin timp si nu prea mai trece, revine la locul lui in carcasa diferentialului cand se indreapta masina.

Stam de fizica acum ?

Eu nu ma astept sa stea uleiul la locul lui dupa ce ii dau span si am vazut mehlem la frane de cate ori am desfacut. Nici nu mai tin suruburi la tamburi, ca devine mai simpla verificarea. Si oricum trebuie demontati des, ca-s din aluminiu, se lipesc, si cand ai nevoie sa umbli te trezesti ca-i rupe presa.

Sigur, daca masina e de asfalt, toate astea nu mai sunt valabile.

Poate e a mea mai uzata. Eu spun ce vad.

Editat de ubu
Link spre comentariu

Stimabile, mi se pare mie, sau ma iei in balon ? Atat ai de zis despre subiect ? Ca nu ne-ai ajutat prea mult, doar am aflat ca te amuzi usor.

:off

Mult stimate coleg,

departe de mine gîndul de a-mi bate joc de cineva si profit de ocazie pt. a-mi cere totodata scuze, daca asa s-a interpretat "gluma" mea, vis-á-vis de afirmatia referitoare la cantitatea uleiului din "grup".

Sfatul meu referitor la subiect se afla postat în postul #6; ...iar daca am ajutat sau nu, poate doar colegul @fane-isuzu sa spuna (asta în cazul în care a verificat/remediat cele sugerate)

...si NU!, nu m-am amuzat USOR, ci COPIOS citind ca, nivelul uleiului din punte poate influenta frînarea.

Despre semeringuri:

La grupul spate scrie in carte ca se pune 1,30 l ulei, ceea ce e aprox pana la nivelul busonului de umplere. Care e peste nivelul planetarelor, deci al semeringurilor. Stie aproape oricine are niva ca o parte din asta se pierde imediat, mai ales daca e pus 75w90. Uleiul asta se duce in tamburi. Ajunge la semeringuri si restul ramas, cand masina merge in panta laterala, dar pentru putin timp si nu prea mai trece, revine la locul lui in carcasa diferentialului cand se indreapta masina.

Stam de fizica acum ?

De ce ar prescrie inventatorii masinii, în carte, o cantitate mai mare de ulei decît cea care trebuie de fapt?:oo ...numa`sa strice frînele oamenilor? :uameni ...si ce legatura are nivelul uleiului cu "nivelul" planetarelor (respectiv al simeringurilor)?:cn

P.S.: @all users Scuze de :off

• Like 1

Link spre comentariu

:De ce ar prescrie inventatorii masinii, în carte, o cantitate mai mare de ulei decît cea care trebuie de fapt?

Pentru ca s-au bazat pe semeringurile astea minune pe care eu n-am de gand sa le schimb des, ca stiu ce-seamna, sau sa le tin de suflet si sa merg ca mortu.

Sper sa-si faca omul masina fara sa schimbe lucruri fara rost. Poate nici nu e de la ce zic eu.

Iti ceri scuze dar te amuzi nu usor ci copios ? De ce stau de vorba cu tine ?

Editat de ubu
  • Like 1
Link spre comentariu

Iti ceri scuze dar te amuzi nu usor ci copios ?

Afirmativ!

Îmi cer scuze daca "gluma" mea, vis-á-vis de afirmatia referitoare la cantitatea uleiului din "grup" a suparat pe cineva. Pe de alta parte, citind ca, nivelul uleiului din punte poate influenta frînarea, m-am amuzat încercînd sa-mi imaginez în ce fel (unul din "feluri" fiind cel din gluma).

PEACE! :h5

De ce stau de vorba cu tine ?

:cn

• Like 1

Link spre comentariu

Cert este ca : am 80 de mii , cel putin 30 cu peridoc la remorca , la trei luni verific plinurile , la 2 ani schimb uleiul , din cand in cand imping cate o seringa de duralube de transmisie ,de cate ori desfac busoanele-mi lacrimeaza pe gaura ,deci e ful , sau daca nu e il fac eu (mai des in reductor se intampla sa nu fie la nivel), si niciodata nu mi a iesit ulei in tamburi , daca acolo e totul nou si montat cu simt de raspundere ,aerisitor functional si tot pierde , planetare uzate sau punte stramba ,

asta se obtine in teren sau cel mai des la noi cei ce nu participam in concursuri la incarcarea exagerata si trecere prin groapa sau sant cu viteza

ex la firme de paza conceptul ca : ,,masina ruseasca da o dr ca tine " dupa care o vinde ca nu i fiabila !!!!

Editat de teo pes
Link spre comentariu

Cred ca o roata din spate nu franeaza, daca pleaca de spate.

Poate nu tine un semering de la o planetara spate si a curs ulei pe saboti si de la un moment dat, aluneca.

Rampa itp nu prea sesizeaza la rotile din spate.

Masina trage intr-o parte cand roata opusa e spre blocare. (nu vreau sa aduc vreo vorba despre abs, ma scuzati).

Corect, aceasta problema am avut-o si eu. Acesta poate fi defectul! La fel e si cu pistonasele pe fatza. Trebuie verificate si curatate.

Sanatate si virtute, s-avem bani, s-avem ce....bea !! :2dr
Link spre comentariu

Diagnostic final

Ambele pistonase de la franele din spate blocati

Cablul de la frana de mana intepenit semi-tras,deci frana si el un pic

Cate un pistonas de pe fiecare etrier blocat

Aerisit temeinic tot sistemul

Rezultat dupa ceva straduinta-alta masina

Multumesc mult pt sfaturi

PS- am schimbat si un rulment de fata care caraia ca o cioara. De data asta l-am strans eu cu cheie dinamometrica conform instructiunilor video dintr-un alt post de pe aici. Sunt curios cat va tine. Oricum nu voi mai putea sa dau vina pe mecanici

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare