u2_2 Postat Noiembrie 26, 2012 Partajează Postat Noiembrie 26, 2012 Re: Franare inegala Am urmarit topicul pentru ca mi s-a parut interesant. Nu inteleg insa cum ai putut sa iesi ok la testul de frana pe banc la ITP cu pistoanele blocate ? Testul se face pe punte din ce stiu eu, deci ar fi trebuit sa se vada ca rotile franeaza inegal !? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Noiembrie 27, 2012 Partajează Postat Noiembrie 27, 2012 Re: Franare inegala Am urmarit topicul pentru ca mi s-a parut interesant. Nu inteleg insa cum ai putut sa iesi ok la testul de frana pe banc la ITP cu pistoanele blocate ? Testul se face pe punte din ce stiu eu, deci ar fi trebuit sa se vada ca rotile franeaza inegal !? cred ca te pot lamuri eu :) gigelul de acolo ar trebui sa se uite nu doar la valorile fortelor de franare ci si la valorile care trebuie sa le aiba la rulajul liber adica in conditiile cand nu ai frana calcata de acolo meseriasul trebuia sa isi dea seama ca ceva nu e in regula mai ales daca erau valori foarte diferite stanga/dreapta. eu am avut pistonasul draeapta fata blocat unul din cei 3 si tot imi frana bine doar ca imi incingea roata foarte tare si mirosea...dar cand a pus masina pe stand sa vazut imediat din valori ca roata merge franata. acum la mine pistonasul ramasese blocat mai pe "apasat" :) dar am inteles ca se poate sa ramana blocat si pe" deschis" si atunci defapt el nu mai impinge placuta... oricum ideea e ca unii pe la service-uri sunt meseriasi iar altii nu deaia trebuie sa ne ferim de astia care doar vor bani dar nu ofera calitate in schimb. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
fane-isuzu Postat Noiembrie 28, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2012 Re: Franare inegala Stati asa Pe mine ma deranja ca nu am frane ci ca aveam frane mult prea tari. Toata cursa pedalei de frana era de 6-7 mm. Jur. Te punea in cap de cum atingeai frana. La tentativele mele de franare ff delicate se simtea cum masina se dezechilibra- asta-i culmea- cate 4-5 zile spre dreapta apoi spre stanga. Cred ca era in functie de care etrier de fata era mai putin blocat. Testul l-am facut acum vreo 3 luni si atunci omul de la itp mi-a zis ca nu e perfect pe spate dar rezonabil. Pe fata mi-a zis ca - ce draku au rusii astia ca franeaza rusoaica de era sa sara jos de pe standul de lucru- atunci am luat-o de gluma. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sandokhan Postat Februarie 15, 2013 Partajează Postat Februarie 15, 2013 Re: Franare inegala O problema asemanatoare am si eu doar ca pe asfalt umed sau pe zapada se manifesta - la franare brusca mi se duce spatele spre dreapta. Inca o problema pe care am sesizat-o ar fi ca imi franeaza doar pe spate la franare de urgenta (mi se blocheaza ambele roti spate in acelasi timp) + ca se simte cam moale pedala de frana. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Februarie 15, 2013 Partajează Postat Februarie 15, 2013 Re: Franare inegala O problema asemanatoare am si eu doar ca pe asfalt umed sau pe zapada se manifesta - la franare brusca mi se duce spatele spre dreapta. Inca o problema pe care am sesizat-o ar fi ca imi franeaza doar pe spate la franare de urgenta (mi se blocheaza ambele roti spate in acelasi timp) + ca se simte cam moale pedala de frana. ca iti blocheaza spatele simultan si pleaca intr-o parte nu e asa o mare problema :) eu o am ca spatele la mine e mai usor si la franare se ridica putin mai ingrijorator este sa nu fac lafel si cand e incarcata ca asta inseamna ca nu mai e repartitorul ala spate si e altceva eu acum am aceeasi problema ca acum un an jumate imi incinge dreapta fata si asta am sesizat de vreo 2 zile da nu am apucat sa merg la service sa o repar si nici timp sa o ridic putin pe cric sa vad ce are nu am :) da va trebui sa imi fac :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate