Kibitz Postat Noiembrie 16, 2012 Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 Salut! Scenariul: 1. Se cumpara o masina din afara care este autoutilitara (e.g. Patrol 2.8). 2. Se inamtriculeaza la noi ca autoutilitara (cu taxa pe la 650 euro) 3. Dupa un timp se poate face transformarea inversa? Avantaje/dezavantaje pe care le vad: + Taxa muuuult mai mica pentru inmatriculare (doar 650 euro fata de 3-4 mii) + Poti folosi 5 locuri in loc de 2 - Impozit mai mare + Asigurare mai ieftina + Rovigneta mai ieftina Ce ziceti? E o scapare sau nu? (Motivul ar fi pentru a putea beneficia de 5 locuri, cu consecintele de rigoare...) Multam, Sorin aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Busu4x4 Postat Noiembrie 17, 2012 Partajează Postat Noiembrie 17, 2012 Re: Transformarea din Autoutilitara in Autoturism Nu cred ca este o solutie, deoarece, din cate stiu eu, transformarea trebuie facuta de o firma specializata si agreata RAR si costa undeva pe la 4500 lei. La un moment dat, era un posesor de Samurai, de aici de pe forum, care vroia sa-si transforme autoutilitara in autoturism. Transformarea consta in, atentie, insurubarea scaunelor din spate la locul lor. Si i s-a cerut hartie de la un service specializat in astfel de transformari :al Viata e scurta si plina de KKT Samurai 2002 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Noiembrie 22, 2013 Partajează Postat Noiembrie 22, 2013 (editat) Re: Avantaje/dezavantaje ale inmatricularii ca si autoutilitara Redeschid topicul cu o intrebare, daca s-a batut cineva de asa ceva: Eu am nevoie de un tot-teren autoturism. Daca cumpar masina ca autoutilitara , o inmatriculez si platesc taxa de 450euro. Si apoi transform masina in autoturism trebuie sa platesc pe urma diferenta din taxa sau scap cu 450 euro? A mai facut cineva asa? Ce riscuri prezinta miscarea asta? Editat Noiembrie 22, 2013 de Astral Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sebasd Postat Noiembrie 22, 2013 Partajează Postat Noiembrie 22, 2013 Re: Transformarea din Autoutilitara in Autoturism Dar nu se pot pune scaunele la loc si gata circuli asa....se ia politia de tine? se intampla? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rdk84 Postat Noiembrie 25, 2013 Partajează Postat Noiembrie 25, 2013 (editat) Re: Transformarea din Autoutilitara in Autoturism Dar nu se pot pune scaunele la loc si gata circuli asa....se ia politia de tine? se intampla? Daca te prinde un filtru RAR+Politie (ISCTR) sigur nu iese bine. In plus, cum este cazul meu, trebuie sa dau si panoul jos, care este prins in nituri. Multa munca si risc crescut. Si eu as fi interesat de transformarea inapoi in autoturism a unei autoutilitare. Si as dori sa stiu daca trebuie sa-i replatesc taxa de prima inmatriculare, atata timp cat exista deja una platita pe acelasi numar de sasiu. Chiar daca impozitul si asigurarea vor fi mai mari decat la autoutilitara. Vad ca astia baga placutele de la 1 ianuarie. http://www.isctr-mt.ro/informatii_doc_34_informare-privind-aplicarea-placutei-cu-dimensiuni-i-mase-pe-vehicule-omt-1640-2012_pg_0.htm + Asigurare mai ieftina Asigurarea la o autoutilitara <= 3,5 tone la motor de 2,5 litri este la jumatate decat daca ar fi autoturism. Asta in cazul meu, nu stiu cum e la tine, cel mai bine fa o simulare. Editat Noiembrie 25, 2013 de rdk84 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mm Postat Noiembrie 25, 2013 Partajează Postat Noiembrie 25, 2013 Re: Transformarea din Autoutilitara in Autoturism sa inteleg ca daca avem autoutilitare mai nou trebuie sa ne infiintam la rar pentru placute? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rdk84 Postat Noiembrie 26, 2013 Partajează Postat Noiembrie 26, 2013 Re: Transformarea din Autoutilitara in Autoturism sa inteleg ca daca avem autoutilitare mai nou trebuie sa ne infiintam la rar pentru placute? asta incerc si eu sa aflu, desi masina mea e inscrisa pe persoana fizica. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mm Postat Noiembrie 26, 2013 Partajează Postat Noiembrie 26, 2013 Re: Transformarea din Autoutilitara in Autoturism si a mea la fel... dar nu stiu cat conteaza asta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate