Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Transformarea din Autoutilitara in Autoturism

Kibitz

Postări Recomandate

Salut!

Scenariul:

1. Se cumpara o masina din afara care este autoutilitara (e.g. Patrol 2.8).

2. Se inamtriculeaza la noi ca autoutilitara (cu taxa pe la 650 euro)

3. Dupa un timp se poate face transformarea inversa?

Avantaje/dezavantaje pe care le vad:

+ Taxa muuuult mai mica pentru inmatriculare (doar 650 euro fata de 3-4 mii)

+ Poti folosi 5 locuri in loc de 2

- Impozit mai mare

+ Asigurare mai ieftina

+ Rovigneta mai ieftina

Ce ziceti? E o scapare sau nu? (Motivul ar fi pentru a putea beneficia de 5 locuri, cu consecintele de rigoare...)

Multam,

Sorin

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Transformarea din Autoutilitara in Autoturism

Nu cred ca este o solutie, deoarece, din cate stiu eu, transformarea trebuie facuta de o firma specializata si agreata RAR si costa undeva pe la 4500 lei.

La un moment dat, era un posesor de Samurai, de aici de pe forum, care vroia sa-si transforme autoutilitara in autoturism. Transformarea consta in, atentie, insurubarea scaunelor din spate la locul lor. Si i s-a cerut hartie de la un service specializat in astfel de transformari :al

Viata e scurta si plina de KKT

Samurai 2002

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Re: Avantaje/dezavantaje ale inmatricularii ca si autoutilitara

Redeschid topicul cu o intrebare, daca s-a batut cineva de asa ceva:

Eu am nevoie de un tot-teren autoturism. Daca cumpar masina ca autoutilitara , o inmatriculez si platesc taxa de 450euro. Si apoi transform masina in autoturism trebuie sa platesc pe urma diferenta din taxa sau scap cu 450 euro? A mai facut cineva asa? Ce riscuri prezinta miscarea asta?

Editat de Astral

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

Dar nu se pot pune scaunele la loc si gata circuli asa....se ia politia de tine?

se intampla?

Daca te prinde un filtru RAR+Politie (ISCTR) sigur nu iese bine. In plus, cum este cazul meu, trebuie sa dau si panoul jos, care este prins in nituri. Multa munca si risc crescut.

Si eu as fi interesat de transformarea inapoi in autoturism a unei autoutilitare. Si as dori sa stiu daca trebuie sa-i replatesc taxa de prima inmatriculare, atata timp cat exista deja una platita pe acelasi numar de sasiu. Chiar daca impozitul si asigurarea vor fi mai mari decat la autoutilitara. Vad ca astia baga placutele de la 1 ianuarie.

http://www.isctr-mt.ro/informatii_doc_34_informare-privind-aplicarea-placutei-cu-dimensiuni-i-mase-pe-vehicule-omt-1640-2012_pg_0.htm

+ Asigurare mai ieftina

Asigurarea la o autoutilitara <= 3,5 tone la motor de 2,5 litri este la jumatate decat daca ar fi autoturism. Asta in cazul meu, nu stiu cum e la tine, cel mai bine fa o simulare.

Editat de rdk84
Link spre comentariu

sa inteleg ca daca avem autoutilitare mai nou trebuie sa ne infiintam

la rar pentru placute?

asta incerc si eu sa aflu, desi masina mea e inscrisa pe persoana fizica.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare