Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Un nou Samurai...

amprentas

Postări Recomandate

Salutare,

de cateva zile sunt fericitul posesor al unui suzuki samurai si as vrea sa vi-l prezint...

Este vorba de un Samurai Santana 1.3 benzina model 1999, 51 kw 57.000 km, adus recent din Germania. Masinuta este bine intretinuta, are mici probleme, cateva puncte de rugina dar, per total sunt multumit. De doua zile are numere provizorii, saptamana viitoare va ajunge la RAR si ulterior, dupa ce voi achita taxa de poluare, va primi numere noi.

Imediat ce l-am adus in tara, am trecut cu el pe la mecanic pentru o scurta revizie si am constat ca are ceva probleme la cutia de viteza, in sensul ca, cate odata intra foarte greu in treapta I cu toate ca in celelalte trepte intra extrem de usor... ramane sa vedem saptamana viitoare la o verificare amanuntita ce are... sper sa nu fie nevoie sa schimb cutia...

De asemeni, placutele de frana erau distruse, fapt pentru care am si comandat un set nou care va fi montat in 2 zile. Mai trebuie de asemenea reglat putin motorul, sta turat pe la 1400 rpm si se mai ineaca putin in mers.

Urmeaza schimbul de ulei in motor, cutie de viteza si grupuri, filtru de benzina si de aer, schimbat bujii (NGK), fise si capac delcou, schimbat distributia.

Inca de la inceput tin sa precizez ca sunt paralel cu mecanica si sper sa fiu ajutat cu sfaturi si indicatii de catre voi... va multumesc anticipat.

4.JPG.79b1dfefb805f91d37eda484f77f79c4.JPG

2.JPG.8415923a6a44f3c424b5e438aad17588.JPG

3.JPG.68dd436b1a9ad2850230089a2e4a3162.JPG

1.JPG.6c8731661482f5376b305980d8ea2cad.JPG

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Un nou Samurai...

Arata extraordinar de bine acaretul tau sa-l stapanesti sanator si fara evenimente neplacute. Dupa ce-l pui la punct asteptam cu mare drag modificarile, ca presupun ca nu l-ai luat sa mergi cu el numai pe asfalt. Cat te-a costat masina?

Samurai 1.6 8V injectie, YJ spring swap spate, RUF fata, reductii 4.16, difflock spartan, troliu 6000, simex.
Link spre comentariu

Multumesc frumos, evident vor urma modificari majore, dar din primavara. Pana atunci, doar il voi pune la punct din punct de vedere tehnic.

In primavara voi incepe cu sablat si vopsit electrostatic sasiu si punti, tinichigerie caroserie si o noua vopsea. Vor urma roti, probabil pe 33, overfendere, bara fata, spate, praguri, troliu etc

Apropos de sablat... ma puteti ajuta cu o locatie in Bucuresti unde ar putea fi sablat si vopsit elecrostatic sasiul si puntile?

Link spre comentariu

sa stapanesti sanatos samuraiul

si al meu intra mai greu in viteza 1, dar am reglat cablul de ambreiaj si acum schimba perfect, nu te gandi deja la o problema a cutiei de viteze, poate fi ceva mult mai simplu, pana la cutie poate fi si problema de ambreiaj

Link spre comentariu

Salutare,

de cateva zile sunt fericitul posesor al unui suzuki samurai si as vrea sa vi-l prezint...

De asemeni, placutele de frana erau distruse, fapt pentru care am si comandat un set nou care va fi montat in 2 zile. Mai trebuie de asemenea reglat putin motorul, sta turat pe la 1400 rpm si se mai ineaca putin in mers.

Sa te bucuri de el!

Mare grija la cine si cum va face reglajele la motor, sa nu il dai peste cap si sa-l faci gurmand.

Multi mecanici zic ca se pricep, dupa care te lasa balta mergand pe faptul ca ei sunt doctori :h5

SAMURAI SJ stock
Link spre comentariu

De cateva zile masinuta a intrat in revizie generala, problema majora fiind faptul ca marea majoritate a pieselor comandate nu se potrivesc. Pana acum, s-au facut urmatoarele:

- revizie motor: schimbat ulei motor, ulei cutie de viteza, ulei grupuri, ulei reductor, filtru ulei, filtru benzina, filtru aer, schimbat bujii (NGK), schimbat fise (NGK), schimbat capac delcou si lulea (nu stiu exact cum se numeste, asa am auzit spunandu-i mecanicul). Urmeaza luni schimbat distributia si pompa de apa, deoarece, aceeasi problema, piesele comandate nu se potrivisera;

- revizie sistemul de franare: schimbat placute frana si sabotii pe spate, refacut frana de mana, care nu mergea deloc, schimbat toate cablurile de frana, inclusiv cablul de la frana de mana;

Trebuie schimbata si bobina de inductie, dar nu am gasit-o nicaieri. De la Unix mi-au trimis una dar nu se potriveste... Stiti unde as putea gasi?

2030194604_photo(4).JPG.54acc90b8a9cbb622d06a5bc0c9042e8.JPG

Link spre comentariu

Un mare pont legat de turatia motorului .

Prin asta am trecut eu.....

Nu am umblat DELOC !!!!! la reglaje !!!!! am schimbat doar termostat-ul care deschidea la 82 grade C. cu unul de la Unix care deschide la 88 gr.C .

Codul termostat-ului este : YY0009JKVN sau codul Unix : 599 325

Poti vedea veverita mea (an fabr.1999) "S-a mai nascut o veverita in zona Sibiului".

Ce am obtinut?

Motorul doar doua trei minute este turat si dupa aceea revine la 800-900 rot/min.

Daca ma vrei detalii de la un BOU care a trecut prin multe (din pacate pe banii sai) 0744.381.401.

Link spre comentariu

Merci mult pentru pont! Din pacate am comandat termostatul exact de pe codul tau, insa nu se potriveste, in cele din urma, dupa ce am incercat alte doua, in sfarsit am gasit cel care se potriveste dar vine luni.

Intre timp, dupa o mie de batai de cap, am gasit si bobina de inductie...

Editat de amprentas
Link spre comentariu

schimbatul filtrului cu unul de la K&N a fost doar un simplu moft, insa in mod cert este mult mai bun decat ce aveam inainte. Diferenta nu se simte din schimbarea filtrului, dar pot spune in mod cert ca se simte diferenta dupa toate schimbarile pe care le-am facut pana acum.

Cat despre cei 20 de cai despre care spui, sa stii ca am gustat gluma

Editat de amprentas
Link spre comentariu

Nu este o gluma K&N-ul. Ideea e ca trebuie curatat f des mai ales in situatia in care umbli de drumuri cu mult praf ca si la noi in Romania.

Este recomandat mai ales in situatia in care cresti puterea motorului.

Vei obtine cativa cai in plus, in nici un caz 20.

Am pe ambele masini si pot spune ca se simte o diferenta, in situatia in care este curat.

Bogdan,

Facebook: Suzuki Restore

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare