Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ulei 2T in .... motorina!

rrs

Postări Recomandate

Re: Ulei 2T in .... motorina!

o sa pun si eu sa vad da nu acum , la vara , acum in perioada rece mi e teama sa bag altceva decat motorina in rezervor.

=)) merge fara probleme. Garantez

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 273
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Daca citesti topicul asta cap-coada cu siguranta o sa pui si in ceai... faza e ca suntem multi care il folosim, si care am simtit diferenta de "sunet" la motor cu si fara 2T, si nu doar la prima folosire cand poate fi vorba de efectul placebo, ci in timp. Eu nu mai pun de o luna aproape pt. ca nu m-am invrednicit sa caut un ulei bun si e clar mai zgomotos... iar legat de common rail, scrie chiar la inceputul topicului ca nu e indicat...

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

Motorina normala contine biodiesel , si chiar si cea fara biodiesel e departe de a fi utilizabila pana la -20 grade . Din proprie experienta prefer folosirea ca aditiv anticongelant benzina normala , aprox 5% . Efectul asupra motorinei gelifiate este aproape spectaculos .

Multumesc pentru sfat si pentru informatie, in concluzie voi continua sa folosesc uleiul 2T in proportia deja cunoscuta de 0.5% si daca se anunta temperaturi mai jos de -10 grade Celsius voi adauga si niste benzina de 95 in rezervor in proportie de maxim 5%.

Pana acum nu am folosit motorina pe care o vand la pompe sub numele de "motorina de iarna" - m-am descurcat cu motorina "normala". E adevarat ca nici nu am "vazut" cine stie ce temperaturi negative in iernile trecute (in zona Bucuresti).

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Daca citesti topicul asta cap-coada cu siguranta o sa pui si in ceai... faza e ca suntem multi care il folosim, si care am simtit diferenta de "sunet" la motor cu si fara 2T, si nu doar la prima folosire cand poate fi vorba de efectul placebo, ci in timp. Eu nu mai pun de o luna aproape pt. ca nu m-am invrednicit sa caut un ulei bun si e clar mai zgomotos... iar legat de common rail, scrie chiar la inceputul topicului ca nu e indicat...

Tavi, cine a spus ca la common rail nu e indicat e un mincinos!! Mert-ul meu merge de cand l-am luat (1 an si 30.000km) numai cu ulei 2T si nu ii place daca il las pe 'uscat'. Intrati pe Club Mercedes si va convingeti.

ATENTIE ! Folositi numai ulei cu specificatia JASO-FC sau FD,emisia de cenusi sau reziduri este zero numai cu aceste specificatii.

Si ca un bonus de informatie, noi cei din aviatie(dar nu din Romania), folosim de zeci de ani Kerosen-ul amestecat cu ulei 2T in loc de motorina cu o dilutie de 1/2 rezervor motorina si 1/2 Kerosen+ulei 2T dar la concentratie de 300ml/30l Kerosen.Merg motoarele de rup.

Folositi fara griji ulei 2T cu specificatiile de mai sus, e sigur si mai ales benefic pentru sistemul de combustibil/injectie/combustie .

Craciun fericit!

Editat de emanoeladrian
RAV 4 Model Luxury 2018.
Link spre comentariu

Stricto pe ZD30, pe pompa de injectie:

- folosirea uleiului 2T

- montarea unui sistem "fuel-lift"

Au rolul de a-i prelungi viata si imbunatati performanta.

Scuze pentru off-topic - ce pompa ai folosit pentru "fuel lift"?

Multumesc!

Link spre comentariu

Scuze pentru off-topic - ce pompa ai folosit pentru "fuel lift"?

Multumesc!

2 pompe Facet montate "in paralel". As fi preferat un Walbro, dar din pacate, nu am gasit decat la australieni si nu trimiteau in Ro.

Facet 40109 Solid State Fuel Pump

Walbro FRD-11 - ar fi fost de preferat pentru ca in caz de avarie, au parti servisabile (din ce am priceput). Facet...sunt duse si "la revedere" - altele.

Pumps.jpg.c78e9dbbafec35c2fedc0eba61e275fb.jpg

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Hmm:wink: Ce sa vezi..Acum 2 ani am pus pe masina pompa refacuta la Bosch in totalitate..Acum 1 sapt pun alta,facuta tot acolo,iar in cea veche ce sa vezi..Ulei ars,ca o crema de ghete,peste tot in pompa.Chiar nu stiu ce sa mai zic,in conditiile in care eu bagam la fiecare plin cate un 2T

Chestia cu cautatul specificatiilor ma cam depaseste.Cred ca o las mai moale cu uleiul.

Ce-i drept,sunetul motorului era incontestabil mai frumos dupa ce-i puneam ulei..

0722.246.245-YMS/e-mail-stoica.mdragos@yahoo.com
Link spre comentariu

Nu e ulei ars , doar depunerile din motorina de 'calitate' . Se depune peste tot pe mecanisme , pereti interiori etc ... e ca o ceara , si capteaza eficient particulele solide care sunt in suspensie in motorina - in majoritate oxizi metalici si granule carbonoase , provenite din fabricarea , stocarea si manipularea motorinei . Particulele sunt mai mici decat finetea de filtrare , si , in combinatie cu o ceara ce se separa din motorina duce invariabil la rezultatul pe care l-ai descoperit .

Depunerea se face si la rece ( cine a incercat sa conserve injectoare imersate total in borcanul cu motorina a observat ... fenomenul ) .

... daca ai pus in rezervor pentru amestec ulei ars de motor ... nu stiu ce sa zic , dar nu cred ca motorul te-ar ierta , nici chiar de Craciun ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Nu,doar 2T,nimic altceva.De obicei de la Lukoil.Deja e 20 ron,daca mai cautam si cu nu stiu ce pretentii,parca nu mai merita.Plus ca din 4 injectoare,3 erau tot asa,cu mazga in ele si relativ blocate- aruncau motorina ca pistolu`cu apa..

0722.246.245-YMS/e-mail-stoica.mdragos@yahoo.com
Link spre comentariu

Ei , cele expuse de tine mai sus nu prea se potrivesc cu cele de la mine . Eu am mers mult timp cu 2T in concentratii variabile de pana la 5% , apoi cu ATF 220 in amestec o,5% . Si n-au aparut deloc probleme de pompa sau de injectoare . Pompa am scobit-o de doua ori ( verificare periodica , ca sa vad de ce merge ) si injectoarele de mai multe ori ( tot asa ca sa vad de ce merge , din motive de curiozitate obsesiva ) . Daca apareau ceva probleme ma cuminteam imediat , dar in tot acest timp si km n-am avut nici un motiv .

Destul de curand voi desface si motorul , urmaresc eventualele calaminari , depuneri , obturatii , coroziuni , arsuri de muchii etc ...

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

eu folosec masina diesel pentru ca e ieftin carburantul , nu imi place nimic la acel motor. din aceste considerente nu pun nimic altceva decat cea mai ordinara motorina de la petrom.

adaugarea de orice altceva contravine cu ideea de ieftin din moment ce acel ceva nu e apa care se gaseste gratis inca.

masina diesel 1.5dci cu care ma tarai de colo colo are 250k, eu cred ca mai duce vreo 150k . nu stiu ce as putea cere mai mult, lucrurile trebuie sa se mai si strice.

Editat de comanr
Link spre comentariu

Cu 2T adaugat se iese la final tot aia la bani , numai ca nu prea iese nimic pentru a compensa toata fosgaiala mintii si putinul efort suplimentar care poate deveni o povara psihologica permanenta ... dar , unii vor sa tina rotitele in miscare , fara bani , ca sa nu se plictiseasca in capu' lor - cred ca sunt si eu pe undeva pe la marginea turmei ...

Merge si fara 2T, fara prea multe probleme , oricum si cu , si fara , daca nu vrei sa pastrezi masina ca sa fie sarcofag nu merita efortul .

Eu am alte de apreciat la diesel ...fiecare cu viziunea lui ... cu stilul lui . Cred ca aplicatiile optime sunt diferite intre diesel vs bezinare , nu poti avea tot cei mai bun din ambele - trebuie ales in functie de ce-ti doresti sa faci cu motorul .

Si .. cred ca nu trebuie sa se strice , ci sa fie cat mai sigur si mai versatil strong-and-safe , bulletproof , waterproof , idiotproof , timeproof , ...top of the proof .Daca ar fi sa aleg un motor ... ( de aici incepe offtopic ... ma retrag in fosgaiala mintii sa vantur broastele din balta , ie gratis ... ) .

Editat de cos

Link spre comentariu

la acea droaga dci pe care o am filtrul de motorina e foarte scump , are vre un litru de motorina in el, e de tip "high water separability", cu supapa termostatare interna nu aplicata gen filtru logan, filtrul e din plastic , e foarte mare si are o forma dubioasa.

bagand diverse trebuie sa inlocuiesc acel fitru mai des, tin bine minte ca odata am bagat un aditiv extrem de scump in motorina pentru ungere si imbunatatirea cifrei cetanice, kleen diesel se numea parca, toata lumea il lauda, mi am blocat injectoarele, dupa ce le am curatat merg perfect de acu 2 ani.

bineinteles starea de fapt a injectiei conteaza foarte mult, pe unii s ar putea sa i ajute un anume aditiv sau ulei , la altii , fara uzura, poate sa le faca rau. Sistemele de injectie cu inalta presiune fie ele diesel sau benzina(fsi sau dgi sau altceva) sant pretentioase si costa mult remedierea eventualelor defectiuni.

temperatura motorinei din injectoare care trece in retur e foarte mare datorita presiunilor mari de la modelele cu rampa comuna. atunci am gasit aditiv solidificat maroniu pe supapele interne de retur ale injectoarelor si diuze.

inafara de cateva zile de chin niste injuraturi si niste bani cheltuiti , nu putini , pentru diverse testari, totul a fost bine, de atunci regula 1: masinile mele diesel merg doar cu motorina.

regula 2: in cazul in care orice altceva inafara de motorina se indrepta spre gura rezervorului , a se vedea regula1.

Editat de comanr
Link spre comentariu

De ... fiecare motor cu specificul lui ...fabricantul spune clar sa nu se foloseasca nici un aditiv . Doar ca ... e un adevar cu doua fete , una mai interpretabila ca cealalta .

Cele mai vechi si si robuste , simple , cu volum mare de fluide etc ... se preteaza mai mult la treburi d-astea mai mult sau putin empirice gen 2T , ocolitul ciresului de curiozitate sa vezi ce-i p-acolo , re-turbare , combustibili alternativi ...

Poate nu se potrivesc in totalitate , dar cum nu-i nici un senzor , nici un comp sa se puna impotriva ... ramane in discutie doar disectia , masurarea cu comparatorul , microscopul de atelier , compresometrul si opacimetrul .

Editat de cos

Link spre comentariu

Nu,doar 2T,nimic altceva.De obicei de la Lukoil.Deja e 20 ron,daca mai cautam si cu nu stiu ce pretentii,parca nu mai merita.Plus ca din 4 injectoare,3 erau tot asa,cu mazga in ele si relativ blocate- aruncau motorina ca pistolu`cu apa..

Ulei 2T mai prost ca ala de la Lukoil nu exista, am incercat pe 2 motoare de barca si doar o "epava" din '64 a reusit sa il arda ... cumva!

FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa
Link spre comentariu

Hmm:wink: Ce sa vezi..Acum 2 ani am pus pe masina pompa refacuta la Bosch in totalitate..Acum 1 sapt pun alta,facuta tot acolo,iar in cea veche ce sa vezi..Ulei ars,ca o crema de ghete,peste tot in pompa.Chiar nu stiu ce sa mai zic,in conditiile in care eu bagam la fiecare plin cate un 2T

Chestia cu cautatul specificatiilor ma cam depaseste.Cred ca o las mai moale cu uleiul.

Ce-i drept,sunetul motorului era incontestabil mai frumos dupa ce-i puneam ulei..

Problema ta nu are legatura cu uleiul 2T. Uleiul nu se arde in sistemul de alimentare, deci nici depunerile nu i se datoreaza. Daca aceleasi depuneri le gasesti si in filtrul de motorina, ai sanse mari ca rezervorul masinii tale sa fie contaminat biologic. Exista bacterii (peste 27 specii diferite) care in anumite conditii se dezvota in combustibilii diesel, creand mari probleme sistemelor de alimentare ale acestor motoare, formand depuneri in fiecare element al sistemului de alimentare, de la rezervor pana la injectoare. Gasesti mai multe detalii despre acest subiect aici: http://www.oillab.co.nz/diesel_bug_explained; http://ipugroup.hubpages.com/hub/Diesel-fuel-contamination-What-it-is-and-how-to-treat-it. Daca ai nimerit un lot de combustibil ce a fost depozitat pe termen lung, ai tras lozul cel mare. Spalarea rezervorului nu rezolva problema in totalitate. Exista produse pentru tratarea combustibilului si distrugerea acestor bacterii. Am folosit la cateva autovehicole de-a lungul timpului si rezultatele au fost peste asteptari. Din pacate nu stiu cine distribuie asa ceva in Romania, cauta pe Google. La garaj in Germania am folosit un produs de la Wurth. La utilizarea acestuia trebuie respectate cu strictete cateva reguli:

-evitarea contactului direct cu pielea in timpul manipularii produsului (manusi de protectie si manipularea cu grija);

-respectarea dozajului recomandat (capacitatea rezervorului in lt x 1gr/lt si umplerea rezervorului imediat dupa adaugarea produsului);

-evitarea contactului direct cu pielea a combustibilului tratat.

Succes! :wink:

Link spre comentariu

A nu se lua drept gluma sau off dar pana acum nu am auzit de asemenea bacterii, chiar utila informatia. Eu imi faceam griji cand mergeam la :fk2 sa ma protejez dar nu m-am gandit niciodata ca pot umple de "bucurii" rezervorul masinii. In scurt timp o sa bagam o doza de penicilina la fiecare plin. :ha: :ha:

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

am o intrebare: cu cite zeci de mii de km imi prelungeste viata motorului - de fapt a segmentilor, asta in cazul in care o prelungeste? cu cit scurteaza viata injectoarelor si a pompei?

@comanr: nu stiu cind ai alimentat ultima data, dar dieselul e mai scump decit benzina. pentru ca motorul este mai eficient, acum multi ani, onor kkt de guvernanti au deci ca accizele la diesel sa creasca.

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Cati km ? ...

Pai , sa facem o echivalare simpla - luand ca etalon de baza uzura pentru functionarea cu motorina simpla , s-a determinat ca pentru amestecul cu 2T uzura e mai redusa cu aprox 20% ( microasperitatile sunt mai mici , procentual ) . La asta se adauga imbunatatirea compresiei in pompa de injectie , functionarea mai sigura a injectoarelor mecanice , ungerea indiscutabil mai buna a grupului segment/piston in cilindrul motor la sistemele cu injectie directa ( si destul de controversata la motoarele cu injectie in antecamera ) . Si , normal , o oarecare protectie pentru intregul sistem de alimentare - putintel anticoroziva , putintel anticongelanta ( actioneaza ca si cosolvent ) , putintel biocida ( e alcalin ) .

Alti aditivi sunt mai eficienti , unii cu rezultate spectaculoase - in jur de 40% . Dar , deja e in alta clasa , aia cu rachetele ...

Si , alti aditivi mai rau fac , in general care contin si alcooli - din start se inrauteste ungerea , alcoolii nefiind amelioratori tribologici , ci exact opusul . De asemenea , si un ulei nepotrivit ( si un aditiv nepotrivit ) poate incapacita motorul , in scurt timp -nemiscibilitate , blocari de injectoare , gomarea/cocsarea segmentilor , otravirea catalizatoarelor unde acestea sunt instalate .

Deci ... trage tu concluziile .

Link spre comentariu

da scuze, ma refer la consum si economia ce deriva din el.

desi e posibil ce s a zis de bacterii eu unul as fi mai atent la ce bag in rezervor, dupa cum stiti uleiul 2t este pentru amestec de benzina.

Editat de comanr
Link spre comentariu

Bacteriile din motorina apar in prezenta apei , si au nevoie cel putin la inceputul dezvoltarii de lumina si caldura . Dezvolta un fel de flocule negricioase , ca o meduza mica , si infunda filtrele . In cazul aditivarii cu biodiesel riscul de contaminare e mai mare .

In climatul tarii noastre nu e neaparat necesara aditivarea biocida la motorina neaditivata , de vreme ce statiile au rezervoarele de stocare subterane si sunt realimentate des.Problema e una serioasa pentru statiile mobile cu rezervoare ( cuburi ) transparente care stocheaza motorina cu biodiesel mai mult de o luna .

Link spre comentariu

problema mea cu uleiul 2t in motorina o sa incerc sa o expun:

dozarea uleiului 2t in motoarele 2t se face dupa filtrul de carburant.

la diesel bagand in rezervor ulei se dozeaza inainte de filtru.

filtrul de carburant este din hartie, hartie care odata imbibata cu ulei sau apa de exemplu nu mai filtreza la debitul normal in aceleasi conditii de presiune/depresiune.

stiu ca e o cantitate mica de ulei insa in timp acel ulei afecteaza hartia din filtre, ma refer mai ales la filtrele pentru common rail care au porozitate foarte mica ,mai mica decat la vechile masini diesel rezistente la orice motorina.

ca drept dovada, dupa ce ai mers cu ulei verzui sau rosu 2t o sa gasesti filtrul rosu sau verzui si uleios, lucrul asta depinde si de cat de des schimbi filtrul.

eu schimb filtrul conform cartii masinii la 30 de mii, pretul lui e undeva la 350ron , nu imi permit sa l colmatez prematur, cheltui si cu uleiul si cu filtrul.

motorina este si ea uleioasa insa daca pui ulei intr un filtru de hartie si apoi incerci sa treci motorina , filtreaza mai greu.

Editat de comanr
Link spre comentariu

Pot spune ca ai impins ideea prea departe .

Uleiul e colorat doar pentru a fi mai usor de indentificat si utilizat , culoarea ( rosu , verde , albastru , galben , violet ) este alegerea producatorului ( husqvarna- verde , Stihl-rosu , shell outboard nu mai-stiu-cum cu dozare de 2 la mie din state -galben ...) . dar ... colorantul este cel care pateaza filtrul , nu uleiul . Acelasi lucru se intampla si cu motorina rosie ( sau verde , depinde de 'sursa' ) .

La o concentratie de 0.5% ulei nu sunt probleme de filtrare - mult mai problematica e filtrarea motorinei simple la -10 grade Hartia din filtru nu acumuleaza ulei si de fapt nici apa ( doar o decanteaza la partea de jos , si un zona cu apa motorina paraseste hartia de filtru , care ramane cu apa ) . In aceasi idee ar trebui sa retina si biodieselul , care e in concentratii mult mai mari ( am gasit pompa la Deva care afisa cinstit ca pe timp de vara motorina contine 10% biodiesel , conform nu stiu carei hotarari ) . Un exemplu graitor este practica de a merge cu un mare ( spre nesimtit ) procent de ulei ars in amestec cu motorina - si chiar si acest amestec trece prin filtru , si la un raport de 50% .

Daca cumva s-ar folosi un ulei fullsintetic in combinatie cu motorina pot apare probleme de solubilitate partiala - dar chiar trebuie sa fii cioban sa faci prostii doar de dragul de a face ceva . Chiar si asa , nu se poate umple filtrul cu ulei , doar daca torni in rezervor un ulei total nepotrivit ( sa presupunem ca ar fi partial insolubil ) si intr-o cantitate exagerata ( fullsintetic cu baza siliconica - e singurul cere-mi vine acum in minte , daaaar ... cum un litru costa cat un plin de motorina , cred ca sunt in siguranta - n-o sa mi se intample chiar asta ) . In situatia asta probabil ca s-ar defecta pompa de injectie sau elementele de inalta presiune - admitand ca se va reusi cumva sa se inlocuiasca intreaga cantitate de motorina din sistem cu ulei - integral sau majoritar in raportul de amestec . Desi ... motorul s-ar opri , sau ar manifesta simptome clare in functionare , mult inainte sa se defecteze ceva ....

Orice intra in motor e filtrat , chiar si uleiul are filtru in rezervorul de ulei ( la injectia de ulei ) . La premixuri nu mai are rost sa discutam ca sunt deja amestecate ...

Si , pe bune , daca ramane filtrul verde nu vad nici un motiv sa-mi fac si insomnii verzi . Am avut filtre verzi si rosii ( verzi si rosii pe naiba , abia se observa dupa ...o iarna intreaga de mers cu motorina 'Navrom' si-o juma de an cu 'agricola' ) ... si nu m-am agitat deloc .

Si , discutam de ....0,5% - doar atat .

2T .

Mineral .

E facut sa fie solubil si sa arda .

Cand faceam prostii si ma incurcam cu ulei necunoscut faceam probe de solubilitate , dar chiar si la uleiul semisintetic pentru scutere ( la tub , ca pasta de dinti ) n-au fost probleme de decantare , nici iarna ( am avut bidoane martor pe geamul bucatariei , unul la cald , inauntru , si unul la rece , afara - nu s-a petrecut nimic anormal , si au stat pana la primavara . Astfel am trecut voios la consumarea uleiului 2T expirat moral ( de 2-3-4 luni ) care nu mai putea fi vandut si care mi-a fost oferit la 5 lei per litru . Si , cand am ridicat bidonul care trebuia sa contina 20L , era plin ochi , cam 23 litri real ...

Inteleg ca iti pare suspecta si nesigura ideea , si iti faci griji pentru linistea ta proprie . E super-OK , frica pazeste bostanaria , fiecare cu deciziile lui .

Regretand ca am scris atat , ma retrag din discutie pana cand mai apare ceva interesant si palpabil legat de 2T - un test de vascozitate , un motor desfacut pentru examinare .. un test dyno la noi in batatura ... ceva concret . Vorbe s-au tot scris ....

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare