Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cu ce corodez aliajul de lipit fara sa atace si argintul electrotehnic ?

cos

Postări Recomandate

Am o 'pesa importanta' , care in urma deficientei de racire interna si-a lipit o bucsa de contact cu o perie de contact din Ag, datorita capilaritatii . Am facut pe stutul de contact o bucsa lunga cu care am transferat caldura spre imbinarea nedorita si am separat componentele . Mai trebuie sa curat peria de contact ( o bucsa crestata cu lamele ) din Ag de restul de aliaj de lipit SnPb .

Cu ce s-o curat , ca sa-mi ramana neafectata ?

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cu ce corodez aliajul de lipit fara sa atace si argintul electrotehnic ?

Ai o problema:

Afinitatea argintului fata de acizi este mai mare decat a Pb eu nu vad alta solutie decat termic aliajele de SnPb se topesc la 200-250 C iar Ag la 960

Succes

0747967945

kiss.zoltan@offroadmania.ro

Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat

Link spre comentariu

Pai ma gandii sa-l prajesc la flacara pana oxideaza , dar cred ca pierd si ceva din peria de contact si nu-i bine la sanatatea ansamblului conductor .

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Exista un fel de pompa cu care se trage aliajul de lipit in surplus, seamana cu o seringa mare la care pistonul este actionat (inapoi) cu un arc, iar varful este un tub flexibil. Foloseam asa ceva la lipirea componentelor de HC90 pe placa...

cred ca ai putea incerca si incalzit cu lampa de gaz si apoi un jet scurt de aer comprimat, ar trebui sa arunce afara cositorul

Editat de u2_2
Link spre comentariu

Nu se poate aplica in cazul de fata , piesele sunt doar spoite cu aliaj de lipit , iar piesa din Ag e o bucsa crestata introdusa in alta bucsa intreaga . Aliajul de lipit trebuie sa dispara integral de pe piese , aerul comprimat sau vacuumul nu fac asta .

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Daca trece de testarea la coroziune locala ( adica o picatura ) piesa de Ag , poate fi o solutie .

Multumesc .

Culmea e ca e asa simplu si are si ceva sanse ...( cam minuscule ... dar acum nu mai sunt presat de timp si pot incerca aproape orice ).

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare