Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Monopolul RCS-RDS - fara Discovery si Eurosport

Max

Postări Recomandate

Re: Monopolul RCS-RDS - fara Discovery si Eurosport

Mie mi se pare comico-tragic, cum oamenii sunt in stare sa suporte luni si ani de zile niste abuzuri care-i afecteaza direct, atat financiar cat si mai ales moral (ca in cazul unui abonament de TV pretul nu e mare), si nu poate suporta 2-3 luni de zile fara TV, asta in conditiile in care exista internet, filme de tot felul pe CD-uri, si tot felul de alti mancatori de timp si viata, ca sa nu mai vorbesc ca ar avea mai mult timp pt familie si pt ei insisi.

Ca daca si-ar rezilia contractele macar 50% din cei care mai au ceva vlaga in creier, dupa 2-3 luni clientii vor putea dicta grila de programe. Plus alte conditii contractuale. Dar asa s-au invatat: unii abuzivi, si altii abuzati... Si asta se aplica in orice domeniu. Dar pasivitatea indusa in atatia zeci de ani de democratie i-a amortit pe aproape toti...

• Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 62
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Au deja monopol zonal.....in zona unde locuiesc, RDS are monopol pe zona si alt furnizor da acelasi raspuns : "ca nu e zona lor"....

Ia-ti DTH (instalatie receptie satelit) (UPC/Akta/Dolce etc). Si eu stau intr-un "bloc RCS" si mi-am pus INES. Nu a fost absolut nicio problema.

Editat de georgei23
Link spre comentariu

Noi avem DIGI adus si am observat ca au disparut nu numai canalele Discovery dar si canalele maghiare pe care ne uitam :uameni.I-am sunat doua luni in urma dar nu am ajuns la nici o intelegere...

Sunt roman si ca roman ma socot buricul pamantului.Ca daca n-as fi roman n-as fi nimic.Nu ma pot imagina francez, englez,german,adica nu pot extrapola substanta spiritului meu la alt neam.Sunt roman prin vocatie,ca altfel nu pot sa ies.
Link spre comentariu

Ia-ti DTH (instalatie receptie satelit) (UPC/Akta/Dolce etc). Si eu stau intr-un "bloc RCS" si mi-am pus INES. Nu a fost absolut nicio problema.

Avantajul la INES e ca ai si Discovery si History si Viasat si inca 1000 si una de canale :) asta ca nu mai vorbim de teava de net :D.

Am si eu de vreo 4 ani si nu pot zice decat de bine !

GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi !
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Altii care s-au hotarit sa puna lucrurile in ordinea logica (Postul TV sa plateasca pentru distributia unui canal comercial si nu invers):

http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-13892657-romtelecom-sustine-posturile-pro-acasa-mtv-putea-dispara-din-grila-abonatilor-dolce.htm

Link spre comentariu

Altii care s-au hotarit sa puna lucrurile in ordinea logica (Postul TV sa plateasca pentru distributia unui canal comercial si nu invers):

http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-13892657-romtelecom-sustine-posturile-pro-acasa-mtv-putea-dispara-din-grila-abonatilor-dolce.htm

Nu prea am inteles acelasi lucru din textul indicat. Eu am inteles ca Mediapro a vrut sa mareasca taxa de 3 ori, iar distribuitorul a zis pas. Am citit oare acelasi articol?

Si daca esti convins ca logic ar fi ca producatorul de program sa plateasca transportatorului de semnal si noi sa primim programele gratuit, am cateva nelamuriri:

• TVR in ce categorie intra? Platim pentru TVR si la stat, si la furnizorul de cablu, si totusi dau si reclame, deci sunt comerciali.
  • La capatul opus e HBO. Pe astia unde-i bagi?
  • Daca ideea e aplicabila, nu putem sa o punem in practica si la energia electrica? Centralele sa plateasca distribuitorilor pentru transportul curentului si noi sa-l primim gratuit? Asta e o idee la care te-as sprijini trup si suflet!

Revin cu inca o intrebare: de ce mai platim noi ziarele? Jumatate din continut e reclama, ar trebui sa le primim gratuit, daca ideea ta e viabila.

Editat de f_zoltan
Samurai incepator
Link spre comentariu

Pai la curent chiar se aplica principul asta, tu platesti (sau vei plati in curind, dupa ce va disparea pretul reglementat la consumatorii casnici) curentul catre un baiat destept, care apoi mai da o parte din bani lui Enel distributie care e cu totul alta firma. Problema e ca inca nu au reusit sa bage reclame la priza:grin:, de ziare ce sa mai zic, singurele de success, care au tiraj mare, sunt cele gratuite sau ziarul gratis pe net, care traiesc doar din reclama.

BTW, total independent de discutia asta, am auzit ieri un amic, abonat RCS, spuninind ca e foarte happy ca s-a inlocuit Discovery care dadea doar reluari si reclama, cu reportajele de la BBC, deci iata, eu am intilnit un roman fericit de schimbarea asta.

Editat de georgei23
Link spre comentariu

Pai ideea era sa nu platesc deloc curentul :)) Legat de schimbarea Disco cu BBC, problema nu era de BBC versus Disco, ci libera alegere versus impunere pe banii mei. Daca atunci cand am facut contract am vrut Disco, prefer sa fiu intrebat daca nu cumva am schimbat optiunile. Sau, daca cablistul (cacofonia e aproape voita) nu are de ales, macar sa imi dea posibilitatea renegocierii contractului, chiar daca sunt sub contract de x ani. Ca daca la el se schimba ceva, poate ca si eu am dreptul sa schimb ceva.

Samurai incepator
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Si Dolce a scos din grila in 3 ianuarie posturile legate de PRO TV. Dupa mine nu era o pierdere dar acum au revenit:

Canalele Pro TV revin în grila Dolce din 9 ianuarie 2013

Romtelecom şi grupul Pro TV au ajuns la un acord în baza căruia cele 11 canale ale grupului reintră în grila Dolce din data de 9 ianuarie 2013: Pro TV, Acasa TV, Pro Cinema, Acasa Gold, sport.ro, MTV, Pro TV International, VH1, PRO TV HD, Acasa HD si sport.ro HD.

Până la 31 ianuarie 2013, părţile vor finaliza detaliile negocierii pentru formalizarea noului contract. Chiar şi în condiţiile reintroducerii canalelor ProTV, Romtelecom va păstra în grilele Dolce TV canalele BBC Knowledge, Comedy Central, Shorts, BBC World News. Aceste canale, introduse începând cu 3 ianuarie 2013, rămân în continuare disponibile în toate pachetele de bază pentru platformele de televiziune prin satelit şi televiziune prin internet - IPTV, cu titlu gratuit şi promoţional, până la 31 martie 2013. După această dată, canalele respective vor rămâne în grilele Dolce TV, urmând să fie redistribuite în mod diferit în pachetele de programe.

Romtelecom se bucură că demersurile sale pentru continuarea negocierilor au dus la găsirea unei soluţii pentru retransmiterea canalelor Pro TV fără costuri suplimentare pentru clienţii săi.

În procesul de reintroducere a canalelor ProTV în grilă, există posibilitatea apariţiei unor disfuncţionalităţi temporare ale altor canale, care vor fi remediate în cel mai scurt timp. Ne cerem scuze anticipat pentru orice eventual inconvenient.

Link spre comentariu

La Dolce se pare ca este alta poveste. Eu sunt abonat Dolce si m-au anuntat ca din data de ... nu vor mai transmite programele... si vor fi inlocuite cu altele. Avand un pachet cuprinzator, nu au avut cu ce sa ma compeseze, adica aveam gama HBO si ma anuntau ca-mi vor darui HBO. Care era compensatia ? Presupun caci majoritatea abonatilor aveau HBO. Nu aveau ce oferi, dar asta trebuia gandita inainte de jocul asta penibil de a-mi lua jucariile si a pleca.

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Nici distribuitorul nu e intotdeauna in o situatie comoda. Vinde prin contract un pachet, bazandu-se pe niste contracte cu producatorii de programe. Contractele le face cu un numar limitat de furnizori, in functie de interesul clientilor. Daca vreun furnizor de program la un moment dat se lacomeste si negociaza din pozitie de forta, bazandu-se tocmai pe lipsa de alternativa, distribuitorul fie e fortat sa accepte cresteri uriase de tarife(aici se vehicula o triplare) fie ramane descoperit in grila. Nu prea poti tine niste canale "de rezerva" numai ca sa ai ce oferi in caz ca pica vreun contract.

Dar nu le plang eu de mila niciunora dintre ei. Jegos e ca detaliile astea de negociere ajung publice. In ochii mei, dupa scandalul asta, nici una dintre parti nu mai prezinta garantie. Media Pro pentru ca a pretins o crestere atat de consistenta de tarife in timp de criza, Romtelecom pentru ca nu a fost in stare sa negocieze din timp si in liniste contractele ca sa nu pateasca de astea. Si, in lumina ultimelor scandaluri, mi-am pierdut total increderea in ideea de televiziune prin satelit, unde nu exista principiul de must carry, asa ca te poti trezi cu orice fel de schimbari de grila fara nici o explicatie.

Sincer, singurul tip cinstit de furnizor de televiziune ar fi ala la care mergi, iti selectezi tu grila din oferta furnizorului in functie de ce te intereseaza si platesti exact ce iti alegi. Asa nu te alegi cu 60-80 de canale din care te uiti la maxim 10 si care, la pachet, poate avea posturi care poate ca sunt chiar in opozitie cu principiile tale.

Samurai incepator
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare