Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

vehicul motorizat hibrid pt persoane cu dizabilitati versiunea 2

chinezu_cata2000

Postări Recomandate

prima versiune de vehicul trebuia sa aibe o latime maxima de 600mm pentru a incapea in lift si ca lungime sa ajunga de la 880mm la 1400 mm sa aibe doua motoare, unul electric cu care sa pot circula prin spitale, cladiri etc. si altul pe benzina pentru a putea ajunge sa ma plimb pe distante mari trebuia sa aibe o garda la sol mai mare decat orice scuter sau carucior cu rotile pentru persoane cu handicap , ca mine pentru a putea urca si cobori borduri asa ca am cumparat roti de roaba

acum proiectul meu este functional dar am o problems, vine iarna si pe zapada nu pot circula cu el asa ca va prezint noul meu proiect pentru persoane cu dizabilitati versiunea 2 la care am cumparat deja marea parte din piese cat si anvelope de atv de 145/70/6 si jantele aferente

mai intai am facut proiectul cu un program pe calculator care arat asa

407316394_CopyofCopyofScreenShot306.thumb.jpg.0f58835b594c2305de0e644713e09f29.jpg

322820723_CopyofCopyofScreenShot308.thumb.jpg.394c8e104f4196fd8ea96545357e3b44.jpg

395077531_CopyofCopyofScreenShot312.thumb.jpg.a253d7920289255afe9b34f5ca4a56f3.jpg

1745624035_CopyofCopyofScreenShot315.thumb.jpg.2d81fc8cac3b44ee8c2bc720fd923ae4.jpg

576731069_CopyofCopyofScreenShot323.thumb.jpg.df56a63928641f419185dc9439b3e65c.jpg

1769412452_CopyofScreenShot3571.thumb.jpg.617d50165be658542e6576aaa10c4745.jpg

723464361_CopyofIMG_3478.thumb.jpg.932238a53988a8d570cfe34cab5e0e69.jpg

518529324_CopyofIMG_3480.thumb.jpg.3d1f62e98d6bff11baa89bb224813c66.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: vehicul motorizat hibrid pt persoane cu dizabilitati versiunea 2

Multa bafta cu proiectul tau. Ceva fotografii/video ?

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Da, aproape toate detaliile sunt aici - Masinile noastre sau ca si ale noastre

ATV, enduro si cross

Solutii pentru transmisia fata la constructia unui ATV pentru nevoi speciale

si link-ul http://forum.club4x4.ro/showthread.php?75321-Solutii-pentru-transmisia-fata-la-constructia-unui-ATV-pentru-nevoi-speciale

cineva pe nume liviu mi-a promis ca atunci cand se va mai incalzi afara se va apuca de taiat, de sudat si de facut la strung piesele

Link spre comentariu

am un amic in aceeasi situatie si el vroia ceva practic si mic, am sa incerc sa te pun in legatura cu el.amicul meu deocamdata conduce o masina ca a mea dar adaptata si il ajuta foarte mult .stiu ca la un moment dat a vazut ceva facut dintr-un scuter.

Link spre comentariu

Buna Catalin,

Nu stiu in ce masura ti-as putea fi de folos.

Am avut si eu in minte un astfel de "utilaj" care sa mearga peste tot, dar m-am lasat pagubas si m-am rezumat la masina.

N-as indrazni sa spun ca e imposibil de realizat, mai ales ca aici esti inconjurat de oameni deosebiti cu imaginatie bogata :grin: , insa nici usor nu cred ca va fi sa realizezi exact modelul pe care il doresti.

Au incercat si altii , investind sume generoase.

Poate ar trebui sa modifici putin proiectul, eventual sa te gandesti la un "utilaj" compus din doua parti , cum ar fi un handbike.

Iti arat solutiile ce le-am gasit eu in timp.

Desii unele din ele, probabil ar fi perfecte pentru situatia ta, au niste preturi cam umflate.

Totusi...poti pleca de la acele idei, sa le combini cumva si sa le pui in practica.

Acesta ar fi primul candidat :

Nu e pe benzina, dar se descurca grozav in aproape orice conditii.

Costa in jur de 10.000 €.

Poate sunt colegi pe forum care au idee despre cum s-ar putea copia.

Ar mai fi acestea :

Diverse alte modele :

Ceva asemanator folosesc eu cand ma departez de masina, uneori pe distasnte mai lungi (cand eram mai tanar si voinic).

Daca te ajuta bratele, poate fi o solutie acceptabila.

Pe mine ma ajuta mult in orice situatie.

O am atricata de vreo 2 luni si deja parca sunt mort fara ea.

Chiar ti-as recomanda asa ceva, in defavoarea unui carut electric, daca poti misci cat de cat bratele.

http://www.youtube.com/watch?v=svxlxeSTsw4

Sunt si cu motoare electrice atasate, sau am vazut chiar si cu ici motoare pe benzina, dar sunt foarte rare si scumpe.

Un filmat in care explica cum a adaptat parti de la o bicicleta electrica :

http://www.youtube.com/watch?v=JikRgENekuw

Acesta il consider modelul perfect :

http://www.youtube.com/watch?v=9JP7Mx7XCv4

Cred ca e cel mai simplu de facut si ar costa cel mei putin, insa problema ar fi ca nu potoi circula cu el pe strazile de la noi din tara.

Poate mai sunt si oameni intelegatori, dar poti la fel de bine sa prinzi o persoana mai putin toleranta.

Se gaseste de cumparat gata modificat in Polonia , la aproximativ 10.000 € si se poate circula legal (este omologat).

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=6li_dHpx5tY&feature=endscreen

http://www.youtube.com/watch?v=Qsj3Okr6sw4

http://www.youtube.com/watch?v=zWjD5ko5Ev0

Sper sa-ti fie de folos.

Toate cele bune si batfa in realizarea proiectului !

Link spre comentariu

ok o sa fiu un pic mai explicit, am construit un vehicul deja cu care sa ma deplasez este propulsat de doua motoare unul de 50cc pe benzina pentru a avea autonomie nelimitata iar alt motor electric cu care sa circul prin magazine, spitale ,hotel-uri si prin mall-uri el este functional, dar nu pot circule iarna cu el pentru ca are roti de roaba si patineaza.

acum am cumpatrat toate piesele necesare pentru a construi un alt vehicul cu roti de atv pe care vreau sa-l fac cu tractiune integrala si cu suspensii la rotile fata

acum, dupa ce am pus problema mea aici, mi sa recomandat sa se discute problema mea aici

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?75321-Solutii-pentru-transmisia-fata-la-constructia-unui-ATV-pentru-nevoi-speciale

cum un domn, ionutz sa oferit sa ma ajute cu tot ce tine de sudura, strungarie si asamblarea piselor deja cumparate si daca se tine de cuvant cu siguranta constructia va fi finalizata

Link spre comentariu

ok o sa fiu un pic mai explicit, am construit un vehicul deja cu care sa ma deplasez este propulsat de doua motoare unul de 50cc pe benzina pentru a avea autonomie nelimitata iar alt motor electric cu care sa circul prin magazine, spitale ,hotel-uri si prin mall-uri el este functional, dar nu pot circule iarna cu el pentru ca are roti de roaba si patineaza.

acum am cumpatrat toate piesele necesare pentru a construi un alt vehicul cu roti de atv pe care vreau sa-l fac cu tractiune integrala si cu suspensii la rotile fata

acum, dupa ce am pus problema mea aici, mi sa recomandat sa se discute problema mea aici

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?75321-Solutii-pentru-transmisia-fata-la-constructia-unui-ATV-pentru-nevoi-speciale

cum un domn, ionutz sa oferit sa ma ajute cu tot ce tine de sudura, strungarie si asamblarea piselor deja cumparate si daca se tine de cuvant cu siguranta constructia va fi finalizata

Felicitari !

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

inca nu am reusit sa ajung la un atelier in care sa tai sa sudez si sa fac la strung piesele pentru a construi masina cu roti de atv cu care credeam ca o sa pot iesi din casa iarna asta, am avut o promisiune de la cineva dar nu a avut timp sa se ocupe si cred ca nici pe viitor nu o sa aibe timp sa construiasca masina, persoana respectiva asa ca cine ma poate ajuta cu taiatul si sudat-ul unor tevi din otel, de facut la strung cateva piese va rog sa-mi dati un mesaj. acum mai am inca o problema la masinuta pe care o am deja construita si care este functionala am rotile foarte strambe si imi este frica sa mai ies cu ea sa nu se rupa, rotile trebuie indreptate si nu stiu unde se pot indrepta sau cum se pot indrepta rotile sunt de roaba din tabla de 0,5mm cu camera mai am putin indoit sistemul de directie care trebuie si el indreptat.cam asta este cine ma poate ajuta va rog sa o faceti.

ScreenShot5601.thumb.jpg.64f53069083b53fd478d413e9b9e1590.jpg

761054727_Copy(2)ofFotografie0077.thumb.jpg.464a7e56b45490e4a9c6f5588e2a065d.jpg

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare