Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

A venit... Mosul

corrad

Postări Recomandate

In sfarsit!!!

Acum pot spune ca am intrat cu adevarat in :cl , ieri l-am adus acasa pe "bunicul :old " samuraielor. Fabricat in 1987, motor 1324 cm3, tipul SJ/SJ 413/ Samurai (asa scrie pe carte), numarul de identificare incepe cu AESV****(aici nu stiu daca e model facut in Spania sau Japonia), are MRL-uri AISIN, destula rugina.... si prima impresie facuta numai pe asfalt este ca are MARE nevoie de servo. A mers destul de bine pana acasa, 80-90-100... ca ma fugarea cumnatul meu cu turismul. Inca nu am iesit cu el, nu am timp, dar in mini-vacanta ce urmeaza sper sa ies si sa fac si poze. O sa pun cateva facute de proprietar si postate pe site-ul de unde l-am cumparat. Impresii ...dupa. A... o sa am nevoie de... arcuri, gume, scaune (e cam jos, nu vad bine pe geam cand ma uit la roti :ha: ), si inca multe altele, dar asta cand o sa ma apuc de el, momentan sper ca doar ...benzina.

C26939270_1.thumb.jpg.5b98d60e98c2d1dc305115508d529e29.jpgC26939270_4.thumb.jpg.9f6794974a3ae75e6e26f36e114402c1.jpgC26939270_3.thumb.jpg.2f2f11c9f37f4d4eaec3698ab4db8a66.jpgC26939270_2.thumb.jpg.ba8286990608feb61173813059372a62.jpg

Editat de corrad
Ai dracu" rusi au fost romanii...
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: A venit... Mosul

Sa te poarte sanatos. Vezi ca il pe f_zoltan din Petrosani, sunteti aproape, poate te ajuta cu un sfat, vreo idee.

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Salut

Felicitari de achizitie !!!!

Este frate cu al meu ,daca ai nedumeriri nu ezita sa intrebi ,eventual poti sa imi bagi ID-ul de YM : ady_p91 sa comunicam mai usor .

Inca o data felicitari si sa te bucuri de el !!!

Ori gasim un drum, ori facem unul ...:lr :cl
Link spre comentariu

Bravo tie Corrad! Sunt pe aproape cu "bunicul", dar eu am totusi un bunic cu un an mai tanar :) Deci m-ai batut. Sa iti aduca bucurii masina, daca ii pastrezi stickerul de pe usa te voi gasi in trafic. Sper sa ne vedem pe undeva.

Samurai incepator
Link spre comentariu

Multumesc baieti, sincer m-am mai linistit... deci nu e anormal tare sa fie asa de batran. O sa am nevoie de sfaturile voastre, mai ales cand o sa ma apuc de el si o sa am nevoie de cunostintele si sursele voastre. Insa de el o sa ma apuc la mijlocul anului viitor, ca acum m-am scuturat bine si trebuie sa vad de concediul de anul viitor, mno... trebuie sa impac si capra (eu sunt varza :grin: ). Dar oricum tinem legatura. Am multe intrebari, numai sa mi le pun in ordine.

Link spre comentariu

Legat de servodirectie, nu cred ca e asa de importanta. Se poate face,chiar merita, dar nu e de pus chiar in fruntea listei. Te obisnuiesti si fara, chiar daca te-ar ajuta existenta ei. Daca o fi sa prinzi o ocazie buna si sa cumperi piesele, e altceva.

Samurai incepator
Link spre comentariu

Sa-l stapanesti sanatos si spor la treaba cu imbunatatirile. Dupa serie (sper sa nu gresesc) pare spaniolez :grin:

Daca l-ai alergat cu 100km/h inseamna ca inca "mai poate"... oricum ele pe la 70-80 se simt cel mai bine.

Personal cand m-am suit prima data intr-un samu nu mi-a venit sa cred cat de "silentios si delicat" era :ha:... credeam ca are al meu ceva, ca e stricat :ha:... m-au linistit repede colegii de pe aici, iar sevo DA, mi-as dori si eu dar nu cu disperare. M-am invatat cu masina si e super ok si fara - Zoli are 100% dreptate: nu e de pus chiar in fruntea listei.

numa' bine!

Samurai '88 - in (vesnice) pregatiri :grin:
Link spre comentariu

Astazi am noroit-o putin, am ramas placut impresionat de cuplul pe care il are in 4x4, sincer nu am mai intalnit asa ceva... pot descrie senzatia cel mai simplu prin faptul ca si dupa o ora inca aveam ranjetul :grin: pe fata. Ce am mai remarcat, ca are pe noroi un comportament tare ciudat directia, am vrut sa fac un viraj si mi-a iesit un drift, poate ca asa trebuie sa fie... no. Am mai remarcat ca am o gramada de lucru la instalatia electrica, cand am facut toate semnalizarile sa mearga, curatat contacte imperfecte si noroi din semnalizari, am reusit sa le fac sa nu mai mearga pe nici unul, trebuie sa iau sigurantele la verificat, dar banuiesc blocul de lumini, urmeaza sa-l bag in revizie capitala (blocul), un zgomot ciudat ca de curea la apasarea ambreiajului, care atunci cand are chef... dispare de la sine. Omul a zis ca a schimbat nu demult ambreiajul. Aaa... si am mai alimentat si cu benzina de la noi, asta dupa ce o patisem iarna trecuta cu motorina de la ei chiar cand erau gerurile alea mari si eu aveam bateria cam pe duca :ang3 , asa ca azi la un moment dau cheie, demarorul isi face treaba, carburatorul ...nu, dau iar, si iar, dupa care ridic capota inarmat cu o surubelnita sa-i arat eu cine-i seful (prima mea masina a fost o dacie pe carburator care avea un jiglor ce trebuia mereu uscat cu bricheta, ca facea condens iarna, ...o iarna ca pe urma am dat-o si am zis ca veci nu o sa mai am masina pe carburator, dar vezi... niciodata sa nu zici niciodata), pe urma... stateam cu ochii mari si blanzi la el (carburatorul), exact ca vitelul... ( ca asa e soarta boului, vitel adult, sa stea la poarta noului... nitel mai mult), i-am aratat intr-un gest amenintator surubelnita si am trantit capota. Cacealmaua a tinut, la prima cheie a luat-o. Acum ...am 47 de pagini de la "compatibilitati piese samurai" de studiat, parca am vazut odata si ceva legat de un bloc de lumini.O sa revin :h5

Link spre comentariu

Samuraiul are un comportament aparte in mediu alunecos, mai ales daca nu cuplezi si fata. E scurta si inalta, derapajele spatelui sunt normale. Solutia e sa cuplezi fata si sa conduci altfel cum ai face cu un turism. Te prinzi tu, daca nu te-ai prins deja, Sami e cuminte si iti spune ce vrea :) Si incearca sa echilibrezi sarcina pe punti, ca motorul e pe fata si daca esti singur in masina si mai usurel de felul tau, poate lasa spatele cu aderenta redusa.

Editat de f_zoltan
Samurai incepator
Link spre comentariu

Sa te bucuri de el.

Ms @scotzi, poate facem odata o tura impreuna. Zoli ieri am iesit iar cu ea, am o problema, mi-a intrat un miros ciudat in cabina si pe urma si fum prin gaurile de la clima, mirosul l-am mai simtit de cateva ori, dar nu asa de puternic si nu am reusit sa aflu de unde este. Am banuit ambreiajul, dar parca nu e miros de ferodo, pe urma ceva scurgeri de ulei pe evacuare, dar am urcat-o azi pe rampa si nu are scurgeri, singurul loc pe unde pierde ceva este pe la flansa de la reductor, unde intra cardanul de la puntea spate. O idee cum se regleaza frana de mana? Un lucru ciudat, eu din ce am citit pe aici stiam ca numai SJ 410 are frana de mana pe reductor, eu am doua cabluri ,care arata bine la prima vedere, ce duc de la frana de mana unul pana la reductor si de acolo mai pleaca unul spre puntea fata. Zoli, as ramane dator daca mi-ai putea lasa un nr. de telefon pe privat, ca din 17 sunt in concediu si poate reusim sa ne vedem, dai si tu o parere si eu o :be

@ak47apache e japonez, este aici pe site un program unde verifici, doar ca trebuie codul VIN, eu pusesem nr. de omologare. Legat de blocul de lumini, nu are nimic, e foarte robust, l-am desfacut, spreiat si... nu merge :D ...problema e de la stopuri si semnalizatoare, sunt pline de rugina, azi comand stopuri de dacia papuc, mai intai sa aflu dimensiunile, un cleste de sertizat si o sa ma pun pe lucru. Sper sa mai gasesc pe la tata ceva lampi de fata de la vechea Dacie 1300.

Editat de corrad
Link spre comentariu

Nu cumva masina a stationat mult pe dreapta inainte de a o cumpara? Ca e posibil sa se fi incarcat esapamentul cu cate ceva si pana se arde e normal sa miroase. Samuraiul fiind masina lego, e de asteptat sa aiba etanseitatea unei conserve impuscata cu alice :)

Samurai incepator
Link spre comentariu

A cam stat din spusele proprietarului, e plina de "oratanii" prin blocul de lumini, semnalizari etc, dar o folosea temporar cand mergea la vanatoare. Pana ajung la doctor cu ea, iau in calcul urmatoarele: caloriferul de la clima fisurat foarte putin si numai cand incing bine motorul scapa, motorul papa ulei si iese pe evacuare (desi eu am simtit ca are vlaga in el), am mai gasit cablul de la borne foarte slab, trebuie sa il matisez cu ceva sa devina mai gros si sa-l strang bine. Ultima varianta cam pica, pentru ca nu ar trebui sa aiba legatura cu faptul ca are acele simptome numai cand e forjat motorul. Sper ca nu voi fi nevoit sa o bag la reconditionat mai repede decat am preconizat, ca sa vezi capace ce iau :hm

Editat de corrad
Link spre comentariu

salut ! daca este construit in Spania trebuie sa scrie SANTANA pe placuta atasata caroseriei la interior in partea dreapta.

E fabricat in Japonia, este aici pe forum un link catre o aplicatie in care bagi nr. de identificare(VIN code), si afli unde e fabricata masina. Asta: http://www.analogx.com/cgi-bin/cgivin.exe?Mode=Decode&VIN=VSE0SJJ4C00115046&Submit=Decode

Referitor la mirosul urat de care vorbeam mai sus, am aflat sursa, e un miros strain mie... benzina. Am verificat furtunele de la pompa, carburator.... par in regula, nu se vad scurgeri, deci ramane o enigma momentan. Fumul de care pomeneam, cand am forjat masina... este de la o siguranta care practic s-a topit in soclu... cred ca sunt norocos ca nu a luat foc masina. Are cineva idee de la ce este ultima siguranta dreapta sus din blocul de sigurante? Era o siguranta albastra, deci de 15, dar nu am incredere ca sunt puse dupa specificatii.

Editat de corrad
Link spre comentariu

Asa... astazi am adus veverita acasa de la electrician, a lucrat doua zile la ea, acum m-a asigurat ca e facut totul cum trebuie, reconditionat triplele si semnalizarile, schimbat o multime de fire ce erau inadite pe instalatie, si inca multe alte maruntisuri. Singura problema pe parte electrica a zis ca mai trebuie sa "ne uitam" la electromotor, nu-i place cum se aude. Am inceput sa-i spun de sistemul acela descris foarte bine de colegul @omoroka, clicky starter fix ( http://forum.club4x4.ro/showthread.php?59721-Do-It-Yourself-Samurai-Clicky-Starter-Fix-%28releu-pe-circuitul-de-starter%29 ), dar nu parea foarte incantat de idee, asa ca mi-am zis ca dupa ce o sa revizuiesc cu el electromotorul, o sa ma apuc sa-l fac singur. Am mai dat azi comanda de 4l ulei 10W40 si filtre, 6l de 75W90, maine imi vin. Ce problema mi-a mai ramas si care ma streseaza pentru ca marti trebuie sa ajung la RAR pentru identificare, e ca s-ar putea sa nu-mi ajunga pana atunci busonul umplere ulei, comandat la dezmembrari, nou costa in jur de 90 de ron, si care la mine lipseste, avand o alta improvizatie hidoasa acolo. Stie cineva ceva de vreo compatibilitate a acestuia? In rubrica dedicata nu am gasit nimic. In rest totul bine, am ramas intepenit azi in parcare la supermarket ...parcarea era ne-deszapezita si am inceput sa ma plimb prin ea, pana cand plin de mine, am incercat sa sparg si malul inalt de 0,8 m care delimita zona deszapezita de cea ne"... dar am scos-o la capat cu ajutorul a doi angajati ai primariei ce treceau pe acolo, fiecare cu cate o lopata in mana :ha:

Editat de corrad
  • Like 1
Link spre comentariu

Astazi am reusit sa fac stropirea de la parbriz sa mearga. A fost destul de greu, multe piedici, ma refer la butonul de avarie care nu ma lasa sa dau masca jos pentru a ajunge la furtunas, era scos din diuza de la parbriz, si in loc sa stropeasca geamul, ma uda pe mine la picioare. Pompa era arsa, asa ca am luat una de matiz, merge perfect, trebuie putin modificat la conectori, mufa originala de la Samurai nu se mai potriveste, am inteles ca da bine cu pompa de tico, dar cum la magazin nu aveau, nu am mai avut rabdare sa astept pana vine si am cumparat de matiz. Poza cu cele doua pompe:

614012414_DSC03226(640x480).jpg.a3f6668f95637b42a8233bc2f0d49e3c.jpg

Link spre comentariu

Astazi am reusit sa fac stropirea de la parbriz sa mearga. A fost destul de greu, multe piedici, ma refer la butonul de avarie care nu ma lasa sa dau masca jos pentru a ajunge la furtunas, era scos din diuza de la parbriz, si in loc sa stropeasca geamul, ma uda pe mine la picioare. Pompa era arsa, asa ca am luat una de matiz, merge perfect, trebuie putin modificat la conectori, mufa originala de la Samurai nu se mai potriveste, am inteles ca da bine cu pompa de tico, dar cum la magazin nu aveau, nu am mai avut rabdare sa astept pana vine si am cumparat de matiz. Poza cu cele doua pompe:

[ATTACH=CONFIG]161215[/ATTACH]

Frumoasa Veveritza . Dar dece ai dat jos masca de la ceasuri ? Era mai simplu sa rabatezi parbrizul si aveai maxima indemana la furtunas :grin:

Suzuki Samurai SJ413 JX

Suzuki Jimny Automatic

Link spre comentariu

Stiu, imi explicase @omoroka, dar am hard-topul prins cu niste suruburi si este dat si cu silicon la zona de imbinare, si am zis sa nu ii stric etanseitatea si pe urma sa stau cu umbrela cand ploua, o sa vad ce este pe acolo in primavara cand vreau sa trec la prelata. Ca si idee, merge super stropirea acum, doar ca stropeste... plafonul. Din ce am vazut, si incercat, nu merge sa reglez diuza, nu se misca deloc in suport (tzatza), idei?

LE: Rezolvat cu WD 40, se misca unde vreau eu acum.

Editat de corrad
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Frumoasa veverita, chiar o stiu de pe site-ul targului (sa nu facem publicitate).Am luat-o pe a mea in aceeasi perioada si chiar ma uitam la a ta dar nu mi-a placut ca era foarta murdara la interior cand am vazut pozele.

Link spre comentariu

Mda... dupa ce am adus-o acasa, am zis sa plimb familia cu noua jucarie, sotia mi-a dat de inteles ca daca nu o spal nu se mai urca in ea niciodata. Asa ca am purces cu mult detergent si "pur" la igienizarea masinii, daca ai sti ce am gasit pe sub mocheta, in instalatia de semnalizare etc... deh, omul era vanator.

Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

Readuc in discutie topicul meu, modificari majore nu prea am facut, doar cateva reparatii la una-alta. Ce am remarcat cat timp am umblat pe sub masina este faptul ca am reductor de SJ 410, am frana de mana pe tambur, zilele acestea vreau sa desfac tamburul sa vad de ce nu prinde frana de mana. Cea mai importanta "modificare" facuta pana acum este ca am montat instalatia de GPL, mai trebuie in 2-3 saptamani sa ajung cu ea la RAR pt. omologare. Momentan nu pot pune poze, dar promit ca imediat ce va fi posibil... Am remarcat ca am "dus" tamponul de la motor, cel care vine la cutia de viteze si are o forma ciudata, nu e patrat ca celelalte doua, care seamana cu cele de reductor. Intrebarea mea este: am gasit un site unde preturile sunt acceptabile zic eu, cum vi se par preturile aici? http://www.onauto.ro/catalog/fisa/4485#ramura=Motor+-+Parti+motor&subramura=Suport+motor&piesa=3590639 Mentionez ca am gasit suportul respectiv in alta parte la 60 de lei, aici fiind la jumatate, normal ca nu merita daca iei o singura piesa, dar pentru mai multe... Ce parere aveti despre piesele de schimb aftermarket, dar fabricate in Japonia, gen "aisha", "japanparts" etc? Sunt de treaba, sau mergem pe cele europene? Multumesc.

Editat de corrad
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare