Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Intrebari nelamuriri legate de Samuraiul meu!

XTM

Postări Recomandate

1. Vreau sa fac o inaltare de caroserie ( body lift) un kit dedicat mi se pare foarte scum am strungar bun si pot sa il fac singur.

Intrebarea este cat pot sa inalt maxim?

Daca inalt trebuie sa fac si alte modificati gen conducte frana sau conducta rezervor sau altele?

2. Ce inseamna springuire de arcuri?

Eu am un kit OME arcuri + telescoape. Trebuie sa fac si eu operatiunea? sau nu are nici o legatura? te ajuta cu ceva orice detaliu e bine venit sa ma pot lamuri.

3. Vreau sa schimb cauciucurile si am cateva intrebari.

- Am inteles ca daca vreau sa pun cauciucuri mai mari gen 31/10,5 trebuie sa am reductor sport? Proprietarul anterior spune ca imi este schimbat dar cum imi dau seama ce si cum? cine ma poate lamuri si cu aceasta problema? Am citit mult pe forum ceva legat de rapoarte ca nu mai trage masina si ca apar probleme pe sosea? eu ma gandeam sa schimb cauciucurile doar pentru a ridica puntile de la sol.

4. Am ceva probleme cu motorul pierde ulei si am hotarat sa il schimb. Am achizitionat un motor de 1.3 identic insa ma gandeam ca daca fac modificarea la roti sa pun unele mari oare imi e suficient avand in vedere ca sunt grele plus ca am si rollchage peste toata masina si atunci ma gandeam daca un 1.6 8v de vitara nu este mai optim tinand cont ca nu necesita foarte multe modificari pentru a fi schimbat.

Rog pe toti cei care au raspunsuri si sfaturi si vor sa ma ajute sa posteze in topic.

Daca este un cunoscator din sibiu si vrea sa ma ajute sunt dispus sa ne si intalnim sa discutam.

Multumesc, Beniamin

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Intrebari nelamuriri legate de Samuraiul meu!

deja citisem cel de al 2-lea topic acum m-am lamurit deci daca sunt lasate arcurile ti le face la loc cum erau odata.

Link spre comentariu

1. Vreau sa fac o inaltare de caroserie ( body lift) un kit dedicat mi se pare foarte scum am strungar bun si pot sa il fac singur.

Intrebarea este cat pot sa inalt maxim?

Daca inalt trebuie sa fac si alte modificati gen conducte frana sau conducta rezervor sau altele?

Depinde cat inalti, sigur este o limita pana in care nu ai nevoie sa schimbi nimic, cand o depasesti ai nevoie de conducte , prelungiri manete, repozitionare bari( astea oricum vor trebui reglate indiferent de cat vrei sa o inalti). Sigur e vreun coleg cu Samurai care stie exact.

2. Ce inseamna springuire de arcuri?

Eu am un kit OME arcuri + telescoape. Trebuie sa fac si eu operatiunea? sau nu are nici o legatura? te ajuta cu ceva orice detaliu e bine venit sa ma pot lamuri.

Daca ai deja kitul OME foarte probabil masina e mai inalta decat una standard. Nu cred ca ai nevoie de springuire. Poate doar daca arcurile tale nu mai au inclinatie si sunt aproape plate.

3. Vreau sa schimb cauciucurile si am cateva intrebari.

- Am inteles ca daca vreau sa pun cauciucuri mai mari gen 31/10,5 trebuie sa am reductor sport? Proprietarul anterior spune ca imi este schimbat dar cum imi dau seama ce si cum? cine ma poate lamuri si cu aceasta problema? Am citit mult pe forum ceva legat de rapoarte ca nu mai trage masina si ca apar probleme pe sosea? eu ma gandeam sa schimb cauciucurile doar pentru a ridica puntile de la sol.

Merge si cu reductorul pe care il ai acum. Daca vrei trebuie sa schimbi rapoartele cu unele mai mari( mai de forta) dar mai intai obisnuieste-te cu masina si vezi daca vrei mai mult. Daca vei schimba gumele cu unele mai mari rapoartele se vor reduce adica vei avea vitezele mai lungi. Orice modificare ii vei face masini va influenta diferite caracteristici ale acesteia. Roti mai mari egal, reprize mai proaste, distante mai lungi la franare, consum marit.

4. Am ceva probleme cu motorul pierde ulei si am hotarat sa il schimb. Am achizitionat un motor de 1.3 identic insa ma gandeam ca daca fac modificarea la roti sa pun unele mari oare imi e suficient avand in vedere ca sunt grele plus ca am si rollchage peste toata masina si atunci ma gandeam daca un 1.6 8v de vitara nu este mai optim tinand cont ca nu necesita foarte multe modificari pentru a fi schimbat.

Depinde ce vrei sa faci cu masina si cat esti dispus sa cheltuiesti.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

Da, springuirea este o operatiune care se face la arcurile obosite sa le mai revigoreze o perioada pana le schimbi cu unele noi, dar daca tu zici ca ai OME banuiesc nu sunt foarte vechi si obosite.....

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Punctele 1-2-3 s-au rezolvat.

Intrebare: Cineva mi-a spus ca dintr-un reductor de 410 si unul de 413 poti face ceva asemanator cu cel de 4.16:1.

Unde pot gasi mai multe detalii sa ma lamuresc daca se merita sau mai bine achizitionez un kit dedicat.

Sau daca are cineva de vanzare un astfel de reductor nici asa nu ar fi rau.

Link spre comentariu

Eu am comandat de la lowranger din state kit de reductie de 4.16.1 pentru samurai a costat 500 dolari cu tot cu transport,este super viteza 1 nu o mai folosesc decât la coborare.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare