Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Probleme incalzire habitaclu 463

theodor777

Postări Recomandate

Am un G 350 din 1993 care se nu mai vrea sa bage cadura decat atunci cand vrea muschi lui.Clapetele de la sistemul de ventilatie se pare ca ar fi actionate vacumatic si fac urmatoarea problema,dupa un timp de mers ,cam 10 minute se inchid complet clapetele si nu mai intra gram de aer nici de afara nici din interior.Ventilatorul lucreaza dar inchis in cutia lui.Mai nou dupa ce am dat Webastoul jos pt a fi reparat in stationare si la mers in oras nici alea 10 minute nu mai baga cald deoarece se pare ca nu mai circula suficient de bine apa prin instalatie.Cand au dat Webastoul jos baieti de acolo nu au gasit pompa de recilculare a apei incat se pare ca masina are asa ceva din fabricatie montat si webasto-ul o comanda tot pe aceasta.M-ar interesa o schema de vacum pt 463 sau ceva informatie pe unde sunt supapele de vacum ale sistemului de climatizare care probabil ca daca le-as decupla ar lasa clapetele deschise permanent si unde gasesc pompa de recirculare pe masina.

Cu mii de multumiri.

Nu e rege ca LEU si masina ca GEU !
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Probleme incalzire habitaclu 463

Vezi ca ai 2 robineti electrici care mai mult ca sigur au ramas blocati pe inchis (deobicei cand se strica raman pe deschis...). Si eu am avut aceasi problema. Am rezolvat cu deschiderea celor 2 supape ( arata ca 2 ciuperci in interiorul acelui robinet ) si am pus un robinet de instalatie sanitara....vara il inchizi, iarna merge pe deschis. Verifica sa nu fi bagat cineva ceva pe instalatie sa obtureze caldura pt vara....dopuri sau ceva de genu'.

Iti pun o poza cu acei robineti.

vind-robineti-caldura-mercedes-w202-866c31333a4904b21b-220-220-2-95-1.jpg.53d954bb3e1d6c73926c803842e0eded.jpg

Editat de rommy20005
zic si io.........
Link spre comentariu

Blocul acela de valve deschide circuitul de apa sau de vacum?

Circuitul de apa. La w124 il gasesti in compartimentul motor pe partea pasagerului, la baza parbrizului. Presupun ca la w463 tot pe acolo art trebui sa fie. Se identifica usor dupa furtunele de cauciuc ce intra si ies din el. Vorba colegului de mai sus, verifica sa nu fie obturate cu ceva dopuri acele conducte, eventual sa ai robinet de deschis/inchis.

Link spre comentariu

Masina mea are robinet mecanic idienticc cu cel de pe modelul mai vechi 460,dar plasat in interior in bord si dotat cu un contactor electric pe deschis care probabil dicteaza la AC.Pompa de recirculare a apei cu care este dotata masina din fabrica a fost folosita si pt recirculare in modulul Webasto,iar cand au deconectat Webasto-ul pt reparatii probabil ca nu se mai alimenteaza pompa,deoarece atunci cand merg mai turat baga cald semn ca circula apa,iar atunci cand scade turatia motorului vine aer rece.Pompa am identificat-o fiind in compartimentul motor exact pe jumatate in dreptul clapetei de admisie aer pt instalatia de climatizare.Nu reusesc sa identific furtunul de vacum care imi inchide clapetele de la ventilatie.Am facut rost de programul de service Benz Das Wis 2009-01 ,va tin la curent sper sa ma dau si eu cu G-eul pe zapezile astea in conditii omenesti,daca nu..imi pun fesu' in cap si patura pe picioare

Editat de theodor777
Link spre comentariu

Traseul de apa este destul de simplu la Mercedes. Poti lua foarte simplu piese de pe w123 sai w124 si iti refaci traseul normal de incalzire. Din experienta iti zic, e nasol rau iarna fara caldura in masina..

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Problema s-a rezolvat in felulurmator:

1.Butonul de clima avea un termometru care era dezlipit si astfel clima ramanea cuplata tot timpul si imi inchidea ceva clapete.Nu am stat sa desfac si sa lipesc mi-a fost mai simplu sa scot o mufa de la un senzor de freon si astfel clima a luat pauza pana la vara.Masina are robinet clasic actionat de cablu si o pompa de recirculare care functioneaza.Problema suplimentara este colmatarea probabila a caloriferului,deoarece nu baga caldura foarte tare,cand e f frig nu face fata,eu am desfacut Webasto in intentia de a-l repara si probabil ca am tulburat un pic apele si ceva s-a depus pe acolo.Am inteles de la taximetristi ca se rezolva cu ceva mister musculo de instalatii sanitare,dar nu aveam chef sa ma apuc de experimente iarna.

2.Masina a primit un sistem de incalzire suplimentara eberspacher Airtronic nou nout care este fantastic,il folosesc atat in mers cat si in stationare,iar pe G-eu s-a adaptat f usor intr-un locas sub bancheta spate parca special facut pt treaba asta.Revin cu poze pt exemplificare.

Din culegerea mea de date am strans cateva scheme cu instalatia de incalzire a masinii si pun cateva poze ,poate mai ajuta pe cineva.

indexaa_php.gif.f3baf516d7b1e324a874eadc5d041028.gifindex5_php.gif.c3aec23990bba16c3ed391d2b02d2602.gifindex000_php.gif.b9aa949862761238b8f0daee5df0e90a.gifindex7_php.gif.f8d92c46dc97c27208e165854d014048.gifindex78_php.gif.ee13f59c07cad9899d6d1f4d0811f4ce.gifindex1111_php.gif.0da0c635c6a52d0ef8957d00e079ac03.gifindex_php.gif.101e2b761852e6af51ce8e8dc393131a.gif

Editat de Astral
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare