Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

mister cutie viteze Y60

giorgel

Postări Recomandate

citind mai devreme despre problema lui pinti, m-am hotarat sa va prezint o dilema.

concret, o cutie de Y60, care la schimbul de ulei a "deversat" si un fragment metalic insotit de shpan:

20121106_173346.thumb.jpg.8679d933d61060ae37c469194d632671.jpg

20121106_173245.thumb.jpg.219a348be6ef6f4b1eaa8bcf9f75c9b8.jpg

20121106_173254.thumb.jpg.68b321a0af5888bb24a54bc96790fd2b.jpg

20121106_173315.thumb.jpg.4004f50a303b6ee593ed7f014857acd0.jpg

dilema consta in faptul ca nu se aud zgomote ciudate si totul functioneaza pana acum normal, masina este folosita aproape zilnic, a fost si la o iesire offroad acum 2 saptamani.

Editat de giorgel

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: mister cutie viteze Y60

culoare de metal, nimic denaturat.

bucata mare din top pare a fi o parte din colivia unui rulment.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Io fi aruncat unu o moneda in cutie ...si acum ai scos-o cu dobanda ...cercel ...:ha:

Pare a fi o bucata de camasa de bila de rulment ... Subscriu la ce zice nenea Patriciu ...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

pare a fi mai repede o verigheta decat inel, acum au mai ramas bilele sa se adune si ele sa mai croseteze o bijuterie.

sincer cutia face o galagie infernala cand las pedala de ambreiaj si asta e de jumate de an!dar nu ma sperie inca astept sa se rupa ceva inainte sa fie desfacutra.

Editat de marx5

Transsylvania Off Road Club

"ELEFANTUL"

Link spre comentariu

S-a dus rulmentul de pe mijlocul cutiei,cel din bucata de fier dintre capac si corpul cutiei. Am desfacut si schimbat acel rulment(cam 90 lei SKF) la un y 60 adus din olanda, unde inginerul de la service-ul de acolo sustinea ca in cutie nu se schimba uleiul. Risti sa ramana cutia blocata. Dupa ce schimbi rulmentul si uleiul si scoate mansonul de la schimbator si mai pune un litru in plus. Acel rulment,la nivelul normal de ulei al cutiei sta in ulei numai cu partea de jos a carcasei lui,si mai e incadrat si de 2 pinioane mari care impiedica uleiul sa ajunga la el. Spor la treaba.

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Aveti idee daca sincroanele din cutia de viteze difera in functie de anul de fabricatie al masinii (Patrol Y60)? Nu stiu daca pe masina mai am cutia originala si nu am certitudinea ca daca comand sincroanele dupa seria sasiului nu vine altceva.

Multumesc anticipat.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Dude,

Pe Y60 motor de RD28 respectiv RD28T (1987-1997) s-a pus cutia asta de viteze manuala: FS5R30A. Cutie de transfer TX12A.

Pe motorul TD42 (1992-1997) s-a pus FS5R50A. Cutie de transfer TX12A.

Nu exista alte tipuri de cutii manuale la Nissan Y60.

Deci n-ar trebui sa ai probleme cu sincroanele decat daca sunt facute modificari artizanale in respectiva cutie.

Nu sunt impotriva initiativei de a iti repara cutia de viteze, chiar o salut DAR cred ca este mult mai ieftin, rapid si comod sa iti cauti una de pe piata de dezmembrari ptr ca slava domnului sunt inca destule si sa o platesti dupa ce o probezi pe masina, fie pe masina donatoare fie montata pe masina ta.

Link spre comentariu

Salut Yonutz. Ideal ar fi fost sa gaasesc o cutie dupa revizie cum era una de vanzare aici pe forum, dar care s-a vandut pana am ajuns eu la ea. Conform unui site frantuzesc specializat exista 2 kituri de reparatie a cutiei, unul pentru cutii pana la sfarsitul lui `91 si unul din `92 pana in `97:

http://www.euro4x4parts.com/pieces_4_transmission/v/boite_de_vitesses_kit_renovation/nissan/patrol_gr_y60_1988_1997/

Din pacate in cazul meu cei care fac reparatia cutiei nu au resit sa gaseasca sincroanele (3,4,5 si marsariere) in tara asa ca sunt nevoit sa astept inca 2 saptamani pana le aduc din Japonia - se pare ca am o masina foarte speciala cu o cutie de viteze foarte rezistenta care nu se strica, deci distribuitorii de piese de schimb nu tin pe stoc piese de schimb. :ha:

Iti multumesc pentru informatii si sper sa ma apropii de un sfarsit cu reparatiile la masina asta si sa incep sa ma bucur de ea.

Link spre comentariu

Dude,

S-ar putea sa fie vorba de sincroanele ptr cele doua cutii ... de care am pomenit eu mai sus.

Intra aici: http://catalogs.ssg.asia/nissan/ ...pune seria de sasiu la masina ta, dute pe cutie si scoate codurile de original la sincroane. Dupa alea comanda! :h5

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare