Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

motor 2.0 diesel grand vitara - pareri

Postări Recomandate

Re: motor 2.0 diesel grand vitara - pareri

Buna seara !

Pe GV motoarele 2.0 diesel poate sa fie ( de la cel mai vechi la cel mai nou ) :

- 2.0 TD de Mazda care ofera 87 CP .

- 2.0 HDI 90 CP din Grupul PSA Peugeot / Citroen .

- 2.0 HDI 8 valve 110 CP 250 Nm din Grupul PSA Peugeot / Citroen .

- 2.0 HDI 16 valve 110 CP 270 Nm din Grupul PSA Peugeot / Citroen .

In afara de faptul ca v-am scris motoarele de la cel mai vechi la cel mai nou , sint scrise si de la cel mai fiabil la cel mai putin fiabil . Cum am spus si in alt topic , motoarele de provenienta Peugeot / Citroen sint cele de pe anumite masini care se folosesc ca taxiuri ( Peugeot 406 , Citroen C8 ... ) si asta inseamna si multi KM . Daca masina a fost intretinuta cum trebuie nu dau probleme mari aceste motoare . Bineinteles ca , in timp ce creste numarul de KM creste si posibilitatea sa cada altceva in afara de consumabile . Bagati un ochi si prin topicul lui @halfi pentru a va lamuri mai bine cu motoarele .

Cu respect,

Teodor.

Editat de Teodor4x4
4x4, Way of Life !
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am eu un HDi de 90CP de nou. Sfatul meu e sa fugi cat poti de tare de ele. M-a scos la pensie...

Daca exista GV si cu diesel clasic, nu mai sta pe ganduri!

Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin:

Prahova 4x4

Link spre comentariu

Am renuntat la ideea de a cumpara aceasta controversata masinuta,am aflat ca nici consumul nu e f. multumitor....

Multumesc pentru sfaturi!

Link spre comentariu

Am eu un HDi de 90CP de nou. Sfatul meu e sa fugi cat poti de tare de ele. M-a scos la pensie...

Daca exista GV si cu diesel clasic, nu mai sta pe ganduri!

Despre care HDI de 90 CP este vorba , cel de 2.0 sau cel 1.6 ? Pe ce masina si din ce an ?

2.000 - ul este un motor foarte fiabil , nu are FAP , ceea ce este de apreciat avand in vedere problemele si intretinerea . Este cel mai bun motor HDI si care da cele mai putine probleme . Stiu masini cu acest motor cu multi KM si nu a scos la pensie pe nimeni .

1.600 este altceva ( avem o masina in ograda cu acest motor si are doar 67.000 KM ) . Probleme cu AC - ul , distributia a fost schimbata in garantie , problema tipica cu alternatorul , zgomotele ...

@ssmy , despre consum , GV este mai economic decat Ranger , cel putin avand in vedere acest link unde apare consumul extraurban , urban si mediu al motorului de 2.5 TDI : http://www.km77.com/precios/ford/ranger/2003/ranger-doble-cabina-25tdi ( Consumo extraurbano , Consumo urbano si Consumo medio [ l / 100 km ] ) .

Cu respect,

Teodor.

Editat de Teodor4x4
4x4, Way of Life !
Link spre comentariu

Teo,

Am un 306 cu 2.0 HDi... La numai 40.000 km a cazut prima pompa de alimentare (a ramas colectorului motorului fara "cupru" pe el - asta e cand pui metal pestre plastic). Si de atunci nenumarate "figuri". Vesnicul cod de eroare e P0230. Nu mai intru in detalii ca oricum suntem offtopic, dar crede-ma ca nu e problema singulara. Daca dai un search pe Google ai sa gasesti pe multe forumuri problema dezbatuta amplu...

Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin:

Prahova 4x4

Link spre comentariu

Teo,

Am un 306 cu 2.0 HDi... La numai 40.000 km a cazut prima pompa de alimentare (a ramas colectorului motorului fara "cupru" pe el - asta e cand pui metal pestre plastic). Si de atunci nenumarate "figuri". Vesnicul cod de eroare e P0230. Nu mai intru in detalii ca oricum suntem offtopic, dar crede-ma ca nu e problema singulara. Daca dai un search pe Google ai sa gasesti pe multe forumuri problema dezbatuta amplu...

Inteleg . Voi cauta problema sa vad mai exact despre ce e vorba .

Cu respect,

Teodor.

4x4, Way of Life !
Link spre comentariu

Cu siguranta,consumul este mai mic in raport cu Ford Ranger, dar daca comparam cele doua masini la gabarit si sarcina,nu prea ma avantajeaza f mult sa-mi schimb rangerul.cred ca daca il voi schimba imi voi lua un freelaner 2.0,cred ca mai 4x4 decat un grand vitara:wink:

Ford Ranger -consum mediu 10-11%

Suzuki Grand Vitara-consum mediu 9-10%

Editat de ssmy
Link spre comentariu

Freelander mai 4x4 decat GV , hmm ... GV are reductor , mai usor de pregatit ... Iar consumul mediu dat de dvs mi se pare putin cam mare ... Sincer , nu stiu daca si un Freelander ar fi mai avantajos in locul Ranger - ului dupa cele spuse de dvs ( gabarit si sarcina ) ... dar deja sint off - topic comparand GV si Freelander ...

Cu respect,

Teodor.

4x4, Way of Life !
Link spre comentariu

pe GV motorul de mazda 87cp este cel mai recomandat, din punctul de vedere al fiabilitatii? multi se plang de HDI uri. intreb ca mi ar place o GV diesel insa tot aud lucruri nefavorabile legate de motor.

In prezent: Suzuki Escudo LWB 1.6 16v 101 cp, 1993, RHD

In trecut: Vitara SWB 1.6 8v 80 cp, 1993, cabrio, injectie - stock

Link spre comentariu

Eu mi-as cumpara si un 2.0 HDI 90 cp . Repet , stiu masini aici in Spania cu acest motor cu multi km si nu au avut probleme . De exemplu : Citroen Xantia 2.0 HDI 90 cp , 350.000 km in 8 ani . Cum am zis si mai sus acest motor nu are FAP si in plus nu are turbo cu geometrie variabila si volanta bimasa , lucru care inseamna ca ati scapat de problemele HDI-urilor de dupa . Aici , multi si-au pus acest motor pe Vitara lor si le folosesc off-road ( ca exemplu vedeti topicul meu : Vitara 2.0 HDI punti patrol 5.14 , cutie Toyota , 4.70.1 , ARB fata / spate , 33-uri = banana fericita :D ) .

Cu respect,

Teodor.

Editat de Teodor4x4
4x4, Way of Life !
Link spre comentariu

eu am 2 prieteni buni unul are grand vitara 2.0 hdi, are facutii km la greu foarte multumit de masina,atat la consum cat si la consumabile ,

celalalt prieten are un freelander 2.0 td4 ,e multumit oarecum de masina dar cand vine vorba de 4x4 nu poate ce poate GV (avand in vedere ca GV are reductor ) consumul e cam acelas in schimb piesele le ia din uk ca in ro is un pic mai piperate

eu le-am condus pe amandoua cu si fara remorca, in 4x4 ,as alege la orce ora GRAND VITARA dar asta e parerea mea. bafta si sa ai noroc de ce o sa achizitionezi

Editat de Astral
Link spre comentariu

Buna seara !

Pe GV motoarele 2.0 diesel poate sa fie ( de la cel mai vechi la cel mai nou ) :

- 2.0 TD de Mazda care ofera 87 CP .

- 2.0 HDI 90 CP din Grupul PSA Peugeot / Citroen .

- 2.0 HDI 8 valve 110 CP 250 Nm din Grupul PSA Peugeot / Citroen .

- 2.0 HDI 16 valve 110 CP 270 Nm din Grupul PSA Peugeot / Citroen .

In afara de faptul ca v-am scris motoarele de la cel mai vechi la cel mai nou , sint scrise si de la cel mai fiabil la cel mai putin fiabil . Cum am spus si in alt topic , motoarele de provenienta Peugeot / Citroen sint cele de pe anumite masini care se folosesc ca taxiuri ( Peugeot 406 , Citroen C8 ... ) si asta inseamna si multi KM . Daca masina a fost intretinuta cum trebuie nu dau probleme mari aceste motoare . Bineinteles ca , in timp ce creste numarul de KM creste si posibilitatea sa cada altceva in afara de consumabile . Bagati un ochi si prin topicul lui @halfi pentru a va lamuri mai bine cu motoarele .

Cu respect,

Teodor.

Nu vreau sa supar pe nimeni,am scris de prea multe ori ca sa mai rescriu dar....GV-UL a primit doar 2 motoare diesel.primul motor de la nastere pina in 2004 motorul 2000, 8 v,de provenienta Mazda,si 2004-septembrie 2005 cind a incetat fabricarea modelului 2000 hdi 16 v provenienta psa.Motorul de pe gv de provenienta psa e folosit la peugeot 607 sau la 807,fiat ulisse,iar la citroen doar pe o furgoneta.Nu uitati ca psa a facut 2000 hdi pus pe multe masini,dar verificati subcodul de pe gv care este RHW si o sa va lamuriti.In privinta fiabilitatii va mai spun un lucru:super fiabil,dar nu la noi romanii care vrem sa punem motorina de la locomotive:)))Personal am 90.000 km cu gv-ul meu din 2005 si sunt multumit.(mi-a facut doar odata o figura din cauza unei curele)IIn rest va stau la dispozitie cu tot ce inseamna gv(am avut si modelul cu motor mazda cit si acum cel cu peugeot)

Am mai scris si consumurile:la cel de mazda in oras vara lua cam 9,iarna se ducea in 11,la cel de psa vara in oras duce 10l fara ac,iarna 12 ,iar cu 4x4h cuplat cam 13-14 la o viteza de deplasare maxima de 40 km/h.

In rest in teren si cu incaltarile de rigoare bate la fund multe masini cu pretentii,eu am bagat-o destul de tare uneori in trasee si a facut fata cu brio.

Nu vreau sa imi arog dreptul de atoate cunoscator la gv,dar dupa ce am avut-o pe prima 4 ani(de noua) si acum pe astlalta de 7 ani(de noua) cred ca cam stiu cu ce se maninca Grand Vitara in toate domeniile.Apropo nr meu este 0756484448 si va stau la dispozitie cu orice informatie,pe forum din pacate din cauza timpului liber limitat intru rar.

PS pentru colegul care spunea ca gv-ul e controversata.Stii de ce nu vezi prea multe?pt ca 1.au fost scumpe in draci(eu pe asta din 2005 am dat 30.000 de euro atunci)si de abia in anii astia de criza fiind de acum si veche a scazut pretul sub 10.000 euro

2.romanul ce nu intelege nu cumpara:))))))))dar mai si comenteaza negativ:)))))))

Editat de grandvitara
Link spre comentariu

Nu vreau sa supar pe nimeni,am scris de prea multe ori ca sa mai rescriu dar....GV-UL a primit doar 2 motoare diesel.primul motor de la nastere pina in 2004 motorul 2000, 8 v,de provenienta Mazda,si 2004-septembrie 2005 cind a incetat fabricarea modelului 2000 hdi 16 v provenienta psa.Motorul de pe gv de provenienta psa e folosit la peugeot 607 sau la 807,fiat ulisse,iar la citroen doar pe o furgoneta.Nu uitati ca psa a facut 2000 hdi pus pe multe masini,dar verificati subcodul de pe gv care este RHW si o sa va lamuriti.

Pe acesta l-ati omis: 2.0 HDI 110CP, 8 valve, 250 Nm, cod motor RHZ de provenienta Peugeot/Citroen Grupul PSA. Mai intai GV a incorporat motorul de 8 valve, 250 Nm si cod RHZ si dupa, cel de 16 valve care spuneti dvs.

Info GV diesel: http://translate.google.es/translate?sl=es&tl=en&js=n&prev=_t&hl=es&ie=UTF-8&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fsuzuki88.webcindario.com%2FgrandVitara%2520pueba%2520TD.htm.

Editat de Teodor4x4
4x4, Way of Life !
Link spre comentariu

Da, e ok daca ne luam dupa informatii.Da ca sa ramina tot pe a mea:))joke desigur,eu nu am intilnit in Romania pina acum varianta cu 8v Psa.Chiar si la cumpararea masinii am intrebat la B$S motors bucuresti ,de 8v, dar mi-au zis ca Romania nu a primit varianta asta.Ca o fi sau nu adevarat asta e alta treaba,dar repet nu am intilnit motorizarea asta.Oricum numarul gv-urilor cumparate in perioada 2004-2005 in tara nu a fost mai mare de 50 buc informatii primite tot de la ei.In rest Sarbatori Fericite si un an nou cit mai bun!

Editat de grandvitara
Link spre comentariu

eu am un gv din 99 motor mazda RF --e ok. masina la ce am focut cu ea , o singura problema cu compresorul de aer conditionat care sa stricat si nu mai gasesc altul nici macar la mana a doua -poate stie sau cunoaste cineva ceva?

Link spre comentariu

Imi cer scuze daca sunt putin off-topic dar de motorul de 1.9 de la Renault ce parere aveti? Tocmai mi-am luat un GV cu aceasta motorizare si nu stiu mare lucru de el...

Din cate am citit despre acest model pot spune ca e o masina buna. Ca minusuri: motor cam zgomotos (se pare ca dupa ce isi face rodajul zgomotul mai scade), garda mica la sol, anvelopele cu care vine masina in sensul ca nu isi fac treaba deloc in afara asfaltului (e si normal, pentru off-road exista anvelope speciale pentru asta), sistemul audio al masinii... in concluzie, nimic ce nu se poate rezolva. Am mai si citit ca e o masina echilibrata, adica merge bine pe asfalt si se descurca si in afara lui. Daca ii montati un kit de inaltare, niste anvelope mai acatarii si scuturi pe dedesupt, veti avea o masina destul de capabila in off-road si asta nu o spun numai din cele citite ci si din cele vazute.

Cati km are masina dvs la bord ?

4x4, Way of Life !
Link spre comentariu

masina are 180K la bord a avut distributia schimbata la 150K si neamtul de la care am luat-o a zis ca urmatorul schimb de distributie sa il fac la 300k.Deci inca 150k?Am zis "nu e cam mult?" a zis ca nu...

Link spre comentariu

masina are 180K la bord a avut distributia schimbata la 150K si neamtul de la care am luat-o a zis ca urmatorul schimb de distributie sa il fac la 300k.Deci inca 150k?Am zis "nu e cam mult?" a zis ca nu...

Inseamna ca are rodajul facut de ceva timp :grin:. Deci pana sa ajunga la dvs masina a circulat numai prin Germania. Ramane de vazut in ce mod o afecteaza motorina de proasta calitate din Romania cum a zis si @grandvitara. Ma si miram cum de in tara sint atatia care se vaita ca HDI-urile de pe Vitara si GV sint motoare pacatoase, dar la motorina nu ma gandisem...

Ce aveti de gand sa faceti cu agregatul ? Puteti deschide un topic separat aici, la sectiunea ''Grandvitara, SX'', unde sa ne prezentati mai in detaliu acaretul dvs deoarece prin Romania am observat ca sint mai rare, mai ales cu acest motor diesel de Renault. Bafta !

Editat de Teodor4x4
4x4, Way of Life !
Link spre comentariu

Inseamna ca are rodajul facut de ceva timp :grin:. Deci pana sa ajunga la dvs masina a circulat numai prin Germania. Ramane de vazut in ce mod o afecteaza motorina de proasta calitate din Romania cum a zis si @grandvitara. Ma si miram cum de in tara sint atatia care se vaita ca HDI-urile de pe Vitara si GV sint motoare pacatoase, dar la motorina nu ma gandisem...

Ce aveti de gand sa faceti cu agregatul ? Puteti deschide un topic separat aici, la sectiunea ''Grandvitara, SX'', unde sa ne prezentati mai in detaliu acaretul dvs deoarece prin Romania am observat ca sint mai rare, mai ales cu acest motor diesel de Renault. Bafta !

Iar o sa o fac pe gica contra:)))dar motorina proasta afecteaza orice masina,mai putin alea cu motoare diesel standard care merg si cu ulei ars:)).Motorul de 1,9 de pe gv-ul nou e un motor vechi al celor de la renault lansat prin 2002-2003 daca nu ma insel odata cu 1,5 dci-ul si care tot la fel daca nu imi joaca feste memoria este pus si pe Dacia papuc.In rest ca si 1,5 un motor fiabil dar care are volanta cu masa dubla deci o cheltuiala in plus la schimbarea ambreajului.Principala problema a gv-ului nou este ca a disparut sasiul rigid si la care adaugindu-se la fel ca si la gv-ul vechi directia pe cremaliera o face o masina doar pt forestiere usoare.De inaltat nu prea ai cum decit cu un SL,de BL nepunindu-se evident problema:)))

Link spre comentariu

Motorul de 1.9 de pe GV este F9Q. Aceste motoare (F9x) se folosesc din 1995. Acest motor F9Q, il putem gasi din 2005 pana in prezent. Dci-ul de 1.5 s-a pus pe Logan Pick-up.

Din cate am vazut, SL mai mare de +5 nu gasesti. Eu zic ca face fata si la mai mult, nu numai la forestiere usoare. Se gaseste si bara ARB pentru acest model, Roof Rack, daca se doreste se poate monta si un troliu, etc.

De exemplu:

ngv.jpg.c1d64080700b63b0248b73b87d19c366.jpg

http://suzuki88.mforos.com/761007/6824771-fotos-ngv-s-preparados/

4x4, Way of Life !
Link spre comentariu

salut ! Domnilor foarte ,foarte interesanta discutia din punct de vedere personal,am un samurai pe care doream sa-l schimb cu un gv diesel dar ,am sa ma mai gindesc.Discutile sunt contradictori dar productive,nu trebuie sa se super nimeni fiecare expune problema din experientele personale cu gv .MULTUMESC,si va rog continuati expunerile!

VW Touareg 2,5 tdi "o5

Alte acareturi

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Motorul de 1.9 de pe GV este F9Q. Aceste motoare (F9x) se folosesc din 1995. Acest motor F9Q, il putem gasi din 2005 pana in prezent. Dci-ul de 1.5 s-a pus pe Logan Pick-up.

Din cate am vazut, SL mai mare de +5 nu gasesti. Eu zic ca face fata si la mai mult, nu numai la forestiere usoare. Se gaseste si bara ARB pentru acest model, Roof Rack, daca se doreste se poate monta si un troliu, etc.

De exemplu:

[ATTACH=CONFIG]162755[/ATTACH]

http://suzuki88.mforos.com/761007/6824771-fotos-ngv-s-preparados/

Directia e pe cremaliera deci adio discutii privind off-roadul:))prietenii stiu de ce:)))Atit si nimic mai mult!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare