Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Suzi de la Botosani

mikiduta

Postări Recomandate

Salutare!

Sunt proaspat posesor de Suzuki Samurai din 85 pe carburatie.

Suzi,ca asa o cheama a cam stat intr-un garaj vreo 3 ani,pina fostul proprietar(Bobita) a hotarit sa o vinda(din lipsa de spatiu).

Starea e general buna,fara rugina,fara lovituri...ce sa mai,pentru anii pe care-i are arata nesperat de bine.

Tot Bobita mi-a adus-o pe platforma din Botosani in Bucuresti si deja am facut vreo 4-500 km impreuna.

Asta bineinteles dupa ce am verificat toata partea electrica ca erau niste probleme(ba se tura excesiv...ba murea motorul) si dupa ce am schimbat uleiurile si am echilibrat rotile(care au cauciucuri de iarna chiar foarte bune).

Ce nu imi place este ca te zdruncina de ia gaia cind esti pe sosea,aratura...etc.

Incep sa ma gindesc serios la un schimb(tot cu un 4x4)...:))

In fine acum am demontat carburatorul din cauza urmatoarelor probleme:turatie impecabila la relanti(850 rpm) dar nu se mai accelereaza.Am gasit si vinovata-pompa de sprit(care necesita inlocuita).

in rest e ok.

Poze in linkul alaturat https://picasaweb.google.com/118201893926662063671/Suzi?authuser=0&authkey=Gv1sRgCOLaufe3iqma8wE&feat=directlink

Editat de mikiduta
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Suzi de la Botosani

Faina Suzi a ta,sa o conduci sanatos! Cand am citit titlul topicului am crezut ca mai avem un membru de sex opus :ha:

Bine ai venit pe forum !

Sunt roman si ca roman ma socot buricul pamantului.Ca daca n-as fi roman n-as fi nimic.Nu ma pot imagina francez, englez,german,adica nu pot extrapola substanta spiritului meu la alt neam.Sunt roman prin vocatie,ca altfel nu pot sa ies.
Link spre comentariu

Faina Suzi a ta,sa o conduci sanatos! Cand am citit titlul topicului am crezut ca mai avem un membru de sex opus :ha:

Bine ai venit pe forum !

O operatie ar schimba problema,nu? :ha:

Link spre comentariu

De facut mai sunt multe,ca la orice masina care are o vechime de un sfert de veac,gen chedere,amortizoare,termostatul care nu stiu daca il mai are...

De exemplu cind cuplez 4x4,ori pe greu ori pe usor,se aude un zgomot.Probabil planetarele,capetele de bara....in fine o sa vad pe parcurs.

Dar mai intii sa rezolv cu carburatia si dupa aia mai vedem.

O sa trec si pe la Costin Fantana(tata lor) sa isi dea si el cu parerea,iar dupa aia sa-i schimb caucioacele cu ceva mai de off-road.

Asa ca abia astept iarna!!!

Link spre comentariu

arta bine suzi a ta. iar plafonul inaltat este chiar cool.

este SJ 413 nu Samurai.

oglinda de pe dreapta este de dacia papuc?

referitor la zgomote, cind cuplezi 4x4, verifica cardanul fata, probabil ca are vre-o cruce uzata sau gripata.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

arta bine suzi a ta. iar plafonul inaltat este chiar cool.

este SJ 413 nu Samurai.

oglinda de pe dreapta este de dacia papuc?

referitor la zgomote, cind cuplezi 4x4, verifica cardanul fata, probabil ca are vre-o cruce uzata sau gripata.

Cred ca amindoua oglinzile sunt de papuc,sincer nu am reusit inca sa fac vreo comparatie cu alte oglinzi si habar nu aveam ca nu este samurai si ca este SJ 413.

Pentru mine arata toate cam la fel,deocamdata... :))

Link spre comentariu

Multumesc tuturor pentru urari :tk

Abia de acum incepe munca grea,in primul rind sa ne cunoastem....

Oricum baza e foarte buna,restul ar trebui sa vina de sine :))

Link spre comentariu

Sunt 3 modele de baza:

-SJ410 (motor de 1000, semnalizari pe aripa si masca de tabla),

-SJ413(motor de 1300 cu carburator, semnalizari pe aripa, masca de plastic pe care scrie SUZUKI),

-Samurai (motor 1300, injectie, in loc de semnalizari are niste sigle pe care scrie "Samurai", masca de plastic cu logo "S" de la suzuki.)

Editat de Cristian1

Off-Road in Waldland

Link spre comentariu

Sunt 3 modele de baza:

-SJ410 (motor de 1000, semnalizari pe aripa si masca de tabla),

-SJ413(motor de 1300 cu carburator, semnalizari pe aripa, masca de plastic pe care scrie SUZUKI),

-Samurai (motor 1300, injectie, in loc de semnalizari are niste sigle pe care scrie "Samurai", masca de plastic cu logo "S" de la suzuki.)

al meu e samurai din '92 pe injectie si corespunde profilului de la modelul nr.2 :wink:

4x4
Link spre comentariu

Masina asa a fosta dusa din state, in 1995 si inmatricutata in ro. Nu a fost schimbat nimic pe ea, asa sunt modelele fabricate in japonia pentru piata americana. Eu de exemplu nu am parbriz rabatabil, dar am rollbar central si niste traverse longitudinale deasupra scaunelor. Ce mai e diferit la modelul meu sunt luminile fata: farurile sunt "sealed beam" iar pozitiile sunt aceiasi culoare cu semnalizarile.

4x4
Link spre comentariu

Da, exista si hibrizi, facuti de uzina sau nu, exista :)) Mai sunt si modelele spaniole, Santana care au toate cele 3 masti, sau SJ413 cu bord de SJ410, mai exista Samurai pe carburator...

Sunt fel de fel de modele dar modificarile de baza sunt tot alea.

Gata ca suntem off-topic :))

PS: O modificare majora facuta Samurai-ului fata de SJ-uri, sunt puntile mai late cu 5 cm :grin:

Off-Road in Waldland

Link spre comentariu

Saptamina viitoare,Suzi va avea carburiciul re-montat si sper sa nu mai aiba probleme.

In rest va fi suspendata pentru a incerca sa descopar de unde se aude cloncanitul atunci cind cuplez si fata.

Probabil vreo cruce cardanica(sper) sau vreo planetara....

Vom vedea....

In rest ma deranjeaza un arc pe spate dreapta,adica sta mai aplecata pe spate dreapta si destul de incomod la condus ca stai intr-o parte.Mai ramine directia de rezolvat(capete de bara sau ce-o mai fi pe acolo).

Aaaaa.....si mai trebuiesc facute franele pe spate ca nu tin mai deloc(asa mi-a zis prietenul meu de la ITP dupa ce mi l-a dat),cu toate ca le-am aerisit,sabotzii sunt in regula.Are si presiune cind fac aerisirea....hmmm o sa mai vad.

Cu Dumnezeu inainte....daca nu cu....al cu coarne :ha:

Editat de mikiduta
Link spre comentariu

Apropo de 'al cu coarne nu demult am vazut un film si era un Cadilac din ala cat o locomotiva decapotabil cum avea ELVIS era si roz si avea ditamai coarnele pe capota :)) oare sa fi vazut acelasi film :D :)) bafta la modificari

Link spre comentariu

Costurile au fost urmatoarele -1650 euro Suzi

-100 euro transportul

-uleiuri peste tot si cu manopera la mecanic si electrician-200 euro

-ITP-50 euro

Pina acum 2000 euro.

Mai vedem in continuare.....

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare