Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Surub amortizor capota - atentie !

Cristi S

Postări Recomandate

Salut! Este important ca posesorii sau viitori posesori de Discovery 3 sa citeasca acest post!

In cursul zilei de sambata, dupa deschiderea si ulterior inchiderea capotei superioare de la portbagaj, am auzit un zgomot ca mi-a facut inima aproape sa se opreasca.

Ce a fost? Surubul care tine amortizorul drept al capotei de la portbagaj s-a desprins,amortizorul s-a desprins cu totul si spre stupoare mea nici nu mai aveam cum sa-l insurubez la loc. Acest surub se prinde intr-o piulita care este sudata in spatele stalpului iar aceasta piulita a cazut si nu mai poate fi recuperata.

Concluzia? E un cosmar sa efectuezi aceasta reparatie. Nu exista cale de acces in spatele acelui stalp. Cei de pe site-ul http://www.disco3.co.uk/forum/topic3721.html si site-ul http://www.4x4community.co.za/forum/showthread.php?t=99808 au gasit o metoda trasnita cu ajutorul careia poti prinde inapoi o piulita noua dar din pacate vremea de afara nu imi permite momentan aceasta operatiune. Ea consta in lipirea unei piulite de o sarma dura, pozitionarea ei in spatele gaurii printr-un loc de acces la care ajungi dand la o parte o bucata de plastic ornamental si ulterior insurubarea sistemului de prindere a amortizorului. O alta metoda poate fi decuparea cu ajutorul flexului a unei zone din apropierea gaurii surubului, plasarea piulitei si ulterior sudarea si vopsirea.

In urma documentarii pe diverse site-uri am aflat ca aceste suruburi si in special cel din drepta au tendinta de a se slabi cu timpul ( cel din dreapta a fost mentionat permanent si de utilizatorii site-ului disco3.co.uk )

Recomandarea mea este sa verificati aceste prinderi si in cazul in care sunt slabite sa le insurubati la loc. Aceasta metoda preventiva este cu mult mai buna fata de a inlocui piulita in cauza. Atasez niste poze.

10122012049.thumb.jpg.1a9eee5bcc87b5043e00558a5ca40ac7.jpg

10122012050.thumb.jpg.791c3fc398d36e654e7a920a35901399.jpg

10122012051.thumb.jpg.0b934f583c3f0a26109c6e65471ec3e6.jpg

10122012053.thumb.jpg.6ad34e7d1feb7979a9ea8b377a8e70e9.jpg

Editat de Astral
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Surub amortizor capota - atentie !

Dupa cum vad eu acolo, nu este mai simplu de montat o piulita nituita ? Era pe undeva pe forum un topic cu asa ceva.

Land Rover Discovery 2.5 TDi 1994

Jeep Grand Cherokee 5.2 V8 1994

Link spre comentariu

Dupa cum vad eu acolo, nu este mai simplu de montat o piulita nituita ? Era pe undeva pe forum un topic cu asa ceva.

Exact asta i-am recomadat si eu pe LROC, doar ca trebuie vazut ce metric, ce fi are gaura si ce pas are sutubul.

S-auzim de bine

:cl 4x4 fun for all :h5

RR Classic 1986 - 200Tdi

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Daca era masina mea, ca sa nu ma complic prea tare, sudam surubul de caroserie si gata. Este foarte simplu sa masori surubul ala si cred ca va gasi ceea ce ii trebuie, cel putin daca va gasi ceva aproape de ceea ce ii trebuie, se poate mari filetul cu un tarod.

Land Rover Discovery 2.5 TDi 1994

Jeep Grand Cherokee 5.2 V8 1994

Link spre comentariu

Va salut! Multumesc pentru raspunsuri. Am gasit solutia. Voi folosi o piulita-nit si ulterior voi insuruba sistemul de prindere al amortizorului.

O informatie care poate va ajuta pe viitor posesorii acestei masini in cazul in care vor avea aceeasi problema este si pretul amortizorului : 77 lei in varianta compatibila si 110 lei in varianta OEM. O zi buna !

Editat de Astral
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare