Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Adeziv - pareri

albinaru

Postări Recomandate

Re: Adeziv - pareri

"Plasticul" ala e de mai multe feluri (polietilena, policarbonat, etc) si respectiv si adezivii care sunt potriviti pentru fiecare tip de plastic......

Degeaba scrie pe unii ca sunt "universali", pana nu identifici tipul de plastic, nu faci nimic.....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ar fi util sa mentionezi ce fel de plastic si in ce conditii va fi utilizat. Adezivi sunt multi dar, cel mai indicat trebuie ales in functie, in primul rand, de natura "plasticului" (un adeziv pentru PVC nu va fi bun de nimic la ABS...si invers, doar ca exemplu)

LE Scuze Astral, postam in acelasi timp:h5

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Plasticul este un catadioptru si mai am alte asemanatoare (sticla de lampa stop) de lipit.

Pentru tipul asta de plastic, iti trebuie un adeziv care dizolva din material si nu un adeziv de contact (gen superglue). Cel mai simplu si mai eficient ar fi daca ti-ai face rost de niste cloroform sau tetraclorura de carbon, dizolvi in acesta (proportie de 1 : 10) ceva pilitura din materialul pe care il ai de lipit iar mix-ul obtinut il folosesti la lipire.

In comert cauta adezivi recomandati pentru stiplex (plexiglas), stiu ca in gama celor de la UHU exista asa ceva dar nu am la indemana denumirea (daca o gasesc revin cu precizari)

LE: Am gasit intre timp tubul prin casa. Este vorba de UHU Allplast (asta am folosit eu). Se mai poate folosi si UHU Hartkunststoff cu rezultate foarte bune.

Editat de teddybear

Link spre comentariu

Ar fi util sa mentionezi ce fel de plastic si in ce conditii va fi utilizat. Adezivi sunt multi dar, cel mai indicat trebuie ales in functie, in primul rand, de natura "plasticului" (un adeziv pentru PVC nu va fi bun de nimic la ABS...si invers, doar ca exemplu)

LE Scuze Astral, postam in acelasi timp:h5

M am lovit si eu de problema asta cu "plasticurile"..... dar nu stiu cum recunoastem ce fel de plastic este.

Pentru mine toate sunt "plastic" si nu stiu cum sa le cataloghez ca PVC, ABS sau polietilena si policarbonat :grin:

Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog*

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Link spre comentariu

M am lovit si eu de problema asta cu "plasticurile"..... dar nu stiu cum recunoastem ce fel de plastic este.

Pentru mine toate sunt "plastic" si nu stiu cum sa le cataloghez ca PVC, ABS sau polietilena si policarbonat :grin:

In general (ma refer aici la piesele existente pe masini) elementele au marcate pe undeva ce tip de plastic este. Nu stiu codurile pe dinafara dar pot fi gasite destul de usor pe net.

Ca diferente de aspect:

- PVC (de fapt PCV - policlorura de vinil- clasicul si binecunoscutul "vinilin") si polietilena sunt doua tipuri de plastic relativ "moi" (daca le incerci cu unghia degetului mare, ramane urma).

- ABS si policarbonat - tipuri de platic dure, primul nu este gasit(fabricat) in varianta transparenta (cel mai adesea il gasim pe la electrocasnice de gen frigidere), pe cand al doilea este prin excelenta transparent (cea mai cunoscuta utilizare este suportul de CD/DVD). Daca primul se lipeste foarte usor cu aproape orice adeziv pe baza de solventi, cel de-al doilea nu este asa de "prietenos" cu adezivii (se gasesc destul de greu solventi care il "ataca" suficient cat sa se poata lipi) si, din cauza asta, la el se utilizeaza adezivii bi-component (de tip rasina epoxy)

LE: ca punct de plecare (pentru cine vrea sa afle mai multe): http://en.wikipedia.org/wiki/Plastic. Un alt site foarte bun in domeniu: http://www.bpf.co.uk/Plastipedia/Default.aspx

Spor la citit.

Editat de teddybear

Link spre comentariu

Ai doua variante :

1. Citesti cu atentie prospectul adezivului care are si ceva ilustratii cu diverse obiecte din materialele respective ce pot fi lipite sau nu

2. Google , daca alte posibilitati personale de informare nu sunt

P.S. Un catadioptru e mult mai rentabil sa-l inlocuiesti decat sa-l carpesti, avand in vedere pretul unui adeziv de calitate. Si cu scuzele de rigoare, dam zeci de mii de euro pe o masina si nu putem inlocui un catadioptru ? Ce pretentii mai putem avea de la amaratii carutasi care nici felinare nu mai au si fac semne cu lanternele sau cu brichetele ?

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Salut,

eu am lipit un catadioptru la o duba cu un cinoacrilat,se mentine si in ziua de azi f bine si cred ca are aproape anul.

Scotch-weld pr100,pe tub scrie plastic si cauciuc,acum nu stiu ce fel de plastic,dar pt catadioptru tine,eu am lipit un stop la o duba.Nu stiu cum se comporta la sticla.Succes.

daca n-am putut sa ma fac samurai...mi-am luat unul
Link spre comentariu

Salut,

eu am lipit un catadioptru la o duba cu un cinoacrilat,se mentine si in ziua de azi f bine si cred ca are aproape anul.

Scotch-weld pr100,pe tub scrie plastic si cauciuc,acum nu stiu ce fel de plastic,dar pt catadioptru tine,eu am lipit un stop la o duba.Nu stiu cum se comporta la sticla.Succes.

Tipul asta de adeziv (cyanoacrilat), indiferent de cine e fabricat, este adeziv de contact: e cu atat mai durabila reparatia cu cat suprafetele sunt mai neregulate (suprafata de contact mai mare). Se preteaza la materiale dure, rigide, la care nu se gaseste un adeziv de tip "solvent" potrivit. Iar cele produse de 3M sunt printre cele mai bune.

Off topic: nene Pitonule, sunt destul de multe situatiile in care o "tripla" costa de te indoaie... si cand nu te intereseaza in primul rand aspectul, e mai ieftin un tub de adeziv decat schimbatul uneia la fiecare iesire mai "solicitanta" (uneori se mai intampla si asa):h5

Link spre comentariu

Mai dai cate un gugal pentru obiectul care te interseaza......

Eu, intamplator, stiu ca sticlele de cola sunt din polietilena.....lentilele de ochelari se fac din policarbonat......plasticul din care este facuta cuva de protectie pentru bena de la pick-up-uri este din ABS polimer (plasticul asta e foarte rezistent la uzura, nu e casant, nu se deformeaza la radiatiile solare, etc).....

SI daca tot a fost vorba de catadioptri, tocmai am lipit unul care se facuse bucati la masina de serviciu (pana il primesc pe cel nou...) si s-a lipit cu super-glue GEL.....

Link spre comentariu

Tipul asta de adeziv (cyanoacrilat), indiferent de cine e fabricat, este adeziv de contact: e cu atat mai durabila reparatia cu cat suprafetele sunt mai neregulate (suprafata de contact mai mare). Se preteaza la materiale dure, rigide, la care nu se gaseste un adeziv de tip "solvent" potrivit. Iar cele produse de 3M sunt printre cele mai bune.

Off topic: nene Pitonule, sunt destul de multe situatiile in care o "tripla" costa de te indoaie... si cand nu te intereseaza in primul rand aspectul, e mai ieftin un tub de adeziv decat schimbatul uneia la fiecare iesire mai "solicitanta" (uneori se mai intampla si asa):h5

http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=catadioptru&source=web&cd=1&cad=rja&sqi=2&ved=0CCkQFjAA&url=http%3A%2F%2Fdexonline.ro%2Fdefinitie%2Fcatadioptru&ei=genHUM3cA-6R0QWptYDgAQ&usg=AFQjCNG7gZF8n2oL0q-lUQRupKvq-obz4w

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Stiu nene Pitonule ce e ala catadioptru...:wink:

Numai ca initiatorul topicului a mai mentionat si "sticla de la lampa stopului"... si a si specificat ca "tot plastic este":grin:

:h5

Link spre comentariu

Ai doua variante :

1. Citesti cu atentie prospectul adezivului care are si ceva ilustratii cu diverse obiecte din materialele respective ce pot fi lipite sau nu

2. Google , daca alte posibilitati personale de informare nu sunt

P.S. Un catadioptru e mult mai rentabil sa-l inlocuiesti decat sa-l carpesti, avand in vedere pretul unui adeziv de calitate. Si cu scuzele de rigoare, dam zeci de mii de euro pe o masina si nu putem inlocui un catadioptru ? Ce pretentii mai putem avea de la amaratii carutasi care nici felinare nu mai au si fac semne cu lanternele sau cu brichetele ?

Ai dreptate @pitonul dar, conform unei vorbe vechi romanesti :"lucru asta vechi il tine pe cel nou " si, oricum nu toata lumea se da cu masini de zeci de mi de euro ( ca sa te citez).

Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi!
Link spre comentariu

Albinarule, Pitonul n-a zis-o cu rautate......

Fie citesti cu atentie indicatiile adezivilor, fie iei un catadioptru nou pentru ca unul lipit, pe de-o parte o sa arate ca un c**, fie va crapa iar la cea mai mica atingere....pana la capat, cu rabdare, ceva noroc si inspiratie poti gasi unul SH in stare buna si la un pret modic.....:h5

Link spre comentariu

Ai dreptate @pitonul dar, conform unei vorbe vechi romanesti :"lucru asta vechi il tine pe cel nou " si, oricum nu toata lumea se da cu masini de zeci de mi de euro ( ca sa te citez).

Poate ne ilustrezi ce vrei sa carpesti. Ai deschis un topic cu oarece reclama la diverse picaturi, aruncate aiurea in discutie, dar fara nimic concret.Ce sfaturi ai vrea sa primesti la asa intrebare ? Da , si ai dreptate cand spui ca nu te dai cu zeci de mii de euro, la remorca presupun ca acolo ai catadioptru.

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Cand am cumparat Hiluxul meu vanzatorul se lauda ca n-o sa gasesc asemenea masina la dezmembrari pe motiv ca nu se strica. Am ras in sinea mea, nestiind ce dreptate are.

I-am inebunit pe vanzatorii de piese auto noi cu catadioptri care sunt asezati pe colturile din spatele masini: mi-au adus vreo trei modele pana i-au gasit pe cei buni.

In final i-am spart iarasi.Sa nu va povestesc ca sunt 157 lei bucata.

Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi!
Link spre comentariu

001.thumb.jpg.87d242564f70208d09ceaca9a2bb96ee.jpg002.thumb.jpg.048ac20314572951a3a3dfe09e905db3.jpg

asta este cel mai bun adeziv pe care la-m intalnit pana acum,lipeste incredibil de bine toate materialele nu numai plastic,problema ar fi ca nu stiu de unde se poate cumpara eu il primesc de la cineva care lucreaza la Hörmman (usi metalice)

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare