Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie : Niva, Samurai sau Jimny ?

gabarea

Postări Recomandate

Re: Sfat achizitie : Niva, Samurai sau Jimny ?

ptr vanatoare si pescuit fara nici un dubiu...Niva...in nici in Samurai sau Jimny nu vei avea spatiul din Niva....ce mai are Niva bun...incalzirea in interior...e bestiala.....

eu personal prefer Nivele mai vechi... cele cu motor de 1.5 carburatie...din punctul meu de vedere...sunt cele mai reusite

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ieri am dat nas in nas cu un samurai, portbagaj egal 0, jimny e prea mic pentru mine asa ca m-am hotarat sa-mi iau dupa sarbatori o lada niva din germania. banuiesc ca sunt mai intretinute acolo.

atunci cand o cumpar la ce ar trebui sa ma uit? care sunt bubele lor? pot sa-i propun vanzatorului sa o incerc in offroad?

Link spre comentariu

In principiu , ca la orice masina , uitativa sa fie actele in regula , sa nu se auda niciun zgomot ciudat la motor , sa nu fie ruginita ( cat mai putin ) , sa cupleze bine in 4x4 , aruncati o privire pe dedesupt sa fie totul in ordine ... Posesori de Niva o sa stie sa va sfatuiasca mai bine deoarece au habar de bubele comune ...

Referitor la o mica proba in teren , de ce nu ? Daca vanzatorul e de acord ...

Cu respect,

Teodor.

4x4, Way of Life !
Link spre comentariu

ieri am dat nas in nas cu un samurai, portbagaj egal 0, jimny e prea mic pentru mine asa ca m-am hotarat sa-mi iau dupa sarbatori o lada niva din germania. banuiesc ca sunt mai intretinute acolo.

atunci cand o cumpar la ce ar trebui sa ma uit? care sunt bubele lor? pot sa-i propun vanzatorului sa o incerc in offroad?

Foarte relativa chestia cu "mai intretinuta daca este din Germania", la masina 4x4 nu prea este o regula, ba chiar dimpotriva, cei de acolo cumpara aceste masinute ptr. a le folosii in ferme si pe la padure, iar unele sunt chiar intr-o stare jalnica. Deci poti gasi masini intretinute atat acolo cat si aici, unde majoritatea le cumpara sa aiba si ei "jeep" si se dau cu ele 90% pe sosea.

Bafta multa in gasirea masinutei, sa fie exact ceea ce iti doresti! :h5 , iar daca nu, la urma urmei este doar o masina, o poti inlocui oricand!

:club: :j [fulgu]
Link spre comentariu

Atentie mare la taxa de prima inmatriculare ca la niva este destul de mare gasesti pe net saituri care iti calculeaza taxa auto si la ce iese din acel rezultat mai adaugi 5% ca INTOTDEAUNA EI O SA-TI CALCULEZE TAXA MAI MULT CU 5%-7% ti-o spun din propie experienta 3 masini inmatriculate astfel.

Pentru ce iti trebuie tie niva este cea mai potrivita (ti-o spune un posesor de samurai). Si eu sunt pescar si vanator si vreau sa-ti spun ca pentru vanatoare samuraiul este belea, dar pentru peste este extrem de mic eu cand plec la peste plec cu juma de casa dupa mine asa ca am un opel combo.

Mie unu imi place la nebunie niva a fost prima masina 4x4 in care m-am urcat, dar mi-am luat samurai sa merg pe unde niva merge destul de greu. Niva este 4x4 permanent si o sa ai un consum destul de mare.

Samurai 1.6 8V injectie, YJ spring swap spate, RUF fata, reductii 4.16, difflock spartan, troliu 6000, simex.
Link spre comentariu

vand in vedere ca ai un samurai ne poti spune cat consuma asa din mare si din ce an este ?mercy

am uitat sa precizez ma refer la ce o folosesti tu ? prin padure la vanatoare.

Editat de atar
Link spre comentariu

citeste de la inceput...omul a spus clar...vanatoare si pescuit

Samuraiul pe injectie consuma in jur de 8 l in oras si 7 afara...in teren mai mult de 13-14 nu a luat

cel pe carburator....10 in oras...7 afara...si pana in 25 in teren

ps...nu merg la economie :grin:

Link spre comentariu

Daaa , eram in preajma orei de masa si naaaa imi era cam foame ce sa fac , :D, si apropo am specificat ca "la vanatoare" acolo se foloseste masina mai intens si mai mult , banuiesc, decat la pescuit , ca la pescuit ma duc si eu cu break-ul meu ca 80 % din timpul petrecut la pescuit e pe balta , dar se poate si pe marginea unui rau sus la munte la un pastrav unde da e mai solicitant drumul, de aceea am specificat doar vanatoare. ma intrebam cam ce consum are ca as vrea sa iau un samurai pt deszapezit , si nu ma luati la misto ma refer la ceva usor parcari de mall-uri de firme , si de ce nu si la aia cu case mari :)

Link spre comentariu

ma intrebam cam ce consum are ca as vrea sa iau un samurai pt deszapezit , si nu ma luati la misto ma refer la ceva usor parcari de mall-uri de firme , si de ce nu si la aia cu case mari :)

uite o discutie care te-ar interesa http://forum.club4x4.ro/showthread.php?69779-Freza-de-zapada-pe-o-Vitara

samuraiul meu consuma undeva la 9-9,5% in 300-400 km din care 100 km in regim de offroad mediu Acum iarna consumul a crescut undeva la 10 doar mers in oras, afara si putin pe camp.

Samurai 1.6 8V injectie, YJ spring swap spate, RUF fata, reductii 4.16, difflock spartan, troliu 6000, simex.
Link spre comentariu

Mercy Johnny r0 de link , urmaresc deja discutia de ceva timp, toate bune, si sa inteleg ceva in legatura cu consumul ,faci 300 de km cu aprox 10 l de benzina ? (asta am inteles din ce ai scris tu mai sus ca iti ia 9-9.5 % in 300-400km) atunci ai un consum de 3-3.5 l /100km , sau nu am inteles eu bine ? daca te rog ma lamuresti putin.

Editat de todo_tdo
Link spre comentariu

Colegu, s-a dat nr. de km si tipul traseului (300-400 km din care 100 offroad) in care s-a facut acea medie, din moment ce se precizeaza 9-9,5 % , inseamna ca acela este consumul la 100 de km. :wink: Citesti probabil in graba si de aceea ai omis acel mic detaliu, nu-i bai, se intampla, este omeneste :h5

:club: :j [fulgu]
Link spre comentariu

uite aici ce inseamna diferential liber...LSD...sau blocabil

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?39963-Principiul-de-functionare-al-unui-diferential-obisnuit

cand ai timp citeste toate posturile lui Magnum.....omul e superdocumentat....pacat ca nu prea mai posteaza.....

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare