klinutzu Postat Decembrie 16, 2012 Partajează Postat Decembrie 16, 2012 salutare, am observat de curand ca am o problema cu clima: partea dreapta face doar rece, indiferent de temperatura de afara si temperatura setata... cum pot rezolva problema? se poate face o "resetare" a climei? jeep grand cherokee 2.7crd 2004 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marse Postat Decembrie 16, 2012 Partajează Postat Decembrie 16, 2012 Re: resetare aer conditionat?!?!?! Nu stiu cum e la GC, dar la toate "climele" e un termistor sau doua, care citesc temperatura mediului ambiant. Pe bord o sa observi un mic grilaj (sau doua daca e clima "bizonica") prin care intra aerul din cabina la masurat temperatura. Temperatura e masurata cu un termistor pe care se poate pune mizerie si acesta nu mai masoara corect. Cauta sa ai acces la acest termistor/i si sa-l/i cureti cu alcool izopropilic. Problema ta, insa, poate sa fie de alta natura, si anume o tubulatura care nu mai etanseaza pe calorifer. Sau cine stie ce altceva... Eu aici pe forum, doar fabulez :wink: Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin: Prahova 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
klinutzu Postat Decembrie 16, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2012 Re: resetare aer conditionat?!?!?! multumesc frumos, o sa ma uit dupa termistor, dar nu stiu unde este situat la gc... poate ma ajuta cineva.... jeep grand cherokee 2.7crd 2004 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Adytzu Postat Decembrie 19, 2012 Partajează Postat Decembrie 19, 2012 Re: resetare aer conditionat?!?!?! Salutare - din pacate am o veste proasta pentru tine Nu este NIMIC electronic defect - ci ceva mecanic - este un defect specific la GC Clapetele cald/rece se rup - mai exact axul care le misca pentru ca boii aia au facut motorasele sa mearga 3 secunde dupa ce clapeta a ajuns la maxim/minim si in timp, plasticul fiind bineinteles biodegradabil se rupe ; iar clapeta, din cauza gravitatiei cade si binenteles ca se blocheaza pe rece Eu am patit-o dar pe partea cu soferul - a fost un pic mai usor Ideea este ca ori dai TOT bordul jos si inlocuiest tot ansamblul cu unele remanufacturate ~ 1400 RON ( din al ) fie tai o ferestruica in spatele torpedoului si incerci pe acolo sa inlocuiesti clapetele ~100 E Nu stiu daca am voie sa postez un link dar uite ca sa-ti faci o idee : http://www.nc4x4.com/forum/index.php?threads/replacing-grand-cherokee-blend-doors-without-removing-entire-dash.79583/ Bafta ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
klinutzu Postat Decembrie 22, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2012 Re: resetare aer conditionat?!?!?! multumesc frumos, o sa ma uit. jeep grand cherokee 2.7crd 2004 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
klinutzu Postat Ianuarie 1, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 1, 2013 Re: resetare aer conditionat?!?!?! salut, nu am apucat sa ma uit pe partea dreapta, dar am observat ca mai nou nu mai incalzeste nici pe stanga, indiferent daca dau drumul la aerul conditionat sau nu... sunt momente cand nu pot plia oglinzile si numai pot deschide haionul de sticla... jeep grand cherokee 2.7crd 2004 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
klinutzu Postat Ianuarie 4, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Re: resetare aer conditionat?!?!?! revin cu info "proaspete"... ambele clapete sunt rupte. am cautat pe net si am gasit ca un kit original costa undeva in jur de vreo 1000 lei, unul aftermarket vreo 150-250$, iar unul "handmade" vreo 20 lei... banuiti si voi la care m-am oprit... am gasit si procedura de citire a codurilor de eroare de la clima: cu contactul pus se da drumul la clima, se apasa in acelasi timp AC si "recirculare", iar butonul de reglaj temperatura sofer se invarte spre dreapta. pe afisaj va apare 88 88. se elibereaza tastele ac si recirculare, iar calculatorul de la clima iti va spune daca ai sau nu erori. la mine arata 52 (clapeta recirculare), 54 (stanga) si 56 (dreapta). 54 si 56 le elimin conform http://www.instructables.com/id/DIY-fix-for-Jeep-Cherokee-AC-Blend-Door-Failure/ 52 va ramane pana la demontarea bordului si inlocuirea clapetei vinovate, dar este prea costisitor si sincer nu am folosit decat de vreo 2 ori functia recirculare, pt ca se aburesc geamurile, asa ca voi lasa clapeta in pozitia "exterior" (voi reveni cu info cum se face asta). toate aceste info le-am aflat pe net la gugalire... spor! jeep grand cherokee 2.7crd 2004 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Ianuarie 9, 2013 Partajează Postat Ianuarie 9, 2013 Re: resetare aer conditionat?!?!?! Acum, dupa ce ai rezolvat, am vazut si eu pe jeepforum.com procedura si taieturile aferente...iar m-am gindit la Nissan....:ha: iar m-au trecut ceva transpiratii..... Astept curios sa vad cum ai rezolvat cu poxipol sau ceva gen, banuiesc... Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
klinutzu Postat Ianuarie 11, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Re: resetare aer conditionat?!?!?! am rezolvat-o foarte simplu, fara poxipol. am facut clapetele din 2 balamale de la hornbach (partea cu 3 inele a balamalei si cu tabla de aluminiu). functioneaza brici! nu am scos inca codurile de eroare, dar baga caldura si imi merge si recircularea, fara sa mai fie nevoie sa blochez pe o pozitie anume. jeep grand cherokee 2.7crd 2004 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Re: resetare aer conditionat?!?!?! AI taiat in spatele torpedoului? Ceva poze ai cu toata mantucaria? la mine inca merge dar are momente cind nu....mut stinga dreapta si isi revine....concluzia ....inca mai merge..... Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
klinutzu Postat Ianuarie 11, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Re: resetare aer conditionat?!?!?! imi pare rau ca nu am apucat sa fac poze cu toata operatiunea, dar in mare este cea pe care am pus-o in linkul ala cu instructables.com. da, am taiat cu mare grija in spatele torpedoului. incerca mai intai si fa un test de clima. gasesti mai sus cum se face. spor. jeep grand cherokee 2.7crd 2004 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate