Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Curatire cosor

Postări Recomandate

Am si eu o intrebare legata de un cosor de la victor inox achizitionat acum vreo 2 luni si uitat undeva in masina. L-am gasit acum si este cu rugina. Cu ce as putea sa il curat ca sa nu il deteriorez. Cutitul nu a fost folosit niciodata si nu a stat in conditii de umiditate crescuta.

PHOTO_1356008756139.thumb.jpg.baa0d28286d2225307f9032e961dee1a.jpg

PHOTO_1356008802576.thumb.jpg.728e7259d68bdaa1eef968a0a91a50f0.jpg

PHOTO_1356008792404.thumb.jpg.723db3bb09cc73ca48699f263e15995e.jpg

PHOTO_1356008778546.thumb.jpg.44f1b37ac59fcb348b79517a6a462d7b.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cosor

Am si eu o intrebare legata de un cosor de la victor inox achizitionat acum vreo 2 luni si uitat undeva in masina. L-am gasit acum si este cu rugina. Cu ce as putea sa il curat ca sa nu il deteriorez. Cutitul nu a fost folosit niciodata si nu a stat in conditii de umiditate crescuta.

nu e victorinox este victoria

pe cuvant, scrie chiar pe lama

ca este chiar din elvetia....ma indoiesc profund

ca nu a fost in conditii de umiditate crescuta... ma indoiesc dinnnou, pentru ca SIGUR a facut condens in masina

despre ce sa intrebat

sunt doua variante

fie il cureti sumar cu un burete de vase )partea abraziva) si apoi dai cu ulei si il mentii uns mai departe sa nu avanseze rugina

fie il cureti cu ceva mai adanc, pana se indeparteaza pe grosime material pana se depaseste profunzimea zonelor atacate si apoi il mentii uns

eu zic sa faci prima varianta

oricum, scula e buna dar nu e ceva scump sau deosebit, asa ca nu e pericol mare de distrugere, fiind o unealta simpla si fara pretentii facuta sa fie utilizata si apoi schimbata

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

nu e victorinox este victoria

pe cuvant, scrie chiar pe lama

ca este chiar din elvetia....ma indoiesc profund

ca nu a fost in conditii de umiditate crescuta... ma indoiesc dinnnou, pentru ca SIGUR a facut condens in masina

despre ce sa intrebat

sunt doua variante

fie il cureti sumar cu un burete de vase )partea abraziva) si apoi dai cu ulei si il mentii uns mai departe sa nu avanseze rugina

fie il cureti cu ceva mai adanc, pana se indeparteaza pe grosime material pana se depaseste profunzimea zonelor atacate si apoi il mentii uns

eu zic sa faci prima varianta

oricum, scula e buna dar nu e ceva scump sau deosebit, asa ca nu e pericol mare de distrugere, fiind o unealta simpla si fara pretentii facuta sa fie utilizata si apoi schimbata

Salutare,

Nu stiu de ce scrie victoria dar e achizitionat de la un dealer victorinox din standul destinat victorinox. Modelul este acesta :

http://www.victorinox.com/ch/product/Swiss-Army-Knives/Category/Tools-for-horticulture/Gardening-and-pruning-knives/Grafting-and-Pruning-knife/1.9900

In pozele de pe linkul de mai sus se vede A din victoria

In masina am multe scule si chiar cutite care sunt de o perioada mult mai lunga acolo si nu au urma de rugina. Ma intrebam daca nu e un defect de fabricatie

Multumesc. O sa incerc variantele de mai sus pentru curatare

Editat de cristi04
greseala
Link spre comentariu

Salutare,

Nu stiu de ce scrie victoria dar e achizitionat de la un dealer victorinox din standul destinat victorinox. Modelul este acesta :

http://www.victorinox.com/ch/product/Swiss-Army-Knives/Category/Tools-for-horticulture/Gardening-and-pruning-knives/Grafting-and-Pruning-knife/1.9900

In pozele de pe linkul de mai sus se vede A din victoria

In masina am multe scule si chiar cutite care sunt de o perioada mult mai lunga acolo si nu au urma de rugina. Ma intrebam daca nu e un defect de fabricatie

Multumesc. O sa incerc variantele de mai sus pentru curatare

nu, nu e defect de fabricatie

lama este din otel carbon

o alegere foarte populara pentru cutite bune de uz comun

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Ia legatura cu producatorul daca este Victorinox ca tot se lauda ei cu garantia pe viata.Il trimiti ti-l aranjeaza si gata.Acum nu stiu cat dureaza toata treaba dar ai putea sa le dai un mail.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Ia legatura cu producatorul daca este Victorinox ca tot se lauda ei cu garantia pe viata.Il trimiti ti-l aranjeaza si gata.Acum nu stiu cat dureaza toata treaba dar ai putea sa le dai un mail.

sa fim seriosi cu garantia pe viata

Link spre comentariu

Si a venit prompt raspunsul. Concluzia: asa e normal sa rugineasca in primele 2 luni. La curatat cu el..:)

#Dear Mr. Bora,

Thank you very much for your e-mail and for your interest in our grafting and pruning knives. We are pleased to answer your question.

Please be aware of that the grafting and pruning knife 1.9900 is not made of stainless steel. You can try to clean you knife with steel wool and WD40.

If you are not successful with cleaning your knife, you can send it to our representative in your country.

If you require any further information, please do not hesitate to contact us.

Kind regards,

Victorinox AG

Franziska Zuber

Sachbearbeiterin Customer Service

Phone direct: +41 41 818 12 11

Email: service@victorinox.ch

Editat de Astral
http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=797073#post797073
Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare