cos Postat Ianuarie 1, 2013 Partajează Postat Ianuarie 1, 2013 Informatiile pe net nu prea sunt actualizate , asa ca intreb acum - unde mai sunt linii functionale de CFI sau CFF ? De unde incep si unde ajung , cum se circula pe ele ... cam tot ce s-ar sti , preferabil din surse proprii ( vazute cu ochii personali ai binevoitorului care impartaseste aceste cunostinte ) . As vrea sa fac si eu anul asta o calatorie cu mocanita . Multumesc . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danutlupu Postat Ianuarie 1, 2013 Partajează Postat Ianuarie 1, 2013 Re: Unde mai merg mocanitele in Romania ? Sovata-Campu Cetatii, traseu frumos cam de o ora. danutlupu@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Ianuarie 1, 2013 Partajează Postat Ianuarie 1, 2013 Re: Unde mai merg mocanitele in Romania ? http://www.cffviseu.com/ro/valea_vaserului.html Traseul nu e lung insa, daca prinzi luna plina, tura de noapte e cu totul deosebita... It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cabrio Postat Ianuarie 1, 2013 Partajează Postat Ianuarie 1, 2013 Re: Unde mai merg mocanitele in Romania ? La Covasna este ceva de genu asta... dar traseul este scurt de tot. Tot acolo sunt si ramasitele planului inclinat... Drum bun si nu rata o plimbare spre Comandau. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexb25 Postat Ianuarie 1, 2013 Partajează Postat Ianuarie 1, 2013 Re: Unde mai merg mocanitele in Romania ? Eu stiu sigur de cea de pe Valea Vaserului cu care am fost cu ceva ani in urma (pana la statia Faina) http://www.cffviseu.com/data/image/media/Harta%20Valea%20Vaserului%20web.gif Jimnyholic inside :j Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yo2bt Postat Ianuarie 1, 2013 Partajează Postat Ianuarie 1, 2013 Re: Unde mai merg mocanitele in Romania ? Brad - Criscior http://www.cfi.ro/index.php?p=1_11 @velum stie multe despre aceasta Cale Ferata. 73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi ORCA - Off Road Club Arad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Ianuarie 1, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 1, 2013 Re: Unde mai merg mocanitele in Romania ? A avut program de sarbatori ...culmea ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
l_stoian79 Postat Ianuarie 2, 2013 Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 Re: Unde mai merg mocanitele in Romania ? Oravita - Anina ... prima linie de cale ferata din tara :wink: http://www.forumtrenuri.com/t1167-din-pasiune-excursie-feroviara-oravita-anina si nu, nu e inchisa, inca functioneaza. :h5 "Explore.Dream.Discover."-Mark Twain cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1 "my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexb25 Postat Ianuarie 2, 2013 Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 Re: Unde mai merg mocanitele in Romania ? Oravita - Anina ... prima linie de cale ferata din tara :wink: http://www.forumtrenuri.com/t1167-din-pasiune-excursie-feroviara-oravita-anina si nu, nu e inchisa, inca functioneaza. :h5 Foarte frumoasa! E cu ecartament normal, locomotiva diesel cu 3 vagoane vechi cu banchete de lemn... Confirm ca are mers de mocanita (33km in 2h) si recomand asocierea cu alte obiective ale zonei: Cheile Nerei, Cheile Carasului. (doritorii sunt rugati sa mearga cat mai curand ca nu se stie cat va mai exista minunea asta) Jimnyholic inside :j Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat Ianuarie 2, 2013 Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 Re: Unde mai merg mocanitele in Romania ? La Agnita se incearca reintroducerea mocanitei. Lucreza de ceva vreme la reconditionarea garilor, vagoanelor si curatarea sinelor. Traseul este Agnita-Sibiu ~60km iar traseul complet era Sighisoara-Agnita-Sibiu. Anul asta nu cred ca va fi gata dar speram sa fie in 2014 :old http://www.sibiuagnitarailway.com/friends/index.php Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Ianuarie 2, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 Re: Unde mai merg mocanitele in Romania ? Foarte interesant , in continuare astept informatii valabile , de preferat verificate personal . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Septembrie 18, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2013 Re: Unde mai merg mocanitele in Romania ? Am cercetat pe ici pe colo , cateva aburici mici la regulator ... m-am oprit la Viseul de Sus (.... ca s-a terminat tara ... ). Recomand , pentru copilul din fiecare ( care n-a ajuns pilot , vatman , mecanic , postas , cofetar-marinar ) ... Pentru mine ( ... noi ... ) a fost cu un bonus -surpriza - o a doua zi cu mocanita , gratis ( cum sa nu-mi placa ... mai nene ... ) . Deci , pentru oamenii minunati ai zonei ( ma rog , cei cu care am impartit cafeaua la doua noaptea in depou si care m-au suportat pe capul lor in timp ce reparau o aburoasa care se tot racea si nu tragea ... stiti ca se repara cu puuutine chei si principala scula e carafa de ungere? ... ) , pentru calatoria minunata si mult prea scurta pentru mine ( si total neimportanta pentru altii , dar , ... facebuciul obliga ... ) , pentru imensul potential turistic - offroadistic - expeditionar al zonei adiacente , pentru toaletele impecabile ... merita !! ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Septembrie 18, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2013 (editat) Re: Unde mai merg mocanitele in Romania ? M-am ales si de data asta cu un cui de traversa gasit pe terasament in timpul unei pauze de realimentare ( ... din cati turisti treceau pe acolo zilnic cum s-o fi facut ca l-am gasit tocmai io , moldoveanu din extrema de jos a Moldovei ? ) .... mai am unele gasite pe malul unui rausor prin Brasov , unde nici o urma de la fosta exploatare nu mai era vizibila , dar ramasesera cuiele de traversa , foarte ruginite , care tradau fostul drum de fier forestier , de-a lungul cursului de apa . Sculele alea din vagonul albastru sunt sabotii de urcat vagoanele pe sina in caz de deraiere . Editat Septembrie 18, 2013 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Septembrie 18, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2013 (editat) Re: Unde mai merg mocanitele in Romania ? O parte importanta a sistemului sunt insotitoarele de bord ... cu tot cu gropitele lor din obrajori ... ... si s-a nimerit sa cadem in mijlocul celebrarii unei sarbatori a tipterilor , cu fanfara , dansuri si toate alea ( mai putin discursuri si spiciuri - no , nu zisei io ca fuse fain ? ) ... Editat Septembrie 18, 2013 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Septembrie 18, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2013 (editat) Re: Unde mai merg mocanitele in Romania ? ... poarta din pliant chiar exista , nu e fotoshop ca Mosu' cu nas rosu' . Si , la casa de bilete se vand bilete adevarate , adica bilete de carton cu serie unica - vechile patratele de carton imprimat , care se preseaza cu data , la vanzare , in presa antica cu bascula-genunchi ... si , ca sa fie tacamul complet biletele -jumatati pentru copii sunt diferite , verzi cu o dunga alba ... ca pe vremea cand eram de virsta la care mergem cu juma' de bilet ... Si ca sa fie imaginea completa , in tren vine 'nashu' (sunt destul de atenti pe cat posibil , m-a mustrat ca m-am aplecat prea mult in afara de lavagonul - terasa sa jumulesc un mar ... m-am oferit sa-l fac de fin ,numai daca o aduce el pe fina ) si le si perforeaza , bineanteles cu perforatorul , care e mai batran decat el ... Editat Septembrie 18, 2013 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan_g Postat Septembrie 20, 2013 Partajează Postat Septembrie 20, 2013 Re: Unde mai merg mocanitele in Romania ? asta era una din problemele lor in general, dar mai ales la cele expres care mergeau si cu viteze mari ... frumoasa iesire. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crisguide Postat Septembrie 21, 2013 Partajează Postat Septembrie 21, 2013 Re: Unde mai merg mocanitele in Romania ? Pe la Moldovita am mai vazut o mocanita asta vara cand am fost acolo (http://forum.club4x4.ro/showthread.php?80139-Tura-Maramures-Moldova-10-11-august-2013). "Destinul alearga dupa noi ca un nebun cu briciul in mana" A. Tarkovski Nissan Patrol GR Y60 4.2, Nissan Patrol GR Y60 2.8 (deja de piese), Toyota Avensis 2.2D-CAT 177CP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Septembrie 22, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 22, 2013 Re: Unde mai merg mocanitele in Romania ? Fusei si pe asta , culmea e ca am oprit sa cer indicatii chiar la mecanicul de pe Hutulca . Si , chiar in fata casei lui e un mare panou indicator ( numai ca noi il intrebam chiar el uitandu-ne in dreapta , si vis-a-vis la 5 metri de masina , in stanga ,era ditamai panoul ... fuse hilar tare momentu' ... ) . [ATTACH=CONFIG]190460[/ATTACH ]Din pacate , CFF de la Viseu e cam cea mai bine pusa la treaba . Fara a eclipsa realul efort a celorlati pasionati care investesc suflet , unele mocanite au noroc de mai mult 'biznis'... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat August 19, 2016 Autor Partajează Postat August 19, 2016 Re: Unde mai merg mocanitele in Romania ? In aceeasi idee de CFF ... pe drumul de la Buzau la Nehoiu , in zona Cislau , este o cale ingusta care taie soseaua ... De unde vine , si unde ajunge ? ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan_g Postat August 20, 2016 Partajează Postat August 20, 2016 Re: Unde mai merg mocanitele in Romania ? nu a mai ramas nimic din retea ... caile au fost folosite pt transportul lemnului, fructelor si produselor de balastiera, avand o contributie majora la dezvoltarea economica a zonei incepand cu 1900. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat August 20, 2016 Autor Partajează Postat August 20, 2016 Re: Unde mai merg mocanitele in Romania ? Ma intriga faptul ca linia pare libera , cat se poate observa de pe sosea . Sunt foarte curios sa vad ce mai e vizibil din fostele CFF. Nu ma indoiesc deloc ca in zona podurilor si podetelor nu prea mai e nimic . Cat de curand posibil ma duc sa vad , e una din foarte putinele situatii in care imi pare rau de faptul ca masina mea are 1980 necesar de cale , compararand cu 760 ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate