Rrobert Postat Ianuarie 1, 2013 Partajează Postat Ianuarie 1, 2013 (editat) Prin august m-am hotarat si am cumparat un Freelander TD4 in 3 usi. Avea 187 mii km facuti in afara, jante de aluminiu R15 originale cu anvelope Yokohama Geolandar 195/80 R15. Dupa 15.000 km am constatat urmatoarele: - la 5.000 km am schimbat bieletele de bara stabilizatoare (am mers cu viteza pe drum de tara). - la 15.000 km facuti am constatat ca la cauciuciul de pe stanga fata partea interioara este mancata inegal fata de celelalte. In fiecare saptamana fac 400 km pe sosea, 200 vineri spre casa si 200 luni dimineata spre localitatea unde am serviciul. Zilnic mai parcurg 20 de km pe un drum de tara. Nu am facut offroad cu masina, inca. Se poate ca anvelopa sa se uzeze din cauza schimbarii bieletelor de la bara stabilizatoare? Ca a doua masina mai am un Ford Focus din 2008, tot disesel 1.6 TDCI. Editat Ianuarie 1, 2013 de Rrobert Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Ianuarie 2, 2013 Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 Re: Uzura prematura anvelope Freelander Td4 salut si tie... dar unghiul de fuga l-ai facut vreodata? NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Rrobert Postat Ianuarie 2, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 Re: Uzura prematura anvelope Freelander Td4 As mintii sa zic da...nu am facut unghiurile de fuga. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Ianuarie 2, 2013 Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 Re: Uzura prematura anvelope Freelander Td4 ca prim pas fa o verificare a unghiurilor. ciudat este ca toceste pe o singura parte. esti sigur ca cealalta parte este ok? Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Ianuarie 2, 2013 Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 Re: Uzura prematura anvelope Freelander Td4 As mintii sa zic da...nu am facut unghiurile de fuga. in cazul asta nu mai astepta mult... intereseaza-te inainte si mergi la unii care se stie ca lucreaza bine, poate o sa para ciudat dar eu cel mai multumit am fost de unul mai batran care le facea cu scule optice nu pe calculator NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nae rx 4 Postat Ianuarie 2, 2013 Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 Re: Uzura prematura anvelope Freelander Td4 defectul e clar ...din oarecare motiv ai ''directia'' stricata ......verifica inainte sa nu ai jocuri in mecanismul de directie altfel eimposibil de reglat .........................la freelander ai suspensie independenta fata spate .... daca mi aduc aminte corect se regleaza ceva si pe spate cauta un atelier care are senzori fata spate altfel nu iese ok la freelander ca la orice masina cu suspensii independente trebuiesc immprietenite toate 4 rotile nu numai cele pe fata :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nae rx 4 Postat Ianuarie 2, 2013 Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 Re: Uzura prematura anvelope Freelander Td4 sierrafly la disco nu se regleaza decat convergenta (adica cat de inchise sau deschise stau rotinele de fata ........unghiurile de fuga (cat de in urma sau in fata sta cate o roata )si caderea (cat de ''perpendicular'' sta rotina )nu se regleaza ...paralelismul axelor fata spate nu se poate regla (masina lasa 4 urme ) astea sunt valabile cam la 70-80% din masini aici intervine maiestria mecanicului de la directii ...si asta e deja alta poveste :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Rrobert Postat Ianuarie 2, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 Re: Uzura prematura anvelope Freelander Td4 Ciudat e ca mi s-a uzat partea din interior a anvelopei...si numai pe partea stanga.. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Rrobert Postat Ianuarie 2, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 Re: Uzura prematura anvelope Freelander Td4 Toata vara am mers cu anvelopele umflate la 2.4 ...apoi mi-am am descoperit stickerul cu presiuni de pe usa si am mers cu 2.2. Maine merg la mecanic sa comand consumabilele si sa imi verific unghiurile. Revin cu poze.. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dom Postat Ianuarie 2, 2013 Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 Re: Uzura prematura anvelope Freelander Td4 Nae rx 4 vezi ca nici o masina nu trebue sa lase 4 urme nu cunosc ce suspensie ai pe spate dar daca lasa4 urme ai cetrubulonul rupt.( este surubul care centreaza foile de arc si centreaza in punte) sper sa nu deranjez:old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Ianuarie 2, 2013 Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 Re: Uzura prematura anvelope Freelander Td4 Nae rx 4 vezi ca nici o masina nu trebue sa lase 4 urme nu cunosc ce suspensie ai pe spate dar daca lasa4 urme ai cetrubulonul rupt.( este surubul care centreaza foile de arc si centreaza in punte) sper sa nu deranjez:old Care foi de arc? La Disco? La Freelander? Sau despre ce masina vorbim aici? It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dom Postat Ianuarie 2, 2013 Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 Re: Uzura prematura anvelope Freelander Td4 Omul a spus ca Discoveri lasa 4 urme. Freelander am si eu stiu ce suspensie are. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nae rx 4 Postat Ianuarie 2, 2013 Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 (editat) Re: Uzura prematura anvelope Freelander Td4 Nae rx 4 vezi ca nici o masina nu trebue sa lase 4 urme nu cunosc ce suspensie ai pe spate dar daca lasa4 urme ai cetrubulonul rupt.( este surubul care centreaza foile de arc si centreaza in punte) sper sa nu deranjez:old corect nici un cotet nu trebuie sa lasa 4 urme in afara de ''serie''LR urile sunt pe elicoidale, perne, cu punti rigide sau suspensie independenta ..... motivele pt care o masina poate lasa 4 urme sunt atat de multe incat ar trebui un server sa gazduiasaca discutiile pe tema asta....ce am vrut eu sa spun mai sus a fost sa corectez ce a spus Sierrafly in legatura cu ''unghiul de fuga'' si am incercat sa explic pe scurt ''unghiurile'' unei geometrii de directei fara sa ma refer la un model anume ...........la discovery se regleaza doar convergenta caderea si fuga se fac cu bucsi castor sau brate cu unghi de corectie (in cazul in care folosesti kit de inaltare) restul se fac cu presa sau saibe distantiere ........la masinile cu foi de arc doar convergenta ........caderea nu ai cum iar ''fuga'' nici atat...cercei strambi sasiu descentrat arcuri deformate punti strambe brate ciufulite reglaj de cacao etc toate pot duce la 4 urme sau la uzuri premature ale cauciucurilor de ex la masinile de curse cu suspensie reglabila la fiecare 5cm inaltat sau coborat suspensia trebuie refacuta directia lamasinile cu suspensie pneumatica independenta reglabila (ex tuareg ) e un cosmar sa faci o directie se face cu masina la un anumit nivel suspensia blocata -e un compromis intre sus normal si jos ca sa uzeze un cauciuc sau mai multe in general reglajul directiei e la padure rau sau e ceva lovit stramb sau foarte foarte uzat in ''directie'':h5 Editat Ianuarie 2, 2013 de nae rx 4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 (editat) Re: Uzura prematura anvelope Freelander Td4 Ciudat e ca mi s-a uzat partea din interior a anvelopei...si numai pe partea stanga.. Genul asta de problema e cauzat de pivot inferior cu probleme, bucsile de la bascula (bascula deviata), fuzeta prinsa defectuos pe amortizor sau vreo lovitura (accident) in roata respectiva, suspensia tip MacPherson de pe Freelander e cam "fragila" la impact din lateral. Dar sper sa nu fie cazul si sa se rezolve doar cu un reglaj al unghiurilor. Editat Ianuarie 4, 2013 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Rrobert Postat Ianuarie 4, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Re: Uzura prematura anvelope Freelander Td4 Merci de sfat DKW.. nu am avut timp sa ajung la mecanic. Sper sambata sa ajung... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Rrobert Postat Ianuarie 8, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2013 Re: Uzura prematura anvelope Freelander Td4 Am fost la mecanic...pivotul era uzat..am cerut sa imi regleze si unghiurile...sper pe viitor sa fie bine. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate