Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

GPS Harti offroad

syrus

Postări Recomandate

O dorinta mai stranie ce am, imi pare cam un pic si visatoare.....

Exista un GPS cu care sa poti singur sa-ti faci upgrade la mape live? Adica daca ma bag intr-o padure si dau de o "bucata" de drum,as putea sa o salvez? eu conduc iar gps isi face treaba si imi scrie strada pe mapa?

Nu ca m-as teme sa ma pierd prin padure :grin: :tk

Si daca nu, ce gps recomandati pentru locuri in care doar busola si intuitia te poate scoate ???

Editat de syrus
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: GPS Harti offroad

Exista un GPS cu care sa poti singur sa-ti faci upgrade la mape live? Adica daca ma bag intr-o padure si dau de o "bucata" de drum,as putea sa o salvez? eu conduc iar gps isi face treaba si imi scrie strada pe mapa?

Si daca nu, ce gps recomandati pentru locuri in care doar busola si intuitia te poate scoate ???

Softuri pentru editarea hartilor exista dar nu am auzit sa o faca real time. Adica salvezi tracul si vi acasa si editezi harta ...ca doar asta fac si cei ce fac harti. Oricum nu cred ca asta e ceace iti doresti de la viata...mai bine cauti sa colaborezi cu cei de la Romania Digitala.

Eu recomand Garmin (variantele custom maps) daca mergi si pe jos sau orice trompeta chinezeasca daca mergi cu masina (ai alimentare).

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!!

Link spre comentariu

O dorinta mai stranie ce am, imi pare cam un pic si visatoare.....

adica record track ?

Link spre comentariu

adica record track ?

Cam asa ma gindesc ca ar trebui sa sune: record track.

Stii ceva aparate de acest fel???

m-am uitat un pic pe net si am dat de citeva combinatii ce se pot face cu un pocket pc...

Link spre comentariu

poti folosi un IPAD pe care sa ai instalat program gps................gps track------motion x

uite ce am facut eu: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?76087-Vreau-sa-instalez-ipad-ul-in-bord-la-nissan-patrol-y60&p=852259#post852259

[ATTACH=CONFIG]163127[/ATTACH]

poza-4-small.thumb.jpg.647949e2da19cfa039e9d6c299727755.jpg

HURT ME WITH THE TRUTH

DON`T CONFORT ME WITH A LIE.

Link spre comentariu

Cam asa ma gindesc ca ar trebui sa sune: record track.

Stii ceva aparate de acest fel???

m-am uitat un pic pe net si am dat de citeva combinatii ce se pot face cu un pocket pc...

:wink:

Cred ca nu prea te-ai uitat pe forum... multe softuri de navigatie fac asta si pot fi puse pe orice smartphone sau pocket pc. Eu de exemplu am pe un smartphone cu WM 5 atat IGo cat si Garmin. Cu Garmin poti face track record fara probleme. Dar vezi ca vei gasi raspunsurile pe forum.

Link spre comentariu

eu personal de aici inteleg ca omul vrea sa-i deseneze drumul pe harta nu sa-i salveze track-ul.... dar se pare ca la nivel de informatie gps este chiar la inceput...asa ca ar trebui luat mai incet.

explica mai concret ce doresti !!!

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Link spre comentariu

eu personal de aici inteleg ca omul vrea sa-i deseneze drumul pe harta nu sa-i salveze track-ul.... dar se pare ca la nivel de informatie gps este chiar la inceput...asa ca ar trebui luat mai incet.

explica mai concret ce doresti !!!

:tk Am gresit eu cu track-ul...

Asta e ce caut!!!! un GPS simplu care cind vede ca am luat-o prin paduri sau cimpuri sa ma intrebe simplu: e un drum nou? il notam pe harta? sa ii dau YES! si el sa isi faca treaba si sa il am pe harta

Doar ca din cite vad nu prea e comerciala treaba pentru producatori care te fac sa platesti si pentru updaturi uneori :sh2 Si totusi exista asa ceva?

Chiar sunt nou in materie de GPS dar sunt conoscut cu iphonuri tableturi si tot felul de chestii din astea, problema e ca sunt mai conservator, telefon sa suni, aparat foto sa faci fotografii, si gps sa nu te ratacesti si nicidecum toate in unul singur ca devin multe si lucreaza aiurea toate (CU RESPECT-opinie proprie, nu vreau sa ofensez alegerea nimanui) si cind se strica le pierzi pe toate dintr-o lovitura

Link spre comentariu

:tk Am gresit eu cu track-ul...

Asta e ce caut!!!! un GPS simplu care cind vede ca am luat-o prin paduri sau cimpuri sa ma intrebe simplu: e un drum nou? il notam pe harta? sa ii dau YES! si el sa isi faca treaba si sa il am pe harta

Doar ca din cite vad nu prea e comerciala treaba pentru producatori care te fac sa platesti si pentru updaturi uneori :sh2 Si totusi exista asa ceva?

Chiar sunt nou in materie de GPS dar sunt conoscut cu iphonuri tableturi si tot felul de chestii din astea, problema e ca sunt mai conservator, telefon sa suni, aparat foto sa faci fotografii, si gps sa nu te ratacesti si nicidecum toate in unul singur ca devin multe si lucreaza aiurea toate (CU RESPECT-opinie proprie, nu vreau sa ofensez alegerea nimanui) si cind se strica le pierzi pe toate dintr-o lovitura

iti trebuie:

ozi explorer ce si un gps/pna cu ecran cat mai mare (7 inch)

fabrici hartile asa cum vrei tu. fie militare, fie din google earth sau si mai bine amindoua.

acasa creezi traseul propus in earth sau ozi explorer pc si-l exporti in pna

in teren incarci 1-2-3... pana la 5 trackuri si poti comuta intre ele.

pe unde mergi e treaba ta. pna inregistreaza automat traseul si ti-l afiseaza pe ecran.

acasa exporti traseul in earth si il admiri in toata splendoarea.

il editezi cu gpx editor sau alt soft wysiwyg si-l pui la colectia de trackuri.

parerea mea...:old

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

@minitehnicusro ai mare dreptate ...numai ca eu tot insist sa cred ca el doreste un soft gen editor de harti realtime. Adica daca merge pe un drum care nu ii apare pe harta citez " sa ma intrebe simplu: e un drum nou? il notam pe harta? sa ii dau YES! si el sa isi faca treaba si sa il am pe harta"...si data viitoare cand mai trece pe acolo sa "apara drumul deja desenat pe harta" cel putin eu asta inteleg ca vrea omul.

• Like 1

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Link spre comentariu

Multumesc pentru sugestii!!!

Din cite am inteles nu exist un gps atit de "automatizat" .

Se reduce tot la programe de editare si perfectionare a hartilor.

adi200100 tot daca mi-ai citit gindul, poate ai si ceva sugestii referitor unui GPS

Editat de syrus
Link spre comentariu

Pai cred ca am mai zis :

- numai offroad :o trompeta (chinezarie)cu display (8") mare care sa aiba winCE sa poti sa-l spargi si sa instalezi tot ce vrei...

- daca te mai dai jos din masina (ture munte) - garmin categoria custom map (colorado,dacota, 62,68,montana, oregon si alte zeci de modele).

Garminul merge si la masina ...invers, adica trompeta nu merge la ture ca in 2 ore ramai fara baterie, garminul mergand 10-16 ore cu 2 bat AA.

P.S Este strict parerea mea...probabil ca altii au si alte solutii si inventii gen :laptop,pocket, tableta si alte gageturi

• Like 1

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Link spre comentariu

Pai cred ca am mai zis :

- numai offroad :o trompeta (chinezarie)cu display (8") mare care sa aiba winCE sa poti sa-l spargi si sa instalezi tot ce vrei...

- daca te mai dai jos din masina (ture munte) - garmin categoria custom map (colorado,dacota, 62,68,montana, oregon si alte zeci de modele).

Garminul merge si la masina ...invers, adica trompeta nu merge la ture ca in 2 ore ramai fara baterie, garminul mergand 10-16 ore cu 2 bat AA.

P.S Este strict parerea mea...probabil ca altii au si alte solutii si inventii gen :laptop,pocket, tableta si alte gageturi

:tk

imi place parerea ta!!!

nu am chef sa ma complic cu gageturi. urmeaza sa imi cauat un "hacker" care sa lucreze cu mapele si cred ca voi merge pe un model garmin

Link spre comentariu

nu ai nevoie de niciun hacker (mai ales daca il platesti)...pune mana si citeste http://forum.club4x4.ro/showthread.php?71567-Romania-1-25-000-Proiectul-OpenGIS si o sa vezi ca nu e complicat .

Eu intr-o saptamana de forum si net am ajuns sa fac cam ce doresc cu garminul meu... incepand de la harti dedicate pana la harti custom (*.jnx).

Daca e lenea mare cauta numarul meu de telefon si te ajut.

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Link spre comentariu

@syrus iti dau si eu o idee relativ simpla pe un pda instalezi gps tuner si poti incarca pe el ce harta doresti dupa ce o calibrezi

in manualu de utilizare de la gps tuner iti arata cum se face calibrarea si cum sa dai jos harti din google earth

Cei ce simpt a offroad-ului chemare pe asfalt sunt vesnic pierduti
Link spre comentariu

@syrus iti dau si eu o idee relativ simpla pe un pda instalezi gps tuner si poti incarca pe el ce harta doresti dupa ce o calibrezi

in manualu de utilizare de la gps tuner iti arata cum se face calibrarea si cum sa dai jos harti din google earth

"dupa ce o calibrezi " toata lumea fuge de expresia asta. Eu folosesc Mobac si nu trebuie sa calibrezi si creez o harta cu 5 nivele zoom adica level 15 Harta 1:25k si level 16,17 si daca e cazu si 18 google earth....si sincer nu am nevoie de mai mult (decat de un display mare cand merg cu masina :ha:)

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Link spre comentariu

@adi200100 calibrarea pt gps tuner se dace cu map calibrator iar operatiunea de calibrare e foarte simpla trebui bagate coordonatele geografice in 2 puncte pe harta

Cei ce simpt a offroad-ului chemare pe asfalt sunt vesnic pierduti
Link spre comentariu

• 2 ani mai târziu...

Salut,

Sunt relativ nou la off road si putin antigadgeturi asa ca daca se poate sa imi iertati nepriceperea.

Am un Garmin Nuvi 3597 dar nu imi arata drumurile prin padure. Exista posibilitatea sa imi incarc aceste drumuri pe Romania?

Eventual sa aiba si puncte de interes cum ar fi varful Penteleu si rute catre el?

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare