Mihail Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Salutare si un an nou plin de sanatate! Poate exista printre noi oameni cu experienta in Campionatul de OffRoad din Romania care pot sa ma ajute sa inteleg cateva lucruri despre Regulamentul pentru anul 2013. Incep cu procedura de contestatie. Pana acum am inteles ca trebuie sa fie scrisa, sa nu fie facuta colectiv, sa fie depusa in limita impusa de regulament si sa fie platita o taxa de 100 de Euro (care la solutionarea favorabila este returnata). Am vazut si cred ca am inteles penalizarile in diverse situatii pentru concurenti. Exista penalizari si pentru organizatori? Banuiesc ca acelea sunt inscrise intr-un caiet de sarcini... Pe langa contestatiile de care am mai auzit si eu...cum ar fi..."m-ati penalizat degeaba - eu am trecut pe acolo", "echipajul cutare a facut acelasi lucru si nu ati penalizat" etc. intreb care este efectiv procedura de contestatie in celelalte cazuri - cand sunt abateri mai mult de ordinul zecilor de metri la roadbook, cand in traseu sau mai bine zis, Proba Speciala sau in Super Speciala - Trial organizatorul nu respecta distantele minime intre porti, atunci cum se procedeaza? Contestatarul ce doreste de la Comisia Sportiva? Poate sa scrie: "Onorata Comisie, Subsemnatul ....etc....cer anularea Competitiei, a Probei Speciale" - aratand motivele? Ce se intampla in situatia asta daca cineva depune o contestatie in limita impusa de regulament adica cu 90 de minute inaintea inceperii probei urmatoare? Sau la 3 zile de la festivitatea de premiere? "Organizatorul nu a respectat regulamentul , asadar cer anularea etapei..." Ufff...ce carcotas sunt! From all the things I've lost, I miss my mind the most [Mark Twain] Land Rover - Discovery 2 (Largareta) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iwa Postat Ianuarie 7, 2013 Partajează Postat Ianuarie 7, 2013 (editat) Re: Nelamurire Regulamente 2013 Am sa iti incerc sa iti raspund la cateva puncte: Incep cu procedura de contestatie. Pana acum am inteles ca trebuie sa fie scrisa, sa nu fie facuta colectiv, sa fie depusa in limita impusa de regulament si sa fie platita o taxa de 100 de Euro (care la solutionarea favorabila este returnata). Asa va fi si de acum in colo (din cate stiu eu :D ). Pe langa contestatiile de care am mai auzit si eu...cum ar fi..."m-ati penalizat degeaba - eu am trecut pe acolo", "echipajul cutare a facut acelasi lucru si nu ati penalizat" etc. intreb care este efectiv procedura de contestatie in celelalte cazuri - cand sunt abateri mai mult de ordinul zecilor de metri la roadbook Nu exista "m-ati penalizat degeaba - eu am trecut pe acolo"... daca ai trecut pe acolo inseamna ca ai luat CP-ul (daca exista), sau ai track care sa arate asta. Despre faptul ca altul nu a mers pe unde trebuie e foarte simplu de vazut... si el are GPS la fel ca si tine, prin urmare si el are track, si se aplica chestia de mai sus. Eu unul insa va sfatuiesc sa mergeti pe traseu, eroarea GPS-ului poate varia in functie de mai multi factori... Contestatarul ce doreste de la Comisia Sportiva? Poate sa scrie: "Onorata Comisie, Subsemnatul ....etc....cer anularea Competitiei, a Probei Speciale" - aratand motivele? Contestatarul trebuie sa scrie exact ce contesta, dupa care trebuie sa isi asume contestatia. Ce se intampla in situatia asta daca cineva depune o contestatie in limita impusa de regulament adica cu 90 de minute inaintea inceperii probei urmatoare? Sau la 3 zile de la festivitatea de premiere? "Organizatorul nu a respectat regulamentul , asadar cer anularea etapei..." Au fost contestatii rezolvate si cu 5 minute inainte de inceperea probei, sau de comun acord a fost hotarata inceperea probei cu mentiunea reverificarii si corectarii inainte de urmatoarea proba pentru a nu decala foarte mult programul. Editat Ianuarie 7, 2013 de iwa GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mihail Postat Ianuarie 7, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2013 (editat) Re: Nelamurire Regulamente 2013 Multumesc Domnule Iwa pentru raspuns. M-am lamurit in cea mai mare parte. Dar ca sa nu va las sa va plictisiti in perioada asta - mai expun o nelamurire. Inteleg ca Super Speciala - Trialul are statut independent fata de etapa. Sau, ma rog, e putin amestecata cu dansa. Inteleg ca ideea pentru Trial, la inceput, a fost ca cei care erau din zona de unde se tine etapa sa poata sa participe la Trial - la oarecare clasa, chiar daca nu aveau masini pregatite pentru etapa propriu-zisa. A ramas aceeasi idee sau a fost modificata? Anul trecut se adunau si punctele obtinute in Trial pentru cei care punctau. Cu toate acestea am avut si podium pentru castigatorii Super Specialei. Asadar te poti da in Trial - dar daca nu obtii un loc pe podium - nu te folosesti de acele puncte. Gandesc corect? Daca Trialul poate fi si independent - are o taxa separata? Poate cineva cu o masina nemodificata sa intre in competitie la Trial - Standard? De exemplu: 2 panarame merg la extrem - panarama nr 1 este pilot la extrem. Se dau la Trialul din a treia zi de competitie. Poate panarama nr 2 care este copilotul de la extrem sa se dea la Trial - Standard cu masina care a tractat masina de la extrem - ca vorba aia - tot e acolo. Si pilotul de la extrem sa ii fie copilot la Trial - Standard? Asta din dorinta de putina distractie si pentru copilot ca vorba aia - a fost sclav in primele doua zile... Editat Ianuarie 7, 2013 de Mihail From all the things I've lost, I miss my mind the most [Mark Twain] Land Rover - Discovery 2 (Largareta) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat Ianuarie 7, 2013 Partajează Postat Ianuarie 7, 2013 Re: Nelamurire Regulamente 2013 Legat de existenta SuperSpecialei / Trial, eu am urmatoarele pareri: 1) consider ca acest concept a aparut legat de etapa cu 2 scopuri (sportivii si organizatorii mai cu experienta pot confirma / infirma, si chiar va rog) : a) pentru ca tot ne desfasuram in padure, e o sansa mult mai mare sa strangem spectatori b) e, alaturi de probele speciale, o sansa pentru pilotii mai tehnici, si scoate navigatia din ecuatie. 2) in cursul anului trecut a aparut ideea (sau atunci am auzit-o eu prima data) ca 'localnicii' sa se poata da la trial, pentru a creste gradul de popularitate. Acest concept are o oarecare buba: fiind un eveniment sanctionat de FRAS/ CNOR, trebuie ca toti participantii sa fie sportivi legitimati. Asta inseamna vizita medicala si taxa one event pentru 'localnici', si ajunge sa fie relativ scump pentru 5 minute de adrenalina. 3) legat de punctaj in cursul anului 2012 (primul cu clasament separat pentru trial): a) in cadrul etapei exista 2 zile de traseu (cu 0-n probe speciale) si o proba superspeciala. Obligatoriu. Timpul final al fiecarui echipaj concurent se calculeaza ca: timp ziua 1 + penalizari ziua 1+ timp speciale ziua 1 (x cuantum speciale ziua 1) + timp ziua 2 + penalizari ziua 2 + timp speciale ziua 2 (x cuantum speciale ziua 2) + timp trial (cuantum 10) 4) in plus fata de punctajul etapelor, doar timpii de la trial au fost contorizati separat, si s-a calculat un clasament de trial per etapa si general (pe an). 5) cred ca exact asa va fi si in 2013. 6) cine doreste sa se inscrie la trial trebuie sa aibe masina corespunzatoare pentru clasa la care doreste sa concureze 7) ( dupa parerea mea ) daca un echipaj inscris in etapa la clasa extrem doreste sa se dea cu alta masina la alta clasa, sau in alta componenta (pilot / copilot inversati) IN CADRUL TRIALULUI, ei trebuie sa fie tratati ca un echipaj diferit: a) taxa inscriere (la latitudinea organizatorului) b) licente (au deja) c) verificare tehnica masina 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iwa Postat Ianuarie 7, 2013 Partajează Postat Ianuarie 7, 2013 Re: Nelamurire Regulamente 2013 @watcher - perfect de acord cu tine :D Eventual ca totul sa fie ok se poate implementa o "licenta pentru trial" care sa fie mai ieftina, si astfel sa reapara evenimentele de tip TRIAL (gen Off-Road Arena sau Impotmoliada - altele nu imi vin in minte) organizate "legal". 1 GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat Ianuarie 7, 2013 Partajează Postat Ianuarie 7, 2013 Re: Nelamurire Regulamente 2013 Mi se pare ca exact asa este (ai dreptate si uitasem eu). Parca este 20 sau 10 nu 30. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Unimog Postat Ianuarie 7, 2013 Partajează Postat Ianuarie 7, 2013 Re: Nelamurire Regulamente 2013 @watcher - perfect de acord cu tine :D Eventual ca totul sa fie ok se poate implementa o "licenta pentru trial" care sa fie mai ieftina, si astfel sa reapara evenimentele de tip TRIAL (gen Off-Road Arena sau Impotmoliada - altele nu imi vin in minte) organizate "legal". Ar perturba complet clasamentul general la trial prin prezenta in clasament a 100 de persoane mai ales la Standard unde s-ar inscrie cei mai multi . Eu totusi nu inteleg de ce trebuie fortati ca localnicii sa intre in competitie , nu ezista sport cu motor unde ocazionistii se inscriu pentru o proba. Ati vazut la PS la raliu ca Gigel se da umar la umar cu Porcisteanu sau Girtofan ? Pentru aceasta clasa de participanti as vedea doar o participare demonstrativa ( a muschilor) in limita timpului disponibil extraconcurs pe traseul de concurs in timpul cand s-a terminat trialul si organizatorul incepe premierea ( care stiti si voi ca dureaza intre 1/2-2(3) ore . Iar pentru acestia nefiind in concurs FRAS nu trebuie sa ia taxa de licenta eventual asigurarea pentru accidente provocate tertilor 0747967945 kiss.zoltan@offroadmania.ro Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iwa Postat Ianuarie 7, 2013 Partajează Postat Ianuarie 7, 2013 Re: Nelamurire Regulamente 2013 Unimog - Organizatorul este raspunzator de oricine intra pe traseul de trial. Eu nu sunt dispus sa imi asum riscul ca un localnic sa se faca zob si eu sa dau declaratii la politie (ca sa nu mai vorbim de toate emisiunile de stiri care or sa difuze4ze doar accidentul). Prin urmare prefer fie sa fie reglementata calumea fie deloc... Deci ori cu licenta, asigurare, etc sau deloc, pe de alta parte nu ii obliga nimeni... participa cine vrea. GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Unimog Postat Ianuarie 7, 2013 Partajează Postat Ianuarie 7, 2013 Re: Nelamurire Regulamente 2013 Unimog - Organizatorul este raspunzator de oricine intra pe traseul de trial. Eu nu sunt dispus sa imi asum riscul ca un localnic sa se faca zob si eu sa dau declaratii la politie (ca sa nu mai vorbim de toate emisiunile de stiri care or sa difuze4ze doar accidentul). Prin urmare prefer fie sa fie reglementata calumea fie deloc... Deci ori cu licenta, asigurare, etc sau deloc, pe de alta parte nu ii obliga nimeni... participa cine vrea. mai bine deloc 0747967945 kiss.zoltan@offroadmania.ro Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Ianuarie 8, 2013 Partajează Postat Ianuarie 8, 2013 Re: Nelamurire Regulamente 2013 Organizatorul este raspunzator de oricine intra pe traseul de trial. Eu nu sunt dispus sa imi asum riscul ca un localnic sa se faca zob si eu sa dau declaratii la politie (ca sa nu mai vorbim de toate emisiunile de stiri care or sa difuze4ze doar accidentul). Nu si daca "localnicul" semneaza o declaratie de conformitate ca o face pe proprie raspundere, asa cum se practica la orice tiroliana, Bungeejumping sau parc Off-Road. În acest fel, creste interesul si spectatorii, "localnicul" îsi are adrenalina si organizatorii n-au dureri de cap. Marele avantaj ar fi încurajarea off-roadului ca sport, cîstigarea de noi membri si de ce nu, descoperirea de noi talente. Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate