u2_2 Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 (editat) Azi mi s-a parut ca-mi clantane dintii pe pietre, asa ca am scos un amortizor de pe fata sa vad cum e, daca e dus sau nu. Ideea e ca atunci cand l-am dat jos - afara, la zero grade - il compresam foarte usor cu mana si nu revenea. L-am lasat la caldura in casa, si acum revine (se extinde), dar cred ca prea lent si oricum mie mi se pare ca-l comprim prea usor. Am facut un filmulet, doar ca nu ma pricep sa-l postez, dar l-am urcat pe youtube si poate fi vazut aici: Voi ce credeti, e timpul sa le schimb ? Totusi parca prea repede, au numai 2 ani si sub 3000 km, majoritatea pe drum de tara. Editat Ianuarie 8, 2013 de u2_2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maxian paul Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 Re: test amortizor - e dus sau mai merge ? Este cumva Monroe adventure monotub cu gaz ? Daca da, este cam uzat. Eu am schimbat amortizoarele spate din cauza bucsilor inferioare(la ochi), cele vechi abia le comprimam apasind cu toata greutatea corpului si reveneau mult mai rapid decit al tau iar cele noi nu mai spun. Daca ai alt tip, poate bitubular cu ulei e posibil sa fie mai usor de comprimat. Pentru o diagnoza corecta, fale un test pe stand de verificat amortizoare. Cred ca au si unele statii ITP. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Ianuarie 6, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 Re: test amortizor - e dus sau mai merge ? da, Monroe sunt, 4x4 adventure :ha: daca m-am tot uitat la ele, vad ca am gasit si un fel de dop metalic pe corpul amortizorului, e normal sa fie asa? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 Re: test amortizor - e dus sau mai merge ? Mie-mi pare OK amortizorul din clip. Nu sunt o autoritate, deci e doar o parere profana. Nu mi se pare anormal nici ca un amortizor pe gaz sa isi schimbe in o oarecare masura comportamentul in conditii de temperaturi joase. Proba concudenta a starii amortizorului ar trebui sa fie in sarcina, daca masina nu se balanseaza cand revine din comprimare, amortizorul e in stare buna. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 Re: test amortizor - e dus sau mai merge ? Si eu sunt de aceeasi parere. Amortizor bun. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Ianuarie 8, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2013 (editat) Re: test amortizor - e dus sau mai merge ? Chiar daca unii spun ca daca mai vine inapoi inca e bun, pentru ca mie mi s-au parut uzate, m-am dus azi si am luat alte amortizoare. Comparatia e mai jos, diferentele sunt enorme: http://www.youtube.com/watch?v=ZA22WSVlCZ4 Editat Ianuarie 8, 2013 de u2_2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Ianuarie 8, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2013 Re: test amortizor - e dus sau mai merge ? http://www.youtube.com/watch?v=tLXhGVBk2S4&feature=youtu.be Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Ianuarie 8, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2013 Re: test amortizor - e dus sau mai merge ? Amortizoarele vechi (cele galbene in film) pot fi inca folosite, eficacitatea lor este insa sub 50% cred. Nu bat, nu au jocuri, nu cloncane. In caz de criza de bani pot fi folosite. De aceea se doneaza, daca le vrea cineva le poate ridica de la mine din Brasov. Amortizoarele sunt stift superior, ochi inferior: fata comprimat 26 cm, extins 37 cm spate comprimat 32 cm, extins 52 cm masurarea s-a facut din mijlocul ochiului pana in punctul de reazem al stiftului. se folosesc la Korando, Musso si cel putin cele de fata la Trooper. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
fulgeras Postat Ianuarie 9, 2013 Partajează Postat Ianuarie 9, 2013 Re: test amortizor - e dus sau mai merge ? Amortizoarele o sa ajunga la mine.... Christian Dan :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Ianuarie 9, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2013 Re: test amortizor - e dus sau mai merge ? Amortizoarele o sa ajunga la mine.... numai daca-mi si spui unde... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
icXu Postat Ianuarie 9, 2013 Partajează Postat Ianuarie 9, 2013 Re: test amortizor - e dus sau mai merge ? Am facut un filmulet, doar ca nu ma pricep sa-l postez, dar l-am urcat pe youtube si poate fi vazut aici: Amortizorele se testeteaza cel mai bine pozitie verticala, adica in acelasi plan in care lucreaza si pe masina. La cele pe gaz nu stiu daca sunt chiar mari diferente intre orizontal si vertical dar la cele pe ulei sunt diferente notabile. My Build: ARO Spartana Offroad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Ianuarie 12, 2013 Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 Re: test amortizor - e dus sau mai merge ? Stiti cumva daca amortizoarele de directie se comporta la fel? Revin si ele in pozitie sau nu? Multam! aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Ianuarie 12, 2013 Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 Re: test amortizor - e dus sau mai merge ? Cele 'normale ' , stau in orice pozitie . Cele cu gaz se lungesc , dar un arc compenseaza asta . La cele cu arc de aducere la punctul mediu , arcul doar aduce sistemul la mijoc , adica la 'punctul mediu' ( readuce volanul pe mijloc ) . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Re: test amortizor - e dus sau mai merge ? Cele 'normale ' , stau in orice pozitie . Cele cu gaz se lungesc , dar un arc compenseaza asta . La cele cu arc de aducere la punctul mediu , arcul doar aduce sistemul la mijoc , adica la 'punctul mediu' ( readuce volanul pe mijloc ) . M-am lamurit. Saru'mana! aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Ianuarie 23, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2013 Re: test amortizor - e dus sau mai merge ? Amortizorele se testeteaza cel mai bine pozitie verticala, adica in acelasi plan in care lucreaza si pe masina. La cele pe gaz nu stiu daca sunt chiar mari diferente intre orizontal si vertical dar la cele pe ulei sunt diferente notabile. O fi cum spui tu. Astea de le-am postat se comportau la fel si vertical si orizontal. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate